KireiMerodii Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Psikoloji dersinde öğretmenimiz bize bir hikaye anlatmıştı... Hikayenin sonunda da kimin suçlu olduğunu bize sormuştu. Şimdi aklımda kaldığı kadarıyla hikayeyi anlatacağım ve size göre kim suçlu sorusunu soracağım... -Yoksul bir adam var, karısı çok ama çok hasta, ölmek üzere. Fakat çok pahalı olan bir ilacı satın alırsa kocası iyileşecek...- Adam büyük bir eczaneye gider, eczanenin sahibinden -Lütfen karımın ihtiyacı olan ilaçları verin, param yok ama bunu bir şekilde öderim... Her işi yaparım... Lütfen... diye kendini alçaltmadan, yalvarmadan, içinde bulunduğu durumu anlatarak yardım ister. Eczacının hali vakti yerindedir. Çok zengindir. Öyle zengindir ki; artık zenginliğinden parasını ihtiyaçlarını karşılamaktan öte boş zevkler için harcamaktadır. Adama "Ben yardım kurumu muyum? Çek git! Başka yerde dilen!" diyerek aşağılar ve ite kaka eczanesinden dışarı atar. Bütün gün ilaçları alabilmek için çareler arayan, çalmadığı kapı kalmayan adam umutsuzluğuyla akşamleyin eczanenin camlarını kırar ve ilaçları çalar, fakat yakalanır. Eczacı adamdan şikayetçi olur, hapse attırır, dükkanının camları için tazminat davası açar... Bu iki karakterden sizce hangisi suçludur? Walla bizim sınıfın neredeyse hepsi adam suçludur dedi. Size göre hangisi, neden?[signature][hline]-Bang! Cowboy Bebop... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TooRan Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Bi kere kimse suclu degil...cünkü yaslı adam kocası iyilesecek diye ilac isteyemez :P türkiye de escinsel evlilikler yasaktır:) pfff...sinirlerim bozuk galiba...biraz uyuyayim..[signature][hline]-TooRan,bu kemik mi? -???Evet... -Ne kemiği peki??? -???? (Sinemada kız arkadaşım vücudumu tanıyor :P ) -------------------------------------------------- Doğanların En Mükemmeli Doğacak Bizlerden! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Soru eksik. Ahlaki olarak mı kim suçlu, yoksa yasal olarak mı? :) Ayrıca her şey beyaz ve siyah kadar açık değil, iki adamında değerlendirmesi yapılarak o kişilerin bu yönlerden nasıl suçlu olup olmadığı değerlendirilebilir. Haklı ve haksız olunacak bir çok nokta var burda, tek cevapta kestirilip atılamaz.[signature][hline]''It is very easy to disappear. Just examine ordinary people and act like them.'' Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 :D[signature][hline]-Uğurcum oynat !!! -Düz bir yoldasınız 2 goblin el sallıyor... Bu mesaj 30 Şubat 2005 tarihinde değiştirilmeye çalışılmış ama mesaj kendini savunmasını bilmiştir... deviantART Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Yoksul adam suçludur. Suç: Yasalara aykırı ve çiğneyen davranış. Her ne kadar iyi bir niyetle de olsa yanlış bir şey yapıyor. Yaptığı şey yasal olarak suç. Eczacı sadece kötü karakterli. Ama diğer insanlara karşı herhangi bir suç işlemediği sürece -ki etkilemiyor, sadece yapabileceği yardımı yapmaktan kaçınıyor.- kimse onu bu yüzden yargılayamaz.[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Bence adam suçludur.. Suç kanun karşısında işlenen bir hatadır. Eczacı kanunen adama yardım etmekle yükümlü değildir. Yardım etmek ya da etmemek kendi vicdanına bağlı bir durumdur dolayısıyla camı kırıp eczaneyi soyan adam suçludur. Ha eczacı eğer ilaçları verseydi böyle bir olay yaşanmayacaktı üstelik eczacının aşağılayıcı davranışı da adamı suça sürüklemiştir. Dolayısıyla yine aynı şekilde azmettirici olarak da Eczacıyı gösteririz...[signature][hline]Aklımı kaybettim hükümsüzdür. DeviantArt Gallery Hür ve özgür şarap ve lezzet portalı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Elrond_ Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 hangi katta allah katında eczacı devlet katında adam....... :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 said: Ardeth, 08 Ocak 2005 15:36 tarihinde demiş ki: Soru eksik. Ahlaki olarak mı kim suçlu, yoksa yasal olarak mı? Ahlaki suç yoktur eksikliği vardır ama suç değildir bu. Adam iyi niyetli değil diye onu suçlayamazsın ki kimse iyi niyetli olmak zorunda değil. Kendi ilacını ve parasını neye harcayıp neye yardım edeceğine de karışamazsın. Kötü ahlaklı veya başka bir şey olarak niteleyebilirsin adamı ama suçlu diyemezsin.[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KireiMerodii Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Zaten arkadaşlar hocanın bize bu hikayeyi anlatmakta ve sorular sormaktaki amacı ahlaki ve yasal yargıları ayırt etmekti... :) Walla bana göre eczacıyı asmalı ve ipte sallandırmalı... Adam da suçsuzdur! Okulda bayaa bi tepki aldım, burda da alayım :D Ben de sizin KENDİ görüşünüzü merak ettim... Tabiki yasal açıdan yoksul adam suçludur, peki ahlaki açıdan kim suçlu, ben onu merak ediyor... Bakim paticik halki ne düşünüyor?[signature][hline]-Bang! Cowboy Bebop... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Ahlaki suç diye bir şey yoktur. Bi önceki mesajımda belirtmiştim.[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 eczacıda suçu , adamda suçlu[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim , Buğdayların arasındaki yeşil okyanusları görebilmek , Kır çiçeklerinin kokusunu duyabilmek , Beni sevdiğini hayal edebilmek için... Grandmaster zgrw Çankaya Üniversitesi Go-Kart Topluluğu Kurucusu [Bu imza zgrw tarafından 12 Novamber 2004 23:12 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KireiMerodii Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Sen awukat olmalısın Rewendor... :) Yakışır...[signature][hline]-Bang! Cowboy Bebop... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Yo ahlaki suç olur, bir adamıahlaksız davranışla suçlayabilirsin. Ama yasalarla arasındaki fark, ahlakın çok daha göreceli olmaslı ve ahlaki olarak suç işlemiş birine yasal bir yaptırımla ceza veremeyeceğin gerçeğidir. Kısacası olayı sosyolojik açıdanda ele almak lazım, her şey devlet ve yasalar değil. Ahlaki suçlama denen şey şuanda her toplumda var olan birşey. [signature][hline]''It is very easy to disappear. Just examine ordinary people and act like them.'' Beş Hececiler [Bu mesaj Ardeth tarafından 08 Ocak 2005 15:45 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Eheh şu ana kadar filozof, terapist, doktor, karikatürist, yazar, gazete yazarı, matematikçi, mühendis ve sosyolog olmam konusunda tavsiyelerde bulunulmuştu; bi de avukat geldi şimdi... Eh bi makina müh. tutturduk gidiyoruz yanlış mı yapıyoruz acaba... :)[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TooRan Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Bence yaşlı adam suçludur.Kimse kimseye ekonomik durumu nedeniyle yardım etmek zorunda değildir.Eğer canı isterse eder,istemezse etmez.Ama zengin adam da insanlıktan pek nasibini alamamış birisidir...[signature][hline]-TooRan,bu kemik mi? -???Evet... -Ne kemiği peki??? -???? (Sinemada kız arkadaşım vücudumu tanıyor :P ) -------------------------------------------------- Doğanların En Mükemmeli Doğacak Bizlerden! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HaDeSs Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 adam kendıne ıhtıyacı olanı kendınce doru bı yolla (kı olmasa yapmas )elde etmısıtır suclu dııl dır eczacıxda yardım etmemekle kendı doru sunu gerceklestırmıs olur bu durum da ıkısı de kendılerıne gore suclu dııldır zaten dogru ve yanlıs kısılere gore degısen kawramlar deılmıdır??[signature][hline]TaN|2ıNıN BıLe Bı|2 ceHeNNemI wa|2dıR bu o'NuN ıNsaNLa|2a oLaN sevgIsıdı|2... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Messor Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 bence adama ilaç alacak parayı sağlayamayan devlet suçludur.[signature][hline] Awake... for all is dying, even the dead We are our Past failing to come back All of us visionaires.. ..with a rope around our neck... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 said: Ardeth, 08 Ocak 2005 15:43 tarihinde demiş ki: Yo ahlaki suç olur, bir adamıahlaksız davranışla suçlayabilirsin. Ama yasalarla arasındaki fark, ahlakın çok daha göreceli olmaslı ve ahlaki olarak suç işlemiş birine yasal bir yaptırımla ceza veremeyeceğin gerçeğidir. Kısacası olayı sosyolojik açıdanda ele almak lazım, her şey devlet ve yasalar değil. Ahlaki suçlama denen şey şuanda her toplumda var olan birşey. Doğru diyorsun ama unutma ki insan her şeyden önce bencil bir varlıktır. Çünkü her şeyden önce yaşamasını sağlayan iki içgüdüsü sadece kendisiyle ilgilidir -hayatta kal ve soyunu devam ettir- Eğer o adam "bana ne senin hasta karından" derse bir şey diyemezsin. Çünkü adamı ilgilendirmek zorunda değil bu sorun. Hayatında hiç tanımadığı bir insana da para vermek zorunda değil. Ha, "ahlaksız" dersin "karaktersiz" dersin ama bunları suç gibi gösteremezsin. Bu adamın yaşayış ve dünyaya bakış biçimidir bundan dolayı adamı yargılayamazsın direkt olarak bir kötülük yapmadığı sürece -karısına bilerek mikrop bulaştırmak ya da ilaç isteyen adamı eşşek sudan gelinceye kadar dövmek gibi-[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 İnsan herşeyin ölçüsüdür, yasalarda bu göreceliliğin bir parçasıdır çünkü yasa denen şeyin çıkışı ahlak kurallarının bir kağıtta toplanmasıyla olmuştur, sonradan işin detaylar girmiştir.[signature][hline]''It is very easy to disappear. Just examine ordinary people and act like them.'' Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
somebody Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 said: TooRan, 08 Ocak 2005 15:35 tarihinde demiş ki: Bi kere kimse suclu degil...cünkü yaslı adam kocası iyilesecek diye ilac isteyemez :P türkiye de escinsel evlilikler yasaktır:) pfff...sinirlerim bozuk galiba...biraz uyuyayim.. hahahaha ..güzel yakalamışıın...:)[signature][hline]Old man : In the church, they say to forgive.. Creasy : Forgiveness is between man and God. My job is to arrange the meeting ... (Denzel Washington - Man on Fire ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KireiMerodii Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Yaw adamın yaşlı olduğunu nerden uydurdunuz sorması ayıp.. Yıh yıh yıh yıh :lol: Tooran... :) [Bu mesaj KireiMerodii tarafından 08 Ocak 2005 15:50 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 said: HaDeSs, 08 Ocak 2005 15:47 tarihinde demiş ki: adam kendıne ıhtıyacı olanı kendınce doru bı yolla (kı olmasa yapmas )elde etmısıtır suclu dııl dır eczacıxda yardım etmemekle kendı doru sunu gerceklestırmıs olur bu durum da ıkısı de kendılerıne gore suclu dııldır zaten dogru ve yanlıs kısılere gore degısen kawramlar deılmıdır?? Yanlız eczacı yardım etmemekle adama doğrudan bir zarar vermiyor. Yani olan bir şeyi değiştirmiyor, müdahalede bulunmuyor. Eğer eczacıyı sistemin dışarısında bırakırsak olacaklarla içerisine koyduğunda olacaklar arasında fark olmuyor. Oysa adam doğrudan eczacıyı zarara sokuyor ve ona müdahalede bulunuyor. Bu çok şey farkettirir.[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 SSK suçludur.[signature][hline]Yobazım ama para bende. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yevaud Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 yaşlı adam suçludur eczanecinin yardım etmek gibi bir mecburiyeti yoktur ve kimse çok ihtiyacım vardie başka birinin malını çalamaz[signature][hline]Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım! Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım. Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Eheh ben de tam SSK dicektim insanlar benden once davranmıs =) Sosyal guvenlik sistemi devletlerde boyle olaylar olmasın diye vardır ki.[signature][hline]Delanoresse, 08 Kasım 2004 20:08 tarihinde demiş ki: hmm o zaman gorillere epilasyon yaparsak dunyayi domine edebiliriz fizban, 08 Kasım 2004 20:52 tarihinde demiş ki: ideal kız arkadaş ideal gaz gibin bişeydir. Z = 1 dir ideal kız arkadaş için. 1 atm de oda sıcaklığında muhteşem bir insandır o kız arkadaş. Member of AAL'05 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar