Korax Mesaj tarihi: Kasım 16, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2014 YIne bi soruyla karsinizdayim Bi soru var 5 kere random sicaklik degeri yazicaz. Daha önce int ile yaparak 6 loto degeri cikarma olayi vardi onu cözdum netekim ayni mantikla bunu cözemiyorum. Console.WriteLine ("Hello World!"); Random rnd = new Random (); double[] nr = new double[4]; for (double i = 0; i < 4; i++) { nr [i] = rnd.NextDouble (18.0, 23.6); Console.WriteLine (nr); Console.ReadKey (); deniyorum olmuyo, nerde yanlis yapiyorum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Kasım 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2014 i double degil ki, int. I senin indexlemek icin kullandigin degisken. Ayrica bracketlar nerede eheu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Kasım 16, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2014 dgssdg bracketler yok :P for dedigimde i default int mu oluyo yani? basina double koyunca duzelmiyomu? edit dogru i nin int olmasi lazim her halukardaki ileriye dogru saysin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Kasım 16, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2014 Console.WriteLine ("Hello World!"); Random rnd = new Random (); double[] nr = new double[4]; for (int i = 0; i < 4; i++) { nr [i] = rnd.NextDouble (18.0, 23.6); Console.WriteLine (nr); Console.ReadKey (); } su sekilde peki nasil double random alabilirim burdan ben? i'nin her 1,2,3,4 olusunda 5 adet sayi atmak icin nr'nin icine atiyim diyorum ama olmuyo rnd.nextdouble ile. Hala yanlisi göremiyorum gsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Kasım 16, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2014 Tekrar okuyunca cözdum sorunu evek sdgg netekim simdi de 18 ile 23,6 arasinda bi deger atamak icin nereye yazsam olmuyo. random rnd = New Random(18, 23.5); yaziyorum kabul etmiyo dsfg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Harir Mesaj tarihi: Kasım 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2014 nextdouble zaten 0 ile 1 arasında bir sayı üretiyor.İçine bir değer kabul etmiyor. for (int i = 0; i < 4; i++) { nr[ i ] = rnd.Next(18,26); Console.WriteLine (nr[ i ]); } böyle dene Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Kasım 16, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2014 o sekilde oldu yalniz decimal olarakta random sayi uretmem lazim { Console.WriteLine ("Hello World!"); Console.ReadKey (); Random rnd = new Random(); decimal[] nr = new decimal[4]; for (int i = 0; i < 4; i++) { nr [i] = rnd.Next(18, 23); Console.WriteLine (nr[i]); Console.ReadKey (); } } decimal olarak uretemiyorum suan, range kismina 18.0, 23.6 yazinca hata veriyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Harir Mesaj tarihi: Kasım 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2014 Double için bunu dene o zaman. nr[ i ] = 18 + rnd.NextDouble() * 7; Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Kasım 16, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2014 Bu sekilde oluyo yalniz max degeri hala nerden koycam cözemedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Kasım 16, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2014 Cözdum, kafadan double ile gitmek yerine int ile baslayip cikacak degerin 10 katini yazdirip sonra bi decimal olarak yazmak icin 10 a bölmeyi akil edebildim :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Harir Mesaj tarihi: Kasım 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2014 rnd.NextDouble() 0 ile 1 arasında bir sayı üretiyor.O sayıyı çarparak büyütüyorsun.Ben 7 ile çarptım mesela. Oluşan sayı ile de 18'i toplayınca max 25'e kadar değer üretiyor.18'in altında da bir değer vermemiş oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 Eveeet bi soruyla daha karsinizdayim. Simdi userdan data alicam, yalniz inputbox'a yazilan seyin harfmi sayimi oldugunu check etmem gerek. Nasil bi yol izleyebilirim? Suanki hali budur string level = Interaction.InputBox("Skriv in svårighetsgrad:"); if (level == "0") { MessageBox.Show("Du kan inte skriva in 0"); level = Interaction.InputBox("Skriv in svårighetsgrad:"); } else if (level == "") { MessageBox.Show("Du måste skriva in ett nummer!"); level = Interaction.InputBox("Skriv in svårighetsgrad:"); } Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 Regex.IsMatch(level, @"^[a-zA-Z]+$"); regex kullan, şunun sonucuna göre devam edebilirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 hangi dil o ya asdfasdf ayrica if (level == "0") su tarz seyler cok yalan oluyor. regex güzel ayriac isNumeric tarzi seylerde olmasi lazim c# ta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 isnumeric'e bakiyim bi regex icin "using System.Text.RegularExpressions;" koymam gerek, bunu koyarsam "bunla niye cözdun?" diyebilirler sdfg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 http://en.wikipedia.org/wiki/Regular_expression http://www.dotnetperls.com/regex-match Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Borastus Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 try parse dene. sayı varsa parse edebilir yoksa boş döner veya başka birşey. boş dönmmüşse tamam bu harf dersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 try parse tamamdir sagolun :) bi sorum daha var simci Simdi söyle bisey yaptim. Domare hakem demek, 5 tane hakem var ve 0-10 arasi puan verebiliyolar. 0 in altinda ya da 10un uzerinde paun verilirse loopa girsin 0-10 arasi puan verene kadar dönsun istiyorum. Söyle bisey yaptim, suanki haliyle eger 0dan dusuk veyahut 10dan buyuk bi sayi girilirse önce "10dan buyuk giremezsin" diyo ve tekrar inputbox cikiyo. fakat busefer kontrole girmeden direk ne yazilirsa yazilsin kaydediyo :D bunu nasil önleyebilirim? int[ ] domare = new int[6]; int summa = 0; for (int i = 1; i < 6; i++) { domare[ i ] = int.Parse(Interaction.InputBox("Domare " + i + ":nSkriv in poäng (Skala: 0 - 10)")); if (domare[i] < 0) { MessageBox.Show("Du kan inte skriva mindre än 0"); domare[ i ] = int.Parse(Interaction.InputBox("Domare " + i + ":nSkriv in poäng (Skala: 0 - 10)")); } else if (domare[ i ] > 10) { MessageBox.Show("Du kan inte skriva mer än 10"); domare[ i ] = int.Parse(Interaction.InputBox("Domare " + i + ":nSkriv in poäng (Skala: 0 - 10)")); } else { } Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 işlemini metod içine alıp, metodu tekrar çağırabilirsin bu gibi durumlarda. bkz.: recursion, recursive method function getInput() { var input = getConsoleInput; //kullanıcıdan input'u aldın if (input != 42) getInput(); //input yanlış, başa dön. else print("hayat"); //input doğru, işi tamamladın. } Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 Cok tesekkurler, peki inputu intmi stringmi olacagini nasil belirliyorum? Hemen arkasindan convertmu ediyorum yoksa default string olarakmi aliyo? Edit: var'in farki ne? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Borastus Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 function biliyorsan üstteki daha iyi çözüm yoksa, int a = -1; do { print sayi giriniz; a = sayiyi al; } while(a < 0 || a > 10) istersen hatalı girişler için bir boolean tut hata olursa onu set edip yazdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 heuu bu daha kolaymis, function olayina daha girmedik fgsd bu topic uzayip gidicek benim newbie sorularimla sanirim :D sabriniz icin tesekkurler ehueh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 var otomatik buluyor tipini, anahtar kelime type inference tryparse denmis onceki sayfada, inputboxtan aldigin sey string oluyor, oradan cekecegin sey legit bir int mi degil mi anlamak icin bool donduruyor ona bakabilirsin true donerse sayinin kendisini de out parameter olarak verdigin int ile alirsin alti hakemin hepsi dogru puan verene kadar dondureceksen rekursif fonksiyonsuz yapmak icin while loopu icinde iteratoru elinle oynatabilirsin, kabaca : while(hakemNo<6) { boxtan stringi al gecerli = tryparse(aldiginString,out puan) gecerli degilse continue; //loopun basina dondu, hakem no degismedi tekrar ayni hakeme soracak 0<=puan<=10 ise puanlariTuttugunArray[hakemNo++] = sayi //degilse ustteki gibi ayni adama sormus olacak } Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 oh cok sagolasin bu sahane oldu iste, net anladim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 Bi soru daha soriyim o vakit. BIraz arastirdim youtube'da falan, C# kullanarak cross platform(xamarin) uzerinden mobil app yapimi gibi bi olaya denk geldim. Cons and pros pls? Birebir istedigimiz gibi calisabiliyomuyuz bu sekilde yoksa eksiklikler varmi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar