Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kişisel finans yazılımı (veya servisi)

-Bonesoul-

Öne çıkan mesajlar

Finans ve bütçe olaylarını biraz daha iyi yapabilmek için, kişisel gelir gider takip edebilecek bir yazılıma veya servise ihtiyacım var, önerileri alayım.

İhtiyaçlarım
* Birden fazla para birimi takip edebilmeli, hatta mümkünse bitcoin gibi kripto para birimlerinide takip edebilmeli - bu da 7 haneye kadar ondalık desteklemesi gerekiyor demek.
* Kurları güncelleyebilmeli.
* Kişisel giderleri takip edebilmeli, örneğin faturalar harcamalar.
* Ekstradan projeler yaratıp, bunların takibini de sağlamlı, (bunu yazılım projelerimin gelir gider hesapları için kullanacağım, örneğin proje için ne satın aldım, hangi servise ödeme yaptım.).
* Mümkünse fatura pdf'lerini filan attach edebilmeliyiz.
* Mobil olmazsa olmaz değil ama olursa da fena olmaz hani.

Cloud mevzu
* Cloud tabanlı bir servis olabilir ama bu verileri cloud'a koymak çok içimden gelmiyor, işte normal desktop programlarda olmayan baya bir özellik olur, kullanımı kolay olur filan anca o zaman yönelebilirim.
* Mümkün mertebe ücretsiz veya tek sefer ödemeli olsun. Her ay cloud servise para bayılmak son seçeneğim.
* Artı yarın öbür gün servis kepenkleri kapatırsa, verileri tekrar download et, başka programa geçir uğraş yapasım pek yok.

Bu başlığı hem daha iyi bir alternatif varmıdır fikir almak için açıyorum, hem de basit bir karşılaştırma yapıyorum ki hem kendi seçimimde hemde benden sonraki arkadaşlar için faydalı olur.

Şimdiye kadar kurduklarım, denediklerim;

You need a budget
+ Bütçe sistemi gerçekten çok iyi
+ Veri girişi çok kolay
+ Native Dropbox sync yapabiliyor (veritabanı kullanan her programda bu mümkün aslında)
+ Android destekliyor
+ Param nereye gidiyor gibi temel birkaç faydalı raporu var.
- Sadece tek bir para birimi takip edebiliyor ki şu olay olmasa direk kullanacağım yazılım bu olacak. Ama sırf bu kullanmak için yeterli sebeb malasef :/
- Fatura vs gibi pdf evrakları, gider işlemlerine attach edemiyoruz.

Personal Finances Pro (http://www.alzex.com/)
+ Türkçe arabirim - normalde programlarda Türkçe varmı yokmu pek aramam ama bazı terimleri bilmediğimden ilk etapta Türkçe çekici geldi.
+ Birden fazla para birimi destekliyor.
+ Kur güncelleyebiliyor.
+ Bitcoin desteği görünürde yok.
+ Hareketlere dosya ekleyebiliyoruz.
+ Şaşırtıcı şekilde bu program sanırsam an itibari ile ihtiyaçlarıma en yakın olan, ama web aramalarında baya aşağılarda çıkıyor, şans eseri denk geldim.

MoneyManagerEx
- Emin olamakla birlikte sanırsam buda tek para birimi destekliyor. Yine sırf bu sıkıntı yaratmakta.
+ Raporları ilgi çekici, baya detaylı raporları var.
+ İşlemlere dosya eklemek mümkün.

AceMoney
- Türkçe arabirim desteği olmakla birlikte Türkçe karakter sıkıntısı mevcut.
- TR kurunu güncelleyemiyor.
+ İşlemlere dosya eklemek mümkün.

GnuCash
+ Ücretiz programlar arasında popüler.
+ TL desteği var ama mevcut indirebilir son sürüm 2.6.5, TL simgesi olarak ₺ yerine ₤ kullanıyor. Şurada çözülmüş durumda, sanırsam sonra ki sürümde dahil olacak bugfix.
+ İşleme dosya eklemek mümkün.
- Ayarları hayli karışık.

Quicken
- Kurdum ama henüz denemedim, net'te quicken'ın biraz karışık olduğu söyleniyor. Geriye dönük verilerim hazır olduğunda göz atacağım.

Microsoft Money
- 2009 itibari ile MS birçok programında olduğu gibi rafa kaldırdığından hiç bulaşmadım. 2 sene sonra Microsoft'un yeni işletim sisteminde çalışmayacak bir programa verilerimi girmeye hiç niyetim yok.

HomeBank
- Direk sildim, TL desteği hiç yok.

Grisbi
- Henüz denemedim, windows altında mingw ile çalışıyor, menüleri şöyle bir karıştırdım sıkıntı çıkarması mümkün gibi geldi.

Servisler

Mint.com
- Direk es geçiyorum, tr'de kullanılabilir değil.

Buxfer.com
- Veri girişi sıkıntılı ve yavaş gibi geldi.
- Birden fazla hesap takibi vs için ücretli üyelik gerekiyor.
- Cloud'a çok koymak istediğim veriler değil.

Birkaç diğer servis daha denedim ama dikkatimi çeken kullanılabilir birşey bulamadım.

Sonuç olarak şu anda 1-2 senelik geçmişe yönelik verileri You need a budget'a giriyorum. Zaten bu programların neredeyse hepsinde qif import özelliği olduğundan aralarında veri aktarımı mümkün. Bu veritabanı oluşunca, aynı veriyi bütün programlarda içeri alıp, programların genel olarak veriyi işlemesi, analizi, raporlamaları gibi konulara göz atacağım. Muhtemelen o zaman tekrar bir güncelleme yaparım bu konuda.

Bu arada tavsiye edilebilecek bir program bilen varsa lütfen sakınmasın, böyle bir yazılıma gerçekten ihtiyacım var. Hiç olmadı kolları sıvayıp kendim yazacam :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...