Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Peugeot 207 - Fren sistemi arızalı uyarısı veriyor

mokoko

Öne çıkan mesajlar

merhabalar

2012 pejo 207 allure model otomatik benzinli bir arabam var. evet çok yakıyo falan filan onlara yapıcak bişi yok.

araba ile ilgili garip bir sorun peydah oldu bu aralar. özellikle bu akmerkezin karşısından aşağıya inip sonra dik bir şekilde yukarı yönelen yeni yol dediğimiz bir yol var ya orada çok başıma geliyo. yokuşu çıkmaya başladığım gibi arabanın ekranında fren sistemi arızalı ibaresi 3 kez yanıyo ve uyarı sesi çıkarıyo araba. sonra bi daha duymuyorum. bazende arabayı çalıştırdığım gibi aynı şeyi yapıyo. ama bu yeni yoldaki yokuşa girdiğim gibi fiks bu olayı yapıyo. neden olur bu? servise götürecek yada serviste bırakıcak zamanım hiç yok bu araa? endişelenmeli miyim? şimdiye kadar arabanın frenleriyle alakalı en ufak bir sorun bile yaşamadım. kaç kez hatta gayet sağlam tutuş sağladığını gördüm. nedir bu sorun? duyan eden var mı hiç böyle bir şeyi?

şimdiden teşekkürler
Sosyal ağlarda paylaş

pejo
citroen
grubundan arabası olan arkadaşlar 3 ayda bir falan servise götürsünler. bendeki şirket arabası 2014 c4, abartısız 3 ayda bir götürüyorum. mesela geçen aralıkta ön sol farı bozulmuştu. şimdi sağ farı bozuldu. gidip değiştirecem tam gününde açmışsın konuyu. biliyorum ki 3 ay sonra da arka sol farı falan bozulacak. kesin bi boklar olur.

nefret ediyorum ama şirket aracı olarak iyi. neyse endişelen yani. french bir araba sonuçta.
Sosyal ağlarda paylaş

büyük ihtimal bi sensörün yanlış bok yemesidir ama git götür abi bir an önce.

%1 ihtimal bile olsa hem kendi hayatını hem başkalarının hayatını tehlikeye atıyosun fren sistemi arızalı mevzusunda.

bugün sağlam tutuyodur, yarın tutmayacağı tutar. nolur nolmaz götür türk olmamak lazım. bi şekilde bi şey bozuk ki uyarı veriyo.

sonuçta arabalar komple elektronik artık. bi parçanın bozuk olması bi şekilde diğer parçaları etkileyecek. ne gerek var riske atmaya.
Sosyal ağlarda paylaş

kırmızı uyarı işareti çıkıyor.

bugun sabah evden çıkarken yapmadı mesela uyarıyı. ama dün akşam yokuş aşağı bi yere koymuştum arabayı. akşam iş çıkışında arabayı çalıştırırken yine aynı uyarıyı verdi.

düz zeminde arabayı çalıştırdığımda vermiyor uyarıyı. eğer yokuş yukarı / aşağı bi yerde çalıştırırsam uyarı veriyor.

eğer çok dik bi yokuş çıkarsam / inersemde araç çalışırken veriyor aynı uyarıyı.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Eğer önceden konan yağın ne olduğu bilinmiyorsa, tesisatın boşaltılarak yeni yağ konması tercih edilebiliyor.

Söylenildiği gibi, çok maliyetli birşey değil. Ekleme yerine komple değişimde sadece biraz direksiyonu çevirip freni pompalaman istenir falan. Senin araçta da sistemdeki havayı otomatik alıyor olsa gerek. Aksi halde disklerin oradan müdehale ile havayı alıyorlar.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...