Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Photoshopta türkçe karakterleri destekleyen font nasıl kullancam arkadaşlar

Abus

Öne çıkan mesajlar

valla volkancım ben fireworks Mx ci olduğumdan faydan bu kadar ehe Kraliçeler gibi yazıyorum ne istersem onda : )
olması lazımdı.[signature][hline]
deli haci demiş ki
Gidemediler. Almanlar onları saatte 10.000km yapan dikine kalkan, yatay düzlemde parande atabilen avcı bombardıman keşif uçaklarından açılan lazer ateşiyle yolda düşürdü.
Sosyal ağlarda paylaş

Abus san
Simdi senin yazilari yamultan PS degil
yani o yuzden not pad vs yalan.
Simdi olay Ps den cok fontun kendisinde
Eger yazinin hangi fontta daha iyi durdugunu gormek istersen
yaziyi highlightlayip o highlight gecmeden yukardaki font isimlerinin oldgu kutucugun icine bas o zaman orayi secmis oluyorsun
sonra oklarla assagi ve yukari yaparak yaziyi degisik fontlarda gorebilirsin.

Turkce karakterler.yeniden soluyorum Ps den degil fontun kendisinden dolayi gozukmuyorlar.
Kolay gele[signature][hline]H.B.E
Sosyal ağlarda paylaş

şindik...

photoshop'taki problem, fontları unicode kodlarından almaması. ps, türkçe karakterler için #0100 adresinden sonraki adreslere bakmayıp, font adreslemelerinin max #00ff adrsine kadar yapıldığı dönemdeki yerlerinde arıyor. tabi aslında standart olarak kabul edilmeyen bu adresleme sisteminden kısa sürede vazgeçildiği için (çünkü aslında başka dillerdeki bazı karakterlerin yerine bizim türkçe karakterler konduğu için aslında sabunlama bir yöntemdi) fontlardaki bu adreslerde bize göre garip semboller çıkıyor.

nasıl çözeriz:

öncelikle fontographer isimli programı buluyoruz. aslında türkçe olup da PS tarafından türkçe görülmeyen karakteri bu programla açıyoruz. view by rolldown menüsünden listeleme biçimi olarak unicode seçiyoruz.

fontumuz standartlara uygun bir font ise türkçe karakterler aşağıdaki unicode adreslerinde olacaktır:

ğ -> #011f
Ğ -> #011e
ş -> #015f
Ş -> #015e
ı -> #0131
İ -> #0130

şimdi bu karakterlerin her birini, karaktere çift tıklayıp detayına girmeden, karakter üzerine tek tıklayarak ctrl-c ile kopyalayıp aşağıdaki unicode adreslerine ctrl-v ile paste ediyoruz:

ğ -> #00f0
Ğ -> #00d0
ş -> #00fe
Ş -> #00de
ı -> #00fd
İ -> #00dd

bunu yaptıktan sonra fontumuzu kaydediyoruz ve fotoşap hıyarının gözüne kalemi sokuyoruz.[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2005
Sosyal ağlarda paylaş

bir yerde bunun bir problem olmadığını, sırf central european editionı daha fazla sattırmak için adobeun desteklettirmediğini, CE versionunda unicode desteği olduğunu okumuştum.[signature][hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds. Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers.
Fıstık [PatiPet Resimler] / The Willow
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...