Joker Mesaj tarihi: Ocak 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2005 Artık İlkokul 3 seviyelerine hatta bagzı evebeynlerın daha okula gitmeden özel derslerle ingilizce eğitim vermesinin nasıl karşılıyorsunuz?? Sizce türkçe'nin suyumu çıktı? Yada 2000-3000 yıllık bir dilimiz olan türkçe'den çokmu daha iyi... PS:Ben sankı tarihte gördüğüm gibi tekerrür etmesinden korkuyorum(Arapça-Farsça)[signature][hline]Ultima Online, Hayat Offline... http://forum.paticik.com/view.php?id=105586 Absolut, 13 Aralık 2004 17:31 tarihinde demiş ki: Hayır fareden çok kokran biri değilim ama kulağımı burunumu yerse küserim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Ocak 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2005 türkçenin yetersizliğinden değil ki haşa türkçe ingilizce gibi bi dilden kat kat daha iyi ancak dünya üzerinde genel kullanımı açısından ingilizce çok işe yaradığı varsayımı üzerinden hareket ediliyor.[signature][hline]Fire in the Darkness... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Ocak 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2005 dil öğrenmenin kimseye zararı olmaz.Bence herkes Türkçesini güzel kullanmak şartıyla öğrenebildiği kadar dil öğrenmeli...[signature][hline]her kiminki devesi vardır o zengindir.Ama her kimki Ferrariye biner o şanslıdır arap atasözü oldu mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nindalf Mesaj tarihi: Ocak 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2005 İleride standart bir insanın en az 3 dil bilmesi gerekiyorsa bunlar yapılmalı.[signature][hline]defaultgame WoW TeaM AAL '05 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Ocak 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2005 off ne alaka saçmalamayın lütfen..[signature][hline]Touch of death is never gentle... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
555 Mesaj tarihi: Ocak 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2005 ne kadar erken öğrenirsen o kadar kolay öğrenirsin o yüzden erken başlatılıyor.ingilizce ayrıca türkçeden yada başka bi dilden daha güsel olduğu içn öğretilmiyor ki..gerekli olduğu için.kaynaklar herşey neredeyse ingilizce..[signature][hline]aşk böceği la petite ezique Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ocak 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2005 Ben çok doğru buluyorum. İnsan öğrenebildiği kadar dil öğrenmeli[signature][hline]UO - Penthesilea, Archer Mage of Metalon SWG - Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Bounty Hunter Association WoW - Penthesilea, Night Elf Hunter of Anatolian Sunrise Gözlerde yaş yoksa, ruh gökkuşağına sahip olamaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ocak 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2005 said: FakeAccount, 18 Ocak 2005 21:22 tarihinde demiş ki: Artık İlkokul 3 seviyelerine hatta bagzı evebeynlerın daha okula gitmeden özel derslerle ingilizce eğitim vermesinin nasıl karşılıyorsunuz??Savundugun fikri cok guzel destekleyen bir Turkce kullanmissin cumlende; gerek imla, gerek anlam butunlugu, gerek ekler acisindan. Konuya gelirsek, amac Turkce yerine Ingilizce ogretmek veya Turkce'yi yozlastirmak degil ki? Ingilizce'yi de ogretmek. Gonul ister ki herkes 4-5 dil bilsin, zarari mi var?[signature][hline]Gesp (a.k.a Baggio) | [b]Email: [email protected][/b] Iki kisinin cektigi, tombala degildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
helena Mesaj tarihi: Ocak 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2005 burda saçma bi durum yok, sonuçta dil öğrenmek çok yönlü bi olay ve eğer kişi kendi diline de hakim olacak şekilde yetiştiriliyorsa çok dil öğrenmesinde hiç bi sakınca yok. bu sadece ingilizce veya almanca için geçerli değil. ayrıca bu yaşların dil öğrenmek için en uygun yaşlar olduğu göz önüne alınırsa, hak vermek gerekir. ilerde hazırlık sınıflarında yıl kaybedip yine de tarzanca gibi bi inglizceye sahip biri olmasındansa zamanında öğrenmesi çok daha yararlı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Ocak 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2005 Mesela "evde sadece ingilizce konuşuyoruz biz ingilizce öğreniyoz" diyen tiplere BELANIZI VERE! diyeceğim geliyor okadarda diil yani farkettiğim kadarıyla çocuklara ingilizce öğretilmekten çok SOKULUYOR gibi bişi (beynine yani... ingilizceyi... ingilizce giriyo yani.. beyine)[signature][hline]MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE. DO NOT SHORT-CIRCUIT. KEEP UNDER -30°C Kedimin resimlerine gider [Bu mesaj Chemical tarafından 18 Ocak 2005 21:43 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dalamar Mesaj tarihi: Ocak 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2005 [signature][hline]Çirkin kadın yoktur, az votka vardır. [/b]Wow:Hordish Manner Hellnar - Orc ShamanParlak paladinlerin hastasıyım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Ocak 18, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2005 Türkçeye zarar verdiği ve tarihten beri türklerin dillerini iyi muhafaza edememesi gözleniyor... Türkilizce yada İngi-lazca gibi terimler türkçemizin bozulduğu için günlük hayatımızın bir parçası oldu... Neden Başka milletlere Türkçe'yi sevdirmek yerine onların dillerini benimsiyoruz??? PS:Bu hatayı bende yapıyorum ve kendimede kızıyorum...[signature][hline]Ultima Online, Hayat Offline... http://forum.paticik.com/view.php?id=105586 Absolut, 13 Aralık 2004 17:31 tarihinde demiş ki: Hayır fareden çok kokran biri değilim ama kulağımı burunumu yerse küserim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BeIlow Mesaj tarihi: Ocak 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2005 Türkçemizi başka ülkelere benimsetememizin nedenlerinden biri kendi türkçemizi koruyamamız. Bir çok duyarlı insan var ama yetmiyor. Her şekilde olduğu gibi bir çok kişi bunu bozuyor. Bunun en güzel örneği de (bence :P) ingilizce konuşmayı bilmeyen, ve kendini bişi sananların yaptıkları, ingilizce ile karışık türkçe yüzünden olmuştur. Başka nedeni ise iş yerlerinin çoğunun adı artık ingilizce konuluyor olması. Bunun nedeni sizce ne ? İnsanlar türkçe ismi banal bulup adından dolayı gitmiyorlar ve sahibi de korkudan ingilizce yapıyor :) . Restaurant yerine Lokanta yazmak çok mu zor pehh.[signature][hline][b]Msn : [email protected] Sözlükte Bellow Final Fantasy XI bölümümüz olsun Anime Download Sitesi Bellow Nasıl Biri ?[b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Ocak 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2005 nedir bu dil din mefkure sevdasi yahu tek insanlik tek dil[signature][hline]café del mar´dan carte blanche´ye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Ocak 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2005 Dünya insanlığına sunduğumuz neyimiz var ki dilimizi sunabilelim... Bir ülke düşün ki dünya ekonomisinin % bilmem kaçına hükmetsin ve onun dili dünya dili olmasın? Mümkün diil.Güçlü olan dilinide benimsetir dininide...[signature][hline]her kiminki devesi vardır o zengindir.Ama her kimki Ferrariye biner o şanslıdır arap atasözü oldu mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Ocak 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2005 islamın dilini kullanarak refaha ulaşmalı insanlar.. ama anlamıyolar işte..[signature][hline] Üzüntü kendi kendini giderir, ama mutluluğun tam zevkini çıkarmak için onu paylaşacağınız birinin olması gerekir. Mark Twain maybe I always knew my fragile dreams would be broken for you.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gokhaan Mesaj tarihi: Ocak 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2005 said: Xaer_Aloneheart, 18 Ocak 2005 21:56 tarihinde demiş ki: islamın dilini kullanarak refaha ulaşmalı insanlar.. ama anlamıyolar işte.. dinimizi karıştırma bence. arapca diyebilirsin onun yerine.[signature][hline]TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ KURAN TURKİYE HALKINA TURK MİLLETİ DENİR. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.. M.KEMAL ATATÜRK Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dalamar Mesaj tarihi: Ocak 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2005 said: Xaer_Aloneheart, 18 Ocak 2005 21:56 tarihinde demiş ki: islamın dilini kullanarak refaha ulaşmalı insanlar.. ama anlamıyolar işte.. Git kuran kursuna fln seni tutanmı var... Kendini istediğin gibi şeriatla sarmala ama başkalarına bu hastalığı bulaştırma... Ne bileyim işte sor sarı çiçeğe...[signature][hline]Çirkin kadın yoktur, az votka vardır. [/b]Wow:Hordish Manner Hellnar - Orc Shaman Parlak paladinlerin hastasıyım [Bu mesaj _Dalamar_ tarafından 18 Ocak 2005 22:10 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ocak 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2005 said: FakeAccount, 18 Ocak 2005 21:43 tarihinde demiş ki: Türkçeye zarar verdiği ve tarihten beri türklerin dillerini iyi muhafaza edememesi gözleniyor... Türkilizce yada İngi-lazca gibi terimler türkçemizin bozulduğu için günlük hayatımızın bir parçası oldu... Neden Başka milletlere Türkçe'yi sevdirmek yerine onların dillerini benimsiyoruz??? PS:Bu hatayı bende yapıyorum ve kendimede kızıyorum... Sen daha kesme işaretlerinin nerede kullanılacağını, hangi "de"lerin ayrılacağını, noktanın nerede, üç noktanın nerede kullanılacağını bilmiyorsun ama. Bazı ya bağzı yazman da ayrı bir muamma. Türkçede sadece üç nokta vardır, üç soru işareti yoktur.[signature][hline]UO - Penthesilea, Archer Mage of Metalon SWG - Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Bounty Hunter Association WoW - Penthesilea, Night Elf Hunter of Anatolian Sunrise Gözlerde yaş yoksa, ruh gökkuşağına sahip olamaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Ocak 18, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2005 Piliz saptırmıyak :) Herkes sapmaya müsait eheu[signature][hline]Ultima Online, Hayat Offline... http://forum.paticik.com/view.php?id=105586 Absolut, 13 Aralık 2004 17:31 tarihinde demiş ki: Hayır fareden çok kokran biri değilim ama kulağımı burunumu yerse küserim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ocak 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2005 said: Xaer_Aloneheart, 18 Ocak 2005 21:56 tarihinde demiş ki: islamın dilini kullanarak refaha ulaşmalı insanlar.. ama anlamıyolar işte.. Ne islamı lan, seni hangi diller refaha ulaştırıyor biliyorum ben[signature][hline]UO - Penthesilea, Archer Mage of Metalon SWG - Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Bounty Hunter Association WoW - Penthesilea, Night Elf Hunter of Anatolian Sunrise Gözlerde yaş yoksa, ruh gökkuşağına sahip olamaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Ocak 18, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2005 said: Penthesilea, 18 Ocak 2005 22:13 tarihinde demiş ki: said: FakeAccount, 18 Ocak 2005 21:43 tarihinde demiş ki: Türkçeye zarar verdiği ve tarihten beri türklerin dillerini iyi muhafaza edememesi gözleniyor... Türkilizce yada İngi-lazca gibi terimler türkçemizin bozulduğu için günlük hayatımızın bir parçası oldu... Neden Başka milletlere Türkçe'yi sevdirmek yerine onların dillerini benimsiyoruz??? PS:Bu hatayı bende yapıyorum ve kendimede kızıyorum... Sen daha kesme işaretlerinin nerede kullanılacağını, hangi "de"lerin ayrılacağını, noktanın nerede, üç noktanın nerede kullanılacağını bilmiyorsun ama. Bazı ya bağzı yazman da ayrı bir muamma. Türkçede sadece üç nokta vardır, üç soru işareti yoktur. Kardeşim son kısımda "PS" içerisinde belirtmişim!! Ben sizden farklıyım demiyorum!![signature][hline]Ultima Online, Hayat Offline... http://forum.paticik.com/view.php?id=105586 Absolut, 13 Aralık 2004 17:31 tarihinde demiş ki: Hayır fareden çok kokran biri değilim ama kulağımı burunumu yerse küserim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Ocak 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2005 sonuna kadar katılıyorum. anadilimiz varken herşeye batı özentiliği bulaştırmak nasıl bir iştir anlamıyorum. ATATÜRK bize batıyı örnek alın demişti (bilimsel gelişmişlikleri açısından), biz ise batıya özenmekten başka bir şey yapmadık. asırlardır süregelen kültürümüzü yabancılaşmaya terkettik. yabancı dil öğrenmek belki iyi bir şey olabilir ama yabancı dil öğrenmeyi zorunlu hale getirmek iyi bir şey değil. bunu bir kenara bırakın, kendi dilimizi yabancılaştırmak hiç iyi bir şey değil. eh yine 2004 aralıkta çıkan kanunla anadolu liselerinde matematik ve fen dersleri Türkçeye döndü. zaten çoğu okulda Türkçe işleniyordu dersler ama olsun. sadece sınıftan 12 öğrenci isterse ingilizce eğitim olacakmış.[signature][hline];;suitfly | icq | msn: [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dalamar Mesaj tarihi: Ocak 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2005 Penthesilea , abi boşuna üzme canını deymez...ben artık bağışıklık kazandım at gözlüklü mümin bozmalarına...[signature][hline]Çirkin kadın yoktur, az votka vardır. [/b]Wow:Hordish Manner Hellnar - Orc Shaman Parlak paladinlerin hastasıyım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Teddy Mesaj tarihi: Ocak 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2005 İnglizce ispanyolca almanca fransizca hepsi öğretilsin eyvallah ama matematik ve fen dersleri türkçe gösterilmeli bence 6. siniftan lise 2 ye kadar ( TM seçtimde :) ) hepsini inglizce gördüm. Gördüm ama çok yanliş bence çünkü ben Türk üm ve türkçe düşünüyorum nie başka 1 dilde öğreniyimki! ( O zaman neden o okula gittin demeyin şartlar üle gerektiriyodu)[signature][hline]Nargilenin dumanına benzer hayellerim sadece beni zehirler ve uçup gider... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar