Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

statusbar veri aktarilan siteyi gizleme


vulga

Öne çıkan mesajlar

kodlama bilmiyorum bastan soyliyim. iste ufak tefek editleme kesma kirpma falan ugrasiyorum oyle.

mesele su:
siteden yayin yapicam. fakat yayinin calinmasini istemiyorum. source code gizlemeyi arattim bir turlu ise yarar birsey bulamadim. bir siteden javascriptle embed video kodunu encrypt ettim. hosta upload ettim. linki de url shortener'la falan degistirdim (bu bir gizlilik katmaz tabi ama olsun az bisey ugrastirir yine)


<script type="text/javascript" src="http://gg.gg/gggggggggggggggg"></script>


gibi birsey oldu. sag tik engelleme status bara kayan yazi falan gibi noobluklara girecektim ama kod aramakla ugrasmak istemedim.

sorularim soyle:
1) embed kodu js ile gizlemis bile olsam yayin yapan sitenin ana domaini kisa bir sure statusbar'da gozukuyor ("transferring data from http://falanfilan.com" gibi) bunu engellemek istiyorum bir yontemi var mi?
2) 1'deki sorunu coume kavustursam bile encrypt edilmis js yi cozebilirler mi?
3) debugger falan bir dalga varmis sanirim onunla yine her sekilde yayinin kaynagina ulasilabilir gibime geliyor dogru mu? engelleme yontemi var mi? (fiddler2 ile mesela fizy'deki mp3'lerin m4a seklindeki haline ulasilabiliyor ve dl edilebiliyormus oha dedim bunu ogrenince :d tabi mac yayinlayan sitelerde deneyince beceremedimdi)
4) baska bir yontem var mi benim yayini gizleyecek

bilale anlatir gibi pls
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

malesef yok.

client a inen herseyi "bir sekilde" decrypt/decode edebilirsin.

en azindan soyle diyim, fiddler i proxy olarak gosterip yada wireshark'a ssl certificate import edip https'i bile decode edebilirsin.

hatta soyle bir atasozu var;

client'da olan client'da kalir.

bunuda ben uydurdum sdfsdf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi hic kasma, engellese youtube engellerdi mp3 indirimini falan, bircok library catir catir indiriyo..

en basidinden flash downloader diye zilyon tane browser extension var.

ne yapacaksin ki sen? streaming falan mi radio gibi yoksa mp3 dosyalari var parcalara ayrilmis onlari mi serve edeceksin?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yayinin calinmasini engellemek istiyorsan (en azindan belli bir bolumunun) custom kendi player ini kullanman gerekiyor. (radio gibi surekli stream eden bir kanaldan bahsediyorum)

ha bu ne demek oluyor?
player server a request gonderirken belirli araliklarla token gondericek bu sekilde server token in trusted bir player dan geldigini anlayip serve edicek yada etmeyecek.

cnn turk un flash player i bu sekilde calisiyor sanirim, yani alip kodu embed ediyorsun cat 15 dakika sonra falan yayin yok cunku token degismis adamlar kendi custom flash playerini kullandigi icin yeni token gonderip yayina devam ediyor.

burda da soyle bir kisitlama var, iphone android gibi cihazlar senin custom playerini tanimayacaklari icin (buyuk olasilikla flash falan olacak) sorun yasayabilirsin

en guzeli bas yayini gitsin, ne yayinlayacaksin ki calinma potensiyeli var merak ettim :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yayin yapicam zaten halihazirda vardi da simdi saglam kaynak buldugumdan yeni tasarima gecip daha sadelestirmek istiyorum

yeni tasarim soyle birsey olacak: http://tinyurl.com/ny6x92d
su anki hali: http://tinyurl.com/q6nz8t8

iste twitter hesabimiz falan var 5 arkadas makarasina kupon, haber, yayin vs paylasiyoruz. ama sureklilik yok. son zamanlarda sifreli yayin olayini getirdim her mac 8-10 takipci geliyor sifreyi dm'den atiyorum vs. yayilirsa firlar hesap. sifir reklam, donma yok ve en onemlisi kaynak yayin oldugundan gecikme yok. bahis sitelerine giden yayin oldugundan anlik olarak geliyor.

yayini cektigim siteyi gizlemek istiyorum iste mumkun oldugunca.

su anki sifre f-e-n-o-c-a-s-t (tiresiz). vpn gerekiyor (tr ip ile girince yayini gostermiyor yayinci servis) bir de sadece mac oldugu zamanlar kanal acik oluyor. spiker, scoreboard falan yok yayinda. ama can sikici reklam vs yok o yuzden tercih edilecektir saniyorum. bir de vpn vs bilgilendirici yazilar koyup ucretsiz vpn servislerini de taniticam. gsvid (atacast) 20k ya yakin takipci yapmisti twitterda sirf sopcast yayindan bizim neden olmasin sopcast ile ugrasan vpn ile de ugrasir
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...