Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Avrupa turuna çıkıyorum

Flassh

Öne çıkan mesajlar

Flassh said:

tamam abi ezmeyin daha fazla pls :(
tavsiye verin bağa nerelerde ne yapyım etc

rahat ol, her yeri görücem diye kasma. Öyle bir turist kafası olabiliyor, misal paris'e gittin eyfel kulesi-luvr-şanzelize dönüyor. Bunların hiç birini yapmana gerek yok aslında. Eyfel kulesine çıkmış olup olmamanın manzara dışında en ufak bir esprisi yok. Şanzelize ise rezalet bi yer. Bunun gibi turist paket yerlere gitmeye kasma.
Özellikle ilginç bulduğun yerler varsa git, onun dışında aylak aylak dolaş, otur bi kahve iç, dükkan gez, arka sokaklara gir, fırsat olursa insanlarla muhabbet et. Otur bir barda kafayı bul; gelen gidenle, hiç olmadı barmenle geyik çevir. Bak bir arkadaşla gidiyormuşsun, o zaman yabancılarla çok muhabbete fırsat kalmaz ama yine de fırsat yarat kendine. Bir şehrin yerlisiyle 1 saat muhabbet 1 hafta dolaşmak kadar görgü kazandırır yeri gelir.

Gerekirse turu bırak, git tek bir mekanda geçir bütün gününü. Önemli olan kafan rahat olsun, sakın ola ki şunu şunu yapmalıyım telaşına düşme. Bir kez olsun güzel yemek ye bence bir 50 euro ayırabiliyorsan.

Böyle sanki görev gibi turistik mekanları dolaşıp otun bokun fotorafını çekenlere uyma, facebook doldurmak için tatile çıkmıyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

bende biraz o kafadayım.
eyfel falan merağım yok aslında işte böyle gidilecek mainstream dışı yerler bakıyordum sağdan soldan
özellikle yemek konusuna para ayıracam(yemek bloglarına bakıyorum heheh), sanırım tüm param içki ve yemeğe gider. çünkü çok pis özeniyorum xaxax

şimdiye kadar hiç yüzyüze ingilizce konuşma pratiği yapmadım, ondan biraz çekiniyorum çok über değil zaten yabancı dilim ama bahaneyle zorlarız, pratik olur

gitmeden buralarda turist bulup pratik mi yapsam yoksa sdf
Sosyal ağlarda paylaş

ingilizce tahmin ettiğinden daha çok zorlayabilir ama kafaya takma, avrupalılar diye hepsinin ingilizcesi iyi olmuyor merak etme :)
İçkiye para harca ancak kıroluk yapıp fransa'da 20 euro'luk şarap alma. Gir bir marketten 3-5 euro'ya kaliteli şarap al. Yemek için blog bakıyorsan hani nası diyim, böyle esnaf lokantası gibi mekanları tercih edebilirsin. Ama bir gece de önceden belirlediğin kaliteli bir lokantada yiyebilrsin. Fransa da yapma, fransa'da kaliteli yemek çok pahalıdır. Roma tam bir yemek cenneti öte yandan.

Tur sıkıştırılmış sizi ordan oraya sürükleyeceklerdir tahminim, gerçi paket tur satmak için zaman yaratırlar illa. Rehberlerin en önemli gelirlerinden paket turlar. Gerekirse dediğim gibi turdan ayrıl ben varış saatine gelirim de.
Mesela luvr'un kapısından bile girme Paris'de. En az 3 gün gerekir luvr'u dolaşmak. Tabi özel merak ettiğin bir eser varsa bilemem. Eyfel kulesine çıkıcam diye sıra bekleme, ama atıyorum sen nehri kıyısına illa in, bazı yerlerine plaj bile kuruyorlar artık. Bir café de kahve içip croissant yemeden gelme. Akşam önceden aldığın şarabınla git notre dame adasının(İle de la cité) ters tarafındaki tahta köprüye (pont des arts) çök. Orayı millet yaz akşamları piknik yerine çeviriyor, çok boku çıkmadıysa güzel ortam vardı. Peynir, kaz ciğeri falan da alıp şarapla yiyebilrisniz. Ama etraftan almaya kasmayın oralar turistik çok fiyat çekerler.

Bir de nerelerde gecelediğinizi tam anlayamadım, misal amsterdam'da geceliyorsanız mantar yemeden gelmeyin. Gündüz bisiklet kiralayın, akşam üstüne doğru yiyin, etkisini göstermesi 3-4 saati bile bulabilir.

Roma benim favori şehirlerimden, dışarda içki içmek biraz sınırlandırıldı son yılarda. Hatta bazı günler polis laf edebilyor galiba, perşembe mi ne. Giordano Bruno'nun yakıldığı Campo de fiori bayaa renkli oluyordu mesela, üniversite tayfası takılıyordu geceler,orada mekanlardan içki alıp meydanda içebiliyorsun. İtalya hakkaten sokakta bile yesen çok iyi ve hesaplı, yemek için tek geçerim.
Sosyal ağlarda paylaş

@eldar
Budapeşte (Macaristan) +
Amsterdam (Hollanda)+
Paris (Fransa)+
Pisa (İtalya) +
Saraybosna (Bosna Hersek)+

1 gece konaklamalar sırayla buralarda olucakmış

pariste dediğin yere gidip, şarap götürecem çok güzel fikirmiş sağol. bunlar bi not olayım bi de nasıl gidileceğini araştırırm hehe
kaz ciğeride merak ettiğim bir şeydi o da aklıma bulunsun, ben en iyisi parisi bir araştırmaya başlıyım. gidiceğim diğer şehirlere ufaktan bakmıştım da parise hiç bakmamıştım fakat baya hoşuma gidicek gibi duruyor senin anlattıpına göre

turla 324672236 kişi emekliler gibi de dolaşmak istemiyorum, zaten sınırlı vaktimiz olucak özgürce kafama göre girip çıkmak istiyorum bi yerlere. otobüsten indikten sonra arkadaşı da kafaladım mı 2 kişi isteidğimiz yerleri istedğimiz gibi dolaşırız ki
en fazla kayboluruz diye tahmin ediliyorum, işin heyecanı orda zaten sdf

armsterdam da bisiklet kiralamak güzel fikirmiş yine.

sokaklarda içme konusunda rahatlarsa güzel. peki sigaraya laf yapılıyor mu bazı yerlerde?

coffeshoplarda tütün yasak ot serbest içmek öyle bir şey varmış heheheh
Sosyal ağlarda paylaş

toggie said:

amsterdam'dam mantar ustune white widow caktık, tavsiye ederim paralel evrende dolasıyosun.

armsterdam da ilk durağım coffeshop vs. olucak orası kesin de
mantar konusuna gelirsek, mahvetmesin bizi orda. nasıl bir etkisi var? bokumuzu çıkarıp yerden yere vurmasın rezil olmayalım sonra heheheh
Sosyal ağlarda paylaş

Uyusturucu tavsiyeleri no-no

Hava guzel olursa bisiklet kiralayın zaten kucuk bir sehir amsterdam. Kondisyon iyi ise bir günde gezersiniz. Muzeler falan haric. Gece red light'taki hatunları gorun. Cok basarılı olanlar var. Ama girmeyin. Bizim iki arkadas tum uyarılarımıza ragmen girdiler. 50 euroya sadece saxo ile cıktılar. İkisi ust uste yaptı bi de birbirinden haberli olarak.

Biz iki gece kaldık, hard rock cafe'ye de gittik, vongelpark, central library falan hepsini gezdik. Ozellikle kutuphaneyi gormeni isterim, tren istasyonunun yanında. Terastaki kafesinden guzel sehir manzarası da var.
Sosyal ağlarda paylaş

white widow u çok duymuştum zaten, onu bulayım hehe
kutuphaneyi bi googleladım da
vay anasını

tren ile hemen hemen her yere rahatca ulasılır sanırım zorluk cekmeden?

ha bir de gezdiğim ülkelerin birinde güzel bir steak yemek ve meksika mutfağını denemek istiyorum
sanırım amsterdamda 1-2 meksika restoranı görmüştüm tripadsivor da

öneri restoran falan varsa çok iyi olur
meksika yemeklerinide baya merak ediyorum lksdghs

tabi fiyat konusnda abartmamış yerler bulmam lazım
Sosyal ağlarda paylaş

khala said:

white widow + dragon's dynamite kombosunu şiddetle öneriyorum, yanınızda sağlam adam olsun ama :).

arakdaşım uzak durur böyle şeylerden taşır beni artıkta
onunda tatilini beni taşıyarak bok etmesini istemem heheh

mantar kaç saat sonra vuruyo, onun kafasıda otele denk getireyim xaxax
dötüm sağlamda dursun

tabi bu arada bunları alıcağım bir coffee/smartshop önerin
sizhangisinden memnun kaldınız
baya çok yer var çünkü

malı aldığımız coffeshoplar haricinde, dışarda tüketmek serbest mi böyle şeyleri? random bir cafeye oturdum diyelim herhangi bir mekanda, mesela @toggienın dediğin kutuphanenin kafesine oturdum, çıkarıp tuttürebilir miyim?
Sosyal ağlarda paylaş

amsterdam'da kaç saatin var?
mantar ciddi bir deneyim, 1 gün ayırmak gerekir, ertesi günlerde de paldır küldür başka yerlere gitmek fazla sağlıklı olmaz, yaşadıklarının üzerine düşünebilmek adına.
illa istiyorsan da conscious dreams kokopelli'yi öneririm. arkasında sağlıklı ve iyi bir trip yaşaman için kanal manzaralı oturulacak yeri olan tek smart shop. çalışan personel de yol göstericilik yapıyor. dahası çay/kahve barı ile müziklerle uğraşan daimi bir dj'i var. daha çok şeyi var ama bu postta yazıp heba etmek istemiyorum hihi
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...