4dv3nt Mesaj tarihi: Ocak 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2015 Korax said: Gece kurcuklaya kurcuklaya kurdum sabaha kadar. Cheetah yukleyemedim alete, python ve install tools paketlerini bulup baska biyerden yukledim. Cheetah'i yukleyip geri couchpotato vs yukledim. Hersey calisiyo söyle böyle :) Simdi bi kac sorum var. 1. disk'in icersinde, admin, pictures, moviiiz, muzuk diye klasörler var. Bu ana klasörde bi klasör yaratmaya calisirsam(mac uzerinden baglandigim network diskte, normal finderdan yani), permissionin yok bidakka bilader diyo. Ftp ile root'a baglanip bu 3 sacma klasöru silsem ve kendimce klasörler olustursam bi zarari olurmu? Yoksa bu klasörlere bagli belirli servisler varmi? 2. Couchpotato ve Sickrage icinden mesela dizi/filmi seciyorum, sonra indirme klasörunu seciyorum diyelim(mesela A klasöru). Transmission icinde baska ayarlar var hangi klasöre indirecegi(B klasöru diyelim) vs. Butun dizi bittikten sonrami sickrage icinden sectigim klasöre tasiyo dosyalari? Yoksa bunun belirli bi ayari varmi? 3. Altyazi ayarlari, isimlendirme secenekleri vs ayarlarim tamam. Yine butun dizi bittikten sonrami sickrage altyaziyi bulup gömup isimlendirme yapiyo? 4. Transmission'da direk magnet linklere tiklayinca cötönk diye NAS uzerindeki transmissiondan baslatma olayini nasil hallediyoruz? Veyahut bi add-on varmi chrome icin, atiyorum nas uzerindeki transmissiondan baslat, ya da bu bilgisayardaki transmission'dan baslat gibisinden? 5. Usenet almaya gercekten degermi? Torrent uzerinden sadece kickass'ten indirebiliyorum suan, baska biyere uyeligim yok dogru duzgun. 6. Baska tavsiye edebileceginiz bu tarz guzel eklentiler varmi? 1. admin klasorunu silme de sistem sanırım ona kurulmus durumda. sen yeni klasor yarat puttyden root olarak baglan ve bu klasorlere chmod +777 ile veriyoduk permission yoksa bi gugıllarsın bu sekilde istedigini yapabilirsin. mevcut klasorlere de permission verebilirsin tabi. 2. torrent ile indiriyosan dizi bittikten sonra sickrageden librarysini olusturup o dizinin klasoru tarayıcaksın direk arsivler. (dizileri sezon sezon indirirsen cok rahat bicimde yapıyo altyazı da gomuyor) 3. diziyi tarattıktan sonra buluyo altyazıyı ama ellede manual olarak taratabilirsin dizinin librarysini acıp taratmıs oldugun bolumun yanında cıkan cc secenegine tıklayarak. bu arada birden fazla altyazı da indirir farklı dillerde 4. mac e kur trasmission remote sonra programa nas ın ipsini gir ve transmissionun portunu gir varsa kullanıcı adı ve sifre de gir sonra mact dolasırken magnete tıkla direk oraya gondersin. 5. usenet tek tek dizibolumu arıyosan ve ozellikle aktif dizilerin bolumleri gece yayınlandıktan hemen sonra alet bulsun indirsin altyazılasın diyosan gerekli ama 1 gün sonra ben ellede bulurum yaparım dersen gerek kalmaz aylık 10 dolar para vermeye. keza film icinde gecerli ama soyle bi guzellik var film indirme icim bu otomatik download zımbırtısı torrentte o kadar iyi calısmıyo, usenet varsa imdbden watchlistine dizi begeniyosun herhangibi bi yerden evde olman sart degil cihaz o filmi buluyo indiriyo arsivliyo altyazılıyo tek yapman gereken imdbden filmi listeye koymak 6. media server kurabilirsin. plex media server ile güzel bi sekilde ulasabiliyosun film dizilere kutu dvd arsivinden film dizi izler gibi bi keyif yasatıyo. lg tv varsa clientini yazmıs bi cocuk gugılda vardı usbden calısıyo networkten tanımlıyosun sonra programı tvden acsan yetiyo arsivine ulasmak icin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 4dv3nt said: Ben yaklasik 4 5 aydir zyxel nsa 325 kullaniyorum. İçine ffp ile sickrage + sabnzbd + couchpotato + transmission kurdum. Cihazida salona koydum gece downloadlarimi yapiyorum ayrica dyndns aldim uzaktan erisimle bu programlara ve ftp ile de dosyalarima ulasabiliyorum. Bide cihaza plex media server kurdum. Lg televizyona da aplikasyonu var xbmcye benziyo. Biraz linux bilsem cok guzel uygulamalar daha var ama ugrasmak lazim.aylar sonra gelen quote :) ne kadar ses yapiyor, elektrik kullanimi nasildir bunun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 Ben cevaplayayim diger arkadas gorene kadar. Elektrik tuketimi nedir olcmedim yalniz normal bir bilgisayari backup server olarak kullanmaktan cok daha ucuz orasi kesin. Fani ses yapmiyo, rahatsiz etmiyo yalniz backup sirasinda baya takir tukur calisiyo benim taktigim diskler. Haliyle uyunucak yerde bulunmamasi, icerde oturma odasinda falan birakilmasi iyi olur. Onun disinda gayet sorunsuz. Iki disk taktim, RAID 1 yaptim, bi tane share yaratip onu TimeMachine icin enable ettim. Ne zaman macbook'u cikarip sarja taksam evde aninda basliyo yedeklemeye. Baya baya kolaylik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 Ha bi de arayuzu ofisteki WD'nin network storage'indan cok cok cok daha hizli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 streaming sirasinda da o kadar ses yapiyosa salonda da olmamasi lazim, sikinti o :) power consumption icin 7w-27w arasi demis tech spec'i. buna benzer bir fiyatta model onerebilecek olan varsa ya simdi konussun ya da baska bi zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 Abi ses diskten geliyo. Aletin kendisinden degil. Sessiz disk alip takarsan sessiz oluyo alet. Benim taktiklarim NAS grade disk direkt. WD green falan bakabilirsin belki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 ha diskler demissin, iyi bari. o zaman bi de 1080p streaming de yapabiliyosa (kendi transcode ederek) on numara cihaz bu, direk alayim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 Fiyat/performans acisindan baya iyi evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 transcode edemiyormus ama bu cihaz, bende de appletv var, transcoding olmadan subtitle falan imkansiz haliylen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 Selam, DS415play kullanıyorum. Onu güzelce UPS'e bağladım. Oldukça sessiz ve sakin. Sadece arada yazma işlemi yaparken belirtildiği gibi disklerden gelen ses var. Bendeki diskler de Seagate NAS. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4dv3nt Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 gec gordum di zaten vermis gereken cevabi :) aletin icine bu tane nas disk alsan yeterli hem sessiz hemde uzun omurlu oluyolar. ben apple tvye jail brake bekliyorum gelse icerisine kodi kurup networkten agi tanimlayip keyif yapicam hos simdilik infuse gayet yeterli geliyo wireless ile atiyorum izleyecegim seyleri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 yanlissiniz, Nas rapci. http://cdn.3news.co.nz/3news/AM/2013/4/18/294818/nas_rapper_reuters_1200.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2015 Buarada bende ekliim, tek disk takarsan sadece jbod olarak formatlama secenegi var. Benim pek isime gelmedi bu kismi. Multimedia ivir zivir icin kullanacagimdan htpc toplayip ona gectim ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cokomantis Mesaj tarihi: Aralık 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2015 çok kısa bişi sorucam da yeni başlık açmıyım dedim. nas hdd aldım. bunu sürekli (haftalar, aylar...) açık tutmanın bi sakıncası var mı? curved 3d süper son teknoloji televizyona dantel ören anne gibi hissediyorum biraz ama aletin ömründen ömür gidiyor gibi geliyor sdasdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2015 gitsin, bitince yenisini alirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Aralık 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2015 Selam, Benim NAS 7/24 açık ama APC UPS ile besliyorum. Diskler de NAS'a uygun modeller. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar