Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

*SPOILER* Matrix:Reloaded *SPOILER* Sadece filme gidenler tartismak icin girsinler

FiXxXeR

Öne çıkan mesajlar

Matrix içinde matrix yoksa makineleri nasıl indiriyor Neo?
Matrixte vurulan robotlar ölüyorlarmı ? Ölüyorlarsa neden ? (bu biraz film olduğu içinde olabilirde mantığıda vardır diye şey ettim)
Vcd falan bulsam direk izliycem bir kaç kere. 5-6 kere Zeon'un kurulma olayı nedir birde...[hline]Hick!Memur bey ben alkollüyüm, siz nerelisiniz ehi ehi

Sosyal ağlarda paylaş

Neo Trinity'i seçti.Yinede Zion'u kurtarmak için 24 saat vakti var ki kurtaracağını umuyorum.Normal güçlerini orada da kullandığına göre sorun yok.Yalnız yeniden komaya gireceğinden korkuyorum...[hline]Mail:mailto:[email protected]
Asp,Php,Visual Basic,Delphi,Sphere Scripter,Web Design
Bilgi Paylaştıkça Değerlidir...
Sosyal ağlarda paylaş

en çok bayan sahne beni şeydi bir karı vardı hani anahtarcıyı göstericekti ama bir şartla neo nun onu dudaktan öpmesi gerekiyordu orda *WTF* moduna geçtim yani ..
ilk filmin gazını kesinlikle vermedi çünkü ilk filimde morpheus un bir havası falan vardı yani neo seçilmiş kişi olunca o havada gitmiş.. onun dışında smith virüs oluyor galba adam sapıttı yani .. artık gerçek dünyayada geldi ama anlayamadığım bir nokta var adam gerçek dünyada başka bir tiple geziniyor matrix te başka lol :)[hline] iki kere iki döört. üç kere üç dokuuz. beş kere beş onbeeş. yedi kere iki ondöört..
- hayrola cevat aabi naapıyosun yahu!?
- üç kere yedi yirmibiir... evrim geçiriyorum benjamin.. tabi tabi.. altı kere altı yirmi altıı.. bi dakka yoksa otuz altı mıydı??

KinGpiN®
Sosyal ağlarda paylaş

İlk filmde morpheus "ilk başta sadece o vardı, seçilmiş kişi. Matrix in yapısını değiştirebiliyordu. İlk insanı da o kurtardı" diyor.
Önce insan tarihine uzanalım insanlar yapay zekayı buldu. Her şey makinalara aitti. Sonra savaş çıktı insanlık yok olmanın değişine geldi. Makinalar insanlığı ele geçirmeye başladı. Tanrı bunu göze alamadı. Makinelerin arasına Mimarı yolladı. Şimdi ne alaka diyeceksiniz. Mimar ilk matrix i inşa etmesinin dikkatte alalım. İlk matrix te herkes neden mutlu makinalara bağlı bütün insanlar. Siz makina olsanız sizi yok etmeye çalışan güneşi elinizden alan bir ırkı sanalda olsa mutlu mesut yaşatırmısınız? Kalite yumurta ve sperm diye derdin yok ki, her insan yaklaşık aynı voltu iletiyor, mutlu insan alkalin pil diye bişi yok. Ancak tanrı insanların sanalda olsa mutlu olmasını istiyor. Mimar ilk matrix i bu yüzünden herkesin mutlu olacağı şekilde dizayn ediyor ve neo kodu ortaya çıkıyor. İlk matrix kaos a sürüklenir ve yıkılır. Neo faktörü tam olarak ortaya çıkmaz. Zaten insan yoktur gerçek dünyada serbest herkes bağlıdır makinelere. Neo bir parabol gibidir ve bu parabol belli zaman diliminde 2 kez aynı noktadan geçer bir nevi ekseni keser.
2. matrixte neo matrixi fark eder ve bu matrixten dışarı çıkar.Morpheus: "ilk başta sadece o vardı, seçilmiş kişi. Matrix in yapısını değiştirebiliyordu. İlk insanı da o kurtardı"
Neo 16 kadın ve 7 erkek kurtarır, zionu kurar ve ölür. İnsanlar çoğaldıkça neo unutulur. Halbuki o matrix içinde bir denklemdir.
Kahin matrixin tamamını gören bir kontrol sistemidir. Esasında varolan bir annedir. Mimar bir melekse kahin onun alt meleğidir.
Kahin kehaneti bildirir. Esasında parabolün ekseni keseceğini bilir. Eksen kesilir. Neo ortaya çıkar ama yol farklıdır. Mimarın önüne gelir ve seçimini yapar. Zion kurtulacak. Mimar bütün makina yapısı geriye alır.(Unutmayın gerçek yılı bilmiyoruz). Zionu ezer. Makinaları bir nevi resetler Ama sadece 100 yıl önceye. Tekrar başlatır. Makinalar sadece 1.matrix i hatırlar(Bakınız 1.film Smith vs. Morpheus dialoğu)
Bir nevi zaman tekrarı söz konusu sadece bazı aktörler değişiyor ama zaman tekrar ediyor(Bakınız Ejderha mızrağı serisi Raistlin in Fistandulus un yerini alması...).
Her seferinde durum tekrar ediyor fakat 7.deneme de Neo aşık oluyor. Mİmar aynı seçimin yapılmasını bekliyor ama durum değişiyor. Revolutions yani değişiklikler bunu belirtiyor. Bane gemilerin yokolmasının tek sebebi. Zionu da o yıkacak ve durum tekrar edicek. Ama böyle olmuyor Neo bu düzeneği yıkıyor.(yıkacak yani). Neo dünyanın devamında bir süre peygamber(tövbe tövbe) niyetine yaşayacak ölecek. Zaman devam edicek. İnsanlık yükşelişe geçecek.
Sosyal ağlarda paylaş

Gallant ilk filmde morpheus ilk Matrix'in insanların ürünü olduğunu ve eğlence ve sanal gerçeklik maksadıyla yapıldığını söylemişti. Fakat, herkesin bu harika süper dünya matrix'te yaşamak isteyebileceği düşüncesi gerçek dünyanın varlığını tehdit ettiğinden matrix'i kapatırlar.
Bundan esinlenen makineler de, matrixi daha değişik bir biçimde yeniden tasarlarlar
(ilk filmden hatırladıklarım)[hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki:
A mug of ale, and a fine tale!
Gimli yönetti
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...