HAKAAAN Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 arkadaşlar günümüzde misyonerlik faaliyetlerinin maksadını aştığını düşünüyorum.bu kanıya şurdan varıyorum. bildiğiniz gibi incil dağıtma operasyonları büyük hız kazandı.ve bu sene ,bir tek hristiyanın olmadığı bölegelerde açılan 33000 kilise evide malum.sizce bu kiliseleri gerçekten hristiyanlarmı doldurcak? yoksa bizim insanımız mı? daha bu örnekleri çoğaltmak mümkün.ama asıl amaç ne gerçekten bi kültürel dejenarasyonamı uğruyoruz?hristiyanlaştırm yni misyonerlikmi empoze ediliyor?yoksa dinsel hürriyet denen safsatamı konu edilip bahne bulunuyor? lütfen objektif bakarak tartışalım[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 yani hristiyanlar bizim insanlarımız değil mi? veya bizim insanımız hristiyan olunca bizim olmaktan çıkıyo mu? camiler insanları müslüman yapıyo mu sence... gına geldi bana bu başlıklardan artık.[signature][hline] Ne sen, Ne ben, Ne de hüsnünde toplanan bu mesa, Ne de alam-fikre bir mersa, Olan bu mai deniz Melali anlamayan nesle aşina değiliz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 HAKAAAN misyonelerden ne istiyorsunki ne güzel pasta veriyolar 33k kilise varmı hakkaten[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
trapt Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Ardakaş sanırım öyle demek istemedi..sinirlenmeye gerek yok =) bazı yerlerde gerçekten misyonerlik beyin yıkama faaliyetine geçmiş durumda bunu haber özel arena gibi programlardan gördük böyleleri heryerde var engellemek mümkün değil..fakat iyi olan misyonerlerde var bulunduğum yer için söylüyorum tinerci yada sokak çocuklarını halka kazandırmak için kiliseye alıyorlar inançlarında özgür bırakılıyor..orda çalışıp çalışmamasıda ona bağlı olan bişi tabi..diğer taraftan programlara çıkan faaliyetleri diyorsan onları şiddetle kınıyorum..insan sömürmeden farkı yoktur...ama genel olarak ele aldığımızda çoğu kendileri adına doğruyu yaymak ve inanışlarına karşı baskı yapmaksızın kendi inanışları hakkındaki yanlışları düzelttirmeye çalışıyorlar..[signature][hline]I thought it would be nice to lie down and close my eyes It never occurred to me that I am already asleep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HAKAAAN Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 kardeşim ne alakası var.ama yüzde 99 u müslüman olan bi ülkede sence bunların yapılması doğalmı.eğer aynı eşitlik heryerde var diyosanki yok avrupada bi tek ülke ezan sesine tahammül edemez,sesi dışarıya verdirmezken sen gel istanbulumda sarıyerde çan sesleriyle kilisene gir ibadetini yap .eşitlikse türkiyemde hepsi ziyadesiyle var.ama avrupada bundan bahsetmek söz konusu değil.elbette benim milletimdende var hristiyan ama yapılanlar hiçde masum değil.sende bilirsinki .bir millet yıkılamıyorsa bunu temelinden oynatmanın en kolay ve etkin yolu kültürel dejenarasyona uğratmaktır.insanları asimile edip kendi kültür ve medeniyetine ters düşürerek bunlar yapılır .ve tarih bunların kanıtlaryıla doludur.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LasT_SuRviVoR Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 mediavel total war oynayın din adamları bir devleti nasıl sömürür görün , sonra ne alakası var demeden önce bir kere daha düsünün etik ve kültür düzenini bozanları.[signature][hline]Her Türk mutlaka okumalı Bir Türk'ü öldürebilirsiniz ama bir Türk'ü asla yenemezsiniz ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 yemişim avrupayı...[signature][hline] Ne sen, Ne ben, Ne de hüsnünde toplanan bu mesa, Ne de alam-fikre bir mersa, Olan bu mai deniz Melali anlamayan nesle aşina değiliz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
trapt Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 said: HAKAAAN, 11 Ocak 2005 21:48 tarihinde demiş ki: kardeşim ne alakası var.ama yüzde 99 u müslüman olan bi ülkede sence bunların yapılması doğalmı.eğer aynı eşitlik heryerde var diyosanki yok avrupada bi tek ülke ezan sesine tahammül edemez, %99 dur tamam fakat benim birçok arkadaşım var kendisi inanmayıpta nüfus cüzdanında müslüman olan yada hristiyan herneyse..doğduğunda da müslümanmısın die sormuyolar bebeğe çoğunluk müslüman olabilir doğru fakat hristiyan sayısıda epey fazla..bir ülkenin kültürü sadece din değildir din insanın kültürünü değiştirmez...zaten bizim kültürümüz ne doğuda nede batıda vardır kendimize özel bi anlayışımız var..bir arapların kültürü ile bizimki uymaz mesela onların müslümanlık anlayışı da uymaz...sonucunda genel anlamda söylüyorum bunları...avrupa topluluğuna girdiğimizde kültürümüzün değişeceğini sanmıyorum..böyle birşey anlamsız olur..Kültürün ulustan geldiğini savunuyorum şahsen[signature][hline]I thought it would be nice to lie down and close my eyes It never occurred to me that I am already asleep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TooRan Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Bana hiç de garip gelmedi.Zira benim kentimde bir çok dernek Kur'an-ı Kerim dağıtmak zorunluluğunda hissediyor kendini.%99 u Müslüman olan bir ülkede buna gerek yoktur,bu birincisi;ikincisi de isteyen kişi istediği zaman gider alır Kur'an-ı Kerim'i. Ama bu misyonerlik hareketleri tehlikeli mi diye sorarsanız,tehlikeli derim.Zira daha dün gibidir Almanya'daki tarikatların "Ölmeye geldik/Kemalist rejimi yıkmaya geldik" nidalarının yükseldiği günler.[signature][hline]-TooRan,bu kemik mi? -???Evet... -Ne kemiği peki??? -???? (Sinemada kız arkadaşım vücudumu tanıyor :P ) -------------------------------------------------- Doğanların En Mükemmeli Doğacak Bizlerden! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 iyi niyetle dinini yaymaya çalışmakta bi sakınca görmüyorum ancak türkiye de yapılanın bu olduğunu düşünmüyorum, din ardına saklanmış başka emeller varmış gibi geliyor bana[signature][hline]Here, let me ask you a question. You heard of a place called Shell Beach? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 varsa başka nedeni bakılır, o nedene göre, mantıklı bi sebep uyarınca hareket edilir zaten..[signature][hline] Ne sen, Ne ben, Ne de hüsnünde toplanan bu mesa, Ne de alam-fikre bir mersa, Olan bu mai deniz Melali anlamayan nesle aşina değiliz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir_carmelo Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 eğer biri dinine bağlıysa zaten onun kimse dinini değiştiremez.Zaten önemli olan herkesin böyle olabilmesi gerisi hep boş[signature][hline]Dewam edeceksin yalandan yaşamayaaa!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 mesele o da diil. dinine bağlı adam da dinini değiştirir. da adamın dinini değiştirmesinden kime ne? ha üzülürsün kendin o tamam da fazlası saçma. ve kıllandırıcı.[signature][hline] Ne sen, Ne ben, Ne de hüsnünde toplanan bu mesa, Ne de alam-fikre bir mersa, Olan bu mai deniz Melali anlamayan nesle aşina değiliz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mdma Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 benim görüşüm türkiyede misyonerliği iyi niyetle yapmıyorlar. Ayrıca işin işine hurafe fln kdarıştıranlarda var. Desteklemiyorum bu faliyetleri.[signature][hline]Feror ego veluti - sine nauta navis, ut per vias aeris - vaga fertur avis... Quidquit Venus imperat - labor est suavis, quae nunquam in cordibus - habitat ignavis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 temelde nasıl ezana kimse bir şey demiyorsa misyonerlerede bir şey denilmemesi lazım. ben müslüman değilim ve de başka bir dinin ibadet zamanlarını o dinin dinadamlarının bağırarak söylemesi bana ters geliyor olabilir (gelmiyor ama teorik konuşuyorum zaten). ezan dinde zorunlu bir şey değildir zaten, olmasa da olur (örnek: ingilterede yaşayan müslümanlar yarım müslüman değil ezan olmamasına rağmen). devletin dini olmadığına göre ezan da olmamalı misyonerlik de. ha, pratik olarak ezan artık türk kültürünün bir parçası olmuş (nası yılbaşını 1 ocakta kutlamamız veya yılbaşı ağacı süslememiz bizi hristiyan yapmıyorsa, ezan da bizi müslüman yapmaz gibisinden). o yüzden aslına karşı çıkmıyorum ezana. ayrıca, evet cidden birdenbire artmış bir misyoner aktivitesi varsa, ona da şüpheyle bakmak gerekir. öf din tartışmak sux.[signature][hline]Borbag, 25 Eylül 2004 21:55 tarihinde hakli olarak demiş ki: yeteri kadar seksi ve/veya güzel bir kız her adama her istediğini yaptırır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demirbilek2 Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 Ulkeyi yikmaya , bolmeye, parcalamaya ya da ayrimciliga yonelik her tur gruplasmayi yanlis buluorum. Onun disinda, evinde, odasinda, kisisel yasantisinda isteyen istedigine inansin, ya da istemeyen hic bi seye inanmasin, beni ilgilendirmez. Bir de kimse kimseyi degistirmeye, kandirmaya calismasin, kendi ozgur iradesiyle bir secim yapmak isteyen varsa yapar zaten. Ortaligi daha fazla karistirilmasinin memlekete faydasi olduguna inanmiyorum. Zaten sol-sag, g.dogu, ileri-geri falan derken 30 sene kaybettik, bence artik daha fazla vakit kaybetmeyelim ayrimcilik olayiyla. Bi de bu misyonerlerin Kurtulus savasi oncesi yaptiklari unutulmadi, onun icin Turkiyede pek uygun zemin bulacaklarini zannetmiyorum. [Bu mesaj demirbilek2 tarafından 12 Ocak 2005 03:30 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HAKAAAN Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 jadelight senin söylediklerine hiç katılmıyorum.katılmamda mümkün değil birincisi ezan müslümanlığın olmazsa olmazıdır.vazgeçilemez bunu yılbaşıyla alakalandırmanda çok garip.benim için yılbaşı hiç birşey ifade etmiyor.kutlamıyorumda.amaezansız müslümanlık olmaz ayrıca avruprada ezan sesine müsaade edilmiyor yazmın başındada hatırlattığım gibi.ama istanbulda kilise çanları çalıyor.yani burda bi çifte standartvar.ama konumuz değil.konu misyonerlik.bence fikirlerini yansıt islam hakkında vaiz verme olurmu .[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 Yılbaşını kutlamamak çok saçma. Sen 2005e girmedin mi, hangi yıldasın peki girmediysen? Yılbaşı yeni yıla girildiği için kutlanır.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Yeni Yılınız kutlu olsun PATİ abilerim ablalarım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 Hakan, Avrupa'daki din konusundaki hassasiyetle buradaki farklı olabilir. unutma ki onların dinlerinin İslam'a bakışıyla İslam'ın onlara bakışı farklıdır. O zaman hangi çifte standart? Katoliklere göre, Müslümanlar dinsizdir, çünkü İslam diye bir din yoktur. O zaman izin vermemeyi haklı bulur, çünkü hoşgörmez. Ayrıca onların laiklik anlayışına uygun düşmüyor denebilir. Diyeceksin çangır çungur çanları çalıyor. Bu o kültürün hoşgörüsünü ve alışkanlığını gösterir, demek ki ezana karşı höşgörüsü yok, göstermek de istemiyor. İslamiyette, özellikle bizim kültürümüzde, hoşgörü ön plandadır, kimse kimseye karışmaz. O bakımdan kilisenin çanı da çalar, ezan da okunur. Bunlar kültürün bir parçasıdır. Tutup da, "Benim ezanımı okutmadınız, ben de çanınızı çaldırmam" demek, başta Müslümanlığa terstir. Seninle aynı yaradana inanan bir insanın inancını engellemektir, başka bir Müslümana gidip "Namaz kılamazsın" demekten bence bir farkı yoktur. Yılbaşını kutlayıp kutlamamak senin şahsi meselendir. Ama bazı çevrelerin iddia ettiği gibi, bunun Hıristiyan adetiyle alakası yoktur. Biz gidip 25 Aralık olan Noel'i kutlamıyoruz, Hıristiyanlar bunu kutluyor. Bizim kutladığımız şey, yılbaşı, yeni bir yılın gelişi, yeni umutlar, yenilikten olan beklenti. Bugün Budist olan yerde de yılbaşı kutlanıyor, onlar da "Hıristiyan olduk biz?" mi diyorlar sence? "Ben güneş takvimine karşıyım, dine aykırı, ay takvimi kullanırım, hicri takvimden başkasını tanımam" diyebilirsin. Ama bu sana ait bir inançtır. Türkiye'de kültürler hep karışmıştır, hicri takvim farklıdır, Türkiye'deki takvim kültürü farklıdır, bunu Türkiye'ye uyarlamaya çalışman saçma olur. Son olarak da, misyonerlik gibi faaliyetlerin art niyetle kullanılması gayet kolay. buna karşı dikkatli olmalı.... Peki, Müslümanlıkta hiç yok mu? Tarikat adı altında milletin parasına, karısına, ırzına göz dikenlerin hiç mi günahı yok, onlar müslüman diye "Afferim" mi diyelim? Demek ki iş, dinde, misyonerlikte değil, niyette ve kişilerde bitiyor. Bu tür tartışmaların sonu gelmez. Ama asıp kesmeden önce, sakince düşünün, meselenin diğer yönlerini de görün lütfen.[signature][hline]Denizden Esen Lodosa İnan, Hayallerinin Aşkını Ciğerlerine İşlesin. Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fohat Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 Abi bu kadar tartışma boşuna laik bir devletteyiz isteyen istediğine inanır ama olay bölücülüğe gelince dur.Çünkü adamlar yylardır bizden nefret ediyorlar,bide böyle bir şey olunca insan ister istemez kıllanıyor.Ama tabi müslümanlarda yapıyor onada karşıyız.Ama böyle işlere bulaşmadım bunlar tamamen boş işler.Tabi benim düşüncem,herkesin düşüncesine de saygılıyım.[signature][hline]Sanma şahım herkesi sen sadıkhane yar olur. Herkesi sen dostmu sandın belki ol ağyar olur. Sadıkhane belki ol ağyar olur serdar olur. Yar olur ağyar olur serdar olur didar olur. Yavuz Sultan Selim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 said: HAKAAAN, 11 Ocak 2005 21:21 tarihinde demiş ki: arkadaşlar günümüzde misyonerlik faaliyetlerinin maksadını aştığını düşünüyorum.bu kanıya şurdan varıyorum. bildiğiniz gibi incil dağıtma operasyonları büyük hız kazandı.ve bu sene ,bir tek hristiyanın olmadığı bölegelerde açılan 33000 kilise evide malum.sizce bu kiliseleri gerçekten hristiyanlarmı doldurcak? yoksa bizim insanımız mı? daha bu örnekleri çoğaltmak mümkün.ama asıl amaç ne gerçekten bi kültürel dejenarasyonamı uğruyoruz?hristiyanlaştırm yni misyonerlikmi empoze ediliyor?yoksa dinsel hürriyet denen safsatamı konu edilip bahne bulunuyor? lütfen objektif bakarak tartışalım bi kere kafadan yanlış girmişsin olaya.. çünkü misyonerlik faaliyetleri maksadını aşmamıştır, bilakis misyonerliğin asıl maksadı amacı da bunlardır zaten.. bu sebeple konuyu senin yönlendirdiğin açından tartışmak boşunadır.. Hem ülkemizdeki misyonerlik faaliyetleri hiç durmadı ki daha da bi hızlansın.. gayet de hızlı geldi hızlı gidiyo..[signature][hline]AB görüşüm: Ayıdan Post, O.spudan Dost Olmaz Birine onu sevdiğini söylemek istiyorsan, bunu o an yapmalısın! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar