Akito Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2014 ev bakıyorum da yapı tipini özellikle yığma olarak belirtmişler bi zararı bi şeyi olmaz değil mi ? altında kalıp ölmem ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daemir Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2014 kerpiçten hallice :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akito Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2014 http://www.hurriyetemlak.com/konut-kiralik/ankara-cankaya-ileri-emlakcidan-apartman_dairesi/detay?sParam=5eCLX6M6cgt2M0vlFIoECg==&pageSize=20&list=1&new=1 ev fena gözükmüyor gibi de bi bakın anlıyorsanız asdf onca mühendis var patide. wörk bitçıs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daemir Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2014 iskeleti olmuyormus bunların, tüm ağırlık duvarlar yolu ile tasınıyormus. şöyle bir aratınca yığma ev diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2014 Abi demirsiz falan bile olabilir o duvarlar bilmemneler, uzak durun çok eski binalardan hele de istanbulda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akito Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2014 aynen ben de baktım da, deprem olduğunda yığma olduğundan dolayı üstüme yığılır ve ölürsem bundan ben suçlu olurum. aptal aptal ölmüş olurum. bilirkişi bekleyelim madem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2014 ankarada deprem yok, deniz kumu yok bir şey olmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2014 yığma yapıda taşıyıcılar duvarlardır, karkas yapılardaki gibi kolon ve kirişlerden oluşan çerçeve sistemi yoktur demirsiz olması dayanıksız anlamına gelmez ayrıca. çok yüksek katlı olmayan yığma yapılar tüm dünyada hala yapılmakta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akito Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2014 teşekkürler, ben bi gidip bakayım eve. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2014 Yığma bina eğer usulüne uygun yapıldıysa hatta aha bile dayanıklı olabilir.. zaten min yük olduğu için binada , herhangi bir depremde filan stres az olacağından yıkılma sorun az olabilir.. tabi hakkıyla yapılan yığmalardan bahsediyorum öyle tuğlayı , ytong u çamur ile tutturulanlardan değil.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2014 fotolara baktım da , o balkon vs çok sağlam olmaz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2014 yıma olmasından bişi olmaz. yığma dediğin sey baya standart dünyanın nerdeyse her yerinde alcak binaların icin kullanılan bir yöntem. bir sürü avantajları var. öbür taraftan bina eski. kombi mombi o bu su diyo ama yalıtımı tırttır, tesistatı tırttır, elektiriği tırttır vs vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2014 deal with it Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2014 tavanı bağlamıyorlar mı yığmalarda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2014 Akito said: ev bakıyorum da yapı tipini özellikle yığma olarak belirtmişler bi zararı bi şeyi olmaz değil mi ? altında kalıp ölmem ? kaç katlı? yapım tarihi ne? bodrum var mı? oturma izni var mı? balkon çıkmaları nasıl? Eğer yığma bina 4 katttan fazla ise ev alıyorum diyerek motosiklet bozması araba alır gibi olursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2014 AÇILIN İNŞ. YÜK. MÜH. STATİKER GELDİ! yığma yapılar halen deprem yönetmeliği ile belirtilen kıstaslarda yapılabilmektedir. Yığma yapılarda kolon ve kiriş bulunmaz. Fakat taşıyıcı sistem duvarlardan da ibarettir demek yanlış olur. Bunun yerine düşey ve yatay hatıl diye tabir edilen genellikle 25 x 25 cm ve 20 x 40 cm ebatlarında betonarme taşıyıcı sistem barındırabilir. Ayrıca döşemeleri de yine betonarme kompozit sistem ile imal edilir. Yığma yapıların deprem performansı emsali betonarme yapılar ile kıyaslandığında çok daha düşüktür. Ayrıca taşıyıcı duvarlardaki lokal hasarlar uzun vadede çatlaklara, çatlaklarda yapısal bozukluklara sebebiyet verir. Yığma yapılarda göçme anlık olacağından can kaybı riski betonarme yapılara göre çok daha yüksek olmaktadır. Yığma yapılar genellikle depremlerin fazla görülmediği bölgelerde tercih edilir. Eğer bir yığma yapıda oturacaksanız ya da yaptıracaksanız muhakkak staticad yığma ya da sta4cad yığma modülü vasıtası ile performans analizinizi yaptırın. yeni yapacaksanız da bu programlar ile çözün. taşıyıcı tuğla olarak da minimum 30 cm duvar kalınlığı tavsiye ediyorum dış duvarlar için. 3 mt den fazla kat yükekliği olmamasına özen gösterin. 100 ün üzerinde yığma yapıya performans analizi yapmış biri olarak söyleyebilirim ki 2 kattan sonra yığma yapılar hiç ama hiç güvenli değil deprem performansı açısından. ayrıca şu fani ömrümde yığma yapı arayan bir kişi de gördüm. gözüm daha kapalı gideceğim öbür tarafa. manyak mısınız lan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2014 kaç mezunusun sincap Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2014 mezarda mezun olacağım, hayattan.... lifelong learning. beşikten mezara... sdfdsfsdsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2014 ehuehue Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2014 sorme kitaptan kopyalamis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2014 bokumu kitaptan kopyaladım. hepsini biliyorum. herşeyi öğrendim ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calvaria Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2014 50 yil once dedemin koye yaptirdigi ev baya taktir toplamis sen dusun o derece. Bende insaat muhendisiyim lan! 3 tane stad yaptim ama yigma binalar hakkinda hic bilgim yok, cok sinir oldum simdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2014 kerpic kerpic ustune iste, neyini bilicen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2014 ben de inşaat mühendisiyim hiçbiri hakkında bilgim yok. taşıyıcı sistem farkını ve anlık yıkım falan onları anca biliyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2014 Abi İran mı bu övüyorsunuz, yığma yapı kolonsuz yapı işte tuğlalar taşıyor, oturulmaz öyle yerde hele apartmansa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar