Korax Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2014 Eve 4 TB'lik bi NAS disk aliyim diyodum. Bitane de barebone bilgisayar alicam, acaba NAS disk almadan direk barebone'a bitane external cakip barebone'u NAS icin server'a cevirsem diyorum. Kararsız kaldım baya. NAS icin WD'nin su modeline bakiyorum. http://www.wdc.com/en/products/products.aspx?id=1140 Applikasyon ile heryerden erisim var rahatlikla. Netekim torrent destegi yok. 2 adet bilgisayar var evde, onlardan direk NAS'e indirip depolarim diyorum. Fakat buseferde seed edip ratio artirmak icin kassam bilgisayar acik kalicak vs. Gerci barebone'un power consumption 65 watt diyo sadece, surekli acik kalsa bile cok koymaz sanki. Diger secenegimde NAS'e okadar para bayilmayip external baska bi hdd alip barebone uzerinden kullanmak. Barebone olarak alacagim alet su: http://www.intel.com/content/www/us/en/motherboards/desktop-motherboards/desktop-kit-dc3217by.html Uzerine hackintosh kurmayi planliyorum, olmazsa buyuk ihtimal windows'a dönucem. Bu alette surekli olarak TV ve projeksiyona bagli, yani multimedya bilgisayari olcak. Istedigim özellikler ve kullanim amacim: Butun filmlerimi, konser videolarimi, muzikleri ivir zivirlarimi evdeki networkte depolamak, butun bilgisayarlardan lokal erisim. 100 GB gibi bi alani ayirip personal cloud olarak herhangi bi yerden, bilgisayar/telefon uzerinden erisim. Applikasyon vs. erisimide olsa sahane olur. Lazim oldugunda, birine bisey yollamam gerektiginde cat diye http server acmak istiyorum uzerinden. - Hangi secenek daha mantikli ve kullanisli? - Barebone'a windows veyahut osx yuklersem, NAS gibi kullanabilmek icin özellikle server edition vs gibi biseymi yuklemeliyim yoksa bi kac program ile paylasim/erisim olayini cözebilirmiyim? - Bagladigim diski local network uzerinde kullanabilmek icin her halukarda NAS disk almalimiyim? Yoksa bi external hdd ile veyahut hdd kutusu ile olayi cözebilirmiyim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2014 Öyle WD gibi firmaların hazır çözümleri çok yavaş oluyor veri sağlarken, ben çok araştırdım ve Zytech NSA320 aldım disksiz sonra içine WD 3tb disk taktım. Performanslı ama kullanmıyorum öyle yatıyor, ihtiyacım yokmuş meğersem, gitti paracıklar yani almak istersen satabilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2014 Zytech, zyxel degilmi? Aratinca Zyxel'in modelleri cikiyo cunku. Personal cloud olayi varmi? App ile erisim vs? Fiyat olarak ne istiyosun buarada? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2014 Zyxel nsa 320 evet cihazın adı, çift disk takılabiliyor, ben tek wd 3tb taktım. Şifresi falan var işte arayüzünde ve eternetle kendi modemine bağlıyorsun, çok çok az kullanıp sonra kapalı tuttuğum için özelliklerine dahi hakim değilim açıkcası, sen netten incelersen daha sağlıklı olur. Fiyatı da konuşuruz, çok sıkıntı çıkarmam eğer ciddi alıcıysan, sahibindencomla olabilir. Patiden CutebutPsycho nikli arkadaşa pc sattım 2 ay olmadı, Rotweiler Darksoul ve Sleep ile de alışverişlerim oldu. Bu zaten kendi personal cloudun oluyor, WD veya diğerlerinin diskli sattığı ürünler yavaş bulunduğu için tutulmuyor. Ben bunu baya araştırıp aldım ama gereksizmiş açıkcası Ayrıca burdaki tech gurusu arkadaşlara da danışsan ve hız performans konusunda sana açıklayıcı bilgi verirlerse daha güzel olur senin için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
2 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2014 Soyle anlatayim... Eger 100mbyt saniyede atmak istiyorsan wd nin red disklerini alip raid yapabilirsin bareboneda yada hazir gbitli nas i wd red in isi cozer... Ha dersenki o dusuk ya ozaman usb 3.0 ile kullancan Birde backup olarak kullancaksan ve media icin kullancaksan filan degisiyor senaryolar... Ve nas hdd tipleri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 Hiz ve performans konusunda cok takintim yok, 100mb/sn ulasmasi sorun degil. 50/60mb isimi görur. Sadece depolama, kolay erisim, mobile app uzerinden erisim ve yönetim, dropbox sync, http/ftp server, torrent destegi asil aradigim özellikler. Yani okula gectigimde bi dosyayi stream edebiliyim istiyorum. Ayni zamanda local network uzerinden projektörden veyahut tv'den falan cat diye film vs acip izleyebileyim istiyorum. DLNa destegi yok tvnin, tv'den izlemicem pek zaten. Projektör var, onunda dlna destegi yok dolayisiyla bi oynatici sart. Yoksa sadece NAS ile cözebiliyorum hepsini. Barebone almadan cözebilirmiyim onu dusunuyorum. Ama yok barebone al uzerine su programlari kur, söyle yap böyle yap, nas alma sunu al bunu al su sekilde daha rahat erisirsin ve masrafsiz konuyu kapatirsin gibi tavsiyelere daha cok ihtiyacim var. /Summon Kharon pls Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 2 said: Soyle anlatayim... Eger 100mbyt saniyede atmak istiyorsan wd nin red disklerini alip raid yapabilirsin bareboneda yada hazir gbitli nas i wd red in isi cozer... Ha dersenki o dusuk ya ozaman usb 3.0 ile kullancan Birde backup olarak kullancaksan ve media icin kullancaksan filan degisiyor senaryolar... Ve nas hdd tipleri WDnin paket sisteminden bahsediyorsan o çok yavaş kalıyormuş, ben çok araştırdım nette alırken, ayrıca Amazondaki bu cihazlar hakkında tonla yorumu da okudum, pek memnun olan yok paket sistemlerden, o yüzden bu zyxel 320de karar kıldım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
2 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 Korax said: Hiz ve performans konusunda cok takintim yok, 100mb/sn ulasmasi sorun degil. 50/60mb isimi görur. Sadece depolama, kolay erisim, mobile app uzerinden erisim ve yönetim, dropbox sync, http/ftp server, torrent destegi asil aradigim özellikler. Yani okula gectigimde bi dosyayi stream edebiliyim istiyorum. Ayni zamanda local network uzerinden projektörden veyahut tv'den falan cat diye film vs acip izleyebileyim istiyorum. DLNa destegi yok tvnin, tv'den izlemicem pek zaten. Projektör var, onunda dlna destegi yok dolayisiyla bi oynatici sart. Yoksa sadece NAS ile cözebiliyorum hepsini. Barebone almadan cözebilirmiyim onu dusunuyorum. Ama yok barebone al uzerine su programlari kur, söyle yap böyle yap, nas alma sunu al bunu al su sekilde daha rahat erisirsin ve masrafsiz konuyu kapatirsin gibi tavsiyelere daha cok ihtiyacim var. /Summon Kharon pls Hmm bu dediklerin icin bi minipc sart bare gorur isini yani bitane gbit router ve kabloyla akar gidersin ve hdd wd red alman yeterli bitane. blu yada blackte olur gerci ... Hmm bareborn al ustune media center kurarsin torrentte olur webgui yaparsin utorrentle filan... Hersey olur yani ... Barebone sanankaca patlar dersek iyi bisi 1200tl seni idare edecek bisi 800 tl backup server dersen 600 tl "Tatar Ramazan" said: Yeni wd red serisi hdd olan naslar cok iyi bir bak onlara Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 ben bi ara zaman bulsam rasberry pi ile yapacam nas Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 Kasma, disk al. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 Tatar'in hdd ve nsa320'yi aldim bakalim. Polkastta alicam, stream icin falan gayet guzel. Barebone baktim buarada coktan zaten, tr'den almayacagim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 sharky said: Kasma, disk al. bana dediysen sadece zevk icin deneyecem evde yatiyor pi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4dv3nt Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 Ben yaklasik 4 5 aydir zyxel nsa 325 kullaniyorum. İçine ffp ile sickrage + sabnzbd + couchpotato + transmission kurdum. Cihazida salona koydum gece downloadlarimi yapiyorum ayrica dyndns aldim uzaktan erisimle bu programlara ve ftp ile de dosyalarima ulasabiliyorum. Bide cihaza plex media server kurdum. Lg televizyona da aplikasyonu var xbmcye benziyo. Biraz linux bilsem cok guzel uygulamalar daha var ama ugrasmak lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4dv3nt Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 SenariouS said: ben bi ara zaman bulsam rasberry pi ile yapacam nas Abi rasp pi aldim ben ama yavas kaliyo biraz icine arch linux kurdum ama yinede download server olarak kullanirsan islemcisi pek yeterli kalmiyo. Xbmc server yapayim dedim onda da istedigim randimani alamadim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 hadi ya of neyse nas alacam o zaman trdeki eve hayvani network kurmak istiyorum asdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 wd mycloud mu ne biseyi var, o nasil ki, ondan alin asdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2014 4dv3nt said: Ben yaklasik 4 5 aydir zyxel nsa 325 kullaniyorum. İçine ffp ile sickrage + sabnzbd + couchpotato + transmission kurdum. Cihazida salona koydum gece downloadlarimi yapiyorum ayrica dyndns aldim uzaktan erisimle bu programlara ve ftp ile de dosyalarima ulasabiliyorum. Bide cihaza plex media server kurdum. Lg televizyona da aplikasyonu var xbmcye benziyo. Biraz linux bilsem cok guzel uygulamalar daha var ama ugrasmak lazim. Cok iyiymis, tuto isteriz biara :) Ilk kombinasyon tamamen otomatige baglama kafasi yalniz degilmi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4dv3nt Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2014 Korax said: 4dv3nt said: Ben yaklasik 4 5 aydir zyxel nsa 325 kullaniyorum. İçine ffp ile sickrage + sabnzbd + couchpotato + transmission kurdum. Cihazida salona koydum gece downloadlarimi yapiyorum ayrica dyndns aldim uzaktan erisimle bu programlara ve ftp ile de dosyalarima ulasabiliyorum. Bide cihaza plex media server kurdum. Lg televizyona da aplikasyonu var xbmcye benziyo. Biraz linux bilsem cok guzel uygulamalar daha var ama ugrasmak lazim. Cok iyiymis, tuto isteriz biara :) Ilk kombinasyon tamamen otomatige baglama kafasi yalniz degilmi? linux bilgim çok zayıf olduğundan yabancı forumlardan okuyarak deneye yanıla yaptım şimdi yeniden kur desen zorlanırım:) hazır sistemide bozmak istemiyorum ama isteyenlere forum linkini atabilirim. FFP kurmayı gösterebilirim sadece bi klasöre bi dosya atıyosun sonra zyxelin arayüzünden birsürü programa daha ulaşabiliyosun ve ssh bağlantı sağlayıp dediğim programları kurabiliyosun. Kombinasyonda sickrage dizi bulma - ismini düzeltip arşivleme - altyazı bulma görevini yapıyo. Usenet kullanmak daha faydalı sonuçlar veriyo diyolar. Bende o yüzden usenet kullanıyorum couchpotato sickrage'in film versyonu. IMDB hesabı açıp watchliste film ekliyorum ve otomatik program istediğim filmi bulup altyazısını ismini düzenleyip istediğim folder'a gönderip hazırlıyo benim için. Yani cep telefonundan bilgisayarından veya tabletten imdb hesabına bağlanıp watchlistine film eklemen yeterli oluyo. sabnzbd .nzb (usenet üzerinden) dosyalarını indirmek için gereken programlardan biri. transmissionda bildiğin torrent client'ı magnet copy paste edebiliyosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Muthismis. Bukadar automation ihtiyacim olmaz sanirsam ama linki atabilirsen yine de ugrasmak isterim biara mutlaka. Tesekkurler bilgiler icin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 olayın amacını anlayamadım okudum beynim yandı :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Efsaneymiş, best post 2014, en yakın zamanda aynı setup'ı kuruyorum sdf Amaç dosyaları bilgisayarda değil de üzerinde disk bulunan, ağa bağlı bi cihazda saklamak işte. Cihazın üzerindeki yazılımlar sayesinde ağa bağlı her cihazdan video falan izleyebiliyosun, böylrce evinde küçük çaplı bi cloud oluşturmuş oluyosun falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Http/ftp server veya 3rd party bi programla uzak erisim ile de cloud gibi kullaniyosun buarada. Dropbox, skydrive serverlarinda saklanmiyo ayrica dosyalarin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4dv3nt Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 ben ftp server olarak kullanıyorum. Kablonette upload'a kota yok aldım 50mbit download / 4mbit upload ve yaklaşık 500 kb upload hızı ile işteyken evdeki dosyalarımdan stream yapıyorum. Yakında da hosting işini öğrenip deneysel web sitesi hostingi yapıcam bide güvenlik için openvpn kuruluyo ama onun nasıl yapılacağını daha araştırmadım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2014 4dv3nt said: linux bilgim çok zayıf olduğundan yabancı forumlardan okuyarak deneye yanıla yaptım şimdi yeniden kur desen zorlanırım:) hazır sistemide bozmak istemiyorum ama isteyenlere forum linkini atabilirim. FFP kurmayı gösterebilirim sadece bi klasöre bi dosya atıyosun sonra zyxelin arayüzünden birsürü programa daha ulaşabiliyosun ve ssh bağlantı sağlayıp dediğim programları kurabiliyosun. Kombinasyonda sickrage dizi bulma - ismini düzeltip arşivleme - altyazı bulma görevini yapıyo. Usenet kullanmak daha faydalı sonuçlar veriyo diyolar. Bende o yüzden usenet kullanıyorum couchpotato sickrage'in film versyonu. IMDB hesabı açıp watchliste film ekliyorum ve otomatik program istediğim filmi bulup altyazısını ismini düzenleyip istediğim folder'a gönderip hazırlıyo benim için. Yani cep telefonundan bilgisayarından veya tabletten imdb hesabına bağlanıp watchlistine film eklemen yeterli oluyo. sabnzbd .nzb (usenet üzerinden) dosyalarını indirmek için gereken programlardan biri. transmissionda bildiğin torrent client'ı magnet copy paste edebiliyosun Su ffp tuto linkini istiyorum biara yalnız :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pulkas Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2014 yukarıdaki postların torrent için modlanmış halleride var.Kendileride torrente destek veriyolar ama çok az tracker var listelerinde. açık kaynak kodlu bi program takip için : https://lab.rolisoft.net/tvshowtracker.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar