massosoit Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 Empati! 17 Ağustos sonrasındaki günleri hatırlayın.. . Yalnızca deprem şehirlerini değil, bütün bir ülkeyi apansız vuran o acının sonrasında, felaket bölgesinde yaşanan manzaraları... İzmit'te, belediye binasının önündeki meydanda kurulan çadırları... Genelde işgal ülkelerinde görmeye alıştığımız ve çok da "sempati" yle bakmadığımız komando elbiseli Amerikan askerlerinin oradan oraya koşturduğunu... Ayakları postallı siyah bir Amerikalı kadın askerin; moralleri darmadağın Türk güvenlik güçlerinin yokluğunda trafikte düzeni sağlamayı kendine görev edindiğini... Daha öteye gidince, Gölcük'te, Adapazarı'nda, Yalova'da... Her ülkeden kurtarma ve yardım ekiplerinin, canlarını feda edercesine enkazın altına girdiğini... Ülkelerinden getirdikleri yardım malzemelerini dağıtmaya çalıştıklarını... Her dilden, her ırktan ve her dinden insanların; turuncu, mavi, yeşil, kırmızı, sarı üniformalar içinde çaresiz insanlara "çare" olmak için olağanüstü çaba gösterdiklerini... Rengarenk ve dev bir "uluslararası yardım tablosu"nun, şehirlerin perişan görüntüleri yanında, muhteşem bir "insanlık resmi"ni sergilediğini... Ne çok mutlu olmuştuk... Acılarımız hafiflemişti... Gözlerimiz dolmuştu... Yüreklerimiz kabarmıştı... Yalnız değildik işte, yalnız değildik... Dünyanın bizi sevmediği kocaman bir yalandı... Yıllar yılı, hepimizi yeryüzünün en "kompleksli" yalanına inandırmışlardı.. Yalnız değildik, evet... Yalnız değildik... Beş kıta, pek çok din ve onlarca dil yanıbaşımızdaydı. Bunu hak etmiş miydik peki? İşbu yazının bundan sonrası, hepimizin bağrına saplanması gereken kocaman bir "çuvaldız"dır. Acımasız bir özeleştiri ya da... On gün önce Uzakdoğu ve Asya'nın güneyi, son asırların en büyük felaketiyle sarsıldı... Gayrıresmi rakamlara göre iki yüz bin insan hayatını kaybetti.. Hayatını kaybedenler için yapılabilecek bir şey yok.. Ama on milyonlarca insan aç ve açıkta; yeryüzünün "iyi insan"larının yardımını bekliyor... Ölenlerin ve kalanların çoğunluğunun Müslüman olmasının bir önemi var mı bu yazıyı kaleme almak için? Biz ölürken ve enkazların altında kalırken, dünya sormuş muydu dinimizi imanımızı? Biz ne yaptık şu ana kadar? Rakamları bilmiyoruz... Çünkü söyleyen olmadı... Ama Güney Asya'nın "çare"siz insanlarına "çare" olmaya çalışanları biliyoruz adıyla, sanıyla ve rakamlarıyla... Formula'nın efsanesi Michael Schumacher'in tek başına gönderdiği yardım 10 milyon dolar... Güzel sinema oyuncusu, güzelliğin "yüz"de değil "yürek"te olduğunu bilenlerden, ki anlayana davul zurna azdır sanırız, evet güzel oyuncu Sandra Bullock'un bağışladığı yardım 1 milyon dolar... David Beckham, destek için Asya yollarında... (Bizde de futbol sezonu tatilde, bizim de kendi çapımızda Beckham'larımız var değil mi?) Ya sivil toplum dayanışması: İngiltere'de sivil toplum örgütleri vatandaşlardan 100 milyon sterlin topladı şu ana kadar... Bizde toplanandan haberdar değiliz henüz... İnşallah "parayla iman" gibi "yardım"ın da "gizli" kalması halleri hâlâ hepimizce benimsenen bir "erdem"dir içimizde... Değilse... Rahşan Hanım "hakikaten" yanlış söylemiştir ki, işin "dinle iman"la ilgisi yoktur... Sakın "İnsanlık elden gidiyor olmasın!" Ali Kırca,Sabah gastesi int. sayfası[signature][hline]www.atitd.com info.atitd.net/ wiki.atitd.net/tale2 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
massosoit Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 Arkadaslar bilmiyorum yardımlarınız oldumu yada olucakmı,ama sanırım Türk halkı olarak,bu acıyı tatmış bir millet olarak üzülerek söylüyorum fakat rakamlara bakılırsa baya bir yetersiz kaldık.Paticik ailesi olarak ne yapabiliriz,belki toplu halde değil ama bireysel olarak yapabiliriz.hepiniz elinizi vicdenınıza koyun ve bu sıralar alıcağınız oyunun,kotun yada v.b.. parasını kızılay yardım yada benzer yardım kuruluşu hesaplarından birine yatırın.unutmayın miktar önemli değil,herkes bütcesine göre kendine düşeni yapsa zaten bu ayıptan kurtuluruz. Ve miktar yazmadan yardımda bulunanlar burada belirtirse herkeste paticik ailesinin hassasiyetini görmüş olur.[signature][hline]www.atitd.com info.atitd.net/ wiki.atitd.net/tale2 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
massosoit Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 GÜNEY ASYA DEPREMİ ŞARTLI BAĞIŞ HESAPLARI BANKALAR ŞUBELER HESAP NO. PARA CİNSİ ŞUBE TELEFONLARI T. C. ZİRAAT BANKASI ETİMESGUT ŞUBE (312) 244 09 52 40437140-5001 TL 40437140-5002 USD 40437140-5003 EURO KOÇBANK BAŞKENT ŞUBE (312) 418 18 04 11100111 TL 22200222 USD 33300333 EURO GARANTİ BANKASI ANKARA ŞUBESİ (312) 410 41 30 6297000 TL 9096000 USD 9095000 EURO YAPI KREDİ BANKASI SİTELER ŞUBESİ (312) 349 42 40 1071532-6 TL 3017248-6 USD 3017249-4 EURO FİNANSBANK ANKARA ŞUBESİ (312) 468 45 63 12282683 TL 12282676 USD 12282679 EURO AYRICA AVEA KULLANICILARI 5533’E BOŞ MESAJ ATARAK KAMPANYAYA KATKIDA BULUNABİLİRLER (1 SMS BEDELİ (10.000.000TL) 10YTL) YALNIZ DEĞİLDİK, YALNIZ BIRAKMIYORUZ! DESTEK OLAN HERKESE SONSUZ TEŞEKKÜRLER… BİLGİ VE SORULARINIZ İÇİN: TÜRK KIZILAYI GÜNEY ASYA’YA BAĞIŞ KAMPANYASI ULUSAL KOORDİNASYON MERKEZİ (AFOM) İRTİBAT NUMARALARI: 0 312 245 45 11 245 45 12 245 45 13 245 45 14 E-POSTA: [email protected] FAX: 0 312 245 45 50 BANKALARA ULAŞAMAZSANIZ LÜTFEN BİZİMLE İRTİBATA GEÇİN.[signature][hline]www.atitd.com info.atitd.net/ wiki.atitd.net/tale2 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Befounder Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 benim amerikada cnn'den gordugum turkiyenin yardim olarak deklare ettigi 1.25milyon dolar[signature][hline]There is no worse death, than the end of hope... [Golden Horde]Berke Xar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jester Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 guardian'ı kurtardık, o yeter eheh[signature][hline]I leave you, negative behind Watch me all in flames, on a butterfly I ride Sam, 05 Ocak 2005 19:39 tarihinde demiş ki: redemption'ı da oynamadım zira adında vampir geçiyordu, osman: redemption olsaydı belki oynardım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
The_Guardian Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 Ben valla gelecek iki ay boyunca bizim arkadaslarla beraber kafedeki maasimizin yarisindan cogunu verecegiz. tabi bi 10 veya 15 kisinin ne tur bir etkisi olr diyebilirsiniz Bakalim kampanya baslaticaz belki Nekadar calisan varsa hepsi versin diye. Lakin ben dolandirilmaktan korkuyorum cunku bu ulkenin dolandiricilari mesur. gecen yil (miydi acaba. belki ondan evvelki) Afganistan icin para toplamistik (500.000 $ di sanirim) ve o para puf oldu gitti sozde o parayi nakledicek kisilerce. adam gibi bir banka veya kurulus a bagista bulunacagiz bu sefer bakalim.[signature][hline]H.B.E Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
The_Guardian Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 said: Infernal_Reborn, 06 Ocak 2005 08:15 tarihinde demiş ki: guardian'ı kurtardık, o yeter eheh heheh. Dedgim gibi beni depremler veya tsunamiler olduremez. ( turk mantigi.. :D )[signature][hline]H.B.E Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
inf Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 said: Befounder, 06 Ocak 2005 08:14 tarihinde demiş ki: benim amerikada cnn'den gordugum turkiyenin yardim olarak deklare ettigi 1.25milyon dolar Toplam olarak 12,5milyon dolar yolladı türkiye. Ülke başı 2,5milyon dolara denk geldi buda.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
massosoit Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 Türkiye nin yolladığı para yabancı sivil toplum üyelerinin(ayrı ayrı) yolladığı paranın ancak 5 e 1 oluyor.zaten bizde toplumsal örgütlenme sıfır,ama yinede hiç değilse bilinçli insanların birşeyler yapmaları gerektiğini düşünüyorum.Kızılay yeterince güvenli bir kurum bence,yukarıdaki hesaplara yardımlarınızı yatırabilirsiniz.[signature][hline]www.atitd.com info.atitd.net/ wiki.atitd.net/tale2 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 msn de sol tarafa kalp kodum o kadar[signature][hline]'' 3. Dünya savaşında ne olacağını bilmem ama 4. Dünya savaşı taş ve sopalarla olcağı kesin'' Albert Einstein *'Amcamız'* Mail Adresim Ben kimmiyim Ahanda Gör Aha bak bu da Css ateş ederek yaptığım amblem :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 ben avea kullanıcısı olarak 5533 e 2 mesaj attım... yardım hiç uzağınızda değil.. Yeter ki isteyin..[signature][hline]AAL'05 [Bu mesaj karakedi tarafından değişti.. değiştirili... değiş... değiştirlllllll..] (nihoohoh dün mumları üflerken dilek diledim) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 bu arada şumi'nin 700 binde biri ediyomuşum oda ayrı bi konu.. *!Polyanna Mod=On* Hiç değilse 20000000000 de biri değilim[signature][hline]AAL'05 [Bu mesaj karakedi tarafından değişti.. değiştirili... değiş... değiştirlllllll..] (nihoohoh dün mumları üflerken dilek diledim) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theo Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 2 msj da benden ... *!Telefonunu alir ve...*[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
The_Guardian Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 said: Theodorus, 06 Ocak 2005 13:07 tarihinde demiş ki: 2 msj da benden ... *!Telefonunu alir ve...* dogru. cunku kalp ve mesaj doyuruyor tum srilankalilari ve onlar gibi bu depremde madur olmus insanlari..[signature][hline]H.B.E Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulbringer Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 Kusura bakmayın yapılan bır ıse yardım yapmak Israıl ın hısselerını yukseltmenın arapcasıdır tabıı bu benım kanaatım..[signature][hline]Adalet neden geç gelir diyenlere sözüm;Tanrı Ve Şeytan aynı bütündür ve terk eylemiştir divani.Bu yüzden melekler için işler daha zorlaşmıştır...Jahenné Maé ''In the name of god!The ones who have turned ınto the lıvıng dead wıthout a wıll eternal Nıght!Shall be ...Hellsıng)* §Bounty Hunter§ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ali1988 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 okulda para topluolardı,2YTL verdim. basımızın gozumuzun sadakası ossun.[signature][hline]yılmam kardesim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 biz ona sadaka değilde yardım diyelim ...[signature][hline]-Uğurcum oynat !!! -Düz bir yoldasınız 2 goblin el sallıyor... Bu mesaj 30 Şubat 2005 tarihinde değiştirilmeye çalışılmış ama mesaj kendini savunmasını bilmiştir... deviantART Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dalamar Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 Kusura bakmayın ama bir sorum olacak: Şu an tsunamiden zarar gören devlet bizim deprem felaketimizde yardım ettilermi? Veya yardımı geçtim duyduklarını bile zannetmiyorum. Burada tabiki insanlık olarak yollamalıyız ona lafım yok ama yukarıdaki soru kafamı karıştırdı...[signature][hline]Çirkin kadın yoktur, az votka vardır. [/b] Wow:Hordish Manner Hellnar - Tauren Shaman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ultrAslan Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 Dalamar çok haklısın.[signature][hline]Andolsunki onu yapan ve yaptıran için de Ahirette Cennetten bir nasip olmadığını biliyorlardı. al 1'de buradan yak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theo Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 said: Soulbringer, 06 Ocak 2005 13:35 tarihinde demiş ki: Kusura bakmayın yapılan bır ıse yardım yapmak Israıl ın hısselerını yukseltmenın arapcasıdır tabıı bu benım kanaatım.. Buda her seye on yargiyla yaklaşmanın turkcesi oluyor onuda soyleyelim o zaman bak ben depremde yalovadaydim... Apartmanda hasar vardi kalacak yer desen sorun o sorun bu sorun 2 hafta isvec yardım cadirlarinda kaldim... O nedenle bundan israil bile cikar saglasa elimden gelen yardımı yaparim ogrenciyim daha fazlasi su planda elimden gelmiyor...[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulbringer Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 said: Theodorus, 06 Ocak 2005 14:27 tarihinde demiş ki: said: Soulbringer, 06 Ocak 2005 13:35 tarihinde demiş ki: Kusura bakmayın yapılan bır ıse yardım yapmak Israıl ın hısselerını yukseltmenın arapcasıdır tabıı bu benım kanaatım.. Buda her seye on yargiyla yaklaşmanın turkcesi oluyor onuda soyleyelim o zaman bak ben depremde yalovadaydim... Apartmanda hasar vardi kalacak yer desen sorun o sorun bu sorun 2 hafta isvec yardım cadirlarinda kaldim... O nedenle bundan israil bile cikar saglasa elimden gelen yardımı yaparim ogrenciyim daha fazlasi su planda elimden gelmiyor... Depremde bende Yalovadaydım Ceylan ın yazlık konutlarında bılmem anlatabıldım mı? Kaldı ki bu yardımlar TUrkıyeden dısarı cıkıcagını dusunmuyorum ve bu yuzden ne yazıkkı yardımda bulunmuyorum olayın özü bu..[signature][hline]Adalet neden geç gelir diyenlere sözüm;Tanrı Ve Şeytan aynı bütündür ve terk eylemiştir divani.Bu yüzden melekler için işler daha zorlaşmıştır...Jahenné Maé ''In the name of god!The ones who have turned ınto the lıvıng dead wıthout a wıll eternal Nıght!Shall be ...Hellsıng)* §Bounty Hunter§ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 Güven olmadan Dünyada hiç bir iş yürümez.. Ne sevgili, ne ticaret, ne baba-oğul-kutsal ruh 3lüsü ilişkileri.. Allah'a bile tapmaktaki neden güvenden dolayıdır. Sen ona inanıcan, namazını kılıp orucunu tutacan ama sonunda cennete gidip gitmeyeceğin belli olmasaydı, hiç inanmaya devam edermiydin. Belki cennete belki cehenneme gidiceksin. Tapsanda olur tapmasanda deseydi, sen halen taparmıydın ona.. Sen ona inanınca, dediklerini yapınca, sana cennet garantisi verdiğin için inanıyosun. Yoksa cennet umrumda değil, beni cehenneme yollasın. Ama ben ona tapıcam diyen birini görmedim.. Dostuna, dostum demen de ona güvenmendendir.. Sırlarını söylersin derdine ortak olur, güvenirsin. O güven olmasa ona dostum diyebilir misin? Bu yüzden istesende istemesende belli bir noktadan sonra istemesende güvenmek zorundasın. O paranoyalarını bir yere atmalısın.. Tabii ki ara sor sorabildiğin yere kadar. Nereye gidiyo bu paralar diye sor. Ama bir yerden sonra artık iş sadece güvene bakıyor.. Güvenmek zorundasın başka çaren yok![signature][hline]AAL'05 [Bu mesaj karakedi tarafından değişti.. değiştirili... değiş... değiştirlllllll..] (nihoohoh dün mumları üflerken dilek diledim) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theo Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 Bu yardimlar tabiki %100 tam olarak ulasmayacak ama soyle dusun senin verdigin yardimin bi miktari bile gitse bu birike birike dag olur...[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Ocak 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2005 2868 - mesaj atıyorsunuz 5 milyon yardım için[signature][hline]ICQ#: 1957744 MSN Messenger: [email protected] ek$i:topluignebasi | WoW : Hordish Manner Forum[/b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xanthe Mesaj tarihi: Ocak 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2005 Zaten 2-3 gundu dewamlı Saba tümere katılıyorlar.Kızılay ve Turk kurtarma ve organıze ekıbı.Hepsi gerçekten ciddi çalışmışlar ve ılk giden ekip 15000 kişiye içme suyu sağlamışlar...(suya şok klor atarak) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar