di Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2015 said: yoksa servera giren 2 diske birden dalabilir mi? RAID donanimsal koruma sagliyo, girip biri dosyalarinizi silerse ya da sifrelerse RAID'in olaya bi katkisi olmuyo. RAID 1 demek iki tane disk'e sahip olup, her islemi iki disk ustunde birden yapmak demek. Haliyle disk'lerden biri GG olunca digerinden verilerinizi kurtarabiliyosunuz ama bu senaryoda ransomware datayi her iki diskte birden sifrelermis oldugundan yine GG. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Curunir Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2015 datalar giderse cok fena calismalarina gerek yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pulkas Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2015 dursun: http://www.nytimes.com/2015/07/26/business/dealbook/for-ransom-bitcoin-replaces-the-bag-of-bills.html?_r=0 http://www.bleepingcomputer.com/virus-removal/cryptolocker-ransomware-information cagin vebasi.virus tarama programi varken bile bulasabilen bu lanet virus icin cok canlar yakacak dikkat edin diye burada bi baslik acmistim da linc edildimdi.vel hasili; http://youtu.be/LH1GFaw09hk X( !!!!!Crypto-Ransom Buraya DİKKAT!!!!!... http://forum.paticik.com/read.php?5,7853096,page=1 Su anda bunun baska versiyonlari ortalikta dolasiyo.Ben kendi sirketimde bilgisayar kullanan herkese bu konuyla ilgili guzel bi aciklamada bulundum.1 kere bulasti.madur olmanin kiyisinda hic yedeklenmemis bir sistemi kurtarmayi basardim. ayni cozumu bu baslik altinda editore anlatmistim.denedi onda calismadi mesela.daha abzurd herseyi sifreleyip space wipe yapani var diyolar. var oglu var. dikkatli olun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2015 barnacle said: turkcell faturasını bizim şirkettekilerde yedi. exe çalıştırmaya çalışıyor windows ve izin veriyorlar. pc 101 anasını satayım. bilmediğin exe çalıştırılmaz. fatura exe halinde mi gelir ya ehueh. eski bir back up tan kurtardılar serverdaki datayı. ya turkcell faturası olayını bizim şirkette master yapmış, yurtdışında okumuş, hayvan gibi eğitimli falan avukatlar yedi ya 2 kere. olacak iş değil. bir de IT departmanı ayda 1 turkcell faturasına tık'lamayın diye mail atıyor toplu halde. Ona rağmen 2 kere oldu bu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2015 turkcell yer mi acaba, dusundum de sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Curunir Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2015 işin kötüsü şu müdürümün bütün pc deki dosyalarını hijack ledim onunda bütün dosyaları şifreli çıkarmayı düşünmüyorum ama vicdanımın ufak parçası yardım et diyor da pek girmeyi düşünmüyorum o kısma bu arada ağa bağlı olan pc imde bana bulaşmadı sanırım 2 gun once ağa bütün paylaşımı kapatmıştım bunun etkisi olabilir ilginç bir durum yarın iş günü bakalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2015 Bi dönem ufak çaptaki şirketlere çok yapıyolardı. Muhasebe dosyalarını kitliyip bırakıyolardı. Eğer yedek yoksa sıçış. En güzeli bide kendince sanki robin hoodculuk yapması. Odeme yapamayanlara yardımcı oluyorum felan bole konusması. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red_Skull Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2015 ahuha olum ne salaklar var lan şu ülkede nasıl hala mailden virüs yiyebilir nefes alan birisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leopar Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2015 bilgisayardan anlayip anlamama degil olay, social engineering iste eninde sonunda birisi aciyor dosyalari windows zaten default olarak dosya uzantilarini gizledigi icin sirketlerde calisanlar yanlislikla My resume.js, Phone bill.exe gibi ziplenmis email eklentilerini acabiliyor dosyaya PDF ikonu da atanmissa dusunmeden dosyaya cift tikliyorlar, sonrasi gg burada cozum kullaniciyi egitmek degil (cunku eninde sonunda birisin dalginligina denk gelecek) dogru duzgun proaktif anti-malware programlari kullanmak, backuplari hazir tutmak su ana kadar bitdefender haricinde ransomware'i dogru duzgun engelliyen bi cozum gormedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BalisticGel Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2015 Bir ara Amvo diye bir illet vardı az uğraştırmamıştı zamanında. Exelere bulaşıyordu virüs programları da virüs diye siliyordu o exeleri. Muhasebecilerden iyi para kazanmıştık teknik servislik yaptığım zamanlarda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2015 Bide bazen dalıyosun insalık hali. Geçen gün Turkcell faturası gelmiş şirket mailıma. Tam tıklıyodum sona bi anda düşündüm lan şirket maiılma Turkcell faturası gelmiyo ki diye. İnsanlık hali anlıyosun yane insanları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2015 rusaydaki bi türk firmasına yapmışlardı. maille iletişim kurmaya çalıştılar yanıt gelmedi. firmaverileri.com üzerinde yayımlayaağız diye tehdit ediyorlardı bide. hatta yayımlamışlardı bazı firmalarınkini.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TheRiverBelow Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2015 Red_Skull said: ahuha olum ne salaklar var lan şu ülkede nasıl hala mailden virüs yiyebilir nefes alan birisi200 tl telefon faturası diye mail gelmiş yanımdaki masada çalışan adama. o da "NEY NEY" diyerek açmış ne var ne yoksa, yemiş crpyolocker'ı. sazan.avi is real abi. yapacak bişey yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Madcat Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2015 daha anlatın olm çok heyecanlı oluyo bi ayti olarak bunları dinlemek ahuahuahau. ayrıca : Red_Skull said: ahuha olum ne salaklar var lan şu ülkede nasıl hala mailden virüs yiyebilir nefes alan birisi AHUAHUAHUA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2015 Bence asil sorun mail clientlar. Google apps gayet ignore luyo, actirtmiyo. Exe dahi gonderemiyosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Curunir Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2015 evet düzeltilemiyor dosyalar alamıyorlar geri işin acı tarafı şu müdürüm giden dosyalara üzülüyor ama bende onlar var zaten de yardım edemem ona edersem biterim direk >:D< Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2015 2 haftalik bi kontrattayken yan ofiste kiyamet kopmustu da sebebinin bu ransomware oldugu ortaya ciktiydi. Sekreter aciyo yine eklentilerden birini, adamlarin herseyi sifreleniyo. Ugrasiyolar ediyolar olmuyo, sonunda oduyolar parayi actiriyolar, bi bakiyolar ki hersey yine sifreli. Sekreter ilk seferinde calismadi diye ikinci kere calistirmis. Gece de backup'a birakmislar, backup'lar da encrypted olmus. Sonuc olarak pasa pasa odediler parayi hallettiler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2015 lel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar