Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

psu problemi çözüldü, su soğutma patladı

AtlaraFisildayan

Öne çıkan mesajlar

http://forum.paticik.com/read.php?6,7827955

şu başlıktaki kasaya elektirk gelmeme, az gelme, bir süre sonra kesilme olayının powerdan oldugunu başka bi power takarak anladıktan sonra powerı değiştirdim. o an farkettim ki lanet olası su soğutmanın borusu patlamış nasıl olduysa ordan da ekran kartının üstüne su damlamış. ben bu boku baya kuruttum makineyle. sonra açtım bilgisayarı, caışmadı. bilgisayar calısıyor ama elektrk gelmiyor.

sonra ekran kartını tekrar cıkardım baktım altı halen ıslak, sildim sildim kurttum filan derken herhangi bir değişme olmadı. elektrik geliyor falan ama ekrana görürüntü gelmiyor.

şimdi bana ne girmiş olabilir? ekran kartı gg mi? yoksa makine iyice kuruyunca çalışacak mı?

sonuçta bu su soğutmadan damlayan su normal su değildir,elektrik ileten su olmama imkanı yok bence.

bi yardım edn yahu, nazar abi nazar.
Sosyal ağlarda paylaş

Sıvı soğutmanın suyu yalıtkan, ama bakır-metal ile etkileşime geçtikten sonra iletkenlik kazanıyo.

http://www.overclockers.com/forums/showthread.php/22665-Non-conductive-liquid-for-water-cooling-Does-it-exsist

Linkte daha detaylı açıklamışlar.

Keşke elektrik vermeseymişsin, anakart ve ekran kartı bozulmuş olabilir. sonuç olarak o su iletken oldu ve olmaması gereken yerleri kısa devre yaptı, sen enerjiyi verince de muhtemelen gg oldu
Sosyal ağlarda paylaş

Ashes2ashes said:

sana kötü haberlerim var

o su soğutma sıvısı hava kir toz vs le karışınca gayet iletken oluyor

geçmiş olsun

izopropil alkol ile temizleyip saç kurutma makinesiyle kurutup bi deneyebilirsin

servise de versen bunu yapacak zaten

çalışmıyorsa gg

abi nerden bulucam izopropil alkol? lanet olsun zaten o suya toz değince ya iletirse lan demiştim. . ben de hata ekran kartını sökmek aklıma gelmedi, direk sökseydim keşke. yeni almıştım bi de ya.

Bright said:

Makinayla kurutarak cortlatmis olabilirsin, kartin kapagini sokup havadar ortamda dogal olarak kurumaya biraksan ve elektrik gecirmesen icinden daha saglikli olurdu (pirinc'e falan batirilabilirdin alternatif olarak).

vallahi dışarı koydum ben de.
Sosyal ağlarda paylaş

valla nerden bulunur bende bilmiyorum
elektronik devre tamiri ile uğraşan yerlerde oluyor genelde , su gibi harcıyorlar çünkü

sıvı temasında kullanırı genelde zaten

yıka izopropil alkolle kartı , bildiğin dök üstüne yıka , eski bi diş fırçasıyla heryerini fırçala bi taraftan yıkarken ,özellikle sıvı teması olan yerleri

sonra saç kurutma makinesini sıcağa alıp kurut ( hava kaynağı diyorlar buna ) yada onun gibi bişi

çalışırsa çalışır yoksa gg

yada fırınlıycaksın işte

tabii önce garantisi varsa gönder dönerse senindir :P
Sosyal ağlarda paylaş

Bright said:

Ilk etapta alkolle silmen sart degil, once duz bir sekilde silip, havalandirip veya hafif soguk hava vererek kuruttuktan sonra ikinci asama olarak alkolle silebilirsin.

direk oksitlendirirsin
o nemi birşeylerin çekmesi yada temizlemesi lazım, üstünde kurursa gg zaten pas olur ot bok olur kısa devre olur herşey olur zibilyon tane transistör devre ıvır zıvır var orda
Sosyal ağlarda paylaş

JrStorMesT said:

Sıvı soğutmanın suyu yalıtkan, ama bakır-metal ile etkileşime geçtikten sonra iletkenlik kazanıyo.

http://www.overclockers.com/forums/showthread.php/22665-Non-conductive-liquid-for-water-cooling-Does-it-exsist

Linkte daha detaylı açıklamışlar.

Keşke elektrik vermeseymişsin, anakart ve ekran kartı bozulmuş olabilir. sonuç olarak o su iletken oldu ve olmaması gereken yerleri kısa devre yaptı, sen enerjiyi verince de muhtemelen gg oldu

ouuu sıçtık yani,

peki bu parçalardan hiçbirinin bozulmama , sağlam kalma ihtimali var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Ashes2ashes said:

valla nerden bulunur bende bilmiyorum
elektronik devre tamiri ile uğraşan yerlerde oluyor genelde , su gibi harcıyorlar çünkü

sıvı temasında kullanırı genelde zaten

yıka izopropil alkolle kartı , bildiğin dök üstüne yıka , eski bi diş fırçasıyla heryerini fırçala bi taraftan yıkarken ,özellikle sıvı teması olan yerleri

sonra saç kurutma makinesini sıcağa alıp kurut ( hava kaynağı diyorlar buna ) yada onun gibi bişi

çalışırsa çalışır yoksa gg

yada fırınlıycaksın işte

tabii önce garantisi varsa gönder dönerse senindir :P

abi şu an sorun hangi parça da onu da bilemiyorum.

benim ekran kartını cıkarıp arkadaşın bilgisayara taksam, ona da problem bulaşır mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Aklınızda bulunsun. Su, şekerli, tuzlu, mayalı, mayasız, destile ne bokum iletken sıvı ile temas sonrası şu zımbırtılarla temizleyin... Tested, verified.

İlla bu olacak diye birşey yok. Adı elektronik kart temizleyici. Çalışır durumda bile makinanızı temizleyebilirsiniz. Hatta fanlar bununla pırıl.

Sosyal ağlarda paylaş

hmmm ters köşe soru gelmiş

normal şartlarda olmaması lazım ama kısa devre falan varsa arkın anakartıda alabilirsiniz elinize

ama garantisi varsa bunlar garantiden döner arkadaşın da yeni kart sahibi olur

çünkü üretici nerden geldiğini nasıl yandığını anlamaz eğer direk o arkın kartında sıvı teması yoksa

bu da ufak tip olsun madem :P
Sosyal ağlarda paylaş

Ashes2ashes said:

Bright said:

Ilk etapta alkolle silmen sart degil, once duz bir sekilde silip, havalandirip veya hafif soguk hava vererek kuruttuktan sonra ikinci asama olarak alkolle silebilirsin.

direk oksitlendirirsin
o nemi birşeylerin çekmesi yada temizlemesi lazım, üstünde kurursa gg zaten pas olur ot bok olur kısa devre olur herşey olur zibilyon tane transistör devre ıvır zıvır var orda

Evet oksitlenebilir kururkene ancak alkol veya temizleyici yardimiyla temizlenir o oksitler. Bunun harici zaten onceki mesaji okuduysan pirinc veya silme veya soguk hava sirkulasyonu vasitasiyla kurutmasini onerdim.

Ayriyeten senin soyledigim sicak havayla vererek kurutma olayinin kartin uzerindeki lehimlere zarar verme sansi oldukca yuksek ve yanlis bir hareket.
Sosyal ağlarda paylaş

JrStorMesT said:

abi benim tavsiyem alkol sürme, tüm parçaları kurut, sonra aldığın yere yolla çalışmıyo diye, bi şans belki değiştirirler, ama oksitlenme falan iç kısımlara işlediyse fiyatta çıkarabilirler. şu an çok hassas bi durum

beyler ben şu an balkona koydum orda kuruyor.

su aslında çok ufak bir kısma, kartın sadece giriş kısmına gelmiş.

garantiye gönderticeğim bilgisayarcının distrubutor de lafı geçiyor baya belki etkisi olur da benim merak ettiğim sıkıntı nerde şu an acaba .

bir de bunun yarın sabah bir şey olmamış gibi çalışma ihtimali var mıdır?
Sosyal ağlarda paylaş

Ashes2ashes said:

sıcak hava kaynağı deniyor ona
tam tersi pası kiri atıp leğimleri vs güçlendiriyor
servise göndersen ilk yapacağı iş alkole yatırıp sıcak havayla kurutmaktır

gpu fırınlama diye google la
bu da üst versiyonu

şimdi beyler tek tek ne yapıyorum bana bir yol haritası çizer misiniz?

1- ne yapim
2- ne yapim
3- ne ypaim

benim aklımda olan şu, herhangi bozulmuş parçalar varsa onları hemen tespit edip bir çözüm bulmak.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...