Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yurtdışında çalışma/şirket açma askerlikten kurtulma

Killer

Öne çıkan mesajlar

selams

şimdi internette yurtdışında gözüküyor olmanın şartı 1095 iş günü 365x3 yurtdışında çalışıyor olmak ve o ülkede olman şartı var. işe başliyim türkiyeye geleyim yok yani. ya da pasaportla başka ülkeye geçmek(?)

şirket açma durumunda nasıl oluyor bu? aynı kurallar mı geçerli? şirketi açtın çalışma gününü başlatıyosun heralde

şimdi baya basit yazıyo aslında tanımı da elemanın biri amerikada çalışmış 3 sene gelmiş askerlik hayırdır bilæ yok öyle bişey geliyosun demiş

var mı bu şekilde askerliği düşüren? dövizli düşüren yani df
Sosyal ağlarda paylaş

Bizim bir arkadaş 2-3 sene evvel araştırıp edip başka bir şekilde yasada açık bulup sınırsız askerlik öteletmeyi keşfetmişti. Askerliği arayıp sordu, telefondaki memur errör verdi, "oluyo mu böyle şimdi" diyince "eeööw yani bilmem ki ilk defa böyle bir taleple karşılaşıyoruz, hiç düşünmedik, yani teoride oluyo gibi ben bi sorayım" dedi. Sonra sormuş, kime sorsa herkes bir şaşırmış önce ama inceledikçe de engelleyen yasa bulamamışlar, valla oluyo bilemedik dediler. Adam öyle geldi Türkiye'ye geri, 7-8 ay takıldı, sonra mail atmışlar adama "kanunda değişiklik oldu, tekrar inceleyiniz, bilginize" diye. Adam baktı açığı kapatmışlar, geri döndü Almanya'ya :)

Bildiğin adam sayesinde yasada açık fark edip kanun değiştirdiler.

Öte yandan bizim salak bunu baştan "oluyor mu öyle" diye sormadan yapsa muhtemelen kimse fark etmeyecekti durumu, istediği gibi burada takılacaktı, öyle pek kimsenin de fark edebileceği bir şey değil. Emin olayım diyip sorduğu için uyandı adamlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Vizenin/sozlesmenin suresi ne kadarsa tecilin de o kadar oluyo. 10-15 sene degil.

Sirket olup olmaman cok bisey farketmiyo.

edit : ha bi de askeriyenin keyfine bakiyo. tecilin bittigini unuttum yenilemedim, sonra "hassktr" modunda kontrol edince kendi kendine yilbasina kadar uzatilmis oldugunu gordum.
Sosyal ağlarda paylaş

şöyle durum. ben zaten okuyorum daha. normalde zaten tecilliyim bu ağustosa kadar, ama okulumun bi senesi daha var. sanırım mastedan sonra +1 sene daha tecil hakkın var ztaen

yani kafadan 2 sene tecilim var şuan

ama şirketi açınca o dövizli askerlikten yararlanmak için sürem başlar mı onu merak ediyorum. yarın oy vermek için işlemler yapmam lazım konsolosluğa sorcam zaten bi
Sosyal ağlarda paylaş

O ulkede calisma iznin olmasi ve 1095 gun calismis olman gerekiyor dovizli icin. Bir diger degisle 1095 gun sigorta primi yatirmis olman gerekiyor o ulkede de.

Sirketin icin calis baskasi icin calismis ol farketmiyo.

1095 gune haftasonlari ve tatiller dahil bu arada zira primi aylik yatiriyosun, gunluk degil. Haliyle direkt 1095/365 yapabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

@di Ukraynada yaptı arkadasım aynı olayı . orda vergı mukellefı olur olmaz 2025e kadar tecıl aldı konsolosluktan yanlıs hatırlamıyosam yıl belkı yanlıstırda oynasın oynasın 1-2 sene oynar. Hatta bende nıyetı bozum bu formule gıdıyordum ama ugrasamadım. Hatta gbt de cıkmadıgı donem yurt dısına cıkabılıyorken yapmıstı. Geldı burda hala tecıllı

edit: Belgeyı gordugum ıcın emın konusuyorum bu arada sonra bısey degıstımı arastırmadım acıkcası.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

O ulkede calisma iznin olmasi ve 1095 gun calismis olman gerekiyor dovizli icin. Bir diger degisle 1095 gun sigorta primi yatirmis olman gerekiyor o ulkede de.

Sirketin icin calis baskasi icin calismis ol farketmiyo.

1095 gune haftasonlari ve tatiller dahil bu arada zira primi aylik yatiriyosun, gunluk degil. Haliyle direkt 1095/365 yapabilirsin.

sigorta primi dalgası yok burda self employeed'ken. o kıllandırıyo beni hayırdır birader yapmasınlar
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...