Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

pati troll gücü göster kendini

Joker

Öne çıkan mesajlar

Xaenin said:

Joker said:

Xaenin said:

Biri senin saçma sorununa çözüm üretmiyor diye hiç bir soruna çözüm üretmeye çalışmıyor mu sanıyorsun?

evet istanbulda park yeri sorunu. dünyanın en saçma sorunu.

Benim sorunum değil, senin sorunun. Benim başka sorunlarım var ve çözmek için başkalarının hayatını sikip atmayı düşünmüyorum, aramızdaki fark bu.

işte benim sorunum değil senin sorunun diye düşünürsen bu mantalite doğar. benim sorunum değil eşcinsellerin sorunu, benim sorunum değil fakirlerin sorunu, benim sorunum değil gayri müslümlerin sorunu.

hep bana dokunmayan yılan mantalitesi, sonuç geldiğimiz nokta.
Sosyal ağlarda paylaş

Yine pis bi fakir otopark ücretinden kaçmak için türk zekasını döktürüyor.

Kanka bence arabayı sat parayı faize yatır neyine senin araba.

Otoparka verecek paran yoksa, araban olsa ne olur olmasa ne olur kro.

Al bi akbil mi ne ondan istanbulun heryerine gidiyormuş, durduğun duraklarda da tavuk döner ateşlersin bünyeye.
Sosyal ağlarda paylaş

sunulabilecek tek çözüm duba falan dümen peşinde koşmamanı yazıp en azından başkasına sıkıntı olmanı önlemek. istanbuldaysan insanın evinin önünü belediye değnekçisiyle gasp ediyor zaten. ne yapılabilir yani. forumdan otopark paranı crowdfundlamak mı istiyorsun nedir.

açıkça yazayım bak ilk mesajdan anladığımı. ben şimdi herkesin hakkını silkmek istiyorum, nasıl daha rahat yaparım diye soruyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

arcane said:

sunulabilecek tek çözüm duba falan dümen peşinde koşmamanı yazıp en azından başkasına sıkıntı olmanı önlemek. istanbuldaysan insanın evinin önünü belediye değnekçisiyle gasp ediyor zaten. ne yapılabilir yani. forumdan otopark paranı crowdfundlamak mı istiyorsun nedir.

açıkça yazayım bak ilk mesajdan anladığımı. ben şimdi herkesin hakkını silkmek istiyorum, nasıl daha rahat yaparım diye soruyorsun.

ordaki dümenin arkasında yatan aslında birazda çileyi başkaları çeksin ki bir farkındalık oluşsun. yoksa adama giren çıkan yok umrunda değil bir problem olduğu. bir sequo olmasamda maddi durumum iyi. ama dediğim gibi bazen hakedene verdiğim paraya takılmıyorken, niye ben veriyorum enayimiyim diye verdiğim 10tl'ye ayar olurum.
Sosyal ağlarda paylaş

imamizer said:

Esh said:

Xaenin said:

Müteahhitler her binaya otopark yapmak zorunda değil.

şu zorunlu abi.

değil.

http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=7.5.4886&MevzuatIliski=0&sourceXmlSearch=otopark

https://eksisozluk.com/apartman-altina-otopark-yapma-zorunlulugu--3179702
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca op tam dayaklıksın.

erken gelen yeri kapıyor olay bundan ibaret. eşitlik konusuna gelince, çalışma şartlarından başlarsak durum baya senin lehinde.

adam 6 da mesaiye geliyor muhtemelen 5-5.30 gibi sıcak yatağından çıkıyor tek avantajı arabasıyla işe gidip yer bulabilmek ama bir geliyorki o saatte osura osura uyuyan ve 10 da mesaiye gelecek paşanın parsellediği park alanıyla karşılaşıyor. neymiş, şartlar eşitlenmiş.

ayrıca orası kamusal alan. kamu malını parsellersen yaptığın gasp kapsamına girer. değnekçiden farkın kalmaz. parktaki salıncağı zincirleyip bineceğinde açıp işin bitince kitleyip tekrar gitmekten farkı yok şu yaptığının.
Sosyal ağlarda paylaş

Joker said:

imamizer said:

Esh said:

Xaenin said:

Müteahhitler her binaya otopark yapmak zorunda değil.

şu zorunlu abi.

değil.

http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=7.5.4886&MevzuatIliski=0&sourceXmlSearch=otopark

https://eksisozluk.com/apartman-altina-otopark-yapma-zorunlulugu--3179702

canım benim zorunlu değil o. işim benim o biliyorum.

otopark yönetmeliği yap der ama sen dersenki benim bodrum katındaki taşıyıcı kolonlar araba manevrasına uygun değil vs. belediyeye toplu otopark yapılması için harç ödersin.

ülkedeki uygulamalarda %90 bu böyle işler. belediyelerin işine gelir çünkü otopark parası alır. mütahhitin işine gelir çünkü otopark yerini bodrum kat, depo, sığınıak gibi şeylere ayırır, oturanlar sokağı kullanır.

mesela şu an kentsel dönüşüm yasası var. yukarda yazdığımı yaparsan yani otoparksın yapı yaparsan o dediğin harcı da ödemiyorsun çünkü muafsın o harçtan.

o yüzden otopark yönetmeliği ile gelmeyin. kendi içerisinde uygulamama serbestliği sunan bi yönetmelik malesef.
Sosyal ağlarda paylaş

@imamizer

başlığı okursan zaten trollerden yardım istemem olayı nasıl gördüğüm hakkında ip ucu vermiştir diye ummuştum. amma velakin realist bakarsak bu bakış açısına sistem beni itmiş durumda alternatif bir çıkış göremiyorum. görebiliyorsanız çözümlere açık olduğumu birçokkez belirttim. ama çözüm üretmekten uzak sadece eleştirel yaklaştınız. herzamanki gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

@imamizer

benim mesleğim değil siz daha hakimsinizdir konuya ama ekşi sözlükteki 10 entry'de ki adamda kendi işi olduğunu söylüyor ve iddaalı bir şekilde (kan alırlar) yapılamayacağını vurgulamış. yorumu siz uzmanlara bırakıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

abi park yeri konusunda türk insanı kadar çapulcusu yok ya.

amk 500 s falan görüyosun kaldırıma yarım cıkıp parketmiş herif. git 5 lira park parası ver 500k € luk araba için di mi? yok.

ha ben de uyuz oluyorum park parasına ama yapacak bişey yok. dünyadaki bütün büyük şehirlerde var bu iş.

500s yazdim fiatin tipsiz biseyi cikti bu mu 500k diyecektim, sonra s'i basa koymak geldi aklima...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...