Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

cem yılmaz tiyatrocumu?

stan-marsh

Öne çıkan mesajlar

sanırım duymuşsunuzdur ortalıkta bir tartışma tiyatrocular arasında devrolan bir "kavuk" meselesi.münir özkul zamanında ferhan şensoya vermiş oda şimdi cem yılmaza vermeyi uygun görmüş.ancak bu seçime başta nejat uygur olmak üzere, bir çok usta tiyatrocu(haldun dormen, gazanfer özcan..) karşı çıkmış, tasvip etmemiş..
evet bende karşıyım açıkçası cem yılmazın böyle bir şeye layık görülmesine. evet başarılı bir gösteri adamı olabilir ancak tiyatro sanatçısı olarka görülmesi uygun gelmedi.

fikirleriniz, görüşleriniz...[signature][hline]***ultrAslan***
HERYERDEYİZ
Sosyal ağlarda paylaş

Yalnız benim bildiğim olay şöle:
Ferhan Şensoy kavuğu cem yılmaza vermeyi şiddetle reddeiyo.Bizim basında diyo ki halk zaten kavuğu çoktan verdi cem yılmaz'a sen niye direniyosun![signature][hline]her kiminki devesi vardır o zengindir.Ama her kimki Ferrariye biner o şanslıdır
arap atasözü
oldu mu?

Sosyal ağlarda paylaş

bende ferhan şensoyun demecini dinledim "kimse karışamaz kime vereceğime" diyodu.çünkü nejat uygur "benim olmalı" diyince oda böyle bir çıkışa yapıp belki cem yılmazın adını anmış olabilir diye düşünüyorum.zaten ferhan şensoy ters çıkışlarıyla da meşhur bir tiyatrocu..[signature][hline]***ultrAslan***
HERYERDEYİZ
Sosyal ağlarda paylaş

Cem Yılmaz, turizm otelcidir. Tiyatrocu değildir. Tiyatrocu olarak yetişmemiştir.
Çok başarılı rol kesiyor olabilir, ama neticede onunki "rol kesmek" olur, "rol yapmak" değil.
Bu durumda o onuru "haketmek" meselesi ortaya çıkar.
Kesinlikle kabiliyetsiz, kötü demiyorum. Ama bkz Haluk Bilginer, bkz Genco Erkal, bkz Cem Yılmaz.
Cem Yılmaz, mizahçıdır, stand-up çıdır, vesairedir ama ne yazık ki tiyatrocu değildir.[signature][hline]Denizden Esen Lodosa İnan, Hayallerinin Aşkını Ciğerlerine İşlesin.
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar bu "kavuk" dediğiniz olay esasında ismail dümbüllü tarafından ilk olarak münir özkula, ordan da ferhan şensoya verilen kavuklu ve pişekardaki yani orta oyunundaki kavukdur. Dolayısıyla orta oyununun bu büyük sembolunu hakedecek kişiye gitmelidir. İlla tiyatrocu olması gerekmez. Orta oyunu da doğaçlama ve hazırcevaplığa dayalıdır. Cem Yılmaz bence alabilir bu kavuğu..[signature][hline]Aklımı kaybettim hükümsüzdür.
DeviantArt Gallery
Hür ve özgür şarap ve lezzet portalı
Sosyal ağlarda paylaş

Orta oyuncularının hiçbiri profesyönel tiyatrocu değildir. Hatta orta oyununun tiyatro olup olmadığı bile tartışılır. Orta oyunu kahvehanelerin önünde insanları eğlendirebilmek için bir sandalye, ve iki kişiyle oynanan doğaçlama gösteridir... Bu iki kişi genelde esnaf ve halktan olurlar.. Amaç çabuk cevap vermek ve durumu ilerletebilmektir.[signature][hline]Aklımı kaybettim hükümsüzdür.
DeviantArt Gallery
Hür ve özgür şarap ve lezzet portalı
Sosyal ağlarda paylaş

bence en iyisi o kavuğu imha etmek yada müzelemek olur.
Çünkü artık kavuğun hakkını verebilecek geleneksel anlamda bi mizah ustası gelmez.
Populer kültür buna müsade etmez.[signature][hline]her kiminki devesi vardır o zengindir.Ama her kimki Ferrariye biner o şanslıdır
arap atasözü
oldu mu?

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Estel_Anorien, 12 Ocak 2005 23:00 tarihinde demiş ki:
arkadaşlar bu "kavuk" dediğiniz olay esasında ismail dümbüllü tarafından ilk olarak münir özkula, ordan da ferhan şensoya verilen kavuklu ve pişekardaki yani orta oyunundaki kavukdur. Dolayısıyla orta oyununun bu büyük sembolunu hakedecek kişiye gitmelidir. İlla tiyatrocu olması gerekmez. Orta oyunu da doğaçlama ve hazırcevaplığa dayalıdır. Cem Yılmaz bence alabilir bu kavuğu..
+1 arkadaş çok güzel açıklamış.
ayrıca benim ekleyeceğim bazı şeyler var.Cem Yılmaz tiyatroculuk, sinema ve dizi oyunculukları, tv show gibi işlerin hepsinin üstesinden gelebilecek bir yetenektir.Bunu hala anlamamaya çalışmak gereksizdir.İnsanların sürekli cem yılmaza çamur atacağına ona sahip çıkmaları, ve daha başarılı işler yapması için teşvik etmeleri gerekir. allahtan cem yılmaz alıngan bir tip değil ve böyle şeyleri pek takmmamaya çalışan bir tip. yani söyleşilerinden çıkardığım sonuç bu.[signature][hline]Old man : In the church, they say to forgive..
Creasy : Forgiveness is between man and God. My job is to arrange the meeting ...

(Denzel Washington - Man on Fire )
Sosyal ağlarda paylaş

"sahip çıkmak" biraz abartılı oldu sanırım.sahip çıkmaktan kastım; bu tip işleri yapan insanlar seyircilerin takdirleri, sevgisi ve yaptıkları şeylere ilgisiyle beslenip kendilerini geliştirmeye çalışırlar. yani onları motive eden budur.
bu adam bir iş yapıyor; mesela bir film yapıyor izlenme rekoru kırıyor, stand up yapıyor herkes akın ediyor, reklam filmi çekiyor herkes onu konuşuyor falan.yine de bi bakıyoruz abuk subuk insanlar tv ye çıkıp yok bu adamda bişey yok, eğitimi yok bilmemnesi yok gibi laflar söyleniyor. yani bana ilginç geliyor.
kabul ediyorum sahip çıkmak lafı biraz saçma oldu :D. biz zaten filmine bilmemnesine gidince sahip çıkılmış oluo zati.neyse konuyu uzatmadan kapatıyorum[signature][hline]Old man : In the church, they say to forgive..
Creasy : Forgiveness is between man and God. My job is to arrange the meeting ...

Sosyal ağlarda paylaş

Some iyi hoş yazmışın da...
Sence Cem Yılmaz gerçekten inanılmaz şeyler yaptığı,denenmeyeni denediği,yılların verdiği sanatsal birikimini sahneye döktüğü için mi Cem Yılmaz oldu.Yoksa popüler kültür Cem Yılmaz'ı bağrına bastığı için mi?

benim düşüncem -acizane- budur.syglr.[signature][hline]her kiminki devesi vardır o zengindir.Ama her kimki Ferrariye biner o şanslıdır
arap atasözü
oldu mu?

Sosyal ağlarda paylaş

bu noktada "sanat" kavramını tartışmak gerekiyor. hatta "sanatsal birikim" in ne olduğunu da tartışmamız gerekiyor. bunlar da çok göreceli şeyler aslında.
benim şahsi düşüncem bazı insanlar için "birikim" çok hızlı gerçekleşiyor.bu yetenekle ilgili birşey ve bazı insanlar doğuştan bu yeteneğe sahip oluyorlar. ve tecrübe kazanmaları içinde onyıllar yirmiyıllar beklemelerine gerek kalmıyor.yani birikim yılla olan birşey değildir illaki.artı sanat toplum için mi yoksa sanat sanat için mi diye klasik bir tartışma konusu açılmak zorunda kalınabilir. yani uzun işler bunlar.sanatçı olmak diplomayla olacak birşey de değil bence. artı sanatçı ünvanı alması için bir insanın belli bir kesimin onayından geçmesi gerekmez.zamanla bu ortaya çıkar zaten.kalıcı olmayla da alakalı bu tabi. uzun şeyler bunlar[signature][hline]Old man : In the church, they say to forgive..

Sosyal ağlarda paylaş

Cem Yılmaz tiyatrocu falan değil...
Kimse kavuk falan vermesin..
Sadece komik bi insan..
Kemal Sunal'da tiyatrocu değil laf komiğe gelmişken..Tiyatrocu insanlarımız bu işe gönül verenlerimiz ortada fakat onlarıda yawaş yawaşa sinemaya kaptırıyoruz gibi...

Cem Yılmaz stand up'çı...Komedyen arada sırada hasılat için film çeken birisi tiyatrocu olarak değerlendirmek saçma olur..[signature][hline]BabacumMostors, 03 Ocak 2005 19:31 tarihinde demiş ki:
paticik'in bana girmesindense, benim paticike girmemi tercih ederim -Robert Mostors
Apache, 08 Ocak 2005 21:45 tarihinde demiş ki :
-kertenkelenin orospusuna ne denir?
kertilenkele

| Mail | : [email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...