Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yapı Tipi : Yığma

Akito

Öne çıkan mesajlar

Yığma bina eğer usulüne uygun yapıldıysa hatta aha bile dayanıklı olabilir.. zaten min yük olduğu için binada , herhangi bir depremde filan stres az olacağından yıkılma sorun az olabilir.. tabi hakkıyla yapılan yığmalardan bahsediyorum öyle tuğlayı , ytong u çamur ile tutturulanlardan değil..
Sosyal ağlarda paylaş

yıma olmasından bişi olmaz. yığma dediğin sey baya standart dünyanın nerdeyse her yerinde alcak binaların icin kullanılan bir yöntem. bir sürü avantajları var.

öbür taraftan bina eski. kombi mombi o bu su diyo ama yalıtımı tırttır, tesistatı tırttır, elektiriği tırttır vs vs.
Sosyal ağlarda paylaş

Akito said:

ev bakıyorum da yapı tipini özellikle yığma olarak belirtmişler bi zararı bi şeyi olmaz değil mi ? altında kalıp ölmem ?

kaç katlı?
yapım tarihi ne?
bodrum var mı?
oturma izni var mı?
balkon çıkmaları nasıl?

Eğer yığma bina 4 katttan fazla ise ev alıyorum diyerek motosiklet bozması araba alır gibi olursun.
Sosyal ağlarda paylaş

AÇILIN İNŞ. YÜK. MÜH. STATİKER GELDİ!

yığma yapılar halen deprem yönetmeliği ile belirtilen kıstaslarda yapılabilmektedir. Yığma yapılarda kolon ve kiriş bulunmaz. Fakat taşıyıcı sistem duvarlardan da ibarettir demek yanlış olur. Bunun yerine düşey ve yatay hatıl diye tabir edilen genellikle 25 x 25 cm ve 20 x 40 cm ebatlarında betonarme taşıyıcı sistem barındırabilir. Ayrıca döşemeleri de yine betonarme kompozit sistem ile imal edilir. Yığma yapıların deprem performansı emsali betonarme yapılar ile kıyaslandığında çok daha düşüktür. Ayrıca taşıyıcı duvarlardaki lokal hasarlar uzun vadede çatlaklara, çatlaklarda yapısal bozukluklara sebebiyet verir.
Yığma yapılarda göçme anlık olacağından can kaybı riski betonarme yapılara göre çok daha yüksek olmaktadır. Yığma yapılar genellikle depremlerin fazla görülmediği bölgelerde tercih edilir.

Eğer bir yığma yapıda oturacaksanız ya da yaptıracaksanız muhakkak staticad yığma ya da sta4cad yığma modülü vasıtası ile performans analizinizi yaptırın. yeni yapacaksanız da bu programlar ile çözün. taşıyıcı tuğla olarak da minimum 30 cm duvar kalınlığı tavsiye ediyorum dış duvarlar için. 3 mt den fazla kat yükekliği olmamasına özen gösterin. 100 ün üzerinde yığma yapıya performans analizi yapmış biri olarak söyleyebilirim ki 2 kattan sonra yığma yapılar hiç ama hiç güvenli değil deprem performansı açısından.

ayrıca şu fani ömrümde yığma yapı arayan bir kişi de gördüm. gözüm daha kapalı gideceğim öbür tarafa. manyak mısınız lan.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...