Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

OSX Mail sıkıntıları(Tablo, imza)

pulkas

Öne çıkan mesajlar

OSX mail clientı ile excelden bir tabloyu copy paste göndermek isteyince tablonun borderları çıkmıyor.Neresini kurcaladıysam genede tablo borderını göstermeyi bulamadım.

Airmail ile benzeri işi yapınca gene tablonun borderı görünmüyor ama bu sefer mailin html olarak içeriğine bakma kısmından table border ı 1 yapıp görünür hale getiriyorum.Sığır gibi uğraştırıyor.Sadece bununla biltmiyor iş, bir de tablo içindeki rakamları sağa dayalı yazmam lazım.Excelden alırken hepsi sağa dayalı buraya gelince sola dayanıyo.Tek tek hepsini sağa dayıyorum.Maili gönderiyorum gene hepsi sola dayanmış bi halde gidiyor.

Maile imza olarak bir jpeg ekliyorum.Şirket adı vs...Bu da bazı maillerde görünüyo bazılarında görünmüyo.Görünmedikleride tablo ekleyip html modda müdahale ettiklerim.İmzayı mail clientının settingsinden gömüyorum.Yani sonradan bir müdahale yok o işin içinde.

Bana bu os x için windows outlook gibi böyle copy paste send yapacak bi client lazım.Tabloyu yapıştır html modda editle ayarı ver maili gönder genede bazı şeyler uygulandığı gibi gitmesin...Bu kısım bayaa bi keyfimi kaçırdı airmailde.

OSX mail dede tabloların borderları hiç yok.O da bir seçenek olmaktan çıkıyo şu koşulda.Google web client tabloyu paste edince tabloyu hiç görmüyor.Raw metin gibi gömüyo tablo içindekileri.

Bana bir çare.Parası neyse verip alıcam paralıysa çözüm.
Sosyal ağlarda paylaş

Numbers değilde excel for mac 2011 kullanıyorum.Şirket içindeki herkes excel kullanıyor.Tablolarda bana excel dosyası olarak geliyor.Exceldeki tabloyu numbersa kopyalaıp sonra maile yapıştırmayı denemedim ama.Onu bir deneyim olursa yazarım buradan.

PDF olarak çıktı alıp bu pdfi maile attachlemekte bir çözüm ama onun için önce antetli bir pdf dosyası oluşturup şirket geneline bu anteti yaymam lazım ama o da şimdilik çetrefilli bir iş.Yani antete tablo gömüp bunu göndermeke uğraşmaz bizim mühendisler.

Olmazsa son çare bu antet işine girişicem heralde.
Sosyal ağlarda paylaş

Numbers'da dosyayı açıp oradan kopyalayıp airmaile yapıştırınca tablo cillop gibi çıktı.Tabloda tam istediğim gibi herşey düzgün yerli yerinde.

Şu imza olayını çözemedim ama hala.

Bu da çok saçma bir problem.Airmail den attığım mailler 5 dakka falan sonra iletiliyo.Airmailin standart gmail protokollerinde mi bir problem var?Bütün mailler google bussines üzerinde.Airmaile hesapları tanıtırken otomatik algılatmıştım ayaları.İnce ayar bir işler lazım mı bunun için?
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Postbox'a gectim ben de, sorunsuz calisiyor su anda. Airmail ile sorunlar yasamaya baslamistim cokme, gec gonderme, gec alma gibi. Mail.app ise bazi generic imap sunuculari ile iyi anlasamiyor. Runbox'da mesela sil diyordum, siliyor ve inbox'da bir kopya birakiyordu. Gelen faturayi Receipts klasorune tasirken tasimak yerine kopyaliyordu filan. Postbox sorunsuz gibi simdilik.
Sosyal ağlarda paylaş

Bende bu arada inky'le postbox ı indirip tablo imza olaylarını test ediyordum.Postbox bayaa oturaklı duruyor.Tablolarıda gayet güzel include ediyor bünyesine.Şunun triali bitinceye kadar canını çıkarayım da heder etmezse bende buna geçerim artık.

Airmailde güzel bir proje ama hala betada kalması gerekirken stabil ve beta sürüm diye 2 sürüm basmışlar.Stabil dediklerinin üzerinde daha çok çalışmaları lazım görünen.Biraz aktif kullanımda adamı olmadık yerden vurup ben betayım diye naara atıyor meret.Bir maile herhangi bir kaynaktan tablo ekleyememek kadar sığır bir şey olamaz.Sadece numbersdan gelen tabloyu olduğu gibi alırım başka kaynaklardan gelirse kafama göre yorumlarım durumu çok sıkıcı.Bir maili gönderdikten yer yer 10-15 dakka gibi sürelerle sonra kaynağa ulaşması da diğer bir konu.Eklediğim ve orada olduğundan emin olduğum imzanın kaynağa gittiğinde yerinde olmamasıda dikkate değer sıkıntılardan.

Bu aralar mail clientı bakınanlar için tavsiye şimdilik airmailden uzak durun.Belki bir gün onlarda gerçekten stabil bir versiyon çıkarabilirler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...