vaperon Mesaj tarihi: Şubat 14, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2015 suBzer0 said: Abi çok enteresan durumlar var.. mesela ben şuan 225 dairelik bir projenin satışına çıktım burda geçen hafta. Şehir geneline bilboard - raket - gazete reklamları yaptım 100k para harcadım. İnanılmaz telefonu çalıyor firmanın ,gelen sayısı çok fazla ofise. ama şuna dikkat ettim , adam buraya geldikten sonra onu etkileyecek 1 tık daha bişey lazım belkide. yani şunun farkına vardım , müşterinin ilgisini sadece firma ismi ile çekebiliyorum ama bir olayın adama daireyi çat diye sattırması lazım. Ben hala bunun akıllı ev teknolojisinden geçtiğini düşünüyorum, güneş panelleri sayesinde de satışı yapılabilecek fazla elektriğin aidatları %x civarında düşüreceği algısı da etkili olacaktır. Hatta elektrik kesintileri bölgede çok yaşanıyorsa, otomatik olarak devreye girebilecek, daire içi bir oda için aydınlatma sağlayabilirsin. Bu fazla bir sorun da yaratmayacaktır. 50 daireli bir siteye oturma odası için kartonpiyer içine saklı şerit ledler ile (5mt'si 6 watt) 2000va'lık bir tunçmatik ile aydınlatma yapabilirsin 50 daireye. 1000va da yeter de garanti olsun uzun olsun dersen 2kvalık işi fazlasıyla yapar. İnsanlar için karanlıkta kalmamak kesintilerde + unsur olacaktır. Bakımı da çok masrafsız ledlerin. 12v 10A lik 3 adet adaptöre paylaştır. Mis. 50 daire için kablo masrafı hariç 5000 tutmuyor. Daire başı 100 lira bile değil yani. Aslında ucuz olup o kadar albeni katacak şey var ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Şubat 14, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2015 ucuza sat sürümden kazan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rigby Mesaj tarihi: Şubat 14, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2015 Beyler uçmuşsunuz yine. Müteahhit kardeş! -Önce 8,5'luk tuğlayı binalarda kullanmayı bir bırakın, -Şantiye şefine 500 tl zamı çok görmeyin, -Minimum sigortalatmanız gereken kişi sayısını hayatında hiç görmediğin köydeki sülaleni sigortalatmayın, asıl hakkı olan kalıpçıyı, demirciyi, duvarcıyı, sıvacıyı sigortalatın. Ondan sonra yanıma gelin tavsiye vereyim size! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Şubat 14, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2015 ne güzel yazmış adam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cute Mesaj tarihi: Şubat 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2015 vaperon said: gibi Senin yazdığın energy efficiency'e giriyor.Şimdi şöyle detaylar var, kurmuş olduğun sisteme 2 yıl garanti verip servis sağlamak zorundasın.Lokal bu işi halleden az insan var, işletmeye servis anlatıp bakım yapmasını istemen kill yourself olacaktır.İşletme yapabilen bir gruba ben denk gelmedim, girmediğim proje yok.İnanılmaz bir sıradanlaştırma söz konusu. Akıllı bina-ev teknolojileri alt başlıklara ayrılıyor.Aydınlatma otomasyonu adapte ederek binanın dış aydınlatması + peyzaj-bahçe buna ek daire içi elek. kullanımlarını %80'e varan düşüş sağlayabiliriz.Anahtar priz grupları ile iç mimari detayları şık tutup görsellik sağlanabilir.Perde-panjur motorları ile bunlarıda otomasyona sokarız,yerden ısıtma,gün ışığı sensörleri, PIR ,intercom yada binanın genel aydınlatmasını ve otoparkları DALI protokolü ile sürebiliriz bunun gibi bir sürü şey var adapte edebilecek.Bizim insanımız nedense elinde PAD ile daire içindeki aydınlatmayı kontrol etmeyi çok seviyor.A/V sistemi ile entegre olmuş konferans odası tarzı sinema odalarına bayılıyor dahada sayabiliceğim çok şey var kısaca sonuç : Görsellik. Genel olarak gözlemlediğim eski müteahhitlikde kalmamış, şu kentsel dönüşüm kafasında dediklerimizi adapte edemeyiz.Geri kalan herşey güzel projelendirme ve satış ofisi mantığı bir satış politikası izlemekten geçiyor. Bu tarz eklerin yoksa lokasyon ve daire'nin güzelliği dışında satış bekleyemezsin malesef. Bugün baktığında SINPAŞ ile yıllarca uğraştım yok otomasyon şöyle yok böyle ve biz yatırımcının parasıyla iş yapıyoruz gerek yok diyen firma bugün BERKER-MAS gibi kalbur altı firmalar ile otomasyona girdi ve başarısızlık heykellerini dikmek istiyorum.İşin erbablarına denk gelmek önemli. Saygılar, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Şubat 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2015 bizimde is dallarindan biri muteahhitlik ama inovasyon buyuk projelerde oluyor agaoglu gibi 300 400 daire yi sifir araziye yaparsan super seyler yapilabilir, ama bizim gibi yik yap sat ciysan ev sahibinin tek derdi ulan 1 mt fazla alabilir miyim acaba oluyor. O yuzden inovasyon falan yok yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HaciYatmaz Mesaj tarihi: Şubat 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2015 300-400 araziyi açık araziye yapıp sıvayan da çok var abi istanbulda. ağaoğlunu kişisel olarak sevmesem de yaptığı evler on numara. birinin yaptığı 3+1'e bakıyorsun diğerinin yaptığı studio daireye bakıyorsun, bu böyleyken o neydi diyorsun. konuda mutlaka bahseden olmuştur; kendinizin oturmayacağı evleri yapmayın pls. kileri var demek için oturma odasından kısmayın mesela :( belki duymuştursun karasu taraflarındaki şirketler hafta sonu istanbuldan servis kaldırıyorlar. servisle alıyorlar götürüyorlar yedirip içirip sonra daire gezmesine çıkartıyorlar. ne derece etkiliyor satışlarını bilmiyorum ama ilgililerdi baya, insanın hoşuna gidiyor bu ilgi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 18, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2015 akilli ev yapma, daha motorlu perde icin olcu alicaz diye agzima sicildi butun gun 6 pencere icin, takma zamani gelince istifa edicem galiba asdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar