Leopar Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 @wanderer:o ordu evlerinin sayısı ordudaki asker,emekli vs sayısıyla doğru orantılıdır.eğer asker sayısı daha düşük olsa o orduevlerine ihtiyaç kalmazdı.ona bakarsan devletinde farklı bölümlerinde çalışan memurları için bisürü lojmanı, kampı vs.si var.özel işletmelerin bile çalışan sayılarıyla orantılı bu tür uygulamarı var.yani sapla samanı karıştırmayın demişsin ama sen biraz karıştırmışsın gibi geldi bana... edit:araya mesaj girmiş baya... [Bu mesaj PUMA tarafından 10 Ocak 2005 21:10 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 aah ah.. o tanklar zaten amerika saldıracaksa bir ..k ifade etmez arkadaşlar. ancak nbc silahları olmayan, uydudan her adımımızı takip edemeyen, okyanustan yolladığı füzelerle her fabrikamızı ve kışlamızı tarumar edemeyecek ülkelere sözü geçer ordumuzun. ırak'ın 91'deki ordusu bizimkinin iki katı güçteydi ve birkaç haftada yoketti amerika. yani tanka topa harcadığımız parayla amerika'ya direnip dayanabileceğimizi sanmayın boş yere.. fetih çağı geçti çünkü saddam'a el kadar ülkeyi işgal ettirmediler. biz sağa sola saldırmayacaksak, savunma kuvveti olarak inanılmaz bir güce sahibiz, ihtiyaç duyduğumuzdan çok daha fazla. fransa'nın, ingiltere'nin başı kel mi ki orduları bizimki kadar kalabalık değil? büyük orduyla ancak büyük güçlerin maşası olunur, nato'daki müttefiklerimiz "bize bişi olsa türkiye gelir yardıma" diyerekten halkının refahına harcarken parayı biz tanka topa harcarız.. ordu gereksiz değil, yanlış anlamayalım. bizim harcamalarımızın bu kadar büyük kısmının orduya yöneltilmesi gereksiz. apayrı konular bunlar.. "şu anda bile güneydoguda dağlarda tanklar gezmektedir.kuzey ırak sınırında hergün skorskyler asker indirip devriye gezilmektedir" eee peki ne oluyor? 500000 asker mi gerekiyor devriye görevi için? binlerce tank mı gerekiyor? "refah düzeyi artırılsın, paralar halkın cebine girsin demek çok kolay geliyor insana." evet haklısın, çok kolay. belki sen de yarın öbürgün hastaneye düştüğünde devlet "ilacın çok pahalı, veremiyoruz" dediğinde bunları hatırlarsın.. wanderer ihtiyacımızdan fazla harcamamız, ordu düşmanı gibi gördünüz beni belki ama ben milliyetçi ve ordusuna, polisine saygı duyan, değer veren bir insanım. yürüyüşlerde pankart taşıyan, polis taşlayan insanlarla karıştırmayın beni..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki: People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 @PUMA: dünyanın her yerinde bu uygulamaların olduğu doğrudur, ama bu uygulamaların bir sınırı olmalı. bu uygulamalar toplumun bir bölümünü diğer bölümlerinden ayrıcalıklı hale getiriyorsa burada ciddi bir problem vardır. (ki bu bizzat anayasaya aykırı bir durum aslında, anayasamız hiç bir zümreye/topluluğa vs. vs. ayrıcalıkta bulunulamaz diyor.) neden normal bir vatandaş herhangi bir temel ihtiyacını karşılarken vergisini veriyor da asker vermiyor? böyle şey olmaz.[signature][hline]templars of steel [Bu mesaj wanderer1985 tarafından 10 Ocak 2005 21:12 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 harcamalar kısılır güneydoğuda 1990 lardaki pkk yiine okullara dalar öğretmenleri öldürürse ozamanda siz anlarsınız. [Bu mesaj Fistan tarafından 10 Ocak 2005 21:14 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 said: Sam, 10 Ocak 2005 21:09 tarihinde demiş ki: aah ah.. o tanklar zaten amerika saldıracaksa bir ..k ifade etmez arkadaşlar... farazi konuşmayalım eheh. iyi güldüm buna, amerika saldıracaksa eheheh[signature][hline]templars of steel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leopar Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 yok sam asla öyle bir "ABDyi bile deviririz ulean biz, überiz her türk bir rambodur conandır vs" gibi bir yaklaşımla demedim onu.tam tersine, bugünlerde "Metal Fırtına" diye bir kitap okudum (ki bu tür şeylerle ilgilenen herkesin okumasınıda tavsiye ederim yani) oda aynı senin dediğin gibi bir ABD işgali senaryosunu anlatıyordu yerlebir edildiğimiz...kastettiğim o ıraktaki "fetihin" bu bölge üzerinde yaratacağı etkiydi.zaten etraf cadı kazanı gibi kaynıyor, bir yıl sonra bile neler olacak bilinmez.o yüzden mecburuz o "çürüyen" tankları tutmaya, ve hatta yenilerini almaya... edit:ha bu arada eklemeyi unutmuşum.o saddam arkasında bir "Big Brother" olmadığı için (veya kendisi bir big brother olamadığı içinde diyebiliriz)fethedemedi.bu da benim dediğimi kanıtlıyor.fetihin şekli değişti sadece.eğer o fetihi sağlamlaştırabilecek gücün yoksa (yine eskisi gibi) o fetih bi işe yaramaz... [signature][hline]Azmodai, 18 Aralık 2004 20:28 tarihinde demiş ki: arkadan ben bile cok guzel gorunebilirim kimilerine [Bu mesaj PUMA tarafından 10 Ocak 2005 21:23 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TooRan Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 snıf...snıf...farklı bir koku alıyorum nedense bu olayda???[signature][hline]-TooRan,bu kemik mi? -???Evet... -Ne kemiği peki??? -???? (Sinemada kız arkadaşım vücudumu tanıyor :P ) -------------------------------------------------- Doğanların En Mükemmeli Doğacak Bizlerden! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leopar Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 ...dedin ve konuyu tekrar rayına oturtmuş oldun :) neyse işte yeniden heykel konusuna dönersek bence istanbula gereksiz olmuş.istanbulda biraz restorasyonla dünya harikası olacak bisürü başka şey var.surlar mesela.o heykele milyonlarca dolar dökeceklerine surların restorasyonunu halletsinler, yıkılacak yüzlerce yıllık surlar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 wanderer ben puma'nın yazdıklarına yönelik olarak yazmıştım onu, her mesajı okumaya zahmet edersen gülmeye harcayacağın vakit azalacaktır.. :-) fistan teröristlerle mücadele etmek için sadece askeri gücün bir anlamı yok, askeri gücümüz aynıydı ama başedemiyorduk. anadolu'dan görünüm programlarında yıllarca yapılan propagandanın etkisinden kurtulun artık.. cia factbook'tan ülkelerin gsmh'ine oranla askeri harcamalar (2003): amerika: %3.3 ingiltere: %2.4 fransa: %2.6 almanya: %1.5 çin: %3,5-5 hindistan: %2.4 yunanistan: %4.3 iran: %3.3 türkiye: %5.3[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki: People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together. [Bu mesaj Sam tarafından 10 Ocak 2005 21:31 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 ingiltere,fransa,almanya gibi ülkelerle bizim ülkemiz arasında bu farklar normal. çünkü bizim stratejik önemimiz bunlardan daha fazla.[signature][hline]i love this game! youth only zone! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 said: Sam, 10 Ocak 2005 21:29 tarihinde demiş ki: wanderer ben puma'nın yazdıklarına yönelik olarak yazmıştım onu, her mesajı okumaya zahmet edersen gülmeye harcayacağın vakit azalacaktır.. :-) farkındayım. kime yazarsan yaz, yazdığın şey saçma.[signature][hline]templars of steel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mdma Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 puff heykellerden orduya gelmiş bir konu amma sapmış. Ordu olayında bizim ordumuz olabildiğince güçlü olmalı. Çünkü o kadar çok devlet aç kurtlar gibi tepemizde bekliyorki. Tarihe bakmak yeterli. İddaa ederim ufak bir zayıflığımızda çökerler tepemize. Çünkü ülkemizin konumu çok değerli. Her türlü yer altı ve üstü zenginliğimiz ve topraklarımızın çok zengin bir tarihi vs.. vs... var. Gerçi değerini bilmiyoruz o ayrı konu. Heykel olayında ise güzel olabilr. Çevresine cami, kilise ve sinagog da yapıcakmış. ne olursan ol muhabbeti. eğer hükümet,ve istanbul büyükşehir belediyesi, bu mesaj ile ilerde saptırmadan bu işe soyunduysa ve bunu -bu düşünceyi- bütün dunyaya duyurup iyide bi reklam yaparsa istanbulun değeri kat kat artacaktır. Tarihe bakarsak amerika keşfedilmeden önce istanbul romanın da üzerinde bir şehirdi. Herkesin gözünde bir numaraydı. Ortadoğuya yapılan bir haçlı seferinde haçlıların istanbulun güzelliklerine dayanamayıp yağmaladıklarını ve bizans kralını öldürdüklerini unutmayın. Kendi kültürlermizle dünyanın bir numarası olabilir istanbul eskisi gibi. Neyse yani umarım şehre apayrı bir güzellik katar bu heykel.[signature][hline]Feror ego veluti - sine nauta navis, ut per vias aeris - vaga fertur avis... Quidquit Venus imperat - labor est suavis, quae nunquam in cordibus - habitat ignavis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 ben okulları basıp öğretmenleri öldürüyolar dediğimde anadoludan görünümden etkileniyorum siz devlet hastanesinde ilacını veremiyoruz derlerse dediğinizde ben umut kapısı, arena vs. den etkilenmeyin diyormuyum.[signature][hline]i love this game! youth only zone! [Bu mesaj Fistan tarafından 10 Ocak 2005 21:36 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 said: Fistan, 10 Ocak 2005 21:32 tarihinde demiş ki: ingiltere,fransa,almanya gibi ülkelerle bizim ülkemiz arasında bu farklar normal. çünkü bizim stratejik önemimiz bunlardan daha fazla. lol yahu adamlar dünya politikasını yönlendiriyor, türkiye çöl komşusundan bir tek adamı getirtecek kadar siyasi apırlığı olan bir ülke değil tek başına. söz sahibi olmadan ordu sahibi olan ülkelere maşa deniyor.. yunanistan, iran, hindistan, çin gibi örnekler de var orada, böyle konuşacağınızı bildiğim için bize benzer durumdaki ülkelerden de örnek koydum.. işte endoret arkadaşımızın mesajında benim ifade etmeye çalıştığım propagandanın etkilerini görebiliyoruz. kendi fikirlerimizi somut bilgilere dayanarak oluşturmaya başlamadan dünyanın bir numaralı ordusuna sahip olsak gene de anlam ifade etmez çünkü yararımıza kullanmayız. atıl güç olarak durur öyle, kaide yapılması için öneri geldikçe de "milletimiz aç önce yedirelim" demeyi biliriz ama..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki: People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 said: Fistan, 10 Ocak 2005 21:35 tarihinde demiş ki: ben okulları basıp öğretmenleri öldürüyolar dediğimde anadoludan görünümden etkileniyorum siz devlet hastanesinde ilacını veremiyoruz derlerse dediğinizde ben umut kapısı, arena vs. den etkilenmeyin diyormuyum. sen orada gidip öldürülen öğretmenleri kendi gözünle mi gördün? ben ilaç alamayan vatandaş dediğimde tv'den gördüğümü değil, kendi yaşadığımı anlatıyorum..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki: People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 said: Sam, 10 Ocak 2005 21:39 tarihinde demiş ki: lol yahu adamlar dünya politikasını yönlendiriyor, türkiye çöl komşusundan bir tek adamı getirtecek kadar siyasi apırlığı olan bir ülke değil tek başına. söz sahibi olmadan ordu sahibi olan ülkelere maşa deniyor.. ... bu ülkeyi yönetenlerden kaynaklanıyor gidip avrupaya dilendiğimizden, ordduyla ne alakası var dünya politikasının? ordumuz güçlü diye politikamızdamı güçlü olmalı nedir? anlamadım. tamamen farklı yönlerden bahsediyorusunuz. maşa olarak kullanılmakta aynı konu.politika. maşa olarak bizi kullanmaya çalışan devlet gidip orduyamı dileniyor bize şu yardımı yapın diye? kim karar veriyor askeri yardım konularında? ordu'ya aktarılan para %4 seviyelerine inince maşa olarak kullanılmayacazmıyız?[signature][hline]i love this game! youth only zone! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mdma Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 benmi propagandaya maruz kalmışım? anadoludan görünüm programının sadece adını bilirim kendisini bilmem. neyse sam sen bana bizim konumumuzda bir ülke söyleyebilirmisin dünyada. Hem kültür bakımından hem toprak, tarih ve diğer unsurlar bakımından?Propaganda olayınıda anlamış olurum o zaman.[signature][hline]Feror ego veluti - sine nauta navis, ut per vias aeris - vaga fertur avis... Quidquit Venus imperat - labor est suavis, quae nunquam in cordibus - habitat ignavis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 said: Sam, 10 Ocak 2005 21:40 tarihinde demiş ki: sen orada gidip öldürülen öğretmenleri kendi gözünle mi gördün? ben ilaç alamayan vatandaş dediğimde tv'den gördüğümü değil, kendi yaşadığımı anlatıyorum.. kendi gözlerimle görmedim ama kendi gözleriyle görenlerden duydum. yaşamam gerekli mi?[signature][hline]i love this game! youth only zone! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
micha Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 bir tsunami tamam.[signature][hline]fizban, 02 Kasım 2004 20:31 tarihinde demiş ki: fenerde eksik nobre var, ama fenerde umut yok :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 said: atatürk bi paşaya demişki; arkamızdan iyi insanlar diycekler ama ekonomiden anlamıyoruz be paşam[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 said: forgiver, 10 Ocak 2005 21:49 tarihinde demiş ki: said: atatürk bi paşaya demişki; arkamızdan iyi insanlar diycekler ama ekonomiden anlamıyoruz be paşam köküne kadar yalan.[signature][hline]i love this game! youth only zone! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leopar Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 ya arkadaşlar konu yörüngesinden baya bir saptı, ordu felan derken atatürke,ekonomiye kadar felan geldikte, isterseniz daha fazla dağıtmayalım konuyu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Bu kadar tehlikeli bir zamanda tek yozlaşmamış kurumumuzu da çökertelim de iyice rezil olalalım.. İlerki yılların neler getireceği belli değil.. Ordunun harcamalarının kısılmasına kesinlikle karşıyım.. zaten akp helikopter ihalelerini falan baltaladı daha ne yapsınlar.. [signature][hline]Touch of death is never gentle... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 said: Fistan, 10 Ocak 2005 21:46 tarihinde demiş ki: said: Sam, 10 Ocak 2005 21:40 tarihinde demiş ki: sen orada gidip öldürülen öğretmenleri kendi gözünle mi gördün? ben ilaç alamayan vatandaş dediğimde tv'den gördüğümü değil, kendi yaşadığımı anlatıyorum.. kendi gözlerimle görmedim ama kendi gözleriyle görenlerden duydum. yaşamam gerekli mi? ben de sana kendi yaşadığımı anlatıyorum. sen de kendin yaşarsan daha iyi anlarsın.. endoret kardeşim, ordu gereksinimi açısından bize benzeyen ülkelerden örnekler verdim yukarıda rakamlarla beraber, bazılarının orduya ihtiyacı bizden de fazla. bizden daha çok harcama yapan yegane ülkeler ya aktif savaş içerisinde olanlar ya da diktatörlükle yönetilen ülkeler..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki: People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 said: Fistan, 10 Ocak 2005 21:50 tarihinde demiş ki: köküne kadar yalan. ben demiyorum gazeteden okdum, doğruluğunu ben ispat edemem ama ekonomiden anlasaydık ülke bu hallere gelmezdi bunu ispat etmek çok kolay[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar