Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yurtdisi askerlik, bakaya kalma, bedelli vesaire

Korax

Öne çıkan mesajlar

Yinemi askerlik sorusu demeyin, durum karisik biraz.

Simdi 2010 yilinda askerligimi 38 yasina kadar ertelediler. Bi taahhut belgesi imzaladim, yurda kesin dönus yaparsam, turkiye'de 6 aydan fazla kalirsam askerlik subesine veyahut konsolosluga bildiricem, bildirmezsem bakaya kalicam, bedelli hakkimi kaybedicem vs diye.

Sonra 2011 yilinda turkiyeye gittim, arada bi kac kez kisa sureli avrupaya gittim ama netice olarak 6 aydan fazla kaldim turkiyede, 2012 sonunda tekrar isvec'e tasindim. Simdi bu durumda 6 ayi doldurdugum sureden itibaren bakaya kalmam gerek, netekim ilgili makamlara bildirmedigim icin bakaya kalmadim(sistemden giris cikislari kontrol etmiyolar galiba). Ve hatta o tarihten sonrada zirilyon kere giris cikis yaptim turkiyeye, bisey olmadi, e-devletten takip ediyorum bazen dava varmi adima diye bisey yok.

Simdi bu durumda ne oluyo? Bedelli hakkini kaybettik diyelim, 2012'de döndugum tarihten itibaren 3 yili tekrar doldurursam bedelli hakkim oluyomu? (Suanki bedelli zimbirtisini karistirmayin hic) Yoksa yurtdisinda yasayan vatandas bedelli hakkini tamamen kayipmi ettim?
Diyelimki konsolosluga bedelli icin gittim simdi, gunleri sayicaklar "ee sen 6 ayi doldurmussun" dediklerinde cezayi direk gömerlermi? Yoksa "suan bedelli yasasi var, faydalan ceza meza ödemeden al bedelliyi" mi derler?

Varmi tecrubesi olan?

Edit: Ha lan bide turk vatandasligindan ciksam askerlikten yirtarmiyim? dsg
Sosyal ağlarda paylaş

söyle bisey buldum:

hede

1-Dövizle askerlik hizmeti kapsamından; yararlanma şartlarını kaybettikleri tespit edildiğinden, ödeme yükümlülüğü sona ermeden herhangi bir takvim yılında toplam olarak 184 gün (dâhil) daha fazla süreyle yurt içinde kaldıkları veya yurda kesin dönüş yaptıkları ya da sınır dışı edildikleri tespit edildiğinden, Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi görevlisi sıfatıyla yurt dışında bulunduğu tespit edildiğinden, Türk bandıralı gemilerde çalıştıkları tespit edildiğinden, maaş, ücret veya yollukları yurt içinden ödenen bir işte çalıştıkları veya meslek ya da sanatlarını yurt içinde icra ettikleri tespit edildiğinden, ödemelerini süresi içerisinde tamamlamadıklarından ve kendi istekleriyle dövizle askerlik hizmeti hakkından vazgeçtiklerinden çıkarılan yükümlülerin ödedikleri döviz, tabi oldukları statüde askerlik hizmetini yerine getirmeleri veya getirmiş sayılmalarını müteakip iade edilir.

turkcesini anlamadim tabiki dsfg gerci geri ödemeyle alakali bu

Bide su var yalniz bakaya kaliyomuyum kalmiyomuyum onu anlamadim

Yeniden Dövizle Askerlik Hizmeti Kapsamına Alınma Şartları:
1-38 yaş ve öncesinde dövizle askerlik hizmeti başvurusunda bulunmalarına rağmen en geç 38 yaşını tamamlayacakları yılın 31 Aralık tarihine kadar kalan ödemelerini tamamlamadıkları için yasa kapsamından çıkarılanlar; yabancı ülkelerde işçi, işveren, meslek veya sanat mensubu statülerini ya da yabancı bandıralı gemilerde gemi adamı statülerini haiz olduklarını Dış Temsilciliklerimize müracaatlarında belgelendirmeleri ve mevcut ödemelerini 6.000 Avro veya karşılığı konvertibl yabancı ülke parasına tamamlamaları kaydıyla yeniden dövizle askerlik hizmetinden yararlanabilirler.

2-Dövizle askerlik hizmeti başvurularının Dış Temsilciliklerimiz veya askerlik şubeleri tarafından sehven kabul edildiği tespit edilenler, yararlanma şartlarını oluşturdukları takdirde Dış Temsilciliklerimiz aracılığı ile yeniden dövizle askerlik hizmeti başvurusunda bulunabilirler. Bu durumdakiler, yeniden başvuruda bulundukları tarihteki yaş durumlarına göre ödemelerini peşin ya da taksitle yapabilirler. Daha önce ödedikleri dövizi geri almamış olanlar, mevcut ödemelerini başvuruda bulundukları tarihteki yaş durumlarına göre peşin ya da taksitle 6.000 Avro veya karşılığı yabancı ülke parasına tamamlarlar.

Sosyal ağlarda paylaş

Abi ozaman net cikarim vatandasliktan, isvec vatandasligim yok daha ama basvurdum alirim 2-3 aya yani cifte vatandas olcam. Oyuzden tr vatandasligindan cikiyim diyorum. Asker kacagi degilimde iste su durumdan yirtmam lazim. "Hoo vatandasliktan cikican, bu tarihlerde trye kesin dönus yapmissin su bakaya cezani öde bakalim" derlermi diye tirsiyorum dsfg

Hadi demediler ciktik vatandasliktan buseferde yillar sonra "biz seni cikarmisiz ama bakaya borcun varmis guncel kurla 69 bin tl borcun var" derler diye tirsiyorum gdsf sonra bide biriken 10 bin lira ssk borcu var primleri yatirmiyorum diye, oda bi sorun olurmu acep?

Tr'ye git öde yap diyosunuzda 18 bin teleyi nakit vermek var, dövizle askerlik yapicam dersen 6000 euronun 2000'ini öduyosun kalani da 2000, 2000 38 yasina kadar istedigin zaman öduyosun.

Oyuzden kasiyorum ama hani vatandasliktan cikarsam ödememe gerek yoksa direk cikarim mavi karti alirim yani
Sosyal ağlarda paylaş

bakaya kaldigini dusundugun tarihlerde yurtdisinda calistigina dair kanidin var mi? varsa bakaya kalip kalmaman onemli degil, verecekler tecili/mavi karti

yani olay o siralarda hep yurtdisinda gocmen oldugunu ve calistigini kanitlamana bakiyor. standart konsolosluk/askerlik subesi calisanlarinin senin ulkeye giris cikis tarihlerini arastiracagini sanmiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Pasaporttan sayfalardaki butun giris cikislari sayiyolar. Ama sistem uzerinden öyle bi imkanlari varmi bilgim yok. Bakaya kaldigim tarihte turkiyedeydim, yani yurtdisinda calistim desemde bi faydasi yok onun sanirim. O tarihlerde mecbur bakaya kalmis olcam yani.
Sosyal ağlarda paylaş

isvecte parami basiyoruz lan sanki sdfg

di said:

Konsoloslugun sitesine girip okusana sen bi. Bakaya kaldiysan da kacak durumundaysan da oluyodu simdiki bedelli.

lan onu diyorum iste oluyoda turkiyeden yaparsan ve parayi trink verirsen oluyo, dövizle askerlik icin gecerli degil o
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...