Horrible Mesaj tarihi: Şubat 18, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2015 Oncelikle sunu belirteyim,bu postu telefondan atiyorum o yuzden yazim hatalari olursa kusura bakmayin :) Simdi ben yeni bir ise basladim. Ama soyle bir sorunum var. Surekli aslinda burda olmamaliyim ben bura icin yeterli bilgiye sahip degilim gibi hissediyorum. Bi önce ki isim cok rahatti. Sabah 9 bucuk aksam 5 falan gibi calisiyordum ortam falan superdi, insanlar cok iyiydi ancak ne mesleki tatmin ne maas anlaminda tatmin vardi. Mesleki acifan surekli korelip gidiyordum. Bu is yerine de mulakatla vs girdim ve maasimda iyi bir aetis oldu. Ancak is yeri evime cok uzak (kadikoyde oturuyorum, gebze de calisiyorum.). Aslinda bunlar da sorun degil. Sorun su ki is yerinde sanki herkes benden cok daha bilgili cok daha supermis ben hic bisey bilmiyormusum gibi hissediyorum. Yeni mezun sayilirim ve oyle super bi ogrenci de degildim okuldayken. Belki de bu yuzden boyle hissediyorum bilemiyorum ama surekli "lan acaba bunlari okulda anlattılarda ben mi o derste yoktum" diye dusunuyorum. Simdiye kadar hep developer olmak istedigimi dusunuyordum ama buraya baslayinca bi anda ben kod yazmamaliyim, kod olmasinda ne olursa olsun moduna gectim. Niye boyle düşünmeye basladim bilmiyorim cunku henuz dogru duzgun bi iste yaptim sayilmaz cok kisa zaman oldu zaten ise baslayali. Bi de soyle sacma bi dusunce yapisi olustu. SSurekli basarisiz bi insan oldugumu dusunmeye basladim. Sanki herkes isini cok seviyor ya da cok basariliymis bi tek ben boyle basarisizmisim gibi dusunuyorum. Bi isi en iyi en super şekilde yapamadığım surece basarili degilmisim gibi gelio. Mesela okulu uzatmadan bitirdim ama ortalamam super bitirmedigim icin kendimi basarili goremiyorum. Ya da oss de zamaninda calismamistim o yuzden de super isimli bi okula gidemedim. Hala bu yuzden basarisizm diye dusunuyorum. Aslina bakarsaniz mükemmelliyetci ya da hirsli bi insanda degilimdir hic son 1 yildir bu dusunce sardi beni. Disardan birine anlattigim zaman isimi durumumu herkes ooo super falan diyor,disaridan bakan biri icin basariliyim yani. Ama bana gore hepsi tesadufen olmus gibi geliyor. Is hayatinda pek cok insanin hakrtmedigi yerde olduğunundaa farkindayim aslinda ama bizim sektorde herkes hakettgi yerdeymis cok ii olmadigin surece bi degerin yokmus gibi hissediyorum. Bi de mesela insanlara soru sormaya cekiniyorum. Mal ya bunu mu soruo bu da hic bise bilmio dicekler gibi gelio. Ama dusununce bilmemem normal cunku hic bilmedigim binlerce kod icinden x i bulup kullanmam lazim ama o x nerde nasi bulucam bilmiyorum. Oyle iste. Icimi doktum rahatladim. Goy goy serbest. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Şubat 18, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2015 Yeni mezunumdan sonrasını okumadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
madcow Mesaj tarihi: Şubat 18, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2015 otur calıs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Şubat 18, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2015 valla istedigin kodu bulman icin var internet zaten..binlerce programlama sayfasi var..gelip burada takilacagini git oralarin forumlarinda sor bu sorulari daha yardimci olurlar.. merak etme yaparsin bu arada istersen yaparsin daha dogrusu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BalisticGel Mesaj tarihi: Şubat 18, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2015 Alışırsın, öğrenirsin. Ben işletme mezunuyum. Sağlık alanında hiç bir bilgim yoktu, tebliğ nedir, devlete bağlı sağlık kurumu nasıl işler zerre bilgim yoktu. Hastanede işe başlayalı 2 yıl olacak. Şu anda yeni tebliğ yayınlandığında bana yorumlatıyorlar, tıbbi malzemelerin tebliğdeki karşılıklarını bulamayınca bana danışıyorlar. Bunu yapanlardan biri 5 yıldır falan çalışıyor. Yani zamana bırak ve gerekli gereksiz her şeyi öğrenmeye çalış. Çabanı gördüklerinde bilgi eksikliğin göze batmayacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Şubat 18, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2015 1 aya toparlarsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horrible Mesaj tarihi: Şubat 18, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2015 Yeni mezundan kastim 1,5 yil oldu calismaya baslayali. Kod konusuna ggelince internetten bulacagim birsey gibi deil. Benden once burda calisan bi elemanin yazdigi bi programda ki bi degisken mesela. Hangi sinifa yazdigini nerde kullandigini bilmiyorum gibi. Tam anlatamadim gerci. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Şubat 18, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2015 BalisticGel said: Hastanede işe başlayalı 2 yıl olacak. Şu anda yeni tebliğ yayınlandığında bana yorumlatıyorlar, tıbbi malzemelerin tebliğdeki karşılıklarını bulamayınca bana danışıyorlar oo cok sut cu gordum sizi bugun (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Şubat 18, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2015 eh senden once calisan o programi hangi dilde yazmis onu bilmiyorsan zaten kasma.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Şubat 18, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2015 öğrenirsin dert değil. üniversite de sana bilgi öğretmezler genelde (sosyal bilimler değilse/ onları bilemiyorum) mühendislik gerektiren bölümlerde bilgiye nasıl ulaşacağını öğretirler. Yeni başladığın için öyle hissediyorsun. Soru sormaktan çekinme ne kadar saçma olursa olsun çok mantıklı yerlere götürebilir. Merak ettiğin için sor, sormuş olmak için değil. zaten 2-3 ay içinde işleyişe alışır devam edersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Şubat 18, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2015 tl;dr ama abi ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BalisticGel Mesaj tarihi: Şubat 18, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2015 http://forum.paticik.com/read.php?20,7924053,page=1 En azından şöyle bir adam değil arkadaş. dana22 said: BalisticGel said: Hastanede işe başlayalı 2 yıl olacak. Şu anda yeni tebliğ yayınlandığında bana yorumlatıyorlar, tıbbi malzemelerin tebliğdeki karşılıklarını bulamayınca bana danışıyorlar oo cok sut cu gordum sizi bugun (:P) Sorma yeni tebliğ yayınladılar gene, içim dışım "SUT" oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Şubat 18, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2015 programlamadan filan anlamıyorsanız, internet var şu var bu var diye bık bık yorum yapmayın komik oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Şubat 18, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2015 Lise mezunuyum, universiteyi yarim biraktim, 29 yasimda delirip, evdeki herseyi satip hanimi da alip yurt disina ciktim. Ingilizceyi gelmeden degil, geldikten sonra ogrenmeye basladim (cesarete bak, hehe). O halimle burda is bulup -ki cok super bi developer oldugumu dusunuyodum zira Turkiye'de oyleydim- agzima agzima vurulusunu izledim. Sonuc olarak her darbe yedigimde once biraz mizmizlandim, sonra AGLAYACAGINA OTURUP OGRENSENE SALAK deyip verdim ayari kendime. 3. senenin ve bir suru tamamlanmis projenin sonunda yine en kral developer benim. =P Haliyle diyecegim o ki, calistigin sektor cok hizli degisen bir sektor ve her zaman hakim olman mumkun degil ama ogrenmen ve trendi yakalaman mumkun. Ogrenebildigin surece dert etmene gerek yok. Bir de bazi seyleri anlamak, oturmasi yer etmesi zamanla, deneyimle oluyor. Ilk seferde anlamazsan benim gibi "gerizekaliyim lan galiba" deyip birakma, ahah. Isle alakali takildigin her yerde de ac bi konu, anlayan yardim eden illaki olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Şubat 18, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2015 yol uzunya sende yolda kendi kendine dusune dusune kuruntu yapmıssın işte. kitabı muziği arttır yuolda gecer hep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Şubat 18, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2015 Horrible said: Yeni mezundan kastim 1,5 yil oldu calismaya baslayali. Kod konusuna ggelince internetten bulacagim birsey gibi deil. Benden once burda calisan bi elemanin yazdigi bi programda ki bi degisken mesela. Hangi sinifa yazdigini nerde kullandigini bilmiyorum gibi. Tam anlatamadim gerci. Bu normal zira herkesin kendine gore olusturdugu bir yapi ya da kullanilan framework'un kendine gore bi yapisi oluyo. Bu durumda yapman gereken duzgun bi IDE secmek kendine zira IDE senin yerine buluyo ediyo, ctrl/cmd+click ile ulasiyosun nerde tanimlandigina. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Şubat 18, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2015 çok doğal böyle hissetmen seneler zaten hatır hutur geçiyor sonra yeni başlayan birine öğüt verirken buluyorsun kendini Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Şubat 18, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2015 sana işi öğretecek insan gibi biribi bulman lazım kendi başıan öğrencek durumun yoksa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Şubat 18, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2015 coder lik öyle okulda vs ögrenmiyor.anca temel bilgiler altyapi. senelerdir bu sektörün icindeyim. bir kere her dili herseyi bilmen imkansiz. Demissin ki bende önce ki elemanin yazidigi kodu anlamiyorum. gayet normal. ilk bakista anlaman icin elemanin yazdigi dilde bi 10 seneni vermen lazim. Ben senin yerinde olsam yazilan dil konusunda eksiklerin varsa internet makale kitap vs okurum. ondan sonra fazla mesai yaparak o adamin yazdigi kodu paramparca ederim is yerinde verimli calisman icin minimum 3 ay ihtiyacin var. bu sürenin azalmasi ve artmasi tamamen sana bagli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Şubat 18, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2015 bombilo said: programlamadan filan anlamıyorsanız, internet var şu var bu var diye bık bık yorum yapmayın komik oluyor. niye abi..her platformun birsuru forumu var. oralarda sorulan sorulara genellikle tatmin edici yanitlar alinabiliyor. bi 20 sene oncesine gore internetten programlamacilik adina birseyler ogrenebilmen daha olasi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
spompas Mesaj tarihi: Şubat 18, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2015 seninle neredeyse tüm bakış açım aynı kendimi başarısız hissediyordum iş değiştirme safhasındayım aynı şeyler başıma gelcek diye geri adım atıyorum hep. bunu psikolojik açıklaması neymiş acaba bakmak lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Şubat 18, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2015 spompas said: bunu psikolojik açıklaması neymiş acaba bakmak lazım yikici stress.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Şubat 18, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2015 yatkınlık yoksa zor zaten biraz kafanın o yönde basması gerekiyor. he bu açığı çalışarak kapatabilir misin? kapatırsın istersen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ninlempis Mesaj tarihi: Şubat 18, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2015 Horrible said: Ama bana gore hepsi tesadufen olmus gibi geliyor. Tesadüf diye birşey yoktur. Sende iş hayatına ait öz güven eksikliği var. Bu bilmemenden kaynaklanıyor, o yüzden korkuyorsun ve korkunla başa çıkmak içinde "aslında ben hırslı adam değilim, az para kolay iş, hayat para kazanmak değil?" gibi cümlelerle kendini avutuyorsun. Bunların sebebi tamamen iş hayatına yeni atılman, biliyorum çünkü aynısı benim başımdan geçti. Tek yapman gereken yaptığın şey sana ne kadar saçmada gelse en iyisini yapmak bunun için çalışmak. bu seferde başarı gösterip, herşey rutine bağlayınca yine kısa süreli bir tatminsizlik oluşacak.. sonrasında orta yaşlara geldiğin için çoluk çocuğa girişirsin zaman akıp gider, bu böyle. welcome to brave new world. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Şubat 18, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2015 kurumsal, inhouse framework ve sifira yakin kagit ustunde duzgun dokumantasyon, goz korkutan analiz dokumanlari ? rahat ol, soru sorarak ogrenmeni bekliyorlar zaten uc aya yeni gelenlere sen ogretir hale gelirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar