Deli333 Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 said: Deli333, 24 December 2003 18:41 tarihinde demiş ki: Mıcrosoft hayatımda en gıcık olduğum kelımelerden birisidir. Ne mıcrosoftu nede yazılımlarını severım . Nefret edıyorum hatta o bill gates midir nedır o tip herıften . Ama Intel ın kalıtesı farklı :)) Bu konuya attıgım son mesajım .Size anlatmak ıstedıgım Intel alıcak adamlara gidipte AMD süper ıntelı para ve perfonmans olarak ikiye katlar kat kat daha iyi gibi sacma şeyler söylememeniz dileğiyle. [hline]"keko içiysen kendinden geçiysen" sdasweqr ea $aban matrix Revolutions [hline]"keko içiysen kendinden geçiysen" sdasweqr ea $aban matrix Revolutions Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deli333 Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 said: baaluo, 24 December 2003 18:40 tarihinde demiş ki: ? yazıları okumadım unity yukarda "bilgisayarcı" demiş sanırım deli333 ' e del ibilgisayarcımısın ? daha doğrusu nası bi bilgisayarcısın ki "2500 ün çarpanını ayalarmazsan 18000 çalışır tabi" diyebiliyorsun ? 2500 ü alırsın takarsın çalıştırırsın 1800 mhz de gider overlock yaparsan çıkar 1800 ün üstüne ki 33. haftadan itibaren çarpanıda kitli artıramazsında Ben Donanımcıyım demedim. Ama AMD den daha iyi olan INTEL ı ağzınıza sakız etmenız beni sinir ediyor. 2500 işlemcim var dıyorsun. ŞİMDİ BU MESAJA ILK BAKAN kişi ne düşünür? 2500 mhz dıye düşünür. Overlok yap yada yapma .2500 mhz makınam var dıyorsunuz yok sora 1800 de calısıyor. son mesajdı :)[hline]"keko içiysen kendinden geçiysen" sdasweqr ea $aban matrix Revolutions Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MeSh Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 amd 2.5 islemcim var diyoruz da 2500 mhz diye belirtmiyoruz yani.. Bir arkadasta soylemis zaten amd 2.5 2033 mhz olsa bile intel 2500 mhz den daha ustun performans sagliyor falan filan bence iyi oku yani sacmalamissin hafiften. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 çok komik şeyler yazılmış, bence ciddiye bile alınmıyor burda bazı kişilerin yazdıkları. gülsün o kişiler kendi hallerinde. neyse, ben amd kullanıyorum 2 yıldır. ama amd alırken fan ve güç kaynağına çok önem vermiştim. eskiden amd'nin adı yanma olaylarına falan çok karışıyordu çünkü. her neyse.. 3 ay önce almanya'ya geldim. burda babam bir bilgisayar almış. bilgisayarın hiç bir şeyini ben belirleyemedim. dolayısıyla ne düzgün bir fan var, ne adam gibi güç kaynağı var, ne de adam gibi bir kasa var.... amaaa, radeon 9600 pro ve amd 2800 olmasına rağmen bir kere kitlendiğini, reset attığını görmedim. gayet de stabil. amd'nin yanma, kitlenme, aşırı ısınma dertleri eskide kaldı. dediğim gibi adam gibi soğutma sistemim bile yok şu an ve çatır çatır çalışıyor. eh, bir de soğutma sistemi alırsanız değil çökmek yanına bile yaklaşmaz. ayrıca eski kullandığım bilgisayar 10 dolarlık basit bir cooler master bakır tabanlı fan ile amd 1700@2400 overclock'lu çalışıyordu ve 50 derecenin üstüne çıkmadı. amd yönetir, parası olan intel de alabilir. inteli kötüleyen yok, ama bariz pahalı.. fark burda.[hline]Pretty women make us buy beer, Ugly women make us drink beer. [Al Bundy] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 said: Deli333, 24 December 2003 18:36 tarihinde demiş ki: 2500 ün carpanlarını ayarlamazsan 1800 de calısır tabi. Allam ya yok böyle bişey.[hline]"keko içiysen kendinden geçiysen" sdasweqr ea $aban matrix Revolutions 2500 un carpanlarini neye ayarlarsan ayarla, amd 2500+ HER ZAMAN 1800 mhz SAAT HIZINDA calisir. fakat aletin ciktisi 2500 intelin verecegi nitelikte olur. saat hizi ve saniyede kac komut islendigi kavramlari farkli seyler.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Castigater Mesaj tarihi: Aralık 25, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2003 bnm amd2500'ün çarpanını 11 den 12.5 e çıkartıp amd2800 olarak kullanıyorum, hatta 169fsbx12.5=2112.5mhz olarak kullanıyorum ama yeni çıkan amd2500 lerde o/c olayını engellemek için çarpan kilidi bulunuyor, 3 4 ay önce satılan amd2500lerde boyle bir şey yoktu. ayrıca işlemciyi anakarta ilk monte ettiğinde doğru çarpanları ayarlamazsan amd1800 olarak görünebiliyor deli nin demek istediği bu sanırım. [Bu mesaj Castigater tarafından 25 December 2003 18:49 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrBomb Mesaj tarihi: Aralık 25, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2003 neden 2500ü 2800 yapmaya çalışıyosun ki? o zaten 2800 performansında çalışır bu arada şu amdnin 64-bit teknolojili işlemcileri hala daha çok mu pahalı ne zaman ucuzlar acaba? overclock fln hikaye paran warsa git amd 64-bit 3000+ al 5 yıl götürsün seni :)[hline]a.k.a "bay bomba" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deli333 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2003 said: -MrBomb-, 25 December 2003 19:25 tarihinde demiş ki: neden 2500ü 2800 yapmaya çalışıyosun ki? o zaten 2800 performansında çalışır bu arada şu amdnin 64-bit teknolojili işlemcileri hala daha çok mu pahalı ne zaman ucuzlar acaba? overclock fln hikaye paran warsa git amd 64-bit 3000+ al 5 yıl götürsün seni :)[hline]a.k.a "bay bomba" Bak onlar güzel ama pahalı :)[hline]"keko içiysen kendinden geçiysen" sdasweqr ea $aban matrix Revolutions Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gallant Mesaj tarihi: Aralık 25, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2003 Amd 2500 işlemcisindeki 2500 kısmı işlemcinin modelini temsil etmektedir. Saat hızıyla alakası yoktur. Amd nin bu yapmasının sebebi basit bir pazarlama taktiğidir(dolandırıcılık filan değildir, amd zaten gerçek saat hızı belirtmektedir). 1800 mhz hızında çalışır. Rahat overclock olur(Gerçi şu an satılanların çoğu çarpan kilidi kapalı). Ayrıca 35 saatten fazlada kullanılır. Şahsen 200 saattir makineyi kapatmış değilim işlemci sıcaklığım 39 derecede seyir etmektedir. Sanki takım tutar gibi teknolojik firma tutmak ta yersiz kanımca. Milletçe fazla fanatiğiz sanki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Castigater Mesaj tarihi: Aralık 25, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2003 said: -MrBomb-, 25 December 2003 19:25 tarihinde demiş ki: neden 2500ü 2800 yapmaya çalışıyosun ki? o zaten 2800 performansında çalışır bu arada şu amdnin 64-bit teknolojili işlemcileri hala daha çok mu pahalı ne zaman ucuzlar acaba? overclock fln hikaye paran warsa git amd 64-bit 3000+ al 5 yıl götürsün seni :)[hline]a.k.a "bay bomba" niye yapmaya çalışmayayım ki? :) amd2800 ile 2500 arasındaki fiyat ve performans farkı ortada; http://www.mavidonanim.com/asp/listgroup.asp?Group_ID=02-10amdcpu demek istediğin neden illa çarpanı arttırıp işlemciyi 2800 olarak ayarlamamsa anakart kt4v olduğu için fsb yi arttıramıyorum sadece çarpanı yukseltip oc yapabiliyorum.. [Bu mesaj Castigater tarafından 25 December 2003 22:04 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Invulon Mesaj tarihi: Aralık 26, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2003 amd kullandim memnundum :) hatta laptopumu olanagim olsa amd islemci kullanarak yaptirmak isterdim ;p[hline]you will see when you are blinded by darkness,darkness unending... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MumChamber Mesaj tarihi: Aralık 26, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2003 said: Gallant, 25 December 2003 19:37 tarihinde demiş ki: Sanki takım tutar gibi teknolojik firma tutmak ta yersiz kanımca. Milletçe fazla fanatiğiz sanki. [hline]its supersonic Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Aralık 26, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2003 iyi bir fan ile 2500 ü 200x11.5 yapıp aslanlar gibi kullanabilirsiniz[hline]Özhan Canaydın demiş ki "vatan haini mektebi sultaniye pankartını açanları kınıyorum" bir hafta sonra vergi daireside demiş ki "galatasaray klübünün vergi kaçırdığı tespit edilmiş olduğundan dolayı 1 trilyon lira cezaya çarptırılmıştır" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peka Mesaj tarihi: Aralık 26, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2003 böyle boş bir tartışmaya girmek değil amacım ama şunu da pasteleyim bari 2003 desktop CPU producer of the year AMD 65.1% Intel 30.2% Other 4.0% VIA 0.8% Total Votes: 1268 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2003 ne carpani abi taktim kullaniyorum antalyada golgede havanin 40 derece oldugu vakit klima calismayan odada tik demedi. nemi de cabasi.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Castigater Mesaj tarihi: Aralık 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2003 ucuz olduğu için ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Aralık 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2003 said: BOccOB, 27 December 2003 20:56 tarihinde demiş ki: Şimdiye kadar 1 kere yetersiz bulmadım, 1 kere sorun çıkarmadı ve bir kez olsun asiri tatmin etmediği olmadı... Durum böyleyken neden yeni birşeyler deneyeyim diye kendimi riske atayım ki? iste benim durumum da amdde budur. bundan 4 yil once upgrade yapacagimda soyle bir uluslararsi forumlari gezindim performance freaklarin takildigi, bir baktim ki adamlar kaptirmis gitmis amd thunderbirdden baska laf gecmiyor bir detayli analizler kiyaslamalar vs intelle. tamam dedim amd alim. aldim. ve taa o zamanlarin duron 900 u 256 133 ddr ram asus v3400 riva tnt 16 mb ile battlefield 1942 yi 640 ta ust detaylarda cok rahat oynuyordum bi sene once bundan.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 uplayacağım, çok zevkli bir tartışma olmuş 1 sene sonra aynı soruyu birdaha sormak istiyorum intel nasıl teknik veriler olarak(önbellek, işlemci hızı, vs.) amd den daha üstün olmasına rağmen performans testlerinde geride kaliyor ?[signature][hline]be the vanquisher, to forgive [Bu mesaj forgiver tarafından 10 Ocak 2005 09:45 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leopar Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 valla kendi bilgilerim değil , kulaktan duyma şeyler ama mantıklı olduğu için yazıyorum: intel ve amdnin işlemci mimarileri farklı.intel bir komutu uygulamak için otuz takla atarken amd bunu kısa yoldan hallediyor.bu yüzden hızı aslında p4lerin baya altında olan amdler bile eşit, hatta bazı yerlerde daha üstün performans veriyor.yani normal bilgisaysar kullanımı için (oyundu, internetti hafif ofis işleriydi vs.) amd daha iyi.ama işin rengi mimari çizimlere, programlamaya 3d hadiselere gelince baya değişiyor, çünkü bunları halledebilmek için intelin attığı otuz taklaya ihtiyacın var.neden diye sorma çünkü bilmiyorum.sağdan soldan duyduklarımla mantığımın bi sentezini kurdum, kısaca salladım :)[signature][hline]Azmodai, 18 Aralık 2004 20:28 tarihinde demiş ki: arkadan ben bile cok guzel gorunebilirim kimilerine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Murk Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 AMD kullanıyorum çokda memnunum. Yanma falan olayları aslı olmayan şehir efsaneleri olarak tanımlanabilir.[signature][hline]"Zayıflar, bizi kendi gücümüzden utanmaya zorladıkları için kazandılar." - Friedrich Nietzsche. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Janitschar Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 AMD AMD AMD... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Murk Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Hurafelere, kulaktan dolma bilgilere inanmayalım, inananları uyaralım![signature][hline]"Zayıflar, bizi kendi gücümüzden utanmaya zorladıkları için kazandılar." - Friedrich Nietzsche. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar