Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

110 metrelik semazen heykeli

MartinLGore

Öne çıkan mesajlar

yalnız benim aklıma takılan bişi var, 110 metrelik heykel abd'nin 93 metrelik özgürlük anıtından daha büyük bişi ki özgürlük anıtını nerdeyse herkes bilir.

sorun şu ki; 110 metrelik mevlana heykeli Türkiye'nin tam olarak kimliğini yansıtabilir mi?
mevlana hakkında böyle aşırı derinlemesine bilgim yok, kesin bi evet veya hayır cevabı da veremiyorum ama kafamı kurcalıyor bu soru.[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r !
Sosyal ağlarda paylaş

Topici biraz okudum olumsuz tepkilere anlam veremiyorum gerçekten emek verilirse çok güzel bir şey ortaya çıkabilir dünyanın 8. harikası olabilir.
Bence çok güzel.[signature][hline]Andolsunki onu yapan ve yaptıran için de Ahirette Cennetten bir nasip olmadığını biliyorlardı.
al 1'de buradan yak

Sosyal ağlarda paylaş

gerçekten sinirliyim şu an....

ama ülkeye yada öyle bi heykel yaptıran belediyeye diil

SİZE!! Ne bu yaa herşey para mı ya maddiyat mı kafayı bozmuşsunuz "ülkenin parası yok, yaptırmasın güzel şeyler falan fakir o başka yere para harcasın"

Size kalsa zaten tüm ormanları keselim odun yapalım satalım, yokedelim ne gerek var güzelliklere, yaşayalım yeter, bi de bilgisayarımız olsun... Tamaam
ne gerek var dimi güzel birşey yapmaya?

hadi aranızda semazen yapımına sevinen bi kaç kişi var... onlar da turist çeker diye... NE turisti allaşkına hiç mi düşüneniz yok "off ya mükemmel olur, sıkıldıkmı atlarız bir vapura gideriz sivri adaya gezeriz semazeni sinagogu kliseyi camiyi, otururuz adada bi kıyıya içeriz çayımızı semazenin gölgesi altında ooh" diye... Hayatı yaşamayı öğrenin biraz da yaa...[signature][hline]Yukarıdaki yazıların yarısı yalandır...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Saeros, 10 Ocak 2005 18:23 tarihinde demiş ki:
gereksiz. osmanlı'nın çöküş döneminde de bir dolu saray maray yaptırılmıştı borç parayla. pek fark göremiyorum arada. ha, türkiye çöküyor filan demek değil kastettiğim, akılsızlık sadece.

kesinlikle[signature][hline]UO - Penthesilea, Archer Mage of Metalon
SWG - Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Bounty Hunter Association
WoW - Penthesilea, Night Elf Hunter of Anatolian Sunrise

Gözlerde yaş yoksa, ruh gökkuşağına sahip olamaz
Sosyal ağlarda paylaş

said:
LoMBaK, 10 Ocak 2005 19:41 tarihinde demiş ki:
said:
Sly-One, 10 Ocak 2005 19:40 tarihinde demiş ki:
ya ne alakası var.
mevlana türkleri sevmezdi zaten.
konyaya yapsınlar gidip madem.

sly mevlana'yıda faşist yaptın ya hll olsun:D

adam türklere cahil,pis köylüler falan demiş.gezi yazılarında var.
faşist demiyorum,sevmiyor da olabilir. ama ne alakası var işte.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere
quod abolesco dum te defendo
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sam, 10 Ocak 2005 19:14 tarihinde demiş ki:
paralar nelere gidiyor sizin haberiniz yok, çürüyen tank ordularına milyarlarca $ döküyoruz.

başka yerlerede gereksiz yere para gidiyor ama senin ve aynı düşüncedekilerin dikkatini çeken nedense hep orduya gideni

heh neyse çökmüyor işte saglammış[signature][hline]Don't be afraid of the dark! Be afraid of what it hides!

Rahan, 04 Ocak 2005 19:36 tarihinde demiş ki:
ayrıca kimsenin sizi kolunuzdan tutup hristiyan yapabilme gibi bir ihtimali yok ki?? tarkan filmlerinde mi kaldınız naptınız siz anlamadım valla..
Sosyal ağlarda paylaş

yannız sly hatırladığım kadarıyla türk veya türkmen kelimeleri o zamanlarda halk için değil, göçebe toplulukları tanımlamak için kullanılan bir sözcüktü.hatta osmanlı zamanında türk demek ayıplanacak birşeydi ve kelime genelde kullanılmazdı.yani buna göre mevlananın cahil pis köylüler dediği o zamanın göçebe çingeneleri oluyor türk halkı değil...ha öyle olsa bile demiş olması kendi kendisiyle çelişmesi demek, "ne olursan ol, yine gel" gibi bir laf eden birinin bunu söylemesi acayip geldi...[signature][hline]Azmodai, 18 Aralık 2004 20:28 tarihinde demiş ki:
arkadan ben bile cok guzel gorunebilirim kimilerine
Sosyal ağlarda paylaş

said:
aquila, 10 Ocak 2005 20:11 tarihinde demiş ki:
istanbulda ne isi var be dev semazen heykelinin.gitsinler konya'ya diksinler cok istiyolarsa.hem oyle 110 metre falanada gerek yok,50 metre olsun bizim olsun...

konyaya diksinler iyi peki
kim gitçek konyaya?

sence hangisi mantıklı ya bi beynini kullan düşün... hangisine daha çok insan gider görür? olay ayrıca semazen olması diil sadece, adaya yapılacak olması, güzel bi ortam yaratılacak olması... mevlana konyada yaşamış olabilir, ama semazenler türk kültürü sonuçta ve bunun büyükşehirlere kurulması kesinlikle daha mantıklı...[signature][hline]Yukarıdaki yazıların yarısı yalandır...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...