suBzer0 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2015 Bu olay ciddi anlamda kafama takılıyor ; bazılarınız bildiği üzere müteahhitlik yapıyorum. Baba mesleği bir nevi biz de devam ettirmeye çalışıyoruz işleri. Son 1 senedir artık tamamen bütün kontrol bana geçmiş durumda ,ben işleri anca toparlayabildim ve iş hayatına anca alışabildim , 5 senedir devamlı çalışırım fakat bu son sene de biraz da yetkilerim arttıktan sonra artık kendi işimmiş gibi görmeye başladım. fakat işleri kendi rayında götürmek tabiki önemli birşey fakat bunu daha da ileri götürmek , işe yenilikler getirmek , kendimi geliştirmek istiyorum. Bunu yapmak için sadece işimi düşünüyorum fakat yeterli olmuyor. Bu tip durumlarda profesyonel anlamda destek almak ne kadar etkili olur sizce? sırf işimi geliştirsin , yenilikler katsın diye maaşa filan bile bağlayabilirim birini. Var mı bunların kursları vs. tarz şeyleri. bu düşüncelere neden bu kadar kfayı taktım ; benim berber abi.. herif erkek berberi ama o işi bile adam acaip geliştiriyor. mesela adam traş zamanım geldiğinden telefonla arıyor beni "Hamza traşa gel dükkan müsait, ödemelerim var gitme sakın biyere filan diye geyik yapıyor" aslında saçma gibi duruyor ama bende gerçekten o gün veya ertesi gün gidiyorum berbere, adam aklıma düşürüyor benim saçımın kesilmesini filan. Mesela kişiye özel ustura yapmış herif , usturanın çelik yan yüzüne lazerle müşterilerin ismini yazmış ,"getir bakalım Hamza abinin usturası" filan diyor çırağa ve bu insanı özel hissettiriyor. yani adam yapabilceği boyutta kendini geliştiriyor ve buna devam ediyor. Berber bile bunu yaparken benim yerimde saymam hoş olmuyor. yani varsa yol göstericek biri çok makbule geçer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2015 müteahitsen bişi yapmadan da gelişiyorsun güzel türkiyemde yardır kentsel dönüşüme bende bu arada baba mesleğini seçmeyip mal mal yazılımcı olduğum için kafamı yanımdaki router'a vurayım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Ocak 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2015 Müteahhit olduğun için işini geliştirmek adına yapabileceğin aklıma gelen şey yeni projeler geliştirmek. Yeni teknolojiyi yaptığın binalara entegre etmek. Bu aslında zor da değil hani. Yaptıracağın bir arduino projesi ile tüm evi online bir sistem haline getirmek mümkün. Aydınlatmada led şu anda revaçta. Binanın dış tasarımlarını daha farkı ve yenilikçi göstermek, yani dıştan içe bir albeni katmak senin yapman gereken şey. İnsanlar çok ufak şeylere tav olurlar. Sana maliyeti 500-600 lira olacak bir güvenlik kamera sistemi onbinlerce lira farkettirebilir. Düz binayı herkes yapıyor. Yenilik arıyorsan orta düzey ailelere lüks görünen ama aslında pek de lüks olmayan donanımları fiyata dahil sunman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2015 sonra da ultra süper lüx daire sadece 370.000 TL diye satarsın eeth müteahitlere kılım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Ocak 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2015 Hurda demir kullan, çimentodan tırtıkla, tuğla yerine izolasyon bu diye strafor kullan daire içi odaları bölerken. Çatı kiremit gereksiz, sunta üstüne eriyen asbesti bas geç. Balkonda bina içinde aluminyum korkuluk yerine demir ferforje geri dön. Giriş katının oraları telle ufak bir yer çevir, garajı var de. Giriş katları ters, çatı katında ufak teras yaparak dublex yap. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2015 bana maaş bağla gelişelim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daemir Mesaj tarihi: Ocak 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2015 madem maaş bağlamayı gözden cıkardın, inovatif düşünebilen bir mimar al derim. adam değişik ve kullanışlı tasarımlardaki binaları araştırsın, geliştirsin ve sana sunsun. türkiye şekilci bir ülke. orjinal bir tasarımla ortaya çıktın mı fiyatlar da uçar zaten. ek olarak klasik dizayn yerine kullanıslı seyler üretirsiniz. mesela amerikadaki müstakil evlerde mutfak garaja açılıyor. alışverişten geldiğinde hemen mutfağa giriyorsun poşet moşet taşıma işini minimuma indirmiş oluyorsun. hatta mimarı yurtdısına falan yolla gezsin o değişik tasarımları görsün. yanına da ileride bir iç mimar alırsın uçar gidersiniz. ben mesela lie to me(dizi) de görmüştüm mutfağın kapısını sökmüş adam iki kapılık yer yapmış. kapının yanlarını ve üstünü kırıp raf yapmış hep. cok hosuma gitmişti. yuvarlak pencereler hosuma gidiyor son zamanlarda, üç odalı evlerde bi odayı öyle değişik tasarımlı falan yapabilirsin. hatta hobbit usulü tüm kapıların yuvarlak olduğu evler yap shdfuısdh öyle bir köy yap ha gelip alan olur illa ki lotr hayranlarından. tatile gelirler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2015 Lightman Group'ta çalışsam ben de yaparım onu paradan haber vir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Ocak 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2015 Daemirin dediklerini yaparsan batarsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daemir Mesaj tarihi: Ocak 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2015 raf olayı cok pahalı olmaz ya, zaten taşıyıcı olmayan duvar öreceğine direk raf yaptırırsın. üstelik evde kitaplık koyarak kaybedilecek alanı kazandırmıs olursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ocak 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2015 müteahhit olarak 'sırf daire yapıp satmak' olayının üzerine ekleyebileceğin beş milyar tane olay var. ne bileyim, son 3 dakikada kıçımdan salladığım fikirler: - site elektriğini çatıdaki güneş panelinden üretip, site ortak alanlarındaki ve apartmandaki elektriğe para öde(t)memek. - site güvenlik kameralarını daire sahiplerinin de bir site üzerinden erişebileceği şekilde konfigüre edip, site sakinlerinin parktaki çocuklarını falan izlemeyi sağlama - site ortak alanlarında ücretsiz veya ücretli internet bağlantısı sağlama. 'adsl'i evine alma, gel buraya masaya otur nete gir, aylık 3 tl ekstra öde' falan filan - belirli bölgelerde akıllı kilit kullanma. - site otopark girişinde HGS tarzı bir sistem kullanma. içeride boş yer varsa (boş kiralık daire vs.) içeri ekstra araba alınmasına izin verme, ekstra alınan arabanın otopark parasını daireye yazma vs. falan filan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daemir Mesaj tarihi: Ocak 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2015 abi müteahhit adamsın kendini geliştirmek istiyorsan en güzeli mimarlık okuman. gerisi kendiliğinden gelir zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daemir Mesaj tarihi: Ocak 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2015 "roket adam" said: müteahhit olarak 'sırf daire yapıp satmak' olayının üzerine ekleyebileceğin beş milyar tane olay var. ne bileyim, son 3 dakikada kıçımdan salladığım fikirler: - site elektriğini çatıdaki güneş panelinden üretip, site ortak alanlarındaki ve apartmandaki elektriğe para öde(t)memek. - site güvenlik kameralarını daire sahiplerinin de bir site üzerinden erişebileceği şekilde konfigüre edip, site sakinlerinin parktaki çocuklarını falan izlemeyi sağlama - site ortak alanlarında ücretsiz veya ücretli internet bağlantısı sağlama. 'adsl'i evine alma, gel buraya masaya otur nete gir, aylık 3 tl ekstra öde' falan filan - belirli bölgelerde akıllı kilit kullanma. - site otopark girişinde HGS tarzı bir sistem kullanma. içeride boş yer varsa (boş kiralık daire vs.) içeri ekstra araba alınmasına izin verme, ekstra alınan arabanın otopark parasını daireye yazma vs. falan filan şunlar müteahhitlikten çok site yöneticiliği işleri ( güneş paneli hariç) güneş paneline katılıyorum kesinlikle. çatıların hepsi panelli yapılmalı artık. hatta otoparkların da üstünü kapayacaksın, onların da üstüne panel koyacaksın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2015 roket son dediğini yapsalar oturuduğum sitede üşenmeyip ben giderim heralde adamı gırtlaklamaya sapık gibi para döküoz kapalı otoparkı var diye bi de arabamı almıyacak yalıtım diye katık ederim betona lan öyle yönetimi ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Ocak 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2015 Olm kuzey irak suriye şu an harabe halinde cumbaba bile konudan bahsederken gözünden dolarlar isiyo. Yapılacak iş belli yanasican yandaş abilere işin bi ucundan da sen tutacan. Yıkılmış yerler yeniden inşa edilmeli ole değil mi? Kim yapacak oraları? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ocak 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2015 senko said: roket son dediğini yapsalar oturuduğum sitede üşenmeyip ben giderim heralde adamı gırtlaklamaya sapık gibi para döküoz kapalı otoparkı var diye bi de arabamı almıyacak yalıtım diye katık ederim betona lan öyle yönetimi ben 2. arabandan bahsediyorum. yer yoksa dedim zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ocak 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2015 Daemir said: "roket adam" said: müteahhit olarak 'sırf daire yapıp satmak' olayının üzerine ekleyebileceğin beş milyar tane olay var. ne bileyim, son 3 dakikada kıçımdan salladığım fikirler: - site elektriğini çatıdaki güneş panelinden üretip, site ortak alanlarındaki ve apartmandaki elektriğe para öde(t)memek. - site güvenlik kameralarını daire sahiplerinin de bir site üzerinden erişebileceği şekilde konfigüre edip, site sakinlerinin parktaki çocuklarını falan izlemeyi sağlama - site ortak alanlarında ücretsiz veya ücretli internet bağlantısı sağlama. 'adsl'i evine alma, gel buraya masaya otur nete gir, aylık 3 tl ekstra öde' falan filan - belirli bölgelerde akıllı kilit kullanma. - site otopark girişinde HGS tarzı bir sistem kullanma. içeride boş yer varsa (boş kiralık daire vs.) içeri ekstra araba alınmasına izin verme, ekstra alınan arabanın otopark parasını daireye yazma vs. falan filan şunlar müteahhitlikten çok site yöneticiliği işleri ( güneş paneli hariç) katılmıyorum, zira site yöneticiliği öyle siteye büyük masraflar yapabilecek kıvamda yönetimler değil henüz. müteahhit siteyi yaparken ve satarken bu şekilde satsın, ilgili altyapıyı da sağlasın. yönetim işletsin. kurulumdan falan anlamaz yönetim. parası da yoktur zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2015 abi musteri portfoyun ne onu bir ortaya koy istersen.. asagi dudullu esnafiysa zaten kasma.. ha memur da gelir az akademisyeni de gelir vs dersen onlar innovasyona vs tav olabilir.daha da acilirim diyorsan ancak o ise giris.. halkla iliskiler yonu guclu olan bir sekreter al..hic bir halta yaramazsa bile sekreter olarak kullanirsin..ozel gunlerde mass msg atsin butun musteri telefonlarina kadir gecesini atlamasin vs..hatta normal mail den bayram tebrigi vs attira da bilirsin bazilari klasik sever.. az cevresi varmis gibi gorunenlere jet fadil taktigi uygula ..bilinen guzel bir piknik alaninda esnaf vs cevresi olanlara brunch tertip et..beles yeme icmeye herkes gelir ..orada maketten projelerini tanit..ver reklam ver reklami.. cekilisle musterilerini bir haftasonu praga gotur..yada bundan sonraki yapilara 5 er milyar daha kakala hepsini gotur..tur organize et.. en cok para o iste donuyor dolayisi ile sahane organizasyonlar yapilir.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2015 asagı dudulluya ne siteler yapıldı olm istanbulun yükselen yıldızı dudullu yersen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2015 Masakari said: Hurda demir kullan, çimentodan tırtıkla, tuğla yerine izolasyon bu diye strafor kullan daire içi odaları bölerken. Çatı kiremit gereksiz, sunta üstüne eriyen asbesti bas geç. Balkonda bina içinde aluminyum korkuluk yerine demir ferforje geri dön. Giriş katının oraları telle ufak bir yer çevir, garajı var de. Giriş katları ters, çatı katında ufak teras yaparak dublex yap. ferforje nin maliyetinden haberin yok galiba :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2015 dana dana22 said: abi musteri portfoyun ne onu bir ortaya koy istersen.. asagi dudullu esnafiysa zaten kasma.. ha memur da gelir az akademisyeni de gelir vs dersen onlar innovasyona vs tav olabilir.daha da acilirim diyorsan ancak o ise giris.. halkla iliskiler yonu guclu olan bir sekreter al..hic bir halta yaramazsa bile sekreter olarak kullanirsin..ozel gunlerde mass msg atsin butun musteri telefonlarina kadir gecesini atlamasin vs..hatta normal mail den bayram tebrigi vs attira da bilirsin bazilari klasik sever.. az cevresi varmis gibi gorunenlere jet fadil taktigi uygula ..bilinen guzel bir piknik alaninda esnaf vs cevresi olanlara brunch tertip et..beles yeme icmeye herkes gelir ..orada maketten projelerini tanit..ver reklam ver reklami.. cekilisle musterilerini bir haftasonu praga gotur..yada bundan sonraki yapilara 5 er milyar daha kakala hepsini gotur..tur organize et.. en cok para o iste donuyor dolayisi ile sahane organizasyonlar yapilir.. abi şimdi şirketin durumu şöyle ; Sakarya firmasıyız , buranın en iyi markalarından biriyiz (lütfen hava olarak algılamayın) istanbul standartlarına yakın daireler yapıyoruz ve fiyat olarak şehrin bir tık üzerindeyiz. Müşteri portföyü de ona göre , babanın çevresi sağlam siyasetten dolayı. bu tip şeyler yapma planım var zaten ; mesela daire alana taraklı kaplıcasında 1 hafta devre mülk hediye ediyorum filan. ama bu tip fikirler tabiki oluyor sizin fikirlerinizde çok değerli ama bu fikirler ufak dokunuşlar , benim istediğim daha kökten yenilik ve değişiklik gibi tam anlatamadım galiba. müteahhitlik tarzındaki gelişim mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Ocak 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2015 abi valla kutu gibi binalardansa bu post-modern tarzdaki binalar gibi dışını natural tarzda yap, sanki doğanın bir parçası gibi gözüksün bina. Onun dışında LEED sertifikası alıyor musun binalarına? Enerji verimliliği nasıl binalarının, kendi elektriğini-ısısını vs nin ne kadar üretebiliyor? Hiç yoksa lisanssız üretim kapsamında ufak bir gaz motoru koy binalarına.Hem kaloriferde (sıcak su olarak) kullanılsın hem de elektrik üretip katma değer sağlasın.Her türlü win-win.... Cogeneration motorları bunlar.İstersen bu konuda iyi bir firmanın da adını veriyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2015 o zaman yapi olarak akilli eve gireceksin dibine kadar. arti site hizmeti olarak da kapali yuzme havuzlu 24 saat consiage hizmetli vs yapilar yapacaksin.. bir yandan da kurumsal kimlik icin calismalar..bir onceki evini bizden alanlara sonraki evi icin % 10 indirim.. sonra da hitap ettigin kitleyi dinle..ne istiyorlar..mesela senden yakin zamanda ev almis insanlarla konus. bu evde daha ne olsaydi hosunuza giderdi..mesela balkonlar diyorlarsa sonraki insaatini ona gore sekillendir.balkonlardan birini kis bahcesi tadinda design et..mesela balkonu az buyuk tut ama icerisine ufak bir bahce yetistirebilecekleri yer birak ha kafandaki evet bunu subzero yapmis dedirtecek birsey ise konsept binalara gir mesela cam evler..yada banyolara calis ..hitap ettigin insanlari dinle ozellikle kadinlari.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Ocak 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2015 Demirdoğramanın metresi kaç kuruş? Aluminyumda kiminle çalışıyorsun Tarkarla mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ninlempis Mesaj tarihi: Ocak 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2015 suBzer0 said: dana dana22 said: abi musteri portfoyun ne onu bir ortaya koy istersen.. asagi dudullu esnafiysa zaten kasma.. ha memur da gelir az akademisyeni de gelir vs dersen onlar innovasyona vs tav olabilir.daha da acilirim diyorsan ancak o ise giris.. halkla iliskiler yonu guclu olan bir sekreter al..hic bir halta yaramazsa bile sekreter olarak kullanirsin..ozel gunlerde mass msg atsin butun musteri telefonlarina kadir gecesini atlamasin vs..hatta normal mail den bayram tebrigi vs attira da bilirsin bazilari klasik sever.. az cevresi varmis gibi gorunenlere jet fadil taktigi uygula ..bilinen guzel bir piknik alaninda esnaf vs cevresi olanlara brunch tertip et..beles yeme icmeye herkes gelir ..orada maketten projelerini tanit..ver reklam ver reklami.. cekilisle musterilerini bir haftasonu praga gotur..yada bundan sonraki yapilara 5 er milyar daha kakala hepsini gotur..tur organize et.. en cok para o iste donuyor dolayisi ile sahane organizasyonlar yapilir.. abi şimdi şirketin durumu şöyle ; Sakarya firmasıyız , suBzer0 buranın en iyi markalarından biriyiz (lütfen hava olarak algılamayın) istanbul standartlarına yakın daireler yapıyoruz ve fiyat olarak şehrin bir tık üzerindeyiz. Müşteri portföyü de ona göre , babanın çevresi sağlam siyasetten dolayı. bu tip şeyler yapma planım var zaten ; mesela daire alana taraklı kaplıcasında 1 hafta devre mülk hediye ediyorum filan. ama bu tip fikirler tabiki oluyor sizin fikirlerinizde çok değerli ama bu fikirler ufak dokunuşlar , benim istediğim daha kökten yenilik ve değişiklik gibi tam anlatamadım galiba. müteahhitlik tarzındaki gelişim mesela. hangi firma?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar