hunty Mesaj tarihi: Aralık 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2014 Bir ISP'den (Avrupa'dayim) Internet ve Televizyon servisi aldim. Internet Tv icin Mag 250 IpTv Box veriyorlar. Router'dan Vlan ayari yapip 4 nolu porta taktilar IpTv Box'i. Yalniz getirdikleri Router ucuz bir Router.D-ink Dir300. Ben kendi router'imi taktirmak istedim ancak router'im da Vlan ayarlari yok.Router Tp-Link Wr1043nd v2. Ddwrt yukledim ancak onda da Atheros kartlar icin Vlan port ayari yok. Sadece Vlan Tag olayi ile ayarlama isini pek cozemedim. Getirdikleri Dlink routerda tek yaptiklari ayar Vlan Id'yi 3 yapmak. http://s16.postimg.org/3ztnscz4l/dlinkn150.png Biraz karistitrken Tp-link sitesinde Router'im icin IPTv ayarlari olan Rusca bir Firmware buldum ama ne kadar ayar denediysem de Tv Box'da kanallar gozukmedi. Ingilizce firmware'de IpTv ya da Vlan ayarlari yok. http://www.tp-link.com/resources/simulator/TL-WR1043ND_UN_2.0/Index.htm ------------------ Ilginc olan Iptv Box'in ayarlarinda network info su sekilde: Ip: 159.1.4.20 Network Mask: 255.255.224.0 Gateaway: 159.1.0.2 ------------------ Router Ip ayarlari ise klasik 192.168.0.1 . IpTv box oyle bi ip almaya ayarlanmis sanirim. Son secenek olarak Acaba gelen internet kablosunu bir ethernet Switch'e mi baglasam once? 5-Port 10/100 Switch DES-1005A Bu aletler Vlan destekliyor mu? Yoksa Router'in antensiz versiyonu mu sadece? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Aralık 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2014 Orada bir encapsulation var tahmin ettiğim kadarıyla. Her modem o istediğini yapamayabilir. Çoklu wan ayarı varsa yeni modemdeki arayüzde yapılabilir istediğin şey ama yoksa yapılacak birşey yok. Paşa paşa dlink. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Aralık 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2014 Bende de Asus Modem vardı ve biraz uğraşarak TTNET'in verdiği modemi devredışı bırakarak bu ayarları yaptım. Aynı modemi aynı servisle kullanan birilerini bulmak iyi olabilir veya kurcalayarak deneyeceksin ama olmama ihtimali de ne yazık ki mevcut. Belki kendi modeminin desteği yoktur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Aralık 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2014 Senin ilacın varsa senkoda. Bir teamviewer ile yapabilir işini muhtemelen. Aslan senko kaplan senko :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hunty Mesaj tarihi: Aralık 8, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2014 Ben yetemedim abiler, intelegent basin, party atin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Aralık 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2014 Olay sadece VLAN değil, ayrıca dot1q mu değil mi anlaşılmıyor bu resimden. Multicast de sıkıntı çıkarmaması lazım cihazın. IP configi de eskisi gibi yapmak lazım yani. senko çözsün bir teamviewer ile. uğraşma :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hunty Mesaj tarihi: Aralık 8, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2014 Eve gidince Dlink modemin Config dosyasini koyabilirim buraya. Ben daha once bakmistim ama hic ip setup olayi falan yok goremedim. Aklima gelen tek olasilik routeri kurarken Telnet ile bi ayarlar cekmis olabilirler ve o config dosyasinda yada Router'in web ara yuzunde gozukmuyor. Ayrica diger tahminim Mag 250 IpTv Box'da ISp'nin kendi Image dosyasi kurulu. Hangi ip'yi alacagi ve diger ayarlari o image dosyasinda ayarli. Multicast hatirliyorum kapali. IGmp ayari hem Tv box'da hem de Rouer'da acik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Aralık 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2014 Sırf yerel router'da yapılacak VLAN ile olacak iş değildir o bence ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Aralık 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2014 Telnet kullandılarsa encapsulation garanti. Çare Senko Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Aralık 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2014 encapsulation un anlaminin dogru kullanildigindan pek emin degilim :) zira her sey encapsulated IP de. tunnel munnel demeye calisiyorsun muhtemelen, zaten PPPoE de bir nevi tunnel. ANlamadim valla encapsulation derken ne demeye calisiorsun acep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar