Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fizik Dersinden Deney..

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Arkadaşlar kardeşimin dönem ödevi var fizik dersinden herhangi bir deney konu farketmiyo fizik dersinin içine girsin deney yeter eğer aklınızda deneyler varsa güzel bir zahmet yazarsanız benı ve kardeşimi çok mutlu edeceksiniz
Saygılarımla..
Mesaj tarihi:
sabun kimyaya girer de basit bi elektromanyetik deneyi olabilir. en kolay bu olur sanırsam[signature][hline]if you don't fall all the way, you cant be saved..it's only after you've lost everything that you are free to do anything...
Mesaj tarihi:
Hmm yerçekimim ivmesinin her ağırlıktaki cisimler için aynı olduğunu yaklaşık olarak kanıtlayabilirsin. Nasıl yapacaksın
iki tane yuvarlak fakat ağırlıkları farklı ve mümkünse hacimleri birbirine yakın cisimler alacaksın.(ama pamuk gibi hafif, hava s
sürtünmesi etkisiyle süzülecek cisimler olmasın, birazcık ağır olsun) Neden yuvarlak, çünkü bu deneyede hava sürtünmesi işi bozuyor, yuvarlak cisimlerde ise hava sürtünmesi aşağı düşerken az oluyor. Ağırlık farkları çok çok bile fazla olsa birbirlerine yakın sürelerde düşeceklerdir. Bu işin pratik kısmı. Teorisine gelirsek iki formülü ele alacağız.

Biri F=m1a
diğeri F=(Gm1m2)/r2

m1= cismin ağırlığı
m2= dünyanın ağırlığı
r= cismin dünyanın merkezine uzaklığı
g=newton evrensel çekim sabiti (newton yönetiiir :D)

burdan f=m1a=(Gm1m2)/r2

diyoruz, m1ler birbirini götürüyor

a=(Gm2)/r2

a burda cismin ivmesi, ki bu durumda yerçekiminiden dolayı oluşan ivme oluyor bu. Görüldüğü gibi bu ivme cismin ağırlığına değil, cismin dünya merkezinden uzaklığına ve dünyanın ağırlığına bağlı.

Buarada sınıfa bakmadım ama umarım çok kolay yada zor değildir.[signature][hline]''It is very easy to disappear. Just examine ordinary people and act like them.''
Beş Hececiler
Mesaj tarihi:
said:
Baggio, 10 Ocak 2005 18:49 tarihinde demiş ki:
www.fizik.itu.edu.tr

Burada 101 & 101L dersleri linki var, oradan laboratuvar sayfalarina girip deney fasikulunu cek, var orda 12 tane deney.

Yanlız burdaki deneylerin çoğu için evde bulunamayacak deney eşyaları gerekiyor. Yaptım ordan biliyorum :p yinede arada kendinden yapabileceğin deneyler belki olabilir. (en fazla 1-2 tane) Yani burdan seçeceksen, okuldan yardım alman gerekebilir, yada itüde yapabilirsin izin alıp sanırım.

[signature][hline]''It is very easy to disappear. Just examine ordinary people and act like them.''
Beş Hececiler

[Bu mesaj Ardeth tarafından 10 Ocak 2005 18:53 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Bakır koni ve c4 kullanılarak yapılan patlayıcıların patlama esnasında bakı koninin normalde ters durmasına rağmen (delici ucu dışarıya bakıyor) patlama anında nasıl ters dönüp eriyip süratlenerek aynı miktardaki c4 ün 2cmlik çeliğe yapıcağı yarım cmlik eğikliği aşarak çeliği delip onun arkasındaki 2cmlik çeliğide delip toprak yüzeyde 1metre derine inmesini gösterebilir ve anlatabilirsin:D[signature][hline]MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE.
DO NOT SHORT-CIRCUIT.
KEEP UNDER -30°C
Kedimin resimlerine gider
Mesaj tarihi:
afacan diil be
güzel deney o
az miktralda avuç ici kadar bişi yapılabilir yani
son derecede enteresandır o derece
tehliklelide değil okadar
direk tam puan alırsın

c4 de kullanmasan olur yani neblim başka patlayıcılarda var:D
patlayıcıyı bulması zor[signature][hline]MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE.
DO NOT SHORT-CIRCUIT.
KEEP UNDER -30°C
Mesaj tarihi:
saydam cam fln gibi bi boruya bi bilye fln gibi bişi konur bide tüy
sora borudakı hava çekilir sora ters döndürülür
tüyle bilye aynı hızda borunun bi ucundan dierine doru düşmeye başlarlar[signature][hline]Absolut, 13 Aralık 2004 17:31 tarihinde demiş ki:
Hayır fareden çok kokran biri değilim ama kulağımı burunumu yerse küserim :)
Mesaj tarihi:
pratik işte abi
yada ben geçen sene mancınık yapmıştım
sorada sınıfta oynamıştık eğlenceli olmuştu[signature][hline]Absolut, 13 Aralık 2004 17:31 tarihinde demiş ki:
Hayır fareden çok kokran biri değilim ama kulağımı burunumu yerse küserim :)
Mesaj tarihi:

bu tip soruları derleyip çözümünü bulabilir :D

FL ler(biz :() çözemio nası olsa (yaş kaç gerçi bilmiom ama :))[signature][hline]Bilinçli INTERNET Kullanıcısı için ELELE!
Ne kadar gereksiz bir olay :)

[Bu mesaj asinanyavuz tarafından 10 Ocak 2005 21:57 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj asinanyavuz tarafından 10 Ocak 2005 21:57 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Bir cam kaba su doldursun. Kesitten baksınlar. Üstten ışık tutsun kırıldığını görsünler. Deneyin konusuda ışığın suda kırıldığı olsun :-P[signature][hline]Kanatlarım olsaydı bağışlayıcı olur muydum ?
Boynuzlarım olsaydı gülüşümü gizleyen alevler olur muydu ?
Mesaj tarihi:
Ne kastırıyorsunuz gitsin kütlesini bildiği bir cismin hacmini ölçmek için su kabı bulsun ve directly özkütle bulsun[signature][hline]Msn ¦ Mail ¦ Icq
"Dün gece Habertürk'de bir programa çıktık, program uzadı da uzadı, böyle seks filmi gibi saat 2 ye kadar falan..." => Erman Toroğlu
Mesaj tarihi:
said:
screamer, 10 Ocak 2005 22:04 tarihinde demiş ki:
Ne kastırıyorsunuz gitsin kütlesini bildiği bir cismin hacmini ölçmek için su kabı bulsun ve directly özkütle bulsun

yok kastırmıom :D çok kolay dediğim bak benim soruyu çözsün nası devamı gelio :P yani gelmio da kaynak bulurum ben ona :D[signature][hline]Bilinçli INTERNET Kullanıcısı için ELELE!
Ne kadar gereksiz bir olay :)
Mesaj tarihi:
yada ben geçen sene mancınık yapmıştım
sorada sınıfta oynamıştık eğlenceli olmuştu

aaa
ben
ortasonda yapmıştım
sınıfa getirmiştim
3metre atıyodu hedeleri:)

gene yapacam bi ara
dizime geliyodu ozaman
planınıda age of empiresin başlarken oynayan videosunu izliyerek çıkarmıştım eheh[signature][hline]MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE.
DO NOT SHORT-CIRCUIT.
KEEP UNDER -30°C
  • Yeni Oluştur...