Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Browser extension/add-on

Sypro

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,
bir arkadaşıma 4 browser (Chrome, Firefox, Safari ve IE) için ufak bir extension/add-on gerekiyor.

En sade haliyle anlatmak gerekirse, browser action şeklinde çalışacak, butona basınca önceden belirlenmiş olan bir websayfasını gösterecek. Açık olan sekmede bir şeyi tarayıp butona basınca aynı sayfayı taranmış yeri parametre olarak göndererek açacak. Bir de mümkünse (chrome için mümkün de diğerlerini çok araştırmadım) butona basmakla uğraşmamak için klavyeden bir harfe basınca aynı işlemi yapacak.

İlgilenen varsa ne kadar sürede yapabileceğini ve maliyet gibi bilgileri mesajlarsa süper olur. Yapan çıkmazsa da canınız sağ olsun ne diyeyim.
Sosyal ağlarda paylaş

Gösterilecek sayfa belli, parametrenin nasıl gönderileceği belli. Bu servis o anlamda çok bir şey ifade etmiyor yani. Basit bir XMLHttpRequest ile yapılabilir. Asıl gereken extension/add-on meselesini hakkıyla yapacak kişi. Benim vaktim ancak chrome için yapmaya yeter, bildiğim kısım o olduğu için o da. Özellikle IE tarafında nasıl işliyor bu tarz durumlar en ufak bir fikrim yok. Firefox zaten başka bir dünya falan. Bunları inceleyip, öğrenip, sonra da ortaya ürün çıkartacak vaktim yok yani.
Konuya hakimim ve şu kadara yapar şu kadar günde teslim ederim diyen varsa hem o kazansın hem de arkadaşın işi görülsün işte.

edit: tekrar okudum da, tersler gibi olmuş. aslında gerekenin ne olduğunu açıklamaya çalışıyordum. teşekkürler yine de.
Sosyal ağlarda paylaş

her 3 unede extension yazdim, ancak benimde yapacak vaktim yok malesef :)

ama fikir verme acisindan;
ie de addon var sanirim ama implement edilmesi daha farkli sanirim digerlerine gore, adam gibi addon store bile yok.
http://www.iegallery.com/PinnedSites bu var ama, bu ne lan? dsfsdf

eger extension cok basit biseyse (low level api lari kullanmiyorsa)
her ucunede uygulamasi hemen hemen ayni.

ozellikle safari ve chrome cok basit, firefox yeni bir modele gecti command-line ile build ediyosun falan ama ondada ayni javascript kodunu kullanabiliyosunuz.

yani dicem o ki chrome u yapabiliyorsan digerlerine uygulamasi en fazla 1-2 gununu alir. (tabi o kadar vaktin varsa :)
Sosyal ağlarda paylaş

IE için ben de hiçbir fikre sahip değilim. 15 dakikada bilmemne tutorial'ına 7 saat sürdü diyenler gördüm StackOverflow'da o yüzden bi gözüm korktu açıkçası.

Açıkladığımdan daha karışık değil ya, XMLHttpRequest ile bi sayfayı göstercek altı üstü. Firefox için hiç add-on yazmadım daha önce ama o cfx denen cli meselesi çok soğuttu daha başlamadan. Safari için de güncel döküman bulamadım o yüzden ne desem havada kalır.

Neyse bakalım belki birisi çıkar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...