BlackRose Mesaj tarihi: Kasım 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2014 Şimdi bunu burdaki insanlardan daha iyi kimseye anlatamam. Efenim sorunum şöyle bişe; misal mmo oynarken (doğal olarak) çok sık olmamakla birlikte ancak mutlaka rutine yakın bir periyotla data alışverişi duruyor mudur nedir bilmiyorum ama oyun donuyor. Buradaki donma hani bilirsiniz en son ne yapıyorsanız (bir yöne koşmak, büyü cast etmek vs) sunucu tarafında oyun onu yapmaya devam ediyor ama ben ekranda bunu göremiyorum veri alışverişi kısa süreliğine durduğu için. Mesela herhangi süreli bir animasyon başlıyor ama bir türlü bitmiyor, takılma bittiğinde o ve daha sonraki hamleleri de hızlı çekimde izler gibi izliyorum (çünkü o sırada sunucu tarafında bunlar gerçekleşmiş ama bana gelmemiş), veya atıyorum auto runda iken gitmişim ta bilmemnereye çekmişim bi ton agro vs vs... Dediğim gibi bunu ancak burada böyle anlatabilirdim. Arasam arızayı adamlara ne diyecem? İşin o yanı için önce bir hazırlık yapmam lazım. Mesela uzun süreli bir download testi yapamıyorum, genelde belli boyutta dosya ile veya belli bir süre için test yapıyor yapan yerler. Bana sanki öyle geliyor ki atıyorum 1 gb bir dosya iniyor olsa bir veya birkaç yerde bu kopukluğu grafik olarak görebileceğim ve en azından adamlara aha böyle bişe var diyebileceğim yoksa anlatmam imkansız çünkü anlık testlerde bu kopukluğu görmeleri mümkün değil... Öyle can sıkıcı bir durum ki kaç kere bu salaklık yüzünden geberdiğimi anlatamam. Benim elimde olmayan bir şeyden ötürü de böyle durumlara düşünce haliyle deliriyorum. Önerilerinizi bekliyorum; bu ne olabilir? Gelecek teknik (!) elemanlara ne diyebilirim? Veya bunu dediğim gibi grafiğe döküp sorunu görsel olarak ispatlayabileceğim bir site/program/bişe ne olabilir? Teşekkürler! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stormeagle Mesaj tarihi: Kasım 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2014 Biz buna packet loss diyoruz. DL hızın veya pingin normal gibi gözükür ama paket kaybı yaşadığın zaman dünya devam eder sen durursun. Packet Loss Monitoring gibi bazı programlar ile gözlemleyebilirsin. Yada pingtest.net gibi sitelerden bakabilirsin. Jitter ölçümü yapar. Kötü yanı ise bunu m.hizmetlerine asla anlatamazsın. İşin ucunu çok kovalayıp tonlarca arıza kaydı bıraktıktan sonra seni saha teknikerine yönlendirirler. Bu adamlar bizim bildiğimizin 10 katını bilen tipler. Sen paket kaybı hedi hödü dediğin anda hiç kıvranmadan derdini anlıyorlar. Port değişimi falan yapıp çözüyorlar sorunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackRose Mesaj tarihi: Kasım 7, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2014 Sağolasın. Package loss olduğunu anlatmak zaten derdim :D Güzel özetlemişsin, ama sahadaki teknisyenlerinin de dediğin gibi anında anlayacağından emin değilim işte sıkıntım o :( Çünkü adamlar bakıyolar oo canavar hızın var sorun ne diyolar orda omuzlarım düşüyo anında :) Tekrar bi şansımı deneyeyim bakalım "paket kaybı" diye güzel Türkçemizi de kullanarak anlatabilecek miyim ;) Şöyle bişe buldum belki faydası olur du bakalım, http://www.paessler.com/packet_loss_test?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=LOW_PRTG_Search&utm_adgroup=Packet_Loss&utm_adnum=002&gclid=CIaV6-796MECFQoUwwodNnAAuA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stormeagle Mesaj tarihi: Kasım 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2014 Gelecek kişiler normal modem takan tipler ise öldürseler anlatamazsın. Genç biri gelirse anlar şansa kalmış. Benim zamanında konuştuğum kişiler; bu sahada altyapı döşenirken santrallerde kalite testi yapan üniv mezunu mühendis gibiler. Her şeyi misli ile biliyorlardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackRose Mesaj tarihi: Kasım 7, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2014 Neyse süphaneke dinimiz amin diyorum o zaman... Numarasını bildiğim bi iki bilgili adam var ama onları da tepeden düşer gibi aramaya utanıyorum aslında... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Kasım 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2014 Yapilacak ilk sey kullandigin OS'da MTR calistirip package loss hangi noktada ona bakmak olmali. Vindoz icin olani WinMTR diye geciyo, Google'dan cat diye bulup, sak diye indirebilin. Denenecek seylerin basinda WiFi kullaniyosan baglantiyi kablo ile denemek, arada router vesaire varsa onlari cikarmak geliyor. Zaten MTR'i calistirip Google DNS'ini falan ping'leyince gorursun sorunun hangi noktada oldugunu. Sorun senin evden ciktiktan sonra bir noktada gerceklesiyorsa, alakali yere bildirmen gerekiyor ki bu da genellikle senin servis saglayicin oluyor. MTR denen nanenin ciktisi da asagidaki gibi olacak; http://winvive.ca/sites/default/files/telia_mtr_asn_0.png Buna gore chi-bb1-link.telia.net yazan noktada sikinti var mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackRose Mesaj tarihi: Kasım 7, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2014 Tamamdır bunu da deniyorum yarın, bu bahsettiğim olay şirkette oluyor 20 mb hatta... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Kasım 7, 2014 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2014 TTNET hala çok kötü gerçekten sırf verdikleri hizmet değil daha satış aşamasında çuvallıyorlar. ADSL'de biten Superonline taahhütü için TTNET'in kampanyasına geçiş yapalım dedik gerçekten yapmadıkları kalmadı. Önce online başvurduk hemde 2 kere üst üste adresinizi bulamadık dediler. Hani dağ başında da değiliz ki gerçekten merkezi bir yerdeyiz meğerse internet başvurularında ilk ay ücretsizmiş bence sırf bundan para kazanabilmek için bahane uyduruyorlar. Dünde bayiye gittik yok efendim telefonla birlikte taşımak için genel müdürlükten başvurulabiliyormuş işte süresi 1 ayı geçermiş. Ayrı ayrı satıp kazıklamaya kalktılar bizde vazgeçtik, Superonline'ın fiberi gelirse ona geçeriz olmadı geçtiğimiz sefer verilen taahhütü Superonline gene sunuyor, aynen devam :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shaklaban Mesaj tarihi: Kasım 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2014 BlackRose said: Tamamdır bunu da deniyorum yarın, bu bahsettiğim olay şirkette oluyor 20 mb hatta... hattı tek kullanan sen değilsen paket kaybı ve ping yükselmesi olur zaten. biri video izlese, biri dl yapsa, biri torrent açsa oyun falan oynanmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stormeagle Mesaj tarihi: Kasım 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2014 O nasıl şirket lan. Torrentler, warezler havada uçuşuyor ahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar