Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

müsteriye php kaynak kodu vermek

mightee

Öne çıkan mesajlar

selamlar, gecenlerde bir proje aldim, isin bitirme süresi cok kisa oldugu icin php + codeigniter ile cok kisa sürede bitirmeyi planliyorum. müsterinin kendi aginda calisacak bir web programi olacagi icin kaynak kodlari vermek zorundayim. lisansa ekliyorum kodlar dagitilamaz diye fakat kendileri türk oldugu icin illa ki birileri kodlari koplayalip internete düsürecek. sunucu da windows calisiyor. chromium'u indirip tab sistemini, sag tik, menüyü falan herseyi kaldirdim sanki masaüstü programmis gibi görünüyor ki müsterinin istegi masaüstü programdi.

php kodlarini bi zip dosyasi icine atsam yine bulunur. bcompiler denedim codeigniter bos halde bile patladi hata doldu. php kodlarini derlemenin bir yolu varmidir ? daha önce cok arastirmistim fakat elle tutulur birsey bulamadim. derlenmis kod olsunki herkes kurcalamasin istiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Ioncube (ya da turevi bisey) kullanican baska yolun yok. Kesin cozum degil yine ama en azindan bir nevi koruman olur.

Onun disinda sonsuza kadar destek vermeyeceksen yaptigin sey cok mantikli degil gibi zira kod istenmesi, projenin karsi tarafa herseyiyle verilmesi bu isin fitratinda var.
Sosyal ağlarda paylaş

projeyi gelistirip paket program olarak da piyasaya sürmeyi planliyorum. bu yüzden bu kadar cabaliyorum. ioncube'u ruslar 3 - 5 dolara cözüyorlar. sanirim derlenebilir bir dil secmem gerekecek php yerine. python haricinde web kütüphaneleri bol ne önerebilirsiniz ? mvc tercihimdir.
Sosyal ağlarda paylaş

mightee said:

projeyi gelistirip paket program olarak da piyasaya sürmeyi planliyorum. bu yüzden bu kadar cabaliyorum. ioncube'u ruslar 3 - 5 dolara cözüyorlar. sanirim derlenebilir bir dil secmem gerekecek php yerine. python haricinde web kütüphaneleri bol ne önerebilirsiniz ? mvc tercihimdir.

Kullandigin versiyona gore degisiyo. Gidip de eski surum bi ioncube compiler kullanirsan rahatca decompile edilebiliyo. O yuzden adamlar surekli guncelliyo encrytption'i.
Sosyal ağlarda paylaş

abi kaynak kodunu nereye kadar koruyabileceksin zaten
c ile yazılan şeyleri bile manyaklar reassmbly yapa yapa çıkarıyor
kaldı ki yapılanlar sanmıyorum ki çok mühim bir algo veya structure içeriyor olsun

en sağlam sözleşme ile sağlarsın korunurluğunu, bilimsel nitelik taşıyorsa patent ile sağlarsın fikrin korunaklılığını. paket programsa lisans anlaşması yaparsın, entegrasyon işiyse lisans + escrow ile korursun.

çevremde anam kaynak kodlarım gidecek en hardcore encryptionları denemeliyim diyen pek görmedim ben.
Sosyal ağlarda paylaş

türkiyede kac kisi yapabilir bunu. derdim zaten sonuna kadar koruma degil. sadece hazir programlarla erisilemesin istiyorum. java gibi c# gibi kolay olmasin kodlar cözmek. derdim bu.

lisans türkiyede ne kadar güvenlik sagliyor ki heryerde programlarin crackleri kaynak kodlari dolaniyor.
Sosyal ağlarda paylaş

mightee said:

türkiyede kac kisi yapabilir bunu. derdim zaten sonuna kadar koruma degil. sadece hazir programlarla erisilemesin istiyorum. java gibi c# gibi kolay olmasin kodlar cözmek. derdim bu.

lisans türkiyede ne kadar güvenlik sagliyor ki heryerde programlarin crackleri kaynak kodlari dolaniyor.

Bir de oturup senin programin boyle ultra elzem bir probleme cagre olmayacaksa oturup kimse kirmakla ugrasmaz.Ya kirilmis beynelminel olani alir kullanir yada senin programina lisans ucreti verir.O noktada kolayca unpack edilmeyecek, sunucu auth sart offline olarak calismayacak bisi yapsan belki adam astari yuzunu gecer la bunun deyip kirmakla ugrasmaz ki dedigim gibi elzem bi probleme muadillerinden yada konusuna hakim calisan programlardan iyi bisi yapacaksinda, la bunu bi kirak diyecekler.

Nodewebkitte uygulamayi hem desktopta hemde web app olarak kullanabiliyosun.

Ornek: http://pinegrow.com buradan istersen windows linux osx icin binaryi cekiyosun.
yada buradan http://pinegrow.com/edit.html?page=index.html demo memo kullaniyosun programi...
Sosyal ağlarda paylaş

ya komple program olarak düsün. atiyorum mesajlasma uygulamasi yaptim. acayip tuttu. binlerce satiyorum. sonra cikiyor bi tane keko bulmus bi yerden .net reflection, dagitiyor programi bedavaya. olay bu yani. yoksa bende farkindayim dünyanin gelecegini degistirecek birsey yapmadigimin
Sosyal ağlarda paylaş

yanlis anlama ama android markette zilyon tane potansiyel milyon dolarlik application var.. kircak olan adam olsa hepsini siradan gecirip kendi app iymis gibi satip parayi kirar..

kici kirik flappybird bile orjinalliginden kazandi yani copycatleri ciksa nolcak cikmasa nolcak..

software olayinda ne kadar protection saglayabilirsin bilmiyorum ama, uygulamani bu tip markete koyup o sekilde lisans saglaman daha mantikli olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Çok aşırı security (finansal, parasal bilgiler vs.) gerektirecek işler yapmıyorsan gerek yok abi kod gizlemeye.

Sen yapabiliyorsan başkası niye yapamasın aynı projeyi? Projenin içeriği belli olsun yeter...

illaki ben saklayacam diyorsan da:
http://www.zend.com/en/products/guard
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...