Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Geometri Soruları - 2

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
2.ci 50[signature][hline] Awake... for all is dying, even the dead
We are our Past failing to come back
All of us visionaires..
..with a rope around our neck...

Mesaj tarihi:
ıyy geomtride işlem hatası kadar bana kafayı yedirttiren bişey yoktu ya :)[signature][hline]''It is very easy to disappear. Just examine ordinary people and act like them.''
Beş Hececiler
Mesaj tarihi:
5. Soru Açıklayarak yazdım karışık gözükebilir ama soru üzerine aktarırsan yazdıklarımı nekadar basit olduğu belirecektir.

EGH=AEG+GHC buradan 90 = 50 +40 tan CHG 40 çıkıyor. CHD doğru olduğundan GHD= 180 -40= 140 çıkıyor. Açı ortaymış o yüzden iki eşit parçaya ayrılıyor 140/2=70=GHF=DHF oluyor. AB//CD olduğu için BFH+DHF=180 olmak zorunda; DHF yi 70 bulmuştuk buradan X=180-70=110 çıkıyor[signature][hline]Deniz, Yıldızlar, Yakamoz ve bir kupa nescafe...
Mesaj tarihi:
onun bunu bilmemde bi ödev bölümü açıp böle resimli falan test çözdürsek millete varyaa aha işte dersane dediin böyle olur en kralınmdan hem geyik hem örenmece eüheü =)[signature][hline]msn/mail|mail|icq

Life consists of segments and vertices.
Mesaj tarihi:
said:
Toledor, 09 Ocak 2005 20:46 tarihinde demiş ki:
5. Soru Açıklayarak yazdım karışık gözükebilir ama soru üzerine aktarırsan yazdıklarımı nekadar basit olduğu belirecektir.

EGH=AEG+GHC buradan 90 = 50 +40 tan CHG 40 çıkıyor. CHD doğru olduğundan GHD= 180 -40= 140 çıkıyor. Açı ortaymış o yüzden iki eşit parçaya ayrılıyor 140/2=70=GHF=DHF oluyor. AB//CD olduğu için BFH+DHF=180 olmak zorunda; DHF yi 70 bulmuştuk buradan X=180-70=110 çıkıyor

Eheh yukarıda çizimli var :P[signature][hline]"Success comes in cans ... not in can'ts"
Mesaj tarihi:
said:
Private, 09 Ocak 2005 20:47 tarihinde demiş ki:
Eheh yukarıda çizimli var :P

Ben yaparken çizmişler, olur böyle vakalar:)[signature][hline]Deniz, Yıldızlar, Yakamoz ve bir kupa nescafe...
Mesaj tarihi:
16 uğursuz rakam diye manasız bir espri yapmak isterdim ama nedeni zaten ilk sayfada açıklandığı için bu manasız espri aynı zamandada değersiz olurdu. Hiç yapmasaydım keşke.[signature][hline]''It is very easy to disappear. Just examine ordinary people and act like them.''
Beş Hececiler
Mesaj tarihi:
said:
asinanyavuz, 09 Ocak 2005 20:23 tarihinde demiş ki:
yazarken böyle bir şey sorulacağı aklıma gelmişti. Zambak Geometri Soru Bankası'nın Uygulama testlerinin son soruları( yani 16.soruları ) en zor sorulardır. Ve dolayısıyla bende çözemiom :(

bana çerez gibi geldi.
ehem 8-)[signature][hline]i love this game!
youth only zone!
Mesaj tarihi:
çok saolun ya :) Geometri sınavından 75 alırsam sizleri anacağım :) Hatta sınavın sonuna küçük bir thanks to paticik.com yaziim :D Dalga malga çok çok çok teşekkür ederim...

Bu arada anladım yahu :D Şu çizgileri çizmeyi akıl etsem...[signature][hline]Bilinçli INTERNET Kullanıcısı için ELELE!
Ne kadar gereksiz bir olay :)

[Bu mesaj asinanyavuz tarafından 09 Ocak 2005 21:11 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Yarınki sınavda Başarılar ;)[signature][hline]Deniz, Yıldızlar, Yakamoz ve bir kupa nescafe...

[Bu mesaj Toledor tarafından 09 Ocak 2005 21:15 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
pff hiç sorma ya :)

Batırdım üstüne bir defa daha batırdım...

Ya sınavda kolay gibi gelmişti çözdüm de ama maalesef 45. Önceki yazılım da 65 idi. Güle güle... 4 düşüremeyeceğim... Ve dolayısıyla yıl sonu ortalamam da yüksek olmicak :([signature][hline]Bilinçli INTERNET Kullanıcısı için ELELE!
Mesaj tarihi:
olsun üzülme. bu dönem 3 ikinci dönem 4 yaparsın.
yıl sonunda 4 müş 5 miş farketmicek fazla.
sonra üniversiteye gelince diceksin "lan nelere kafa takmışız ehehe".[signature][hline]Yeni şubemizin hangi ilde açılmasını istersiniz?
Antalya olucak. pls gençler :)
http://www.tusdata.com/ sağ tarafta anket.

Mesaj tarihi:
abi bildiğin üzere bir yurt dışı tutkum var (tutku dedim değişmez hedef demedim :)) Bu sebeple hedefim bu yıl için not ortalaması idi :) Ama olmadı sağlık olsun...

Hocalar da diyoki niye nota takıosunuz ki ÖSS de bi soru fazla yapar o açığı kapatırsınız diyorlar. Yahu ben not ortalaması istiyorum aynı zamanda... :)[signature][hline]Bilinçli INTERNET Kullanıcısı için ELELE!
Mesaj tarihi:
benim sınavlar 30 ve 46 bana bakıp kendinizi avutun :P hehehe geom da kotu deildir aslında ama işte boyle oldu bu sefer 2 gelirse sanslıyım....[signature][hline]And darkness will cover the light
wrdlln

Mesaj tarihi:
said:
LasT_SuRviVoR, 13 Ocak 2005 19:25 tarihinde demiş ki:
bu resmi patiye nası upload ettin reddog of paticik com yazıo ?

paticik.net ora bildiğim kadarı ile.[signature][hline]Andolsunki onu yapan ve yaptıran için de Ahirette Cennetten bir nasip olmadığını biliyorlardı.
al 1'de buradan yak

Mesaj tarihi:
Benimde Geometri çok kötü 0 :(
Hoca bir veriyodu kaldırdı beni hocanın elini kapattıgı açıyı farketmedim hocada kapattıgını farketmedi sonra hoca bi kaldırdı bakıom lam o acı önceden yoktu derkene hoca dedi sen haketmiyorsun direk 0 ı bastı.Bu geometride denklem çözmek yerine daha çok lam burası olursa burasıda böyle olur heh buldum hah burasıda böyle olur die die hep zayıf aldım:)[signature][hline]İş Hayatı
İstediğimiz hayat çalışıp adam olmak
  • Yeni Oluştur...