Peka Mesaj tarihi: Şubat 10, 2003 Mesaj tarihi: Şubat 10, 2003 Yeni Ba$layanlar Icin Web Design (Sayi 1) Merhaba siz de mi homepage yapmak istiyor fakat nasil olacagi konusunda zerre bilgi sahibi olmayan cahil cuheyla bir insansiniz? O zaman ko$emizi takip edin kimi zaman rastgele verecegimiz odullerden medet umun! 1. IMAGE PRELOADER Bir web designer once image preloader nasil yapilmali cok iyi bilmeli. JavaScript evet. Yazmaya ba$layin: for(var x=0;x<100;x++); i$te burada x'i 100'e kadar arttirdik hicbir$ i$ yapmadik suslu parantez koymazsak olmaz. tamam preloader'imizi yazmaya ba$layabiliriz: 10 print "preloader" ahahha kandirdim. NIAHahahhaa.. Lan siz kim preloader kim allah belanizi versin. Daha yeni ba$lami$siniz nereye preloader oyle? Hicbirinizden ses cikmadi yaziklar olsun. Olm once temelden gitmemiz lazim. HTML: 2. HTML Hypertext Markup Language denir. Bunla yazdiklariniz gorununce guzel olurlar. tag'i var tablo yapabilirsiniz. Ba$layin TR TD.. MSDN okuyun olm biraz her$eyi ben mi anlatacam. Ornek source a$agidaki gibidir: i$te bu HTML kodu frontpage'le yapilmi$ anlamina geliyor. Bunu nerede gorseniz "haa frontpage diyebilirsiniz".. Artik yeterince ilerledigimize gore XML/XSLT donu$umlerine gecebiliriz. 3. XML/XSLT XML ve XSLT'nin anlamlarini hepiniz biliyorsunuz. XML bir data tanimlama dilidir. $ekli yapisi size aittir. E o zaman web designer'la i$i ne derseniz onun sirri XSLT'de.. Yazin $imdi $unu: Bunlari ezbere yazmayi ogrenin 100 kere copy paste yapmadan yazin kontrol edicem yarin sinavdan evvel. 100 kere yetmezse 100 kere daha yazin. Cabayla olur bu i$ler olm. 4. JavaScript/JScript/ECMAScript Yeni ba$layanlarin en zorlandigi nokta kod yazmaktir. Olm ne var lan i$te alt alta yaziyon.. al: document.write('merhaba bu cok guzel bir sayfa'); document.write('ustelik devam ediyor halen'); al i$te nasil!!! kolaymi$ di mi? Bunlarla daha neler yapilir. Kup dondurmek icin: once tranform matrix olu$turuyoruz.. function buildmatrix(vectorMatrix, translationMatrix) { ... burada matrix carpimi var hepiniz yazabilirsiniz diye yazmiyorum ... } 5. IMAGE PRELOADER PART 2 Evet image preloader yazdik peki nasil optimize edecegiz? Mumkun degil!! Edilmez. Image preloader zaten optimize edilmemi$ gigantik resimleri yuklemek icindir. Yazin bakalim command prompt acip: Format c: /autotest tamam bekleyin Yes deyin eveeet.. Bir sonraki dersimizde aptal olmamayi ogreneceyiz. Ho$ ve esen kalin.[hline][söz veriom ki bi daha imzalarımda argo sözler barındırmıcam, cıbıldak qarı kız resimlerine link vermicem.] Invulon Mesaj tarihi: Şubat 10, 2003 Mesaj tarihi: Şubat 10, 2003 biri bunada bi oyun bulsun 1di 2 oldular :p Drake Mesaj tarihi: Şubat 10, 2003 Mesaj tarihi: Şubat 10, 2003 Zaman Oldurmek mi dediniz? [hline]Warning: Too many connections in /home/www/www.abandongames.com/admin/config.php on line 48 Warning: MySQL Connection Failed: Too many connections in /home/www/www.abandongames.com/admin/config.php on line 48 Database Connect Error [Bu mesaj Drake tarafından 10 Şubat 2003 23:17 tarihinde değiştirilmiştir] Peka Mesaj tarihi: Şubat 10, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 10, 2003 lan saloş dransik oynuyom ben zate :) senin bütün bug bölümünde "hello" diye başliyan abudik topiclerine mesaja attım ama görmedin :)[hline][söz veriom ki bi daha imzalarımda argo sözler barındırmıcam, cıbıldak qarı kız resimlerine link vermicem.] Invulon Mesaj tarihi: Şubat 10, 2003 Mesaj tarihi: Şubat 10, 2003 aman diyim biz komple birakdik onu :) en son yanımda lvl41 birini gorupda ortalıga 4-5m atmaya baslayıp cıldırısını gördükden sonra oyundan igrendim. biz sana bi helbreath verelim ona sar :p [Bu mesaj invulon tarafından 10 Şubat 2003 23:19 tarihinde değiştirilmiştir] Tyrael Mesaj tarihi: Şubat 11, 2003 Mesaj tarihi: Şubat 11, 2003 çok çok anladım fakat ne anlatyor onu tam çözemedim[hline]Hi, I am Tyrael, I am jackass. Laubaliliği sevmem,ciddiyeti severim, disipline hayranım! Bone Mesaj tarihi: Şubat 11, 2003 Mesaj tarihi: Şubat 11, 2003 Ulan ben de ciddi birşeyler yazdın diye, kaç gündür yorum yapamadım. Kasamadım okumaya. Şimdi oturdum okudum. Okuduğuma pişman oldum. Hayatımı kararttın. Bir kafa Paylaş https://forum.paticik.com/topic/7698-yeni-ba%25c3%25belyyanlar-icin-web-dizayn/ Daha fazla paylaşım seçeneği… Takipçiler 0 Konu listesine dön Paticik Tum Konular Paticik - Pati Tech Paticik - Pati Zone Paticik - Ilgi Alanlari Paticik - Yasam Paticik - Pati Do Paticik - Spor Paticik - Oyunlar Paticik - MMORPG turleri Paticik - Garbage Son Mesajlar Ana Sayfa Pati Tech İnternet Yeni başlıyanlar için web dizayn × Üye misin? Giriş yap Kaydol Bağış Hedesi Yönetim Kurallar × Yeni Oluştur...
Invulon Mesaj tarihi: Şubat 10, 2003 Mesaj tarihi: Şubat 10, 2003 biri bunada bi oyun bulsun 1di 2 oldular :p
Drake Mesaj tarihi: Şubat 10, 2003 Mesaj tarihi: Şubat 10, 2003 Zaman Oldurmek mi dediniz? [hline]Warning: Too many connections in /home/www/www.abandongames.com/admin/config.php on line 48 Warning: MySQL Connection Failed: Too many connections in /home/www/www.abandongames.com/admin/config.php on line 48 Database Connect Error [Bu mesaj Drake tarafından 10 Şubat 2003 23:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Peka Mesaj tarihi: Şubat 10, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 10, 2003 lan saloş dransik oynuyom ben zate :) senin bütün bug bölümünde "hello" diye başliyan abudik topiclerine mesaja attım ama görmedin :)[hline][söz veriom ki bi daha imzalarımda argo sözler barındırmıcam, cıbıldak qarı kız resimlerine link vermicem.]
Invulon Mesaj tarihi: Şubat 10, 2003 Mesaj tarihi: Şubat 10, 2003 aman diyim biz komple birakdik onu :) en son yanımda lvl41 birini gorupda ortalıga 4-5m atmaya baslayıp cıldırısını gördükden sonra oyundan igrendim. biz sana bi helbreath verelim ona sar :p [Bu mesaj invulon tarafından 10 Şubat 2003 23:19 tarihinde değiştirilmiştir]
Tyrael Mesaj tarihi: Şubat 11, 2003 Mesaj tarihi: Şubat 11, 2003 çok çok anladım fakat ne anlatyor onu tam çözemedim[hline]Hi, I am Tyrael, I am jackass. Laubaliliği sevmem,ciddiyeti severim, disipline hayranım!
Bone Mesaj tarihi: Şubat 11, 2003 Mesaj tarihi: Şubat 11, 2003 Ulan ben de ciddi birşeyler yazdın diye, kaç gündür yorum yapamadım. Kasamadım okumaya. Şimdi oturdum okudum. Okuduğuma pişman oldum. Hayatımı kararttın. Bir kafa
Öne çıkan mesajlar