Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kaygı bozukluğu vs.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
SeaGle said:

Rerore said:

lan madem psiklojik oldupunu biliyorsun hatta buraya yazıyorsun niye tatava yapıyosın
bas geç

Hacı kazın ayağı öyle olmuyo sdf.

Bu hastalığı yaşadığında beyin ve mantık olarak 2'ye ayrılıyosun. Mantığın, düşündüklerinin ve hissettiklerinin doğru olmadığını biliyor, ama beyin kendi kafasına göre takılıyor. Beyni dizginleyemiyorsun.

Ne güzel özetlemişsin :)

Bide bişiy okumuştum bu bozuklukta vücut adrenalin salgılıyormuş sürekli tetikte oluyorsun ufacık sesten irkilme, vücudun geriliyor mide şişkinliği bulantı falan, ne kadar doğru bilemem ama baya mantıklı.

Beyin çok acayip nöronlar falan.
Mesaj tarihi:
Zaten asıl olay da o. Kandaki ortalama adrenalin seviyesinin yüksek olması.

Amigdala diye bi alet var beyinde, ondan kaynaklı biraz.

Otonom sinir sistemi diye bişey var, vücudun kendi yönettiği bişey. Bu insanın hayatta kalmasını sağlayan sistem. Hep verilen örnek, mesela ormandasın, bi anda aslan çıkıyo karşına. O anda aniden kaçman gerekiyor. Kaçmak için kaslar çalışmalı, kaslar çalışması için enerji lazım, hava lazım, yüksek kalp hızı lazım vs.

Bunları o kısacık zamanda insan düşünerek yapamayacağına göre, otomatik bi sistem lazım, o da otonom sinir sistemi işte.

Tehlike anında camı kırıyor, zile basıyor. Adrenalin yükseliyor, kalp hızı artıyor, kana şeker geçişi oluyor ki kaslar şekeri kullanıp enerji harcasın. Nefes alma hızlanıyor ve kaçmaya hazır hale geliyosun.

Şimdi bu hastalıkta da, kanda adrenalin seviyesi normalin üzerinde oluyor. Bunun da sebebi işte stres sıkıntı üzüntüler fln, e bunları zamanında kadandan atıp üstesinden gelemiyosuni birikince bi yerde işte adrenalin dengesini şaşırtıyorsun vücudun (aslında daha önce serotonin dengesi şaşıyor, sonra adrenalin şaşıyor.)

Kanda yüksek adrenalin olunca otonom sinir sistemi "BİLADER BİŞEY OLUYO ASLAN VAR GALİBA" diyo. "ASLAN VARSA KAÇICAZ, KALP COŞ, AKCİĞER NEFES AL, ŞEKER KANA GEÇ, KAN SEN DE DERİDE DOLAŞMAYI BIRAK BACAKLARA GEÇ" diyo.

Kalp coşunca hızlanıyor, tansiyon biraz yükseliyor (sağlığı bozmayacak kadar),

Akciğer coşuyo işte nefes alıyosun sık ama az miktarlarda

Şeker kana geçiyo, zaten şeker dengesi de bozuluyor o anda, e gerçek bi tehlike yok koşup yakmıyosun, bu sefer kanda şeker fazla olunca bu da bunalma yaşatıyor psikolojik olarak,

Kan deriden çekilip bacak ve gövdeye gidiyor. O yüzden yüzün solabiliyor çünkü kan bacaklara gitti. Ayrıca mideden de kan çekiliyo çünkü o an için sindirim gereksiz bi aktivite. E ordan kan çekilince midede hazımsızlık, bulantı fln oluşuyor.

Bacaklara kan gidiyo, kasla kasılıyo fln ama koşmuyosun. Ama kaslar o kadar kasılıyo ki atak sonrasında yorgunluk geliyo çünkü koşmasan bile koşmuş gibi enerji harcıyor vücut.

Ya bendeki cdlerde çok güzel açıklıyor her atak belirtisini tek tek.
Biyolojik olarak anlatıyor. ATamadım ki bi yere.
Mesaj tarihi:
Sequo said:

noyan trollüyor gibi geldi hikaye anlatım biçimi çok benziyor. druglarada cevap vermedi. bence noyan.

trollemiyorum. hani bana verdiğin sözü tutmadın ? bak senin yüzünden zamanda geçmişe doğru yolculuk ederek random pati olmak zorunda kaldım ;(
Mesaj tarihi:
Kyra said:

paticikten patidaşlara kendilerini iyi hissetmeleri konusunda şoklar yaşatasım var biraz.

nasıl şoklar yaşatmayı düşünüyorsun peki? biraz daha açıklayıcı olursan daha kolay gönüllü bulabileceğine inanıyorum.
Mesaj tarihi:
Kyra said:

bir robot olsaydın belki ilaçlar ve doktorlar seni fixleyebilirdi.

Benimle acaba sorularının köklerine inmek ister misin ?

Uzman/Prof bir psikiyatr ile bunu yapmayı tercih ederim.
Fiziksel semptomlarımı ekarte edebilicek alt yapın olduğunu düşünmüyorum eğer uzman doktor değilsen.
Mesaj tarihi:
uzman doktorlara ve profösörlere dair olan güven koşullanmanı anlıyorum. Niyetim de seni sorunlu olarak görürken yardım eden kişiymişçesine üstünlük sağlamak da değil. Sana herhangi bir uyarıcı önermek ya da hipnoza sokmak gibi bir niyetim de yok.

Sadece sohbet bu dünyada aynı dönem içerisinde yanı olgulara maruz kalarak devam eden denk insan olarak. Basitçe dengelenme şansın varsa neden denemeyelim ki.

Söz konusu insan duyguları, stress , kaygılar ve bütünlük hissiyatı olunca sadece sahip olduğum özgürlük ve hissiyatımı gözlemleme şansı tanıyan çeşitli ilgi alanlarımdan dolayı birazcık iyi anlıyorum insan halinden o kadar.
Mesaj tarihi:
Kyra said:

bir robot olsaydın belki ilaçlar ve doktorlar seni fixleyebilirdi.

Benimle acaba sorularının köklerine inmek ister misin ?

2 tane düzenbazın şaklabanlıklarıyla insanlar iyileşmez. Hele 20 liraya sütyen giyip taksimde dolaşan adamın lafıyla hiç bişey olmaz.
Mesaj tarihi:
düzenbazlık arıyorsan modern sağlık sistemlerini doyasıya inceleyebilirsin.

Şaklabanlıklar da stresse iyi geliyors gayet geçerlidir. Malum çoğu hastalığımızın kökü doğru şekilde hissetmeyerek,beslenmeyerek kendimize yaşattığımız süreçlerden dolayı.

20 lira değil o quest 250 liraydı 15 saniyeliğine kadıköy iskelesiydi =))

ah Seagle ah..
Mesaj tarihi:
Certhas said:

Kyra said:

paticikten patidaşlara kendilerini iyi hissetmeleri konusunda şoklar yaşatasım var biraz.

nasıl şoklar yaşatmayı düşünüyorsun peki? biraz daha açıklayıcı olursan daha kolay gönüllü bulabileceğine inanıyorum.

yani uzun süredir kötü hisseden insanlarla çok karşılaşan biri olarak basit bir sohbette bile uzun süredir hiç iyi hissetmediği kadar çok iyi hissetmeye başlayan insanları fazlasıyla gördüğümden dolayı diyebilirim ki : rutine bağlamış bir kaygı problemi bulutlarının konuşmanın rüzgarlarıyla uzaklaşmaya başlaması bile kendi başına büyük bir şoktur o kaygıları yaşayan insanlar için.
Mesaj tarihi:
BU demez öyle de insanlar bakıyodur ulan kendimi o kadar kötü hissediyorum ama ya şunun gibi olsaydım, beterin beteri var aga takmayayım ben kafaya kendi halimi diyordur.
Mesaj tarihi:
en kesin çözüm aklına acaba diye gelen tüm ihtimallerin gerçekleşebileceğini kabullenmek olur. bunların da kökü ölüm korkusudur, onu kabullendin mi en fazla ölürüm nolacak diyerek seni dehşete düşürerek panik yaptıran hayali senaryoları engellersin.

kısaca, ölümü kabullen. stresli durumun neyse onları kabullenerek de baslayabilirsin. işsiz kalmak mı mesela, iki ay işsiz kalsan hayatta somut olarak kaybedeceğin ne var totalde, bir şekilde ailenden oradan buradan veya kendinden kısarak var olabilirsin, sokakta kalıp ölecek değilsin ya.
Mesaj tarihi:
Kyra said:

Bugün nasılsın WoodsOfYpres ? Beni pek iplemiyorsun ama iyi olmanı önemsiyorum.

İplememek değil sorduğun için teşekkür ederim.
Güne kusarak başladım, sabah 6,30 gibi uyudum, 1.30da hatun kişisi zorla uyandırdı doktora gidiceğim için halbu ki 5 e kadar vakit var, biraz uyumaya çalıştım olmadı kalktım ve kustum kahvaltımı edip doktora gittim, MR sonucumda tek bir şey hariç hiç sorun yoktu, oda en büyüğü 10mm olan sanırım 2 tane kist, beyin boşluğundaymış zararlı değilmiş tedavi gerektirmiyormuş, 1 yıl sonra kontrol amaçlı tekrar MR çekelim dedi, endişe edicek hiçbirşey yok gayet güzel MR raporun dedi, psikolojin epey kötü durumda ama dedi atarax 25mg gece yatmadan almam için, paxera 10mg ilk hafta 5mg olarak günde 1 kere almamı söyledi. 1 ay sonra kontrole gidicekmişim duruma göre psikiyatra sevk edicekmiş nöroloğum.
Doktor zararsız demesine rağmen oldukça endişeliyim başka doktorlara da gösterme planım var MR raporunu
  • Yeni Oluştur...