Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İstanbul Anadolu teknik servis lazım aka bilgisayarım açılmıyor

yunusemre

Öne çıkan mesajlar

İstanbul Anadolu'da daha önce gittiğiniz, beğendiğiniz teknik servis öneriniz var mıdır? Kurumsal ya da sokakbaşı teknik servisi olur, Göztepe taraflarındayım.

Büyük ihtimalle kendim çözemeyeceğim için teknik servise götürmek istiyorum. Bugün bir kaç kere elektrik gitti geldi, sonra bilgisayarı açmaya çalıştığımda ilk açılışta otomatik kendini reset'liyor ve tekrar başlatıyor, bilgisayar çalışıyor gibi ancak monitöre görüntü gelmiyor. (Farklı monitör denedim, ekran kartı ve ram'leri tek tek söküp denedim bunlarda sorun varmı diye, hepsinde aynen devam) CPU'yu da sökmek yemedi açıkcası nasıl sökülür bilmiyorum.

Önerisi olan olursa diye sorunu da yazdım böylece..
Sosyal ağlarda paylaş

Sesli uyarı yok ama dediğim gibi her açtığımda bilgisayar açılır gibi olup otomatik kendine bir reset atıyor. Ondan sonra baya çalışır durumda (ekran kartı, kasa, cpu fanlarının hepsi çalışıyor.), ama ekrana görüntü gelmiyor.

Nette Bios pilini çıkart, tak gibi yazılar gördüm de, benim anakart küçüklerden, öyle bir pil göremedim içinde. Dediğin gibi Bios'un bişisi patladı herhalde.

PS'i başka takıp deneyemiyorum malum elimde başka yok. Ama PS baya çalışıyor gibi, sorunsuz.
Sosyal ağlarda paylaş

İlk önce güç kablosunu powerdan sök ve anakart üzerine bağlı olan ne kadar aygıt varsa sök. Kalanlar sadece ram, işlemci, fan, ekran kartı, power kabloları ve led+power+reset düğmeleri varsa buzzer kalsın. Disklere, optik sürücülere ve dış fanlara bağlı herhangi bir güç bağlantısı kablolarını sök. Power sadece anakarta güç versin.

1. adım: Fişi tekrar bağla. Bios'u Clear CMOS jumperı ile bir temizle. Varsa 3 kez reset tuşuna bas. Ardından power tuşuna bas. Çalışmadıysa fişi sök tekrar ve sonraki adıma geç.

2. adım: Anakart üzerinde birden fazla ram varsa işlemciye en yakın olan soketteki slota takılı olan kalacak şekilde sök. (o soket boş ise ramleri çıkartıp birini o sokete tak) Fişi tak. 3 reset sonra power tuşuna bas. Çalışmadıysa fişi sök ve sonraki adım.

3. adım: Anakarttan hata vermesini sağlama, anakart üzerinde onboard ekran kartı var ise ram'i, ekran kartı yok ise ekran kartını çıkartarak bir componentin üzerinde olmadığının hatasını üretmesini sağlamak gerekiyor. Bazı anakartlar bu tarz problemler sebebiyle yanıt vermeyi kesebiliyor ve hata tetikleyici bir problem son problemin üzerine yeni hata oluşunca hiçbirşey olmamış gibi çalışabiliyorlar. (saçma ama çok başıma geliyor.) Uygunluğuna göre birini söküp fişi takıp power'a bas. Hata iletisi verip vermediğine göre sonraki adım değişecek.

Hata iletisi verdi: 4. adım.
Hata iletisi vermedi: 6. adım.

4. adım: Bip sesini duyduysan eğer fişi sök, son çıkardığın aygıtı tekrar yerleştir. Fişi tak ve power'a bas. Görüntü geldiyse sorun giderilmiştir. Gelmediyse %40 power, %30 anakart, %30 son taktığın bileşen sorunlu. Fazladan ram varsa diğer ram ile değiştirerek tekrar dene. Yine olmadıysa %55 power, %45 anakart; eğer ekran kartıysa söktüğün eski ekran kartın varsa kıyıda köşede arkadaşında onunla dene. Yine olmadıysa %55 power, %45 anakart.

5. adım: Anakarta ekran kartı bağlıysa onu çıkar. Anakartın vidalarını çıkartıp kasa dışına al güç kablolarını bağla. Kasa dışında çalıştırmayı dene. Görüntü alabildiysen montelemeden önce anakartın kasanın herhangi bir noktasına şasi yapmadığından emin ol. Yine görüntü yoksa sonraki adıma geç.

6. adım: kasanı güzelce toparla, kablolarını oldukları noktalara tekrar takıp vidalarını güzelce sıkıp arkadaşların tavsite ettiği senin de aklına yatan iyi bir servise götür. %55 power, %45 anakart.

Geçmiş olsun. 1-3 Milyarlık makinen var, bir de 200 liralık bir kesintisiz güç kaynağın olsun kenarda...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...