Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cpu Kullanımı UO %99 bu nedir yaw ?

Apocalyyy

Öne çıkan mesajlar

UO client'i öyle sömürgen bir programdır, hele ki 3d kullanıyorsan.

Panik yok herşey normal.

Edit: Düşündüm de aslında pekçok oyun sömürgen tavırlar sergiliyor. UO'ya da saldırmanın anlamı yok şimdi.
[signature][hline]In God I Trust
For Rest I Just Test

[Bu mesaj GE-TA tarafından 16 Ocak 2005 02:29 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DynamicK, 16 Ocak 2005 11:10 tarihinde demiş ki:
2 client de açsan 10 tanede açsan gene %99 civarı gösterir
herkesde böyle merak etme

ahuahu zaten yüzde 99un üzerine çıkabilirmi onu merak ediyorum yüzde 130 fln olmasıda mümkün değil zaten:D[signature][hline]İş Hayatı
İstediğimiz hayat çalışıp adam olmak
Sosyal ağlarda paylaş

ben bi ara player'lik yaparken olayin dibine vurup 6-7 client aciyordum. makine o zaman kasmaya basliyordu. sanirim oda ram'im 512 falan oldugundandi. 2-3-4 te birsey yok ama benim makinemde de soyle bir sorun var. cok fazla program veya client acinca restart atiyor. hard disk'im cok ses cikartiyor, sanirim problem ondan yedegini alip servise gondericem gene ya. ( segate sux )

edit: imla
[signature][hline]Katrani kaynatmakla olmaz ki seker, cinsini s..tigim cinsine ceker.

Msn | Icq | E-mail | Math | Galatasaray 1905

[Bu mesaj Math- tarafından 16 Ocak 2005 13:21 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

aslında bu olayı elektronik müh. mezunu olup bilgisayar üzerine master yapan biri daha iyi açıklayabilir. benim o kadar teorik bilgim yok ama pratikde şu şekilde oluyor: işletim sisteminin kernelının görevi programların hardwarei kullanmasını saglamak, mesela A programı diyelim klavyeden girilen 2 rakamı toplayıp bölüp bişiler yapıp sonucu ram'e atacaksa program calıştıgında kernela gidip bana ramda su kadar yer ayır sunları yapacam seklinde bir istekde bulunuyor, b programıda diyelim ona benzer bi işlem yapacak oda kernela aynısını gönderiyor. kernel bunları düzenleyip önce a ya sonra b ye bilgisayarın donanımını kullandırıyor.

şimdi uo clientinda sonuz bir döngü icinde birşeyler yaptıran bi bölüm varsa işlemciyi sürekli olarak kullanmak isteyecektir, o döngü içerisinde birde microsn bazında rahat bırak bilgisayarı seklinde bir komut gönderilir. o boşluk sırasında kernel diger programları calıştırır, sonra yeniden uo clientina döner. bu sonsuz döngü ne olabilir, mesela client uosunucusuna baglı ise xxx portunu sürekli dinle, gelen bilgileride soyle yap seklinde bir döngü vardır. o yüzden kernel sürekli olarak bu programı açık tutar, aradaki o bilgisayarı rahat bırak komutuna dek. bu yüzden de uo client kapatılmadıgı sürece, sürekli olarak cpuyu kullanıyor görünür.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 yıl sonra ...
Arkadaşlar tatmin edici bir cevap alamadığım için yazıyorum.
Aynı sorun bende de var fakat UO değil. Herhangi bir oyunu açtığımda CPU %100'u gösteriyor ve oyunu kapatana kadar %90-100 arası değişiyor. Bu meretin bu kadar çok kullanılmasının sebebi nedir ? %100 ile devam ettiği halde ne gibi arızalar ortaya çıkabilir ? Düzeltmem için neler yapmalıyım ?

Ayrıca oyunda kasma vs. olmuyor sadece CPU %100'u gösteriyor.Virüs dediler pc formatladım ama değişen birşey yok >.< takıntı oldu 3 gündür.

[ Mesaj 13 Ağustos 2007, Pazartesi - 10:13 tarihinde, Xtreme_Chill tarafından güncellenmiştir ]

edit: yazım hataları.

[ Mesaj 13 Ağustos 2007, Pazartesi - 10:14 tarihinde, Xtreme_Chill tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...