Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kazıklandım?

Quel-Thul

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşım işini hallettinmi bilmiyorum ama ben yazıyım yinede sana ne kadar yardımcı olabilirsem ne mutlu bana...
Pc açılmaya başlarken DELETE(Sürekli bas çek :))) tuşuna bas ve BİOS a gir oradan Freqency/Voltage Control bölümüne gir orada CPU FSB Clock bölümündeki Mhz' yi 166 yap tahminimce sende 133 veya 122 olması lazım 166 Mhz yaptınmı ve saveliyip çıktınmı iş tamamdır... İnşallah yardımcı olabilmişimdir...
Sosyal ağlarda paylaş

Valla arkadaşım kusuruma bakma banada seninki gibi olmuştu anlattığım gibi yapmıştıma. Ama ben nerden biliyim senin kazık yediğini, düşünmedim bile çünkü; aralarında fiyat olarak çok fark yok. Bence sana bunu yapan bilgisayarcı bul ve vur ne diyim. Bela okumasaydın bari :(

[Bu mesaj Ciginix tarafından 04 Ocak 2005 12:36 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

kasanı aç, mainboard üzerindeki koca fanı çıkart. altındaki işlemcinin üzerinde yazar ne olduğu. ordan öğrenebilirsin.

ayrıca bilgisayarıma sağ tıklayıp açılan yerden özellikleri seçersen açılacak olan pencerede yazıyor işlemcini[signature][hline] xaty / tyxat / yac / kullar / ave quaxe
NelerOgrendik.com
Ben kimim: Yorumlar /-/ Resimler
Sosyal ağlarda paylaş

Anakartın neydi arakadaşım senin?
Bianda artırırsanda tabiki cpu manyar.
Bunu yapmasının bikaç sebebi var.

1. Anakartın bianda 166'ya çıkarmanı kaldırmadı,10 ar 10 ar yada 5 er 5 er artırarak deneyebilirdin.

2. İşlemci 2500+ değil.Ama görünüş şu ki 100 ise default çarpanda 11 olduğuna göre 11 * 100 = 1100 eder.166 yaparsan normal 2500+ hızında çalışır.

3. Ramlar'in frekansıda etkileyebilir biranda 166'ya çıkarmanı.

4. Anakartın yok.

5. Anakartın var ama,içine su dök :D

Şaka biyana,bilgisayarcıya götürmen gerekmezdi,Bios pilini çıkarsaydın,herşey eski haline dönerdi.Sadece tarihi ve CPU Frekansını ayarlaman gerekirdi.Tarihi halledebileceğine göre,CPU Fsb'si kalıyor,onuda bulmuşsun zaten.
madem bilgisayarcıya götürdün,söyle bi baksın herif 2500mü değilmi.
Yine olmazsa,yaz tekrar,yardımcı olmaya çalışırız.[signature][hline]Web Tasarım
Web Hosting
Hosting hizmetleri

Kimdir bu Korax?
Sosyal ağlarda paylaş

pil sökmeyi önermiyorum (kastırmaktan yuvayı kıran insanlar gördüm) hemen hemen bütün boardlarca cmos clear jumper ı ver 3 ayaklı sol 2 ayakta iken çıkarıp sağ iki ayağa takım makınayı 5 sanıye açtıktan sonra tekrar eski haline alıp devam edile bilir genelde bu jumper pil yakınlarında mesken tutuyor[signature][hline]ilk nefesimde ben senin son nefesinde sen benim kollarımda
Sosyal ağlarda paylaş

Ulen dur Quel gaza gelme senın sorunun şu:

Default olan bios ayarlarını duzeltmen lazım.

Bizzat başıma geldi aynen amd 2600 aldıgımda taktıımda c0k dusuk bı mhz gosterıyodu normalde 1.9 gostermesı gerek.

Daha sora msnden bı arkadasım sagolsun yardım ettı yaptırdı bios ayarlarını. Sımdı amd 2600 ve 1.9 yazıyo.

Aman adamlara sucu atmayasın sende benım yaptıgım gıbı :)[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one.

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ciginix, 05 Ocak 2005 11:33 tarihinde demiş ki:
Korax 10 ar 10 ar veya 5 er 5 er çıkarmasına gerek bile yoktu tabii eğerki 2500+ olsaydı 100 den direk 166 çeksen yine bir şey olmuyor 2500+ ya...

Bu her bilgisayarda olacak diye bişey yok.
Anakartın dandikse mecbur 5er 5er 10ar 10ar çıkaracaksın.
Pat diye kaldıramayabilir.[signature][hline]Web Tasarım
Web Hosting
Hosting hizmetleri

Kimdir bu Korax?
Sosyal ağlarda paylaş

Quel Thul. aynisi bizim de basimiza geldi. Arkadas da senin sistemin aynisini almisti ve ondada 1.1mhz gösteriodu. Bios dan carpanlari deistirmeye kalkistik 1.8mhz yaptik ama bu sefer bilgisayar acilmadi. Neyse boardun pilini cikarttik tekrar boot ettik makinayi ama 1.1 mhz gösteriodu yine. Megersem Bioas un update edilmesi gerekiomush sonradan ögrendik. Update edince bios dan pasalar gibim deistirdik carpanlari.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...