Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Brezilya'ya gidiyorum

KuddusiMavra

Öne çıkan mesajlar

Özetle GERÇEK BREZİLYA BU DEĞİL.

Kaç gündür doğru düzgün internet bağlantım yok.
Kaldığım yer Almanların kurduğu bir köyken kasaba olmuş.Şimdilerde de kentimsi.
Kaldığım otel muhtemelen buranın en boktan oteli ve son anda rezervasyon yapmanın cezasını çekiyorum, üstelik de geceliği 250 Dolar ödüyorum. İnternet bağlantısı yok doğru düzgün. Kaç gündür fuarda deli gibi yorulduğum için bir yere kaçamıyordum.Şimdi kalktım kentimsinin biricik alışveriş merkezindeki kafelerden birinden internete bağlanıp yazıyorum size bu satırları.

İstanbul'dan seçim sabahı, Pazar günü 9.30 uçağına bindim. 1 saatlik rötarla 10.30da kalktık. Brezilya saati ile 17.30da Sao Paolo GUARILLOS havaalanına indim (Türkiye saati ile 23.30). Evet iner inmez beklediğim sonucu eşimden öğrendim. Teyyip cumhurbaşkanı seçilmiş. Kemal ve Bahçeli gurur duysunlar yaptıkları ile. Neyse. Girmeyeyim siyasete.

Her zaman yazarım. Havaalanında fazla Dolar bozdurmayın diye. 100 Doları geçmesin derim. Brezilya için bu rakamı 50 Dolar yapıyorum çünkü 1 Dolar = 1,71 Real'den bozdular 100 Dolarımı. Oysa dün burada döviz büfesinde 1 Dolar = 2,09'dan bozdurdum. Nerden baksan 22-23 Dolar kazıklamışlar beni havaalanında. DİKKAT!!!

Havaalanında 13 saat kadar geçirmem gerekiyordu çünkü ertesi gün sabah 07.55te NAVEGANTES'e iç hatlar uçuşum vardı. Fast Sleep isimli bir otelde yer ayırtmıştım havaalanı içinde. Sadece altlı-üstlü bir ranza ve bavulumun sığacağı kadar; tuvalaet-banyosuz bir odaydı. Kafayı vurdum ve gerçekten de 8 saat fast sleep deliksiz uyku çektim. kalktım ve yolculuğun son 7 saatinde kafama giren korkunç baş ağrısından kurtulduğumu fark ettim. Oranın saati ile bile saat 4 civarıydı. Gittim ortak tuvalet-banyoda tıraş oldum, temizliğimi yaptım kolonyalı mendille falan (ulan ortak tuvalet-banyoda banyo yapacak halim yok,siz de yapmayın sakın), üzerime gömlek,ceket, pantalon...Façayı düzeltip doğüru check in yapmaya gittim. Saat 5 gibi check in deskteydim. Buraya dikkat. İNGİLİZCE BİLEN ADAM BULANA KADAR YARIM SAAT GEÇTİ. Brezilya'ya ilk kez gelenler çok şaşıracaklar çünkü İngilizce neredeyse hiç konuşulmuyor. Fuarda bile benim ürünlerimi kullandığını bildiğim adamlarla anlaşamadık. Üstelik hostes tutmuşlar ve o da İngilizce bilmiyor. Neyse, ben havaalanına geri döneyim. Zor bela İngilizce bilen kız bulup biletimi aldım. Valizimi verdim. Sonra bir MCCAFE bulup kahve aldım. Atatürk Havalimanı CIP salonundan yanıma aldığım peynirli poğaçaları bir güzel yedim. O sırada iç hatlar terminalini gezdim. Kendime Brezilya cep hattı almak istedim. Dediler ki Brezilya kimliği gerekli. Dedim kardeşim ben Türk'üm. Brezilya kimliğim nasıl olsun? O zaman bir tane Brezilyalı arkadaşının kimlik numarası gerekli dediler. Alamadım işin özü. Zaten burada hava alanında indiğinizde otomatik olarak hat seçmiyor telefonunuz. En azından benim TURKCELL hatlı telefonum seçmedi. Bana seçtirdi. TIÖM'i seçtim. Brezilya'nın en büyüğüymüş ama burada alt yapı, telekomünikasyon gibi konulardan herkes şikayetçi.
Neyse. İndim saat 6.20 gibi iç hatlarda ki ilgili kapıya. İneceğim haalanı küçük bir havaalanı olduğundan ve ilgili donanımı olmadığından sis nedeniyle 3 saatlik gecikmenin ardından 10.30da uçağım kalktı. 11.30da NAVEGANTES havaalanına indik. Uçaktan yürüyerek gittik valiz bölümüne. Düşünün artık nasıl küçük bir havaalanı olduğunu. Daha sonra benim müşteri aldı beni. Adam da ağaç olmuş tabi saatlerce.
Aldı beni,1 saat mesafedeki fabrikasına götürdü. Kısa bir toplantının ardından laboratuara geçtik ve 4 kişilik ekibin içinde İngilizce bilen kimse olmadığı için ve benim müşteri de meşgul olduğu için üniversiteli stajyer bir çocuu tercüman olarak bize verdiler. Jet lagin verdiği yorgunluğa rağmen 2 saat denememi yaptım.Malzemeyi beğendiler.
Sonra bana taksi tuttular ve yaklaşık 2 saatlik yolculuğun ardından BLUMENAU isimli kentimsiye geldim. 20 km yolu 2 saatte geldim, dikkat!!!

Bugün 4. günüm. Alman kasabası gibi burası ve kendimi Brezilya'da gibi hissetmiyorum. Almanca konuşabilsem çok iyi olacaktı ama ne yazık ki Almancayı kullanmaya kullanmaya unutmuşum.

Fotoğrafları sanırım ancak dönünce paylaşacağım.
Ama başta da dediğim gibi.
Gerçek Brezilya bu değil.

Heee, buradaki kızların hemen hepsi tayt giyiyor ve hepsinin de inanılmaz kalçaları var.Sanırım nedeni bu SAMBA mevzusu.

Hadi görüşmek üzere.

Edit: Ticare Ataşemiz olan hanımefendi ile aynı otelde kalıyoruz. Sadece onu bile 3 kez soymuşlar Sao Paolo'da. Silahlı soygunmuş bunlar hep. Bir keresinde darp etmişler. Sao Paolo'da tek başına gezen herkes potansiyel hedef. Benden söylemesi. ya kalabalık gezin veya otelden taksi çağırtıp istediğiniz yere gidip içeriye girin.Çıkarken de aynı şekilde.
Sosyal ağlarda paylaş

KuddusiMavra said:

kalmadı zaten. B)-
Bu arada önümüzdeki hafta Mısır(2 gece kalacağım Türkiye'de,sonra ver elini Mısır).
Eylülün ikinci haftası yine Pakistan.

Mısır sakat olmasın?

Mısır'da bir yerliler (eski mısırlıların soyundan gelen) bir de araplar vardı di mi?Bu etnik yapıyla ilgili gözlemin var mı hiç?
Sosyal ağlarda paylaş

Mısır'ın gerçek halkı Zenubyalılar (Zanoobian diyorlar). Simsiyah Arikalılar. Bunun haricinde beyaz Araplardan oluşan bir nüfus. Zenubyalılar da Araplaştırılmış.
Kıpti denenler nüfusun yaklaşık 8%ini oluşturuyorlar. Hristiyan Araplar bunlar. Aslında Kıpti Mısırlı demek oluyor, bir yerlerde, bir zamanlar yanlış bir çeviri yapılmış ve adamların adı böyle kalmış. Çünkü Egypt'ten geliyor Kıpti kelimesi.
Nüfusunun 8% kadarı Hristiyan. Az sayıda Musevi var ama rakamlar muhtelif. Kalanı da Müslüman.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...