Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

RAID 5 vs RAID 10

paramecium

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Küçük bir işletme için yedekleme konusunda hangisini tavsiye edersiniz? RAID 1 destekli 2 disklik bir NAS düşünülüyordu fakat 4 diskli bir NAS alıp yukarıdakilerden(RAID 5 veya RAID 10) birisini de yapmak plan dâhilinde. NAS için ekstra ödeme yapıp 4'lü ünite seçmeye gerek var mı sizce?

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Alinacak riskle dogru orantili olarak nas maliyeti degisiyo iste.

Bana sorarsan ufak dedicated bir ups ile nas in network ve elektrik baglantisi garanti altina alinmali herseyden once. Eger ayni anda cok yuksek hizda birkac farkli bilgisayardan baglati yapilacaksa raid 0 i iceren bir baglanti secilebilir ( 5 ya da 10da olmali)

Ama yok sadece dokuman yedeklenecekse, hic kasmayin derim
Sosyal ağlarda paylaş

RAID 1 ile RAID 10 ayni sey aslinda. RAID 10 = RAID 1+0. RAID 10 yapinca 4 tane diski ikili grup halinde RAID 1 yapmis oluyosun.

Avantaji ne dersen;

1 - Daha fazla depolama alanin oluyo 4 disk taktigindan.
2 - Farkli array'lerde olmak kaydiyda 2 disk ayni anda bozulsa da veri kaybi yasamiyosun ama RAID 1'deki tek diskin bozulmasindan farksiz iste.

RAID 5 bambaska bi dunya, 3 disk kullaniyosun, parity check falan yapiyo. Bi de hiz acisindan RAID 1 ya da RAID 10'un gerisinde, haliyle gereksiz geliyo bana.
Sosyal ağlarda paylaş

Qnap al 4 diskli, RAID 5 yap.

Ya da şöyle diyeyim. Qnap al 5 disklı, 4 diski RAID 5, kalan 1 diski Hot Spare olarak çalıştır. Bi arıza olursa RAID degraded moda düşmeden aynen bildiği gibi rebuild edip çalışmaya devam eder, sen de arızalı diski çıkarır direkt takarsın. En temizi öyle.

Ha bana 2 disk yeter dersen o zaman 2 diskli al, RAID 1 yaparsın. O zaman 2 cihaz alıp birbirine replike et derim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...