Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Start up'da ekran kartinin otomatik olarak on board'a gecme sorunsali

Bathory

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

Bilgisayari her restart ettigimde, ekrana goruntu gelmiyor ve arkadan monitor girisini ekran kartindan onboard'a taktigimda goruntu geliyor.

Bios'tan bir turlu halledemedim. Bulabildigim tek cozum yolu Windows acildiktan sonra aygit yoneticisinden on board ekran kartini (disabled gorunmesine ragmen) once enable ediyorum. Sonra tekrar disable edip bilgisayari restartladigimda bu sefer ekran kartini goruyor alet ve arkadan monitor kablosunu ekran kartina taktigimda goruntu geliyor ve sorun duzeliyor. Fakat ilk restart ettigimde yine ekrana goruntu gelmiyor ve butun islemleri bastan yapmam gerekiyor.

Problemin cikis noktasi ise su oldu. 3 gune kadar boyle bir problem yoktu. Ta ki ben kasayi acip ekran kartini yerinden cikarip takana kadar. Duzgun de taktigimi dusunuyorum, bir sorun gozukmuyor. Fakat dedigim gibi her acilista otomatik olarak on board'a geciyor goruntu.

Anakartim Asus H61 M-K diye bir model. Bios'u biraz karisik geldi bana, belki bir ayari vardir ama ben cozemedim. Google'a sordum bir yanit alamadim. Rabbime sordum paticik dedi.

Yardimci olanlara uzun malbus ve durumle geri donus yapilacaktir.

Tesekkurler
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...