Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

HGS Belası

deadwoll

Öne çıkan mesajlar

Bir haftalığına İstanbul'a gittiydim; dönerken paralı yolu kullanıp Sakarya kavşağında çıktım.

Sakarya kavşağının Bilecik - Antalya çıkışını biliyorsanız eğer İstanbul'dan gelenler bayağı bir viraj dönüp en sol şeritten gişelerin 50 metre önüne bağlanıyor; sağ şeritten de başka yol geliyor ve HGS'ler en sağda...

Neyse ben de döndüm güzelce, sağa yanaşacaktım ama diğer şeritten gelip gişelere sağdan bağlanan bir tane BMW arkasında da bayağı uzunca 2 tane tır benim yolumu tıkadılar; iyice yavaşladım yolun ortasında sağa yanaşmak için ama bu sefer de bmw ve ardından tırlar üstüme sürerek beni resmen zorla OGS gişesine ittirdiler. Tırların altında kalmamak için OGS'den geçmem gerekti ve her şey 10 sn gibi bir sürede oldu sanırım.

Her neyse 121.90 lira ceza yazdı cihaz kaçak geçiyorum diye. (HGS'den geçeceğime OGS'den geçtim işte).

Bayağı sinirim bozuldu benim, bir benzinlikte sağa çekip ptt müşteri hizmetlerini aradım. "Eğer daha önce cezanız yoksa bir defaya mahsus düzeltiliyor" gibi bir şey söyledi kadın. Karayolları Genel Müdürlüğünü arayın dedi.

KGM'yi aradım, çıkan başka bir kadın "yok öyle bir şey, [email protected]'ye mail atın onlar cevap verir" diyip kestirip attı.

Yarın sabah KGM'ye mail atacağım ama daha önce benzer bir olay yaşayan oldu mu aranızda? Süreç nasıl işliyor; cezayı illa ödeyecek miyim? Yoksa bir çaresi var mı?

5 liralık yola 122 lira vermek tabii koyar da, bir de canımı kurtarmak için mecburen OGS'ye dalıp da 122 lira cezayı görünce cidden elim ayağım titredi.

Hayır tırcı vs. hepsinin ne mal olduğu belli zaten de, öyle bir yol dizayn etmişler ki 50 metre içerisinde sağdan gelenin en sola, soldan gelenin de en sağa girmesi gerekebiliyor. Ulan koy işte soldaki 2 gişeden birine HGS, sağdaki 2 gişeden birine OGS; millet çıkmasın birbirinin üstüne...
Sosyal ağlarda paylaş

Adamlar şöyle boktan bir ülkeden beklenmeyecek kadar iyi çalışıyor abi senelerdir. Ben her türlü hatayı yaptım o konuda; OGS cihazım mı bozulmadı, HGS'si olan arabayla OGS'den mi (ve tam tersi) geçmedim, bakiyem mi yetmedi, hepsinde de plakadan olayı çözüp ben hiçbir şey yapmadan doğru tutarı hesabımdan düşüp geçtiler, ceza falan gelmedi.

Yine de için rahat etsin diye bir mail at ya da ara, ama çok dert etme yani. Birinden biri varsa görüp çözerler kendileri.
Sosyal ağlarda paylaş

sostizm said:

izmir çeşme otobanında bazı çıkışlarda OGS/HGS var hangisi olursa olsun geçebileceğiniz geçişler yani. Hepsini böyle yapmaları lazım. Ne olur ki maliyeti? Kaç ayda çıkar, deli gibi para kazanıyorlar zaten yollardan.

Bunlardan bir kac yerde gordum ben de. Ama lazim olan yerlere koymamislar.

@baggio icime su serptin. Dun basima agri girdi su olay yuzunden.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...