Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

*SPOILER* Matrix:Reloaded *SPOILER* Sadece filme gidenler tartismak icin girsinler

FiXxXeR

Öne çıkan mesajlar

tum sayfalari okumadim yapilan yorumlar hakkinda, ama guzel olan seyler cok azdi. En azindan bizim gibi filmden bir beklentisi olanlara Matrix mantiklidir diyip 3 yil boyunca bu dusuncemiz icin savastigimiz, ve izledikten sonra savundugumuz seyin elimizdeki tum dayanaklari teker teker yoketmesi son derece buyuk bir hayal kirikligi yasatti.

Dovus sahneleri bir sure sonra bayiyordu, bari degisik tur dovusler katsalardi. Tamam super dusunmusler cogu seyi, ama ayni stilde dovuseceksen neden ota boka saldiriyosun ki kardesim.

Bi tek ben mi farkettim bilmiyorum ama Bane nedense bana en basta Cyper in (ilk filmdeki hain) kardesi falan gibi geldi, cunku tipleri tamamen ayni. Yani soyle bir sonuc cikardim, Smith bu herifle anlasmisti onceden ve bunun vucudunu bir yerde korumaya almisti, ve daha sonra o vucudu kullanarak gercek dunya denen yere geldi (neyin ne oldugu artik belli degil)

Kamyonlarin carpismasini super yapmislar, super otesi, agzim acik kaldi ve eminim aimasyon yapan bir arkadas ile en az 4 ay boyunca tir kamyon gorunce o sahneyi hatirlayacaz.

7 kere falan opustuler Neo ile Trinity, bi de dans ve seks bolumunu eklemisler, filmin o soguk karizmasi kaybolmus. Neo resmen dalga geciordu en basta ajanlarla.

Filmde belki de ozel efektler disinda tek begendigim sey To Be Conclded dedikten sonr (ki berbatti, bi de devam edecek diye cevirmisler, espriyi kimse anlamadi) Calm Like a Bomb n girmesiydi RATM den.

3. film insallah bu tepkilerimi azaltir. Ama Wachovski kardeslere olan tum saygimi yitirdim, bakin Darren Aronofsky'e, adamin filmlerinde hic bi tarz degisikligi ya da kendini Hollywood'a satmislik goremiyorsunuz. Kendi tarzi var, ve filmleri izledikten sonra sizi uzun sure etkisinden cikartmiyo. BI de Clint Mansell le yapmiyolar mi, asmis muzisyen.

Fransiz tpi cok hosuma gitti, tek gercekci sey oydu.
Ve kac kisi %70 zenc, %30 beyaz oynadigini farketti benden baska? Ozellikle Zion un %80 i zenciydi.[hline]Prawler, 04 May 2003 19:47 tarihinde demiş ki:
ben de inliyorum burda
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Volfied, 17 May 2003 13:46 tarihinde demiş ki:
Ve kac kisi %70 zenc, %30 beyaz oynadigini farketti benden baska? Ozellikle Zion un %80 i zenciydi.

said:
Popeye, 17 May 2003 10:35 tarihinde demiş ki:
zion ya afrikada bi ülke yada morpheus bütün eşi dostu akrabaları toplamış oraya ( otopark mafyası gibi herifler istila etmiş zionu )
özellikle dans sahnesinde etraf zenci doluydu :)
ya siyah oldukları için dikkatimi çekti yada cidden baya bi zenci eleman var zionda

ırkçı film :P[hline]Prince"Kazuyama" Cratty

je suis la et ailleurs
je n'ai plus rien
je deviens folle
je m'abandonne

Sosyal ağlarda paylaş

Zion bir inanisa gore tanrinin oturdugu dagin adi, dunyanin yaratilisinin basladigi ve tanrinin dunyayi yonettigi. (Ozellikle Jamaikalilarda fala, Bob Marley - Jammin'in sozleri:

Ja sittehth on Holy Mount Zion
And rules all creation.

Filmde cok fazla aluusion ve baska seylerden ozenme vardi. Neo nun bi yapmadigi grip kalmisti, onun disinda bir Jedi in yapacagi her seyi yapti. 101 HellHound iyi bilir ki George Orwel'in 1984 unde Room 101 insanlarin korkularinin oldugu odadir, en kotu iskence odasidir, oraya sokulan kisi sonuna kadar Big Brother i sever. Ki Source un oda numarasi 101 di, ilk filmde Neo nun evinin numarasi 101 di.[hline]Prawler, 04 May 2003 19:47 tarihinde demiş ki:
ben de inliyorum burda
Sosyal ağlarda paylaş

jedi? ne jedi'ı ya uçtunuz siz hepten, force güçleriyle uzaktan yakından alakası yok neo'nun yaptıklarının. birazdan nebuchadnezzar'ı da tie fighter'a benzeteceksiniz onu bekliyorum.. :)

pope zaten dikkat ederseniz hiç siyah ajan yok, hepsi beyaz.. :)[hline]Police: You at the window! Drop your weapon and place your hands on top of your head!
Arnie: trrritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotita!!!
Police: That's a minigun!!!
Star dublajli Police: Lanet olsun ne biçim silah bu böyle??!!!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Simofle, 17 May 2003 14:30 tarihinde demiş ki:
Matrix kotuydu,hatta tam bir hayal kırıklıgı.T3 gelsınde bıraz fılm ızleyelım.[hline]Simofle

-.-. --...--. .-.-.-.... ..-..-...-.-....-....-.-...-.... ---.-....--.-..--.-

Neresi kötü.Adamlar babalar gibi film yapmış.Bundan iyisi can sağlığı...[hline]Mail:mailto:[email protected]
Asp,Php,Visual Basic,Delphi,Sphere Scripter,Web Design
Bilgi Paylaştıkça Değerlidir...
Sosyal ağlarda paylaş

Daha önce yazıldımı bilmiyorum bütün sayfaları okumadım ama Neo'nun filmin sonunda matrixteki gibi eliyle makineleri durdurması "i feel smthing" durumları bende matrix içinde matrix fikrini uyandırdı. Yani 6 matrix varsa birbirleri içinde yer alıyorlar sanırım bir şekilde. Zavallımlar matrixten çıkıp matrixe girdiler yani.

Bu durumda şöyle düşünebiliriz: Aslında 6 farklı neo yok sadece 1 tane var. Program mimarın bahsettiği anormalliğin dışına çıkabilmek için devamlı yenisini düzeltip yazıyor ve çalıştırıyor. Ama anormalliği yani Neo'yu devre dışı bırakamıyor bir türlü. Mimar'ın bahsettiği gibi herşey baştan yaşanıyor ama herşeyden 6 tane olmayabilir.

Şöyle düşünün. Hangi program kendi içinde yarattığı dünyanın dışına çıkıp komutlar verebilirki. O da yapabiliceği maximum şeyi yani kendi içinde bir başka dünyayı (yani matrix'i) yaratıyor.

Film çok iyiydi kanımca. Supermen olmak ne bilim malkoçoğlu modunda olmak kaliteyi düşürmemiş hiç. Sonuçta bunu bir program olarak düşünmek gerekiyor. Programı manipüle edebilen herkes herseyi yapar. Ayrıca sürgündeki programlar harika bir fikirdi bayıldım.

Birde Mimar, Kahin için matrix'in anası diyor. Bu konuyu merak ediyorum..[hline][/i]Semi-Dr. Quinthalus [/b]
ICQ UIN: 1957744
MSN Messenger: [email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

qui matrix'in anası tabirini açıklıyor bu cümleler:

I have since come to understand that the answer eluded me because it required a lesser mind a mind less bound by the parameters of perfection. Thus the answer was stumbled upon by another, and intuitive program, initially created to investigate certain aspects of the human psyche. If I am the father of the matrix, she would undoubtedly be its mother.

yani matrix'in düzgün işlemesini sağlayan, bir bakıma 'analık' eden bir program..

işin ilginç kısmı kahin'i oynayan gloria foster 2001'de reloaded'daki sahneler çekldikten sonra öldü. maalasef onu göremeyeceğiz revolutions'da sanıyorum..[hline]Police: You at the window! Drop your weapon and place your hands on top of your head!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sam, 17 May 2003 01:15 tarihinde demiş ki:
"superman, x men,malkoçoğlu,starwars"

superman'le malkoçoğlu'nu anladık da x-men'le star wars nereden çıktı? x-men portakalda vitamin zaten hiç değinmiyorum bile ama star wars benzetmesinde neo'dan daha çok uçtun yani kusura bakma.. :

"hı bi de wampirler hayaletler, we neonun trinity yi döndürmesi de fantastik kurguya girio sanırım. ordan da almışlar."

ilk film neydi yahu? bilim-kurgu mu? vampir, kurtadam efsanelerine de süper bir yorum getirmişler. çalıntı alıntı filan yok ortada, varsa da birinci filmden geliyor. (isa mesih hadisesinin devamı işte)[hline]Police: You at the window! Drop your weapon and place your hands on top of your head!

vampirler yoktu en azından 1. filmde hayaletimsi yaratıklar falan. bu 1.
starwars dan alıntı ya çok uçtun olayını da şöyle söyliyim
kurşunları durdurduğu yerdeki savaşta duwardan çatalları nasıl alıyor bi düşünün ?
force pull. o kadar.[hline][i]Güçlü ve şanslı olanlar genellikle yalnız olanlardır... -Xar
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Emaleth, 17 May 2003 00:20 tarihinde demiş ki:
- filmin bence çok güzel kadınlarından biri de link'in hanımıydı. dikkat ettiniz mi? zenci güzeliydi kendisi. bu arada link'e verdiği kolyeden bir şeyler çıkar diye bekliyordum ama bi yere bağlanmadı. 3. filme artık kısmetse :P

kesinlikle aşmış bi hatundu
öf ya[hline]so much to live for
so much to die for
Sosyal ağlarda paylaş

ben filmi falan kötülemiorum beni yanlış anladı bazıları.
almışlar işte ordan burdan güzel film yapmışlar
korumanıza ne gerek warki yok özgün bir eser bu diye.
alalaa.
güzel film dedik bişi mi dedik.
bu arada sadece nesne deil trinity yi canlandırdı bi de.[hline][i]Güçlü ve şanslı olanlar genellikle yalnız olanlardır... -Xar
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fizban, 17 May 2003 11:20 tarihinde demiş ki:
eheh bu arada ajanlar neo ya saldırdığında neo nun "upgrade" dediği sahnede öldüm :)[hline]You know what capitalism is? Getting fucked!

"hmm upgrades" dedi manyaktı ben de yarıldım ..

bi de smith le ilk karşılaştığı sahne var
smith buna anlatıyo anlatıyo tam ne dediğini hatırlamıyorum
neo: "congratulations!"
bu da aşmış karizmaydı eauh[hline]so much to live for
so much to die for
Sosyal ağlarda paylaş

olurmu ya malkoçoğlunun yaptığı hareketler neoyu 23143 kere katlar .. sen nediyorsun :)

edit:Jankis o upgrade bölümünde türkçe dublaj ı sinemalarda "yeni versiyon" dedi koptum orda ya ueha [hline] iki kere iki döört. üç kere üç dokuuz. beş kere beş onbeeş. yedi kere iki ondöört..
- hayrola cevat aabi naapıyosun yahu!?
- üç kere yedi yirmibiir... evrim geçiriyorum benjamin.. tabi tabi.. altı kere altı yirmi altıı.. bi dakka yoksa otuz altı mıydı??

KinGpiN®

[Bu mesaj theKingpin tarafından 17 May 2003 15:57 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ha birde bildiğim kadarıyla 3 tane fragmanı var da bir fragmanında bir müzik çalıyor
adam "C'mon" diye giriyor biliyormusunuz o parçanın adını ?[hline] iki kere iki döört. üç kere üç dokuuz. beş kere beş onbeeş. yedi kere iki ondöört..
- üç kere yedi yirmibiir... evrim geçiriyorum benjamin.. tabi tabi.. altı kere altı yirmi altıı.. bi dakka yoksa otuz altı mıydı??

KinGpiN®
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sly-One, 17 May 2003 15:21 tarihinde demiş ki:

vampirler yoktu en azından 1. filmde hayaletimsi yaratıklar falan. bu 1.
starwars dan alıntı ya çok uçtun olayını da şöyle söyliyim
kurşunları durdurduğu yerdeki savaşta duwardan çatalları nasıl alıyor bi düşünün ?
force pull. o kadar.[hline][i]Güçlü ve şanslı olanlar genellikle yalnız olanlardır... -Xar

persephone adamı alnından vurup "kaç kişi silahında gümüş kurşun taşır?" dedi, kahin "kuşlar, ağaçlar düzgün çalışan programlardır; vampir ve kurtadam efsaneleri ise bozulmuş programlardan kaynaklanır" dedi. rastlantı mı bunlar? disappear de söyledi enter the matrix'te onların kurtadam, vampir falan olduğunun açıklandığını.

duvardaki kılıçları almayı da force pull'a bağlayacak olursan ben de "ikizler ump45 kullanıyordu, counter-strike'dan çalmışlar" derim, sonu gelmez yani her noktayı biryere bağlarsan.. :)

ilk film de bu film de çok sayıda alıntılar yaptı çoğu filmden, tümüyle özgün filan değiller kesinlikle. ama souçta neo zihnin alabildiği her yeteneğe sahip olabildiğinden her noktayı biryerle bağdaştırmak haksızlık olur. adam sonraki filmde ışınlansa star trek'ten almışlar mı demeliyiz yani? :-p

ajan simit'i terminator 2'den çalmışlar bana da göre de 8-)[hline]Police: You at the window! Drop your weapon and place your hands on top of your head!
Sosyal ağlarda paylaş

auhe ajan smith piskopat oldu ya adam kendini aştı yani :)[hline] iki kere iki döört. üç kere üç dokuuz. beş kere beş onbeeş. yedi kere iki ondöört..

KinGpiN®
Sosyal ağlarda paylaş

monica yı verelim sana euh :)[hline] iki kere iki döört. üç kere üç dokuuz. beş kere beş onbeeş. yedi kere iki ondöört..

KinGpiN®
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...