KuddusiMavra Mesaj tarihi: Ocak 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2015 Sadece fotoğraf paylaşacağım şimdi. Sonra konuşuruz. Vaporetto (küçük tekne)ile SAN MARCO Meydanı'na giderken Vaporetto (küçük tekne)ile SAN MARCO Meydanı'na giderken Vaporetto (küçük tekne)ile SAN MARCO Meydanı'na giderken Vaporetto (küçük tekne)ile SAN MARCO Meydanı'na giderken Vaporetto (küçük tekne)ile SAN MARCO Meydanı'na giderken SAN MARCO Meydanı'na 200 metre mesafedeki Roma kralı 2. Vittorio Emanuelle'ye ait heykel SAN MARCO Meydanı'ndan San Marco Bazilikası, Çan Kulesi (Campanile di San Marco)görüntüsü Piazetta San Marco yani San Marko Meydanı girişi. Burada eskiden 3 sütun varmış. 3. sütunun sular altında kaldığı söyleniyor ve üzerinde Aziz Theodoros heykeli varmış. Venedik'in ilk koruyucu olduğuna inanırlarmış.Sonra yerini Marcos almış ki mevcut 2 sütundan birinin üzerinde yer alır. Diğer sütunun üzerinde de tuhaf görünüşli bir aslan vardır. Anlatılana göre her 2 sütunda haçlı seferlerinden dönerken İstanbul'u yağmalayan haçlı ordusu tarafından şimdiki Sultanahmet Meydanı'ndan alınıp getirilmiş. San Marco Bazilikası girişinde tavanda çok güzel resimler var. Bu resimde bunlardan birisi. Tahmin edebileceğiniz üzere kafalarında sarık olanlar Osmanlılar. Aziz Marcos'un kemiklerini Anadolu üzerinden Venedik'e kaçıran Venedikli tüccarlar tasvir edilmişler. Küpün dibinde Aziz Marcos'un kemikleri fakat üzerinde domuz eti. Osmanlı askerleri "küpün içinde ne var?" diyorlar ve "domuz" yanıtını alınca yine de küpü açtırıyorlar. Domuzu görünce dibine bakmıyorlar ve tüccarların ve dolayısı ile Aziz Marcos'un geçişine izin veryorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Ocak 6, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2015 Diğer fotoları açıklayamadan güncelleme hakkım kalkmış ortadan. Bir düzeltme yapayım. Bizim rehber Osmanlı askerleri olarak anlattı ama o SAN MARCO Bazilikasında tasvir edilenlerin Osmanlı değil Arap askerler olduğunu, Aziz Marcos'un kemiklerinin de İskenderiye'den getirildiğini ufak bir araştırma ile öğrendim. 800lü yıllar tasvir ediliyor. Diğer resimlerde Venedik kanallarından görüntüler, San Marco Meydanı'nın yılbaşı gecesi görüntüleri, havai fişek gösterilerinden görüntüleri göreceksiniz. Fotoğraf ilave etmeye devam edeceğim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Ocak 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2015 güzel resimler, açıklamalı ekleyebildiklerine ekstra rep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ocak 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2015 Venedik ve Floransa'yı daha da uzun gezebilseymişsin keşke. Her sokağı ayrı güzel oraların. İmkanın olursa ve görmemişsen Roma'yı gezmeni de şiddetle tavsiye ederim. Orada içinden şelale akan, heykelli taştan mcdonalds görmüş oldum(gidip mcdonalds'ı gör manasında değilde dandik fast foodcu bile müze gibiydi demek amacıyla yazılmıştır =/) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Ocak 6, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2015 Teşekkürler Voys.Sağolun arkadaşlar. Haklısın Redeagle, keşke daha çok zamanımız olsaydı ama inanın çok soğuktu. Yılbaşı gecesi San Marco Meydanı'nda havai fişek gösterilerini -9 derecede seyrettik. Kızım hasta olacak diye ödümüz koptu, ne yazık ki eşim döndüğümüzden beri çok feci hasta. Kışın değil de yazın görmek dher bakımdan daha güzel. Aslında çok fazla resim var ve paylaşabildiğim kadarını paylaşacağım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Ocak 6, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2015 Venedik Kanalları'ndan görüntü, çevirince derinlik kayboluyor, mahsus çevirmedim fotoğrafı. Orijinal 2. Selim tablosu. Eser hangi ressama ait öğrenemedim ama 2. Selim bizzat kendisi yaptırmış. Bugün Venedik’te San Marco Meydanı’na giderken sağda göreceğiniz METROPOLE Otel’inin girişinde özel bir bölümde muhafaza ediliyor. İsteyenler benim yaptığım gibi girip fotoğrafını çekebiliyor. Venedik’in nüfusu 245 bin civarında. Yazın 118, kışın ise 112 adadan oluşuyor. Kışın suların yükselmesi ile 6 ada ortadan kayboluyor. Yazın sular çekilince bu 6 ada yeniden ortaya çıkıyor. Tabii ki üzerlerinde yerleşim yok. Ayrıca Venedik’te suların yükselmesi nedeni ile son yıllarda bazı adalar üzerindeki yerleşimi de hükümet yasaklamış. İrili ufaklı yaklaşık 30 adada yerleşim yok. Zaten vaporettolar ile Venedik içerisinde seyahat ederken ev, kilise yıkıntılarının olduğu adaları görebiliyorsunuz. Venedik’i oluşturan adalar içerisinde yer alan Burano ve Murano adaları ile ilgili bazı fotoğraflar paylaşacağım. Cam işçiliği ile meşhur Venedik’in Murano Adası’nda cam atölyelerinden birinin iskelesine yanaşırken. Atölye içinde bir cam ustası bizlere çeşitli cam eşyalar yaparken. Atölye içinde bir cam ustası bizlere çeşitli cam eşyalar yaparken. Burano Adası’na yanaşırken (Murano değil, o cam işçiliğinin meşhur olduğu ada idi). Burano Adası’nın limanında ki çan kulesi Burano Adası’ndan görüntü. Buradaki evler hep rengarenk.Rehberin anlattığı hikayeye göre adada çoğunluk balıkçılardan oluşuyor ve geçmiş yıllardan beri süregelen geleneğe göre herkesin evi ayrı bir renkle boyanıyor.Bu şekilde eskiden sarhoş balıkçılar evlerini daha kolay buluyorlarmış.Hikaye böyle. Burano Adası Meydanı. Burano Adası’ndan görüntü. Burano Adası’ndaki bir dükkanın camekanından Venedik’in meşhur maskları ve bazı cam hediyelik eşyaları. Burano Adası’ndan görünüm. Venedik'te San Zaccarias Kilisesi'nden Venedik'te San Zaccarias Kilisesi'nden Venedik'te San Zaccarias Kilisesi'nden Venedik'te San Zaccarias Kilisesi'nden Aziz Zekeriya'nın lahti ve yukarıda camlı bölmede mumyalanmış cesedi. Aziz Zekeriya'nın camlı bölmede mumyalanmış cesedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Ocak 6, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2015 Artık Floransa fotoğraflarına geçebiliriz. Öncelikle Floransa'nın rönesans ve reform hareketlerinin merkezi olan bir şehir olarak şu an ki medeniyet (artık kimi ne kadar memnun ediyor ise)seviyesine ulaşılmasının en büyük kaynağı olan şehir olduğunu bilmek lazım. İtalya'nın tamamına yakınının tıpkı Avrupa'nın geri kalanı gibi tutucu, dinci yönetimlerle inletildiği dönemlerde Floransa özellikle kenti yöneten Medicci Ailesinin hoş görüsü nedeniyle dünyaca ünlü bilim adamlarına, ressamlarına, heykel traşlarına kucak açmış, desteklemiştir.Da Vinci, Macyavelli, Donatello, aklınıza gelebilecek 10larca İtalyan sanatçı, keykeltraş, ressam hep Floransa'dan güç ve ilham almışlardır. Floransa’ya giriş ve şehrin ortasından akan akarsu(Arno Nehri). Floransa Milli Kütüphanesi (Piazza della Signoria) Floransa’nın şehir meydanını çevreleyen heykellerden görünüm. (Piazza della Signoria) Floransa’nın şehir meydanını çevreleyen heykellerden görünüm. (Piazza della Signoria) Floransa’nın şehir meydanını çevreleyen heykellerden görünüm. (Piazza della Signoria) Floransa’nın şehir meydanını çevreleyen heykellerden görünüm. (Piazza della Signoria) Floransa’nın şehir meydanını çevreleyen heykellerden görünüm. Ufizzi Meydanı (Ufizzi: İtalyanca Ofisler anlamına gelmektedir) (Piazza della Signoria) Floransa’nın şehir meydanını çevreleyen heykellerden görünüm. Resmin arka planında görünen yapı Ufizzi Galerisidir. Medicci Ailesinin şehri yönettiği bina bu galerinin olduğu binadır. Da Vinci’s Demons izleyenler ne kastettiğimi anlayacaklardır. Santa Maria del Fiore katedrali. Duomo olarak bilinen bu katedralin kubbesi bir mimarlık harikasıdır. Kubbe desteksiz bir şekilde yapılmıştır. Santa Maria del Fiore katedrali. Santa Maria del Fiore katedrali. Floransa’nın meşhur GILLI Pastanesi. Kuruluş 1733. Biz tiramisu,böğürtlenli pasta ve şekerleme yedik. Çok bir ahım şahım lezzet farkı hissetmedik. Gıllı Pastanesi, önden görünüm Floransa’daki HARD ROCK CAFE Battistero di San Giovanni(vaftizhane), bronzdan dökme altın kaplama kapısı var ve bu kapı üzerinde İncil’den 10 hikaye tasvir edilmiş. Battistero di San Giovanni(vaftizhane)kapısından bir başka resim. Santa Maria Del Fiore Katedrali ve yanı başındaki süslenmiş dev çam ağacı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Ocak 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2015 eline sağlık abi. Başka neler yediniz hangi şaraptan içtiniz detaya iner misin Çetin Baba ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Ocak 7, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2015 Sağol Ramses. Fırsat buldukça daha paylaşacağım çok fotoğraf var. Yalnız bu zamana kadar gezdiğim ülkeler içinde gerçekten tarihi açıdan Türkiye'ye belki birazcık rakip olabilecek ilk ülke idi İtalya. Bunu kabul etmem gerekiyor. Yediğimiz ve içtiğimiz konusunda şu bilgileri verebilirim... Öncelikle içme suyu çok pahalı. 50 cclik pet şişeler 1,5-2,5 Euro arasında büfe ve marketlerde. Litrelik ve 2 litrelikler yerine göre yine 2-3,5 Euro arasında değişiyor. Bira olarak bizdekinden farklı 3 seçenek vardı genel olarak. 20 cc, 40 cc ve 60 cc bardaklarda bira seçenekleri. Ben Heineken ve Moretti'yi tercih ettim. Heineken'i zaten tanıdığım ve tadını sevdiğim için, Moretti'yi de bir garsonun tavsiyesi üzerine içtim ve beğendim. 60 cclik Moretti veya Heineken 5,5 Euro idi restaurantlarda. Marketten 50 cclik kutu Moretti bira aldım 3,5 Euro'ya. Şarap hiç tatmadım çünkü hem seyahat tahmin ettiğimizden daha pahalıya geldi (restaurant menülerinde 1 kadeh şarap için istenen 8,9 ve hatta 10 Euro paraları görünce) ve bir de bu haftasonu Portekiz'in Porto şehrine gideceğimi (dolayısıyla şaraba doyacağımı) göz önüne alınca ne ben şarap tercih ettim, ne de eşim. Ancak Toscana bölgesinin şarapları İtalya'nın en meşhur şaraplarıymış. Siena'da bizimle aynı turda yer alan bir çok arkadaş şarap dükkanlarından tadarak şişelerce şarap aldılar. İyi kalite bir şarap ortalama 25-30 Euro civarındaymış bu arkadaşlarımızın aktardıklarına göre. Yemek konusunda sıkıntı çektik. Çünkü biz İstanbul'da sebze, et, sıvı gıda dengesine dikkat ederiz. Oysa İtalya'da hem çorba bulmak konusunda ve hem de adam gibi et yapan yer bulmak konusunda sıkıntı çektik. Bir de domuz yemememiz bu sıkıntıyı katmerledi tabi. Bir yerde rozbif denedik ama içi kıpkırmızı idi. Geri gönderdik pişirmeleri için, bu sefer de yakıp getirdiler. İşin özü, bir çoklarının bildiği şeyi ben yeniden söyleyeyim. Et işi bizim işimiz. Avrupalılar eti pişirmeyi bilmiyorlar ya da beslenme alışkanlıkları nedeniyle bilmiyorlar. Neticede az pişmiş yiyorlar, hatta kanlı kanlı yiyorlar eti. Bu nedenle piza ve makarnaya (spagetti) talim ettik. Allah için çok iyi pizalar yedik. Makarnalara 6 Euro ile 8 Euro arasında para verdik. Pizalara ise 8 Euro ile 11 Euro arasında para verdik. Aşağıya bazı restaurant fişleri koyayım. Fikir olur. Kaldığımız 2 otelde de kahvaltı yapabilecek bir şeyler bulduk en azından. Avrupa'da domuz yemiyorsanız kahvaltı tam bir işkencedir. Bizdeki gibi peynir, zeytin, domates, yumurtalı kahvaltı pek yok tabi. Ama kahveleri her yerde çok güzeldi. Bir çay değil tabi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Ocak 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2015 sağol çetin baba. İtalya nın bazı konularda pahalı olduğunu duymuştum zaten, doğruymuş. Gidilecek zaman dikkatli olmak lazım, zulayı iyi yapmak lazım. Portekizi bende merak ediyorum bi bakıcam bakalım, hemi de çok uygun diyolar portekize. İtalya'nın tarihi iyi olmaz mı abi, tek başına roma yeter ya.Karış karış tarih ve kültür gömülü o topraklarda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Ocak 7, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2015 Zaman konusu kesinlikle önemli. Son 30 senenin en soğuk kışını yaşıyormuş İtalya geneli. Biz Venedik ve Floransa'da resmen donduk. Çok korktuk kızı hasta edeceğiz diye. Buralara yazın gitmek lazım. Gitmeyenler ve gitmek isteyenler için uyarayım. Venedik'te defalarca bulunmuş arkadaşlarım bana neyi nerede kaç paraya bulacağıma varıncaya kadar ayrıntılı liste verdiler ama hiç birini yapamadım çünkü soğuk hareketlerimizi kısıtladı. Rialto Köprüsü'nü göremedik mesela. Çünkü San Marco'ya hızlı yürüyerek 40 dakika mesafede olan bir yermiş. Oysa ki biz sadece San Marco'nun bulunduğu adayı ve komşu adayı gezebildik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Ocak 7, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2015 Pisa fotoğrafları var birkaç tane. Onları da aşağıda paylaşıyorum. Pisa Kulesi; rakip Cenova ve Venedik şehirlerine karşı Pisa şehrinin zenginliğini ve gücünü simgelemek için yapılmış. Gezdiğimiz her şehirde bazı başka binaların ya da heykellerin, kulelerin, kalelerin hep başka şehirlere karşı kendi güçlerini simgelemek için yapıldığı bilgisini öğrendim turun rehberinden. Pisa Kulesi aslında zemindeki çökmeden dolayı eğik duruyormuş ve eğer 40 milyon Dolar tutan bir proje uygulanmasaymış şimdiye çoktan yıkılırmış. Şu an yıkılmaktan kurtulduğu söyleniyor. Miracolide (Mucizeler) Meydanı'nda 1064 yılında yapılmış. İnternette çeşitli kaynaklarda 1063 senesi de söyleniyor ama ben yerinde gördüğümü yazıyorum. 56 metre yüksekliğe sahip olan kulenin en üst katına 294 basamak ile çıkılıyor. Biz çıkmadık. Yalnız adamlar pazarlama işini kesinlikle iyi biliyorlar. Kulenin dibine kadar yaklaşıp ellemek isteyenlere turizm polisi izin vermiyor. Ancak kulenin tepesine çıkmak için ayrıca bilet parası ödeyen kişiler kuleyi elleyebiliyor, bu şekilde selfiler ya da fotoğraflar çektirebiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Ocak 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2015 Sağol çetin baba tekrardan bilgiler için.Resimler de çok tatlı. Son sorum kalma işini nası hallediyosun ? fiyatlar ve hizmetler nası Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Ocak 7, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2015 Rica ederim canım. İtalya seyahatini turla gerçekleştirdik. Aslında işin en can sıkıcı tarafı bu ama sağol, yeri geldi, bu konuda da tecrübemizi paylaşayım sizlerle. Biz turu tatilsepeti.com'dan satın aldık. 3 gece, 4 gün Venedik(2 gün,2 gece), Floransa (1 gün,1 gece), 1 gün isteyen için serbest vakit olan bir tur. Gittikten sonra öğrendik ki turu düzenleyen FLYEXPRESS isimli turizm firması. Tatili birçok veb sitesi aracılığı ile satmışlar. Biz kişi başı 345 Euro şeklinde aldık tatili. Bu fiyata 3 gece otel+sabah kahvaltısı+tüm transferler dahil. Bu paranın haricinde 40 Euro/kişi yılbaşı gecesi Venedik'te San Marco'ya gidiş-geliş, 40 Euro/kişi adalar turu(Burano&Murano adaları), 65 Euro/kişi son gün serbest olan zamanda Toscana Turu (Pisa, San Gimignano, Siena)için ödedik. Sıkıntı şu idi. 2 rehberimiz de birbirinden kötü idi. Hiçbir şey bilmiyorlar. Yalan yanlış bilgiler veriyorlardı. Ben İtalya turu organize eden bir firmanın daha profesyonel, hem rehberlik işini, hem tarihi ve hem de gezilen bölgeyi daha iyi bilen rehberlerle çalışmasını beklerdim. Sadece Floransa'da o da yalnızca 1 saatliğine burada yaşayan 1 kadın bize rehberlik yaptı ve aradaki fark olduu gibi kendini gösterdi. Kadın 4-4lük bir rehberdi. Oteller 4 yıldızlı idi ama kesinlikle bizim 2 yıldızlı otel ayarında değiller. Zaten bizim tatil köylerinde ya da otellerde yemeklere saldıran Avrupalıları şimdi daha iyi anlıyorum. Kendi ülkelerindeki otellerin verdiği hizmet her bakımdan bizim otellerin çok çok altında. Yemek kalitemiz ve çeşitliliğimiz kesinlikle onların otellerine göre çok üst düzeyde. Eğer bu seyahati kendim gerçekleştirmiş olsam Best Western Hotellerden birisini veya IBIS otelde yer varsa onu seçerdim. Bu otellerde de eğer 1-2 ay önce rezervasyon yaparsan 100-120 Euro/gece oda + kahvaltı kalabiliyorsun. Gidiş-geliş ONUR AIR idi ve çok şükür gidiş-gelişleri Atatürk Havalimanı'ndan gerçekleştirdik. Irada da Bologna Havalanı'na indik ve kalktık. Bologna Havaalanı çok dandik bir havaalanı, her bakımdan. Hem pisti küçücük, hem duty freesi çok küçük ve çeşitlilik yok, hem havaalanında pasaport kontrolünden geçtikten sonra içme suyu bile bulamıyorsunuz. Kızım çok susadım baba deyince akan suları durdurma yeteneğim olduğu için pasaport polislerinin müdürü ile yaklaşık 10 dakikalık bir tartışma ardından yeniden duty free kısmına geçip oradaki kafelerden birinden su aldım. Bologna'ya gidecek olanları şimdiden uyarayım, pasaport kontrolünden sonra sadece koltuklar var bekleme yerinde. Ona göre yiyecek, içecek durumunuzu ayarlayın uçağa binmeden önce. Sonuç olarak 345 Euro/kişi tura + 145 Euro/kişi ekstra ziyaretler + 150 Euro/kişi öğle ve akşam yemekleri = 640 Euro/kişi 3 gece,4 günlük turun bize maliyeti oldu. Bu seyahati tur harici yapsaydık muhtemelen 300 Euro/kişi otel + 70 Euro/kişi ulaşım + 150 Euro/kişi öğle ve akşam yemeği + 300 Euro/kişi(Onur Air gidiş-dönüş) = 820 Euro/kişi şeklinde mal edecektik. Bu arada Floransa'da kaldığımız otelde gece uyuyan arkadaşlarımızın odasına hırsız girip cep telefonlarını, bir miktar Türk Lirası'nı, aypedi, kredi kartlarını almış. EK BİLGİ!!! Sözün özü; orada öğrendiğimize göre İtalya turu yapacak kişiler PRONTO TUR ve CAPPA TUR'u tercih etsinler. ETS TUR bunların ardından geliyor. Hatta İtalya için PRONTO TUR, CAPPA TUR, ETS TUR ve İspanya için CAPPA TUR, PRONTO TUR, ETS TUR şeklinde bir sıralama yapıyorlar. Seyahat sırasında sürekli Türk gruplar ile karşılaştık ve PRONTO TUR ve CAPPA TUR'dan insanlarla sık sık karşılaştık. Başka adını duymadığımız turlardan insanlarla da karşılaştık. PRONTO TUR ve CAPPA TUR'dan olanlar çok memnundu. Otel seçimleri bile farklıymış bu turların(SHERATON'da kalıyordu CAPPA TUR ile gelenler) senelerdir aynı ülke ile çalışmanın getirdiği avantajlardan yararlanıyorlarmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Ocak 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2015 Hepsini okudum eline sağlık. Tek takıldığım nokta özellikle venedikte yiyecek et bulamamanız. E tabii bu da turist olmanızdan kaynaklanıyor. Birdahakine yerellerle konuşun derim. Hayatımda yediğim en lezzetli steaklerden birini venedikte yedim. Yanında taze fasülye ve limonlu dondurma ile beraber. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Ocak 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2015 bilgilendirme için çok çok teşekkürler...valla çok iyi oldu, nisanda Barselonaya gidecez arkadşlarla, belki ordan italyaya geçecektik, böyle detaylı bilgi iyi oldu turlar falan hakkında, sağolun... fotolarda efsane. Ben yazın Dan Brown'un son kitabı cehennemi okudum, orda anlattığı pek çok yerin resmini çekmişsin=), hatta bir San Marco'nun kemikleri olayına da bol bol değiniyor yazar, spoiler vermiyim okursunuz belki... eğer okumadıysanız hatta, bu seyahetinizden sonra kesin okuyun, daha kolay canlanacak mekanlar gözünüzde;) tekrar teşekkürler (tu):)-D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Ocak 9, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2015 Rotweiler said: Hepsini okudum eline sağlık. Tek takıldığım nokta özellikle venedikte yiyecek et bulamamanız. E tabii bu da turist olmanızdan kaynaklanıyor. Birdahakine yerellerle konuşun derim. Hayatımda yediğim en lezzetli steaklerden birini venedikte yedim. Yanında taze fasülye ve limonlu dondurma ile beraber. Rica ederim, beğendiğine sevindim. Aslında zaman yaratırsam daha 1 ton fotoğraf ekleyeceğim. Sırada Pisa(edit:paylaşmışım onları :) ), San Gimignano ve Siena'da çektiğimiz fotolar var ki bazıları gerçekten çok güzel. Haftasonu Portekiz'e gideceğim için 2 gündür yoğunluk var,fırsat bulamadım. Yemek konusunda kesinlikle haklısın.Eşimle de biz bu kanıya vardık. Sanırım biz doğru yerleri bulamadık. En büyük nedeni turla birlikte gezince 1 saat yemek arası veriyorlar ve o sırada koştur koştur bir yerler bulma telaşı oluyor. Yine de hep "buraların en iyi restaurantı hangisi?" şeklinde sorduk çevredekilere ama dediğin gibi, doğru yere denk gelemedik bir türlü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Ocak 9, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2015 zeper said: bilgilendirme için çok çok teşekkürler...valla çok iyi oldu, nisanda Barselonaya gidecez arkadşlarla, belki ordan italyaya geçecektik, böyle detaylı bilgi iyi oldu turlar falan hakkında, sağolun... fotolarda efsane. Ben yazın Dan Brown'un son kitabı cehennemi okudum, orda anlattığı pek çok yerin resmini çekmişsin=), hatta bir San Marco'nun kemikleri olayına da bol bol değiniyor yazar, spoiler vermiyim okursunuz belki... eğer okumadıysanız hatta, bu seyahetinizden sonra kesin okuyun, daha kolay canlanacak mekanlar gözünüzde;) tekrar teşekkürler (tu):)-D sen de sağol arkadaşım. rot'a dediğim gibi fırsat bulur bulmaz daha bir çok foto paylaşacağım. :)-D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Ocak 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2015 Avrupada'da özellikle Benelux, İtalya ve Fransa üçgeninden birine giderseniz elimden geldiğince isim isim sokak sokak yönlendiririm. Bu da aklınızda bulunsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Ocak 9, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2015 Çok teşekkürler. Bundan sonra aklımda olsun. (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar