BonePART Mesaj tarihi: Eylül 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2014 biri güzel bi topic aşmıştı bu konuda her lkenin fardı ama genel olarak para ile vatandaslık en az normal vatandaslık almak kadar zor yuksek meblalar var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Eylül 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2014 nedanko'nun konusuydu da fardi ne lan? dfs Hayir 30 oldun bi de, ayip artik. ahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Eylül 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2014 Konuyu da buldum bu arada; http://forum.paticik.com/read.php?25,1914235,page=1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2014 sahibi gelmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2015 Bosa vakit harcamayim diye yazmamistim bu konuya da, diger okuyanlar bilgi alsin sacma hayallere dalmasin diye 3-5 tane seye alintiyla cevap veriyim isvecte yasayan biri olarak. Anhora said: senko said: 1500 dolar ile 2 hafta geçiremiom ben nereye gidion yurtdışına iş bulana kadar yeter herhalde. şöyle bi küçük bilgisayarcıya ya da media markt gibi bir yere girsem ve karnımı doyuracak barınmamı sağlayacak kadar para kazansam yeter valla. 1500$ bi evin 1 aylik gideri burda. Turkiye ile karsilastirip, bilgisayarcida cirak olurum, telefoncuda calisirim, mediamarkt'ta calisirim gibi hayallere kapilmayin. Öyle bi ortam yok, öyle pat diye is bulmaca da yok, herseyin proseduru var. Isvecce sart, cat pat isvecce de degil, iyi isvecce sart. Kapiya gidip "selam bana is verirmisiniz" deyip is bulamazsin burda. Benim isvecce seviyem cok iyi olmasina ve referanslarim olmasina ragmen ben bile is aradigimda zorlaniyosam gerisini sen dusun. Ayrica kacak kimse kimseyi kolay kolay calistirmaz burda, kacak isci calistirmanin cok buyuk cezalari var isveren icin. Butun iskandinav ulkeleri icin gecerli bunlar. Anhora said: gidersem mülteci olarak kalırım yine de dönmem. Multeci olarak basvurabilmen icin ulkende hayati tehlikenin olmasi lazim. Basvuruyu yapip 3-5 kelime sallamayla multeci hakki edinemezsin. Anhora said: Ne firması abi, ben karnımı doyurcak kadar para veren bir yerde çalışmaktan bahsediyorum. Finlandiyanın orta gelirli ailelerine bilgisayar satan bir dükkan bulsam yeter. Çok ingilizce konuşmam da gerekmez. Hani daha istanbula ayak basmamış, adıyamandan kalkıp isviçreye giden adam ne yapıyor orada. O adama "Where is your degree?" demiyorlardır herhalde :D Sirada bi dunya göcmen var issiz olan ve isvecce konusan. Cok utopik bi dusunce bu, burada ev bulmakta ayri bi dert ayrica. Gidip ev sahibinden ev kiralamak diye bisey yok, özel sirketlerden sirayla kiralaniyor. Sira icin sirkette sirada olup uye oldugun her gun basina puanin oluyo. Buyuk sehirlerde ev bulmak zaten imkansiz, abartisiz bi sekilde imkansiz. Ufak yerlerde de nerden baksan 6 ay 1 yillik uyeligin olmasi lazim, ki sadece bununla da bitmiyo. Kagit ustunde gelirin yoksa, ekonomik durumun iyi degilse ev kiralamazlar. Adiyamandan giden adam bile basvursa dedigin ise referans sorarlar, deneyim sorarlar. "Var deneyimimiz" dedigin sey lafla olmuyo, kagit ustunde nerde nekadar calistin bunu ispatladigin zaman deneyimin var oluyo. "Sunu yaptim, bunu yaptim ne is olursa yaparim abi" diyerek is bulamazsin burda. Anhora said: Şöyle ingilizce dil kursu ayağına gidilir aslında. Iskandinav ulkelerine gidilmez, öyle bi opsiyon yok cunku. Isvecce dil kurslari var ama dil kursuna ulke disindan basvurup vizeye basvurmak gibi bi olay yok. Dil kurslari oturum sahibi olanlara ve vatandaslarina ucretsiz zaten, ayrica bi dunya göcmen var bu konuda herifler cok kontrollu, biyerden bug bulup girerim ben kesin diye dusunuyosan unut onu, burasi turkiye degil, herseyin yolu yordami kurali calisan bi isleyisi var. Son olarak sana bi tavsiye; okudugun bölum burada cok gecerli bi bölum(ki bende ayni bölumu okuyorum suan, tr'dekinden farkli olsada). Yerinde olsaydim okulu en iyi sekilde bitirmeye kasip iskandinav ulkelerinde master yapip kalmaya bakardim. Bu yolu izleyen bi kac arkadasim var, hatta bi ara internet ustunden is bulup gelip 1-2 ay calisip dönen arkadasim da var. Hemen hepsinin durumu cok iyi. Diger fikirlerinin hepsi cok utopik seyler. Söyledigin fikirlerle bi sekilde gelip surunup dönen, hatta turistik yerden hatun yapip gelen, okadar garsonluk, otel, turizm deneyimi olan ama is bulamayan, dayanamayip dönen enaz 20 tane adam tanidim burda, bi okadarini da duymusumdur. Mantiksiz hayallerle vakit kaybetmek yerine mantikli planlar yapip elindeki imkanlarini iyi degerlendirerek ilerlemeye calis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2015 yanlis oldu sgsf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2015 max bulgaristana gidersin. orada da bobreginin birini alir yollarlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2015 Korax öldürmüş adamı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2015 elin degmisken koraxcigim ..hangi mesleklerin oralarda sansi var..avrupada ne gider..ozellikle burada cocuklar ne okusun ki oralarda sansi olsun..o konuda da bir kuple? danke.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2015 yazılımcı alırlar mı ki 8-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2015 senko said: yazılımcı alırlar mı ki 8-) sen para babasi olarak basvurucaksin abi..raat ol.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2015 dana22 said: elin degmisken koraxcigim ..hangi mesleklerin oralarda sansi var..avrupada ne gider..ozellikle burada cocuklar ne okusun ki oralarda sansi olsun..o konuda da bir kuple? danke.. Abi en önu acik meslek IT. Yazilimci, özellikle yönetim bilisim sistemleri uzmani falan cok araniyo. Ha yine de pat diye is bulma olayi sans biraz ama pazarda cok acik var. Ulke genelinde IT uzerine is arayinca 900-950 tane ilan cikiyo, ki bu cok buyuk bi rakam burasi icin. Onun disinda doktor, hemsire, ameliyat hemsiresi acigi var baya. Doktor ve hemsireler norvecte daha iyi kazandigi icin, burdan diplomayi alan direk norvece tasiniyo, acik var baya. Onun disinda anaokulu ögretmeni, lise ögretmeni, muhendis(bi cok alanda), ascilik diye gidiyo. Netekim ögretmenlik, doktor icin cok iyi derecede isvecce gerektigi icin o meslekler uzerinden buraya gelmek cok zor. En kolay yollardan birisi IT(yazilim, ar-ge, business vs.) uzerinden gelme, cunku ofis dilleri genellikle ingilizce oluyo bu alandaki sirketlerin. Yinede internetten basvurular gönderip is bulmak cok kolay degil. Garanti bisey yapabilmek icin en iyi yol burada alaninda master yapip, master yaparkende staj icin biyer bulup(ya da is basvurusu surekli), okul bittiginde cötönk diye kalmak. Cunku sirketlerin burada stajerlere bakis acisi tr'deki gibi beles köle degil, kendi bunyesinde gelistirdigi bi adam, disaridan alip sifirdan ise baslatacagi adamdan cok daha degerli. Bi cok adam var bu sekilde master ile gelip kalan, suanda cok iyi yerlerde olan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2015 abi ben dr um isvecceyi gectim diploma denkligini verebilmem imkansiza yakin birsey.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2015 isvec bitmis ya, hale bak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2015 bir de eu icin blue card a bakiyordum da..oralarda tip la ilgili verdikleri is ilanlarinin bizde karsiligi yok..yapan da yok yaptiran da.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hoccemama Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2015 isveç'in taşı toprağı altın. Korax kekliyor sizi, yardırın! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2015 benim arkadaslarim gittiler gecen ay stockholme evi fln sattilar baya orda bi ev buldu araci sirket iş zaten ayarlanmisti daha once 39m2 lik evimize gelirken lutfen bisey getirme dediler ajsdljadvladga Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2015 siaysi multeci olarak siginabilicegim ulkelerin listesini cikardimda hepsi suriyeli dolu, ayalrca belki yillarca suriyelilerle ayni kamplarda tutuyorlar :( kamu yonetimi- isletme yuksek lisansida bi boka yaramiyor is ararken disarda, kaliyorum burda sanirim. pes etmek uzereyim :D su gerizekali devlet suriyeyi bok etmeseydi hersey ne guzel olucakti yaaaa :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2015 senko said: yazılımcı alırlar mı ki 8-) reyis sen java developer degil misin, yarin gel basla istedigin yerde cidden fsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hoccemama Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2015 Laurelin said: siaysi multeci olarak siginabilicegim ulkelerin listesini cikardimda hepsi suriyeli dolu, ayalrca belki yillarca suriyelilerle ayni kamplarda tutuyorlar :( kamu yonetimi- isletme yuksek lisansida bi boka yaramiyor is ararken disarda, kaliyorum burda sanirim. pes etmek uzereyim :D su gerizekali devlet suriyeyi bok etmeseydi hersey ne guzel olucakti yaaaa :( Tayland'a git, iş kur kendine, daha rahat edersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2015 mumkunse tatil harici bir daha taylandi gormek veya duymak istemiyorum :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2015 Eski yazdığım mesajlara bazen ben bile gülüyorum. Dün düşündüğüm şeyleri bugün beğenmiyorum. Bu iyi bir şey galiba. Yurtdışı felan şimdilik zor işler, düzgün bir iş bulup deneyim kazanmam gerek. Olursa yine kanada gibi ülkeleri düşünebilirim 5-10 sene sonra. Edit: Ayrıca Korax seni tebrik ederim. Yazdığım gerçekten saçma şeylere düzgün cevaplar vermişsin. Teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2015 dana22 said: abi ben dr um isvecceyi gectim diploma denkligini verebilmem imkansiza yakin birsey.. Abi aslinda cok zor bisey degil, ama surec uzun suruyo. Yani direk is bulup gelemeyecegin icin en kolay yol bi hatun yapip gelmek :D Geldikten sonra swedish for imigrants okuman lazim önce (kastirsan bile 3-4 ay bu surer en iyi ihtimalle). Sonrasinda lise seviyesinde 3 tane isvecce kurs okuman lazim. Herbiri 1 termin(6 ay). Söyleki kasip ben 2 tanesini 1 terminde almistim, okuyan calisan adam icin zor degil isin asli. Yani en iyi ihtimalle 1,5 yil sadece dil kursunda geciyo. Bunun disinda diplomani denklik icin ilgili kuruma yolladiginda denkligi kontrol etmeleri 5-6 ay suruyo. Geri geldiginde denklik verirlerse gg, bu isvecce kurslardan sonra direk doktorluk icin basvuru yapma sansin var. Ama denkligi vermezlerse denkligi alabilmen icin hangi dersleri okuman gerektigini yaziyolar. Yani aslinda meslegi olana guzel memleket ama istedigin noktaya gelmek icin uzun sureci atlatmak mevzu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2015 Laurelin said: siaysi multeci olarak siginabilicegim ulkelerin listesini cikardimda hepsi suriyeli dolu, ayalrca belki yillarca suriyelilerle ayni kamplarda tutuyorlar :( kamu yonetimi- isletme yuksek lisansida bi boka yaramiyor is ararken disarda, kaliyorum burda sanirim. pes etmek uzereyim :D su gerizekali devlet suriyeyi bok etmeseydi hersey ne guzel olucakti yaaaa :( Aynen öyle buarada, suriye mevzusu azina sicti isvecin resmen. Zirilyon tane suriyeli var memlekette her boka "haram haram" deyip geziniyolar keko gibi ortalikta, bi zike yaradiklari kendilerini gelistirmeye calismalari da yok, sirf ziyan anasini satiim. Lan vatandasliga basvurdum 6 ay gecti hala sira gelmedi, göcmen dairesinde nasil bi sira varsa artik, ariyorum sira cok 1 yili gecer diyolar sdfssdfg Sira gelse 3 gunluk isi bile yok islemin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2015 hoccemama said: isveç'in taşı toprağı altın. Korax kekliyor sizi, yardırın! lan mizmizlandigin gunleri ne cabuk unuttun, yok hava kötu, yok depresyondayim, yok istanbulun tasini yalarim isdiririm falan he? :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar