Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sphere'mı yoksa RunUO mu?

Joker

Öne çıkan mesajlar

said:
Ardhath, 08 Ocak 2005 20:32 tarihinde demiş ki:
bu konu hakkındaki 15662. topic.

Hyr 3 tane buna benzer konu var ve konu'nun manası ile uyuşan ilk forum...
Onlar hangisini tercih edersiniz yönünde forum başlıkları bu ise server tabanlarının performları hakkında bir forum...

ikisi ayrı dünyaların konuları...
mesela ben şahsi görüşüm sphere adamıyım ama runUo nun hüküm süreceği kanısındayım...
onun için kararsız kaldım...
Zaten bu konuyu açmamdaki maksat'ta biraz bu yöndedir...[signature][hline][b]Ultima Online, Hayat Offline...

Rüyanızın gerçekleşmesini istiyorsanız,
Öncelikle uykudan uyanmanız gerekir...
[b]
Sosyal ağlarda paylaş

İyide özetlemişsin güzel ama sence ileride sphere'mı ayakta kalıcak yoksa runUo mu 'nun cvb'ını vermemişsin...

PS:Yada benmi göremedim?[signature][hline][b]Ultima Online, Hayat Offline...

[b]
Sosyal ağlarda paylaş

yanlış hatırlamıyorsam, o link 55 nedenle runuo'nun, 1 nedenle de sphere'in daha iyi olduğunu söylüyor. (o da resync)

bu bağlamda düşününce sphere'in kalıcı olacağını söylemek pek doğru olmaz. sadece fortran'da olduğu gibi. işlevi düşük kullanımı yaygın şeylerden kurtulmak bazen zaman alabilir. (20-25 sene kadar..)

bence daha uygun soru "aos mu pre-aos mu?" olurdu.[signature][hline]en ince yerim bileğim..!?!
şakası bile komik.. (kendisini sen düşün)
Sosyal ağlarda paylaş

En kısa ve net cevap . Hangisini kullanırsan kullan aynı işi yapıyosun . :)[signature][hline]| Dut ağacında üzüm YETİŞMEZ !! |
--------------------------------------------------------------
Evrende bir toz bile sayılamayacak ufaklıkta bir yer kürenin üstünde küçüklüğü belki hesaba bile katılamayacak bir varlığımız var;ne var ki aklımızla büyüğüz . Aklımıza güvenelim
| Sahip olduğun gücü asla gösterme !
|
| Hepimiz bir doz şenlik alabiliriz . Çok fazla karanlık gün yaklaşıyor!|
Sosyal ağlarda paylaş

said:
[b]Mum_Chamber,

İmzan hakkında bi yorum yapıcağım,
En ince yeri bileği ise serçe parmağı ile bileği arasındaki orantı;
Ya uzaylı yada mutant![signature][hline][b]Ultima Online, Hayat Offline...

[b]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mum_Chamber, 08 Ocak 2005 23:20 tarihinde demiş ki:
kısa, net fakat doğru mu?

aynı işi mi yapıyorlar?

Ya orasıda doğru . Her ikiside esneklik bakımından farklı . ben hiç run uo serverı kurmadım ne derece işlevsel bilmiyorum . Ama sphere dada bence yapamayacağın hiç bir şey yok . İstediğin herşeyi yaparsın .[signature][hline]| Dut ağacında üzüm YETİŞMEZ !! |
Evrende bir toz bile sayılamayacak ufaklıkta bir yer kürenin üstünde küçüklüğü belki hesaba bile katılamayacak bir varlığımız var;ne var ki aklımızla büyüğüz . Aklımıza güvenelim
| Sahip olduğun gücü asla gösterme !
|
| Hepimiz bir doz şenlik alabiliriz . Çok fazla karanlık gün yaklaşıyor!|
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Black_Lupin, 08 Ocak 2005 23:15 tarihinde demiş ki:
En kısa ve net cevap . Hangisini kullanırsan kullan aynı işi yapıyosun . :)

böyle değil tabiiki de, aynı işi yapamıyorsun :)

ayrıca runuo.com da artık "bug reports" diye bir bölüm yok, ne kadar ilginç değil mi?!! :)

daha çok hangisi kullanılır sorusuna bir cevap vermek zor yinede. sphere'ın dili kolay, öğrenmesi kolay. runuo'ya hakim olmak için nesne yönelimli programlamaya(oop) hakim olmak lazım sonuçta. bu da sphere'ın çok kullanılmasını açıklayan durumlardan birisi.
ama runuo'nun gücüne sphere'ın erişmesi zor(hatta imkansız diyebiliriz). hele bir de runuo open source olursa...[signature][hline]is all that we see or seem
but a dream within a dream?

Edgar Allan Poe
Sosyal ağlarda paylaş

runuo veya pol[signature][hline]Lucas

hele bir ışıklar sönsün hele bir kapansın kapılar sular durulsun bıçak atacağım daha on iki'den kısa devre yapsın kalbim ellerim inatla dökülsün cigaraya dağlar daim büyüsün sular köpürsün sen beni ozaman gör...

hele küssün meydanlar dehşetin oğlu ölsün ağır bir köpek karanlığı ve tüm mayınlar patlasın sen beni ozaman gör..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mike-de-Morgoth, 09 Ocak 2005 00:31 tarihinde demiş ki:
gereksiz bi topic.

gereksiz bir insan
..........

bence sphere olmalı ama runuo olcak gibi gözüküor[signature][hline]TheCoder demiş ki:
hocam sen güvenliği kıracaksın sen overlock için gerekli yazılımı hazırlayacaksın sen donanımın sınırlarına göre chipset ayarı vereceksin sende page scripti yaz..

Sosyal ağlarda paylaş

said:
fastreload, 09 Ocak 2005 00:58 tarihinde demiş ki:
said:
Mike-de-Morgoth, 09 Ocak 2005 00:31 tarihinde demiş ki:
gereksiz bi topic.

gereksiz bir insan
..........

bence sphere olmalı ama runuo olcak gibi gözüküor

+1[signature][hline][b]Ultima Online, Hayat Offline...

[b]
Sosyal ağlarda paylaş

run uo derim ben server kurma işleriyle uğraşmadım ama run uo script bakımından programlama bilgisi deneyimi bakımından vs.. daha çok bilgi gerektiriyor. Ama bunun yanında run uo nun playerlere sunduğu yenilik çok daha fazla. Yani nekadar ekmek okadar köfte olarak görüyorum. Ne kadar bilgili yenilikçi bir admin o kadar da player ve reklam. (gerçi bu konuda sponsora serverin özelliklerine kadar başka unsurlarda var onlar ayrı konu)
3 yıldır uo oynarım oynanış ve yenilikler bakımından da ben run uo yu tercih ederim player olaraktan[signature][hline]Feror ego veluti - sine nauta navis,
ut per vias aeris - vaga fertur avis...
Quidquit Venus imperat - labor est suavis,
quae nunquam in cordibus - habitat ignavis.

[Bu mesaj Endoret tarafından 09 Ocak 2005 16:43 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

pol'ün de pek kalıcı olacağını düşünmüyorum. zaten polün de tutmamasının sebebi buydu.

yanlış bilmiyorsam pol, mevcut bir dil kullanmıyor, sphere gibi kendi script dili var. bu da o dilin değişebileceğini, optimizasyondan geçebileceğini ve sizi yarı yolda bırakabileceğini gösteriyor.

fakat c#'ın değişmesi pek mümkün değil, değişse bile her zaman geriye yönelik uyumlu olacaktır.[signature][hline]en ince yerim bileğim..!?!
şakası bile komik.. (kendisini sen düşün)
Sosyal ağlarda paylaş

daha hala tartısıomusunuz haha
her ikisini de "adamakıllı bilen" birisinin sphere secmesine imkan yoktur..

acıkcası ancak runuo'yu bilmeyen veya kullanamayan kişiler mecburi olarak sphere i seciyorlar..
bu tabi uzun zamandır süregelen shardlar icin gecerli degil. yaptıkları onca işi bi anda bırakıp 0 dan baslamak istemeyebilirler..

Ama sonuc olarak bu konunun tartışılacak bi tarafı kalmadı, hele ki runuo open source olma kararı almısken..engine olarak runuo fersah fersah önde sphereden.
Sosyal ağlarda paylaş

Şuanda hem windows hemde linux birlikte ayakta durabiliyosa,
RunUo ve Sphere'da sürekli ayakta durabilirler.Herkesin kendi seçimi,kimisi sphere'ı seçer kimisi runuo'yu.[signature][hline]_o_ _o_ _o_ _o_
..|.....|.....|.....|
./ ./ .../ .../
Tey,Tey,Teyyy..
Soldan Sağa:Paskal,Koraks,Tora ve Llama,Paticiğin Resmi,Tescilli Halaycıları..