Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

1 gecede türev öğrenmek

RamsesII

Öne çıkan mesajlar

ARkadaşlar yarın matematik sınavım var ve benim 1 gecede türevi yapabiliyor olmam lazım(süper derecede değil).
Ne yapmam lazım,hiç anlamadım türev nedir diye.Sadece 1-2 şeyin türevini alabiliyorum,o kadar...[signature][hline]Yükseldikçe uçma bilmeyenlere daha küçük görünmemiz kaçınılmazdır.
Aramıza sizde katılın!
Sosyal ağlarda paylaş

genel türev kurallarına bak
product/quotient rules filan zincirk uralı mı ne türkçesi
bir de her türev sınavının değişmez parçasıdır optimizasyon sorusu,
işte şu kadarlık metal var buna 1 litre yağ koymak için alanının kaç olması lazımdır gibi birşeyler
onlara bakın
bir gecede halledersin
Sosyal ağlarda paylaş

Lisede misin? O zaman bi gecede ogrenebilirsin aslında cogu seyi cok zor deil. Bi de ne kadar bilmen gerekiyo ona gore anlatabiliriz biseyler.[signature][hline]Delanoresse, 08 Kasım 2004 20:08 tarihinde demiş ki:
hmm o zaman gorillere epilasyon yaparsak dunyayi domine edebiliriz

fizban, 08 Kasım 2004 20:52 tarihinde demiş ki:
ideal kız arkadaş ideal gaz gibin bişeydir. Z = 1 dir ideal kız arkadaş için. 1 atm de oda sıcaklığında muhteşem bir insandır o kız arkadaş.
Member of AAL'05
Sosyal ağlarda paylaş

zamanın war...örnek çözerek daha ii öğrenebilirsin yani çözümlü örneklerden sonrada kendini deneyebilirsin........tabiki kopya çekmeyide ihmal etme....[signature][hline]'''TaRaFTaR 5 iSTeDi BiZDe aTTıK 10 iSTeDiLeR ZaMaN YeTMeDi!!!''' 6.11.2002 KaDıKöY
Sosyal ağlarda paylaş

abi türev dediğin şey eğim. doğrunun eğrinin vs noktasal eğimi

yani internette herhangi bir kaynakta açıklar herhalde çünkü ne zor bir konu ne ileri düzey bir konu örnekler fln bulursan çok işine yarar

al mesela şöle bişi buldum
http://ugrad.math.ubc.ca/coursedoc/math102/keshet.notes/chapter4.pdf

gerçi sonlara doğru biyolojiye fln giriyo ama salla oraları :)

yani neyse işte internette vardır birsürü kaynak math derivative lecture notes diye aratırsan sürüyle

---

ha bir de ezberden önce mantığını anlmaya çalış daha kolay olur senin için. yani birşeyin türevini aldığında eline ne geçiyor? o denklem ne anlama geliyor fln
Sosyal ağlarda paylaş

Eger lisedeysen tipik turev tiplerini sorularını vs kuralları ezberlersen cok isine yarar. Mesela neyin turevini alınca ne cıkıyor fln onları bir ezberle, sonra turev kurallarına bi bak carpma bolmeydi chain rule'du (turkcesini bilmiyorum ).

Giderek zorlasan ornekler coz, zaten en zor turev sorularını cozebilmen icin bikac kuralı birlestirmen gerekir. Onun dısında eger dikkatli davranırsan cok da bisi yok. Ha eger sınavda problem cıkmayacaksa daha cok turev sorusu cozerek bu sekilde bi gecede gayet de iyi is cıkarabilirsin mantıgını ogrenmene gerek kalmadan =)

Fakat grafik ya da optimizzasyon soruları sorucaklarsa o zaman turevin mantıgını ogrenmen gerekir ki soyle diyeyim basitce:

Bir grafigin herhangi bir noktasındaki turevini alırsan egimini bulursun. Eger o grafigin fonksiyonun turevini alırsan, baska bi fonksiyon elde edersin ki; bu turev fonksiyonu senin grafiginin ne kadar "hızlı" arttıgını ya da azaldıgını gosterir.[signature][hline]Delanoresse, 08 Kasım 2004 20:08 tarihinde demiş ki:
hmm o zaman gorillere epilasyon yaparsak dunyayi domine edebiliriz

fizban, 08 Kasım 2004 20:52 tarihinde demiş ki:
ideal kız arkadaş ideal gaz gibin bişeydir. Z = 1 dir ideal kız arkadaş için. 1 atm de oda sıcaklığında muhteşem bir insandır o kız arkadaş.
Member of AAL'05
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi ;
çarpmanın türevi , bölmenin türevi , chain rule , trigonometrik fonksiyonların türevi ni bilirsen yeter :)[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim ,
Buğdayların arasındaki yeşil okyanusları görebilmek ,
Kır çiçeklerinin kokusunu duyabilmek ,
Beni sevdiğini hayal edebilmek için...
Grandmaster zgrw
Çankaya Üniversitesi Go-Kart Topluluğu Kurucusu

[Bu imza zgrw tarafından 12 Novamber 2004 23:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
wildpervert, 11 Ocak 2005 20:05 tarihinde demiş ki:
bide ln logaritmik fonksiyonlar falan var.. hım sen kısaca integral i öğren bak onun tersi türev zaten :)

lol ben üç aydır öğrenemiyom liseli garibim bi gecede nassı öğrenecek :D[signature][hline]'''TaRaFTaR 5 iSTeDi BiZDe aTTıK 10 iSTeDiLeR ZaMaN YeTMeDi!!!''' 6.11.2002 KaDıKöY
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Berk, 11 Ocak 2005 17:40 tarihinde demiş ki:
genel türev kurallarına bak
product/quotient rules filan zincirk uralı mı ne türkçesi
bir de her türev sınavının değişmez parçasıdır optimizasyon sorusu,
işte şu kadarlık metal var buna 1 litre yağ koymak için alanının kaç olması lazımdır gibi birşeyler
onlara bakın
bir gecede halledersin

Liseli çocuk naapsın zincir kuralını lol :P
Herkesi kendin gibi bilgisayar mühendisimi sandın :P[signature][hline][b]Ultima Online, Hayat Offline...

http://forum.paticik.com/view.php?id=105586
[b]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Berk, 11 Ocak 2005 17:40 tarihinde demiş ki:
kusura bakma ama alan ve hacim hesaplamaları integral ile yapılıyor :)
şey sorula bilir tan46=? gibi bişey ... türevle ispatlanan bi formülü vardı[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim ,
Buğdayların arasındaki yeşil okyanusları görebilmek ,
Kır çiçeklerinin kokusunu duyabilmek ,
Beni sevdiğini hayal edebilmek için...
Grandmaster zgrw
Çankaya Üniversitesi Go-Kart Topluluğu Kurucusu

[Bu imza zgrw tarafından 12 Novamber 2004 23:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...