Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

cem yılmaz tiyatrocumu?

stan-marsh

Öne çıkan mesajlar

@some:tabi o zaman yedi meşalecileri de tartışmamız gerekicek.
en iyisi sen bi imzama göz at olayı bağlayalım.;)[signature][hline]her kiminki devesi vardır o zengindir.Ama her kimki Ferrariye biner o şanslıdır
arap atasözü
oldu mu?

[Bu mesaj paspatur tarafından 13 Ocak 2005 00:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

insight; bence ferhan şensoy da mesela ali poyrazoğlu da çok büyük sanatçılar değil yani cem yılmaz en az onlar kadar tiyatro yapabilir.yani bu ikisi de popüler kültürle beslendiler zamanında.[signature][hline]Old man : In the church, they say to forgive..
Creasy : Forgiveness is between man and God. My job is to arrange the meeting ...

(Denzel Washington - Man on Fire )
Sosyal ağlarda paylaş

kavuğun tiyatroyla alakası yoktur..
kavuk estelin dediği gibi ortaoyunu denilen düzenden gelmektedir ve orta oyunu oynamak için tiyatrocu olamk gerekmez hazır cevap ve komik olmak yeter..

cem yılmaz da tam olarak uyuyor bu tanıma.. kavuk almak için tiyatrocu olamk gerekmez nasıl ki oscar almak için oyuncu olmak gerekmiyorsa.. ha cem yılmaza en iyi tiyatrocu ödülü verseler haklısınız çünkü adam haldun dormenin dediği gibi meddah yani tiyatrocu değil

cem yılmaz kavuğu hak ediyor

+3 sunucular altında yaşayan kod yazarı krallara
+7 forum sayfalarındaki Admin Hükümdarlara
+9 ölümlü moderatörlere, ölecekler ne yazık
+1 geyikler içindeki Paticik forumlarına
Bilgisayar başındaki Estel_Anorien'e
Hepsine hükmedecek +1 hepsini o bulacak
Hepsini bir araya getirip forumda birbirine bağlayacak
Geyikler içindeki Paticik forumlarında[signature][hline]Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış;
"-Ulan kaşık düşmanı, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum"
Sosyal ağlarda paylaş

Cem Yılmazın sanatla uzaktan yakından alakası yoktur.Cem Yılmaz nerede ne söylemesi gerektiğini çok iyi bilen ve bunu nakte çeviren son derece zeki bir adamdır.Popüler kültürün bir parçasıdır.

Oyüzden de Ferhan Şensoy kavuğu kesinlikle Hakkı Bulut'a vermelidir.i[signature][hline]her kiminki devesi vardır o zengindir.Ama her kimki Ferrariye biner o şanslıdır
arap atasözü
oldu mu?

Sosyal ağlarda paylaş

said:
BabacumMostors, 13 Ocak 2005 00:28 tarihinde demiş ki:
+3 sunucular altında yaşayan kod yazarı krallara
+7 forum sayfalarındaki Admin Hükümdarlara
+9 ölümlü moderatörlere, ölecekler ne yazık
+1 geyikler içindeki Paticik forumlarına
Bilgisayar başındaki Estel_Anorien'e
Hepsine hükmedecek +1 hepsini o bulacak
Hepsini bir araya getirip forumda birbirine bağlayacak
Geyikler içindeki Paticik forumlarında

Bence bundan sonra Kavuk, babacuma verilmeli![signature][hline]Denizden Esen Lodosa İnan, Hayallerinin Aşkını Ciğerlerine İşlesin.
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
paspatur, 13 Ocak 2005 00:33 tarihinde demiş ki:
Cem Yılmazın sanatla uzaktan yakından alakası yoktur.Cem Yılmaz nerede ne söylemesi gerektiğini çok iyi bilen ve bunu nakte çeviren son derece zeki bir adamdır.Popüler kültürün bir parçasıdır.

Oyüzden de Ferhan Şensoy kavuğu kesinlikle Hakkı Bulut'a vermelidir.i
sen sanatçı onaylama kurul üyesi falan mısın ? :) ferhan şensoy neden sanatçı mesela bi açıklasana[signature][hline]Old man : In the church, they say to forgive..
Creasy : Forgiveness is between man and God. My job is to arrange the meeting ...

Sosyal ağlarda paylaş

mesela ben şimdi fikrimi söylüyorum. hiçbişeyden etkilenmeden has kendi fikrim. kimin ne dediği bi noktadan sonra beni ilgilendirmez. cem yılmaz bir güldürü, komedi sanatçısıdır.[signature][hline]Old man : In the church, they say to forgive..

Sosyal ağlarda paylaş

@Somebody: Sanatçı sanat ürünü icra edendir. Sanat ürünü icra etmek ortaya çıkıp komiklik yapmaktan ibaret olamaz. Meddahlığa sanat gözüyle bakılamaz. Çünkü meddahın yaptığı sanat değildir, orta oyunudur, doğaçlamadır, eğlencedir.

Oysaki tiyatro tarihin ilk sanat türlerindendir. Yazımı ve sergilenişi sanattır. Ferhan Şensoy'da tiyatro oyunculuğu sanatnı icra ettiği için sanatkardır.

Söylesene bana sence Cem Yılmaz tiyatro sahnesine çıkıp bir Harpagon'u yada bir Othello'yu canlandırabilir mi? Yada bizden bir karakter olan Keşanlı Ali'yi? Canlandıramaz. Çünkü bu ve bunun gibi karakterleri canlandırmak tiyatro sanatçısı olmayı gerektirir. Cem Yılmaz ise sadece bir gösteri adamıdır.

(Tutup da Cem Yılmaz onlarıda yapar diyecek kadar körü körüne bir tartışmacı değilsindir umarım. Bu ülkede insanlar tiyatro için hayatlarını ikinci plana atıyor. Bir bunu düşün)[signature][hline]PFMTBİH - "Paticik Forumları'nda Mobil Teknolojiler Bölümü İstiyoruz" Hareketi.

Lütfen eleştirilerinizi ve önerilerinizi linki tıklayarak ulaşacağınız konu başlığında dile getiriniz.
Sosyal ağlarda paylaş

ben dedim ki cem yılmaz bir komedi sanatçısıdır dedim.

shekspir den çok iyi tiyatro eserleri oynar othelloyu oynar falan filan demedim.[signature][hline]Old man : In the church, they say to forgive..

Sosyal ağlarda paylaş

said:
somebody, 13 Ocak 2005 23:36 ve 00:21 tarihlerinde demiş ki:
Cem Yılmaz tiyatroculuk, sinema ve dizi oyunculukları, tv show gibi işlerin hepsinin üstesinden gelebilecek bir yetenektir.

cem yılmaz en az onlar kadar tiyatro yapabilir.

Enaz onlar kadar dediğin insanlar tiyatronun bir ömür peşinden koşmuş insanlardır. Böyle bir tezde bulunuyorsan Cem Yılmaz'ın bir ömür tiyatronun peşinden koşmuş insanlar kadar tiyaro oyunculuğunu yapabileceğini idda ediyorsun demektir. Ha birde üstteki lafın varki asıl buna üzüldüm. Tiyatro oyunculuğunu böylesine sıradan görmen keder verici. Yada ben şuan Cem Yılmaz a oyuncu denildiği için çok sinirliyim ve lafları algılamak istediğim gibi algılıyorum.

Ha birde komedi sanat değildir.[signature][hline]PFMTBİH - "Paticik Forumları'nda Mobil Teknolojiler Bölümü İstiyoruz" Hareketi.

Lütfen eleştirilerinizi ve önerilerinizi linki tıklayarak ulaşacağınız konu başlığında dile getiriniz.
Sosyal ağlarda paylaş

Gülmek ama gerçekten gülmek felsefe yapmaktır. Güler gibi yapmak gülünç olmaktır bir gerçekliğin karşısında bir çaresizlikten başka bir şey değildir. Gülmeyenler, gülemeyenler hep güler gibi yaparlar. Güler gibi yapmak ağlamak gibi, dizlerini dövmek gibi bir şeydir. Her ağlayanın kendine ağladığını, dizini dövenin kendine yandığını biliriz. Ama gülmek felsefe yapmaktır, bir yorumcu ya da eleştirici kimliğiyle varlığa dokunmaktır. Gülmek onaylamak değil eleştirmektir. Bir şeyin açığını ya da zayıf noktasını görüp ona parmak basmaktır. Gerçek anlamda gülmek, isteyerek gülmek değil, kendini gülmekten alamamaktır, kendini tutamadan gülmektir. İnsan ancak alışılmadık bir çelişki ya da çelişkili karşısında gülme duygusu duyar. Her yepyeni ya da her özgün en başta sanatın konusudur

Bazen yeni birşeyler yapmak othelloyu ısıtıp ısıtıp tekrar oynamaktan daha iyidir.
Bu arada komedi bir sanattır.yapma gözünü seveyim :)[signature][hline]Old man : In the church, they say to forgive..

Sosyal ağlarda paylaş

Heryeniyi sanatın konusu olarak alamayız ki. Bir insanı güldürmek için yüzüne abuk sabuk bir şekil vermen yeterlidir. Yada komik bir anıyı aktarman. Tutupda bunları tiyatro oyunculuğuyla kıyaslamamız bile anlamsızdır. Tamam bir insanı Cem Yılmaz gibi zekayla, kıvrak cevaplar aracılığıyla güldürmekde büyük bir başarıdır ama bunu sanat kabul edersek her espirili insanı sanatçı kabul etmemiz gerekir ki buda manasız olur.

Komedi sıfattır. Bir iş güldürü öğesi içeriyorsa komedi olur. O işin ne olduğu önemli değildir.[signature][hline]PFMTBİH - "Paticik Forumları'nda Mobil Teknolojiler Bölümü İstiyoruz" Hareketi.

Sosyal ağlarda paylaş

bak sen de othellodan bir kısım ezberleyip tiyatroda othelloyu oynarsın. ama bu işi nasıl ve ne başarıda yaptığın önemlidir.buna göre yaptığın sanattaki başarına göre sanatçı denir sana.
güldürmek de bir sanattır herkes yapmaya çalışır ama herkes iyi yapamaz.[signature][hline]Old man : In the church, they say to forgive..

Sosyal ağlarda paylaş

Hiçbir birikimin olmadan sadece Othello'yu ezberleyipde sahnelemeye çalışırsan izleyenlere sadece ezberini tekrar etmiş olursun sanatla alakası yoktur. Sanat illahaki güzel yapmak değildir gerektiği kadar değer verebilmek ve emek harcayabilmektir.

Komikliğin sanat olmadığını belirtmek için tekrar şunu söylüyorum: O zaman her espirili arkadaşımıza sanatçı demek gerekir ki buda makul değildir.

PS:Somebody çok uykum var yazacağın varsa yaz yarın devam ederiz fena tartışma olmadı güzel oldu kavgasız gürültüsüz özlemişim böyle müzakereleri.[signature][hline]PFMTBİH - "Paticik Forumları'nda Mobil Teknolojiler Bölümü İstiyoruz" Hareketi.

Sosyal ağlarda paylaş

said:
paspatur, 12 Ocak 2005 22:54 tarihinde demiş ki:
Bizim basında diyo ki halk zaten kavuğu çoktan verdi cem yılmaz'a sen niye direniyosun!

halka kaldıysa iş zaten....

said:
Deli_Haci, 12 Ocak 2005 23:00 tarihinde demiş ki:
Cem Yılmaz, turizm otelcidir. Tiyatrocu değildir. Tiyatrocu olarak yetişmemiştir.
Çok başarılı rol kesiyor olabilir, ama neticede onunki "rol kesmek" olur, "rol yapmak" değil.
Bu durumda o onuru "haketmek" meselesi ortaya çıkar.
Kesinlikle kabiliyetsiz, kötü demiyorum. Ama bkz Haluk Bilginer, bkz Genco Erkal, bkz Cem Yılmaz.
Cem Yılmaz, mizahçıdır, stand-up çıdır, vesairedir ama ne yazık ki tiyatrocu değildir.

katılıyorum.

said:
somebody, 12 Ocak 2005 23:36 tarihinde demiş ki:
Cem Yılmaz tiyatroculuk, sinema ve dizi oyunculukları, tv show gibi işlerin hepsinin üstesinden gelebilecek bir yetenektir.Bunu hala anlamamaya çalışmak gereksizdir.İnsanların sürekli cem yılmaza çamur atacağına ona sahip çıkmaları, ve daha başarılı işler yapması için teşvik etmeleri gerekir.

iyi ne güzel şimdi de Cem Yılmaz sempatizanlığı mı başlıyor?

Yahu stand-up gösterilerine gidip eğleniyor olabilirsiniz ama "dizi, film herşeyde über ötesi işler yapar" demek biraz abes kaçıyor.
Cem Yılmaz mizahçıdır, bu kadar.
Tiyatro alanda daha çok aktivite yapsa, "iyi tiyatrocu" veya "kötü tiyatrocu" derdik ama tiyatro dediğimiz olgu stand-up gibi birşey değil. iki farklı alan.

said:
somebody, 12 Ocak 2005 23:50 tarihinde demiş ki:
"sahip çıkmak" biraz abartılı oldu sanırım.sahip çıkmaktan kastım; bu tip işleri yapan insanlar seyircilerin takdirleri, sevgisi ve yaptıkları şeylere ilgisiyle beslenip kendilerini geliştirmeye çalışırlar. yani onları motive eden budur.
bu adam bir iş yapıyor; mesela bir film yapıyor izlenme rekoru kırıyor, stand up yapıyor herkes akın ediyor, reklam filmi çekiyor herkes onu konuşuyor falan.yine de bi bakıyoruz abuk subuk insanlar tv ye çıkıp yok bu adamda bişey yok, eğitimi yok bilmemnesi yok gibi laflar söyleniyor. yani bana ilginç geliyor.

olay işini iyi yapmakta değil, popülerlikte.
Adam belirli popülerliğe ulaşmış, sevsen de sevmesen de gidip izliyorsun. Gerçekten komik gelmese bile gülüyorsun.
Örneğin işini çok iyi yapan müzisyenler ve şarkıcılar var.
Ama Ayşe Hatun Önal bir şarkı yapınca yer yerinden oynuyor. İyi şarkıcı olduğu için mi? Yoo sadece medyada popüler bir isim olduğu için.

said:
paspatur, 12 Ocak 2005 23:58 tarihinde demiş ki:
Some iyi hoş yazmışın da...
Sence Cem Yılmaz gerçekten inanılmaz şeyler yaptığı,denenmeyeni denediği,yılların verdiği sanatsal birikimini sahneye döktüğü için mi Cem Yılmaz oldu.Yoksa popüler kültür Cem Yılmaz'ı bağrına bastığı için mi?
benim düşüncem -acizane- budur.syglr.

katılıyorum buna da..[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi önce şunu tespit edelim. cem yılmaz tiyatro falan yapmıyor.yaptığını da söylemedim ben zaten.cem yılmaz karikatür çizmiş, zamanında daha sonra stand up yapmaya başlamış, daha sonra sinema filmlerinde oynamış, reklamlarda oynamış biri.
ben şunları söyledim.hala da söylüyorum. cem yılmaz bir güldürü ustasıdır. güldürü,komedi sanatçısıdır.
benim düşünceme göre de en az ali poyrazoğlu,ferhan şensoy kadar da tiyatro (komedi dalında) oynayabilir.(bu bir varsayım tabii, adamın öyle bir hevesi de yok)
eğer bonecrusher sen adama sadece popüler olduğu için gülüyorsan sende bir problem var demektir.

artı şunu da söylemek istiyorum.benim emeğe saygım var ama özellikle sanat konusunda yıllanmışlık bazen pek birşey ifade etmiyor. diğer mesleklerde yıllanmışlık çok daha önemli.şunu demek istiyorum eğer bir yeteneğin yoksa senelerin geçmesi sana yetenek kazandırmaz.işte bazı şahıslar bu tiyatro camiasından da olabilir başka bir yerden de, yaptıkları işi sürekli,uzun yıllar yapıyorlar, emek harcıyorlar ama hep aynı terane dönüyor duruyor. daha güzeline ulaşamıyorlar çünkü yetenek yok.biri 40 yıldır oynuyordur bir oyunu, ama genç biri çıkar aynı oyunu bir oynar herkes hayranlıkla izler...yeteneklidir çünkü, daha zekidir belki de, hissetmesi daha derindir..
ayrıca sanatta güzellik aranmaz da son derece absurd bir şey. olur mu hiç öyle şey ? tam tersi sanat güzele de ulaşmaya çalışır, güzel için uğraşır....[signature][hline]Old man : In the church, they say to forgive..

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...