Fistan Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 bak enerjiyi verimli kullanmak demek odadaki kişinin konforunu artirmayabilir ama gel de anlat şimdi
µh Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 vulga said: µh said: vulga said: o kadar teknik konusmaya gerek yok. kafalar buzdolabi vs mantigina gitmis entalpiyle oynayip iste kompresorle havayi sikistirip isitip sicaklik farkini arttirarak daha fazla isi atmak vs. de buradaki olay isi atmak degil ki aksine isiyi tutmak gerekiyor. isi gecisi radyatorden ortama tabiki de olabildigine fazla olmali ama bundaki kasit aslinda radyator icindeki akiskana verilen isinin odaya gecmesiyle alakali. yani radyatorden ne kadar isi cekersek o kadar iyi hadi onu evin en soguk kosesine yerlestirelim diye birsey yok. hatta oda sicakliginin radyatorun yuzey sicakligina en yakin oldugu an yani isi gecisinin en aza indigi an radyator odayi isitmis demektir. bunun deneyini falan yaptik da bu cikarima vardik fakultede peki bu cıkarıma varırken enerjiyi daha verimli kullanmanın odadaki kişinin konforunu daha çok arttırmayacağı gerçeğini de göz önünde bulundurdunuz mu? Kalorifer-oda olayına kâr elde edeceğin bir process gözüyle bakamazsın, kalorifer camın önüne konur çünkü o şekilde odanın geri kalanındaki heat transfer insanlar için daha eşit ve konforlu olur, gidip duvarın önüne koyarsan duvar ve cam arasında akım oluşur ve tamamen başka bir senaryo olur allah allah ne kadar enteresan seyler soyluyorsun ya.. inanarak mi soyledin bunu cidden makarasina mi? :d bak ne güzel başlık sayesinde vizyonun genişliyor xd
vulga Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 fistan senin uslubunu ilk postta yeterince tolere ettigimi dusunuyorum sonrasi tamamen senin kendini acik etmenle alakali. yani burada muhandislikten cakmayan sadece karsidakini laf ebeligiyle alt etmeye calisan adama sifirdan muhendislik anlatacak ne halim var ne de chrome unki gibi sabrim
chrome Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 olm sen de daha mezun olmamışsın küçük enişte gibi coşup duruyorsun lan. iki dakika dur.
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 çok severim mühendislik öğrencisinin bir mühendise mühendislik anlatmasını. lütfen anlat.
chrome Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 benim selfiecopter hakkında düşüncen nedir peki abi?
vulga Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 adam `Kalorifer-oda olayına kâr elde edeceğin bir process gözüyle bakamazsın` diyor bunun neyine cosayim amk :d muhendislik ogrencisi dedigi de sanki dunku freshmaniz hee 7. senemiz amk sdf simdi anliyorum neden mezun etmiyolar average bir uniden mezun olup fistan gibi olmak da var
µh Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 bir ev için en konforlusu yerden ısıtmadır örneğin, en fazla kayıp ve en fazla maliyet de gene yerden ısıtmada vardır. dolayısıyla ukâlalığı bırak bi de ciddili post istiyorsanız onu da atarım yani np
chrome Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 vulga sen de ne biçim adam çıktın ya
Grego Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 uk > tasindi nasıl oldu birden ya. korkutmayın lan gece gece.
moriarty Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 biri vulgaya kadın versin böyle olmıcak
chrome Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 adam başkasının acc undan başkasının mesajını güncelledi
chrome Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 µh said: bir ev için en konforlusu yerden ısıtmadır örneğin, en fazla kayıp ve en fazla maliyet de gene yerden ısıtmada vardır. dolayısıyla ukâlalığı bırak bi de ciddili post istiyorsanız onu da atarım yani np senin nick az önce TAŞINDI'ydı naapıyorsun olm sen forumu mu bozdun
vulga Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 radyatorler hakkinda mi konusuyoruz yoksa herkes bildigi konu hakkinda mi konusuyor?
chrome Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 esasen bu konu benim bana çok mantıklı gelen herkesin dalga geçtiği fikirlerimi yazdığım bir konu. o amaçla açıldı. eskiden her fikir için konu açıyorum diye gelen tepkiler üzerine böyle shitbag yaptırdılar bana. dilediğini yazabilirsin yani.
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 chrome said: benim selfiecopter hakkında düşüncen nedir peki abi? telefonu alıp gidecek selfie çekip gelecek olandan bahsediyorsan telefonu taşıyacak kadar gücü olan copteri yanında rahatça taşıyamazsın yani yeterince küçük olmalı o da zor selfie için 4 telefon boyutunca bişey taşımaz insanlar, drone alırım daha iyi der
yav Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 peteklerin mobilyalar düşünülerek yerleştirildiğini belirten mühendis arkadaşlar, mağazalarda giriş kapısı üzerindeki klimanın işlevini de açıklayabilirler mi? termodinamik almadım da ben bilmiyorum pek.
vulga Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 klimanin cunku butun yuzeylerinden isi gecisi oluyor di mi ayni radyatordeki gibi?
yav Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 bilmem açıkla işte, iyi bir okuldan mühendis çıkacak gibi gözüküyosun bilirsin bu işleri. ben çözemedim
aquila Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Problem hala evlere köylü gibi kalorifer konmasında galiba.
Öne çıkan mesajlar