Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fazla Motor Yağı

SeaGle

Öne çıkan mesajlar

Ya sayısal olarak tolerans dahilinde aslında.

1L/2000 km diyor. 1000 km'den fazla oldu, yarım litre gibi bişey eksilen muhtemelen.

De, gel de babama anlat abi bunu.

Yani adam da haklı bi yerde, 45 bin kilometre yağ eksiltme problemi yaşatmamış araçta 45k bakımı sonrası -ki sadece bu bakım dışarıda özel serviste yapıldı- yağ eksiltme olayı çıkınca şüpheleniyor haliyle sdf.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben biraz sıcak hava + devirli kullanım konusuna da bağlamak istiyorum.

E 50k da oldu elbette aşınma da meydana geldi.

Bunlar birleşince de böyle dikkat çekici eksilme oldu galiba.

Dün egzosdan çıkan gazı bi hayli inceledim. Renksiz çıkıyor yani hiç böyle mavi duman diyebileceğin ufak bi belirti bile yok.

Kısmet bakalım sdf
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

bugün dynomoss'un bursa'daki şubesine gittim. Anlattım derdimi.

Yağ çubuğundan çıkan dumana baktı, vw grubu dizellerinde gayet normal olan miktarda, problem yok dedi.

Egzost dumanına baktı problem yok dedi.

Yağı kontrol etti kötü buldu. Şöyle klasik yağ uzama testi olur ya parmakla ona baktı, hiç uzamıyor, yağın iyi değil, bana kalırsa acilen git kendin yağ al filtre al o yağ ve filtreyle git yağ değişimi yaptır dedi.

Gaza basınca normalden biraz fazla şırıldama(şırıldama dediği egzantrik-subap sesinden bahsediyor sanırım) var, yağ miktarın düşük bide yağ kötü o yüzden ses fazla, yağını değiştir iyileşmeyi farkedeceksin dedi.

Bakalım yağ değiştiricem. Castroll tesisi gemlik'teymiş zaten, BP fabrikasında yapılıyormuş. Orda çalışan birine sordurucam acaba direk ordan satışları var mı, ya da yetkili bayileri neresi.

Gidip kendim alayım 8 litre castrol edge prof. longlife III 5W30, kendim değiştirteyim burda.
Sosyal ağlarda paylaş

vw yeni nesil dizeller için 507.00 standardını istiyo dpf li araçlarda. Castrolde de mobilde de 5w30 diyor.

http://www.mobiloil.com.tr/Turkey-Turkish-LCW/carengineoils_products_mobil-1-esp-formula-5w30.aspx#

Filtreleri de ya direk servisten alıcam, ya da mann filtre alıcam.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...